ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΝΕ

Tarantela cariera story

Ο Βασικός πυρήνας της Ταραντέλα ξεκίνησε από  μια  παρέα Κερκυραίων  που οι απόψεις τους  δεν ταυτίζονται  σε όλα τα θέματα.

Γράφουν επίσης και αρκετοί φίλοι που καλύπτουν πολύ ευρύ φάσμα απόψεων.

Κανένας  ούτε από τη σύνταξη ούτε  από τους συνεργάτες  δεν είναι επαγγελματίας της ενημέρωσης και της τέχνης της γραφίδας.

Η κάθε άποψη είναι σεβαστή και βρίσκεται μοιραία στο έλεος της κριτικής  των αναγνωστών αλλά και ανάμεσά μας.

Κάθε τι σε αυτόν τον (πεπερασμένο) κόσμο έχει όρια.

Το όριο της Ταραντέλα είναι ο Φασισμός όπως ιστορικά διαμορφώθηκε και ο οποίος δεν είναι μια συγκροτημένη ιδεολογία, αλλά εκφράζει την κτηνώδη εμπαθή πλευρά και παθογένεια του ανθρωπίνου γένους, απέναντι στους άλλους και σε κάθε τι ζωντανό.

Η εφημερίδα μας εμφανίστηκε το 2012 στο Facebook και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς,  σε μια προσπάθεια να σατιρίζει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, ενώ ταυτοχρόνως, ερευνά και καταγράφει ιστορικά  και πολιτιστικά  θέματα που έχουν πρωτίστως σχέση με την Κέρκυρα και τα Επτάνησα,  και θέματα από την Ελλάδα  γενικότερα   και  απ’ ότι  μας περιβάλλει σε τούτο το μάταιο και  διαστελλόμενο σύμπαν που ζούμε καθώς   και στους παράλληλους μ’ αυτό κόσμους .

Η Ταραντέλα Καριέρα ήταν ένα καΐκι που μετέφερε το ταχυδρομείο στους Παξούς , στους Οθωνούς και στα υπόλοιπα κατοικημένα νησάκια καθώς και σε δυσπρόσιτα λιμανάκια και οικισμούς γύρω από την Κέρκυρα. Ονομαζόταν έτσι από τα χρόνια που η Κέρκυρα βρισκόταν υπό Ενετικό έλεγχο. “Ταραντέλα” είναι είδος αράχνης και προφανώς ονόμαζαν και το καΐκι έτσι εξαιτίας των διχτυών. “Καριέρα” από το Κοριέρε (Corriere) που σημαίνει Διανομέας ταχυδρομείου.

Η Εφημερίδα δρόμου Ταραντέλα καριέρα χρειάζεται την βοήθεια και συμμετοχή του καθενός μας στην έκδοσή της.

Κάθε αναγνώστης μπορεί να ανεβάζει κάποιο θέμα που έπεσε στην αντίληψή του στα μηνύματα της σελίδας και θα φροντίσουμε να δημοσιεύσουμε κάτι σχετικά με αυτό.