Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός;

57262776_2462286527123761_1487523165184720896_n

Τατιανα Σπιγγου

Οι υπογραφές “έπεσαν” για την έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο..Με τα σκουπίδια και τις λακούβες, δεν πήραμε είδηση για σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στον τόπο μας.

Για κάποιους αυτό είναι μια καλή είδηση:πιστεύουν ότι θα φέρει χρήμα και ανάπτυξη στον τόπο κι εμείς θα γίνουμε Ιόνιοι σαουδάραβες με τραπεζομάντιλα στο κεφάλι. Άλλοι πάλι μιλάνε για καταστροφή του περιβάλλοντος και επίπτωση στον τουρισμό. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα κολυμπάμε στα λεφτά και κάποιοι ότι θα κολυμπάμε σε πετρελαιοκηλίδες.

Το θέμα είναι ότι ούτε ενημερωθήκαμε ούτε ερωτηθήκαμε,όπως προβλέπεται

Πρόσφατα,οι αυτόχθονες Waorani στο Εκουαδόρ κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στους «γίγαντες» Shell και Exxon καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι άδειες για εξορύξεις πετρελαίου παραχωρήθηκαν στις δύο εταιρίες, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες

Ο νόμος προβλέπει τοπικά δημοψηφίσματα και για κάτι τόσο σημαντικό, που μπορεί να καθορίσει το μέλλον του τόπου, θα έπρεπε να γίνει, μετά από υπεύθυνη ενημέρωση για τα υπέρ και τα κατά της εκμετάλλευσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.