ΤΡΑΓΙΚΟ!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

του Ποντίγιου

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία συναγωνίζεται το δημόσιο σε «ταχύτητα» εξυπηρέτησης και «ποιότητα» ταλαιπωρίας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με εικόνες όπως αυτές. Και όχι μόνον, γιατί υπάρχει και άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διαβάστε πιο κάτω…

Το υποκατάστημα γνωστής εταιρείας ταχυμεταφορών, παρουσιάζει εδώ και ένα περίπου χρόνο μια εικόνα διάλυσης, η οποία και επηρεάζει σαφώς τις παρεχόμενες προς τους καταναλωτές υπηρεσίες, προς το χειρότερο φυσικά. Δεν νομίζω ότι ευθύνεται για αυτό η έλλειψη έμψυχου δυναμικού. Άλλωστε, όταν υπάρχουν τέτοιου τύπου προβλήματα, δεν υπολειτουργείς ταλαιπωρώντας το κοινό. Βρίσκεις προσωπικό και μετά βάζεις το κλειδί στην πόρτα και ανοίγεις. Οι πολυκαιρισμένες ανακοινώσεις για αναζήτηση προσωπικού(τα χαρτιά έχουν κιτρινίσει), δεν αποτελούν κανενός είδους άλλοθι, όσο κι αν βρίσκονται εκεί για αυτόν ακριβώς το λόγο. Πάμε λοιπόν στο περιστατικό, που οδήγησε στον τίτλο αυτού του κειμένου και στον λόγο ύπαρξης του.

Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα 13:30 το μεσημέρι. Να σταθούμε στην ουρά για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης, στα ΕΛΤΑ και στις τράπεζες. Όχι όμως και για να παραλάβουμε δέμα μας με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών, η οποία έχει πληρωθεί για να το παραδώσει στο χώρο μας!!! Κι αυτό γιατί οι διανομείς αναζητούν επιλεκτικά τους παραλήπτες(λόγω μη επαρκούς προσωπικού και πληθώρας δεμάτων, επειδή τα κεντρικά της εταιρείας κλείνουν διαρκώς νέες συμφωνίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πωλήσεις επί αντικαταβολή, δίνοντας τις χαμηλότερες χρεώσεις της αγοράς. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει όμως, ούτως ώστε οι κατά τόπους αντιπρόσωποι να έχουν περισσότερο προσωπικό.), ενώ η γραμματεία δεν σηκώνει ποτέ το τηλέφωνο, παρά στέλνει ένα τυποποιημένο sms προς όλους, στο οποίο αναγράφεται ότι «η παράδοση δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί δεν μπορεί να εντοπιστεί η διεύθυνση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα»!

Για μια ακόμη φορά ο Έλληνας καταναλωτής και ειδικά ο κάτοικος της επαρχίας, αποδεικνύεται έρμαιο στα χέρια επιχειρηματιών δίχως συνείδηση και ίχνος ευθύνης, σε ένα κράτος που τελεί υπό καθεστώς ατιμωρησίας. Είναι αν μη τι άλλο τραγικό, όπως και η συμπεριφορά ενός εκ των υπαλλήλων, ο οποίος ούτε λίγο – ούτε πολύ, όχι μόνον δεν έδωσε έντυπο παραπόνων στους καταναλωτές όταν το ζήτησαν(προφασίστηκε ότι δεν υπάρχει, όπως και το ότι απουσιάζει ο υπεύθυνος του καταστήματος…), αλλά μιλώντας εριστικά, αγενώς και προκλητικά προς τους διαμαρτυρόμενους, απευθυνόμενος στον ενικό, τους ζήτησε να σταματήσουν την κουβέντα και να πάνε σπίτι τους!

Αν είναι δυνατόν να διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές εν έτη 2019 και να γίνονται οι καταναλωτές μάρτυρες τραμπουκισμών και αλητείας! Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο. Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες επίσημης και επώνυμης καταγγελίας από όσο γνωρίζω. Σας αφήνω να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.