ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν τα μαρμάρινα τραπεζάκια λίγα μόλις μέτρα από την παιδική χαρά στη Σπηλιά. Παντού γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια μπύρας. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τους περαστικούς και τα παιδιά είναι μεγάλος. «Κάθε Σαββατοκύριακο τα ίδια έχουμε, εδώ και 2-3 χρόνια. Κανείς δε κάνει τίποτα. Πρόπερσι είχαν βανδαλίσει την προτομή του ναύαρχου Μπούκα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν επιχειρήσει να διαρρήξουν επιχειρήσεις της περιοχής(μεταξύ αυτών και το περίπτερο έναντι του ΟΑΕΔ). Ούτε τότε που η περιοχή ανήκε στον ΟΛΚΕ, ούτε τώρα που ανήκει στο δήμο, δεν την αστυνόμευσαν ποτέ. Αδιαφορία πλήρης. Υπάρχουν βράδια που δεν λειτουργεί ούτε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή…», λένε οι ντόπιοι.

Στο περιθώριο όλων αυτών, οι βανδαλισμοί στα τραπεζάκια με graffiti, μιας παρέας μεταναστών από ότι πληροφορούμαι, ένας εκ των οποίων δηλώνει “καλλιτέχνης”, κάτι που μαρτυρά και η υπό τύπον υπογραφή την οποία αφήνει στα “έργα” του. Ο συγκεκριμένος αφήνει να διαρρέει προς τα έξω και μια βουρλισιά. Τα έχουν αυτά οι “καλλιτέχνες”.

Αν μη τι άλλο αυτό που μένει είναι η χυδαιότητα της πράξης και η αδιαφορία προς του συμπολίτες. Είμαστε έρμαιο στις ορέξεις όποιου/-ων επιλέγει/-ουν τους βανδαλισμούς για να κερδίσει την προσοχή, ή απλά για να προκαλέσουν. Την μια η πλατεία, την άλλη η Σπηλιά, ή η Γαρίτσα, ή το Σαρόκο. Νομίζω ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Η αστυνόμευση δεν επαρκεί σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου οι δημόσιοι χώροι εκτίθενται στο μένος και την βρωμιά της ψυχής καθενός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.