Τα εν Ikos μη εν δήμω

57159943_2432373153448432_2566463029189279744_n

Τατιανα Σπιγγου

Για 40.000 ευρώ το χρόνο παραχωρήθηκε στο Ikos το εστιατόριο του Βίδο.Καμία ένσταση για την εταιρεία:είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία και την άρπαξε,όπως είχε κάθε δικαίωμα.

Oμως είναι γεγονός ότι με τέτοιες κινήσεις το νησάκι του Βίδο αρχίζει να χάνει το δημοτικό του χαρακτήρα κι ανοίγει ο δρόμος για “εκμετάλλευση”.Πριν από χρόνια,οι κάτοικοι πάλεψαν και πέτυχαν να μην ξεπουληθεί σε Αραβες και το νησί παρέμεινε προσάρτημα της πόλης,ένας ιστορικός τόπος μνήμης αλλά και κοντινό θέρετρο για όλα τα βαλάντια.Οι παιδικές κατακηνώσεις ήταν κάτι το μοναδικό στην Ελλάδα και δημιούργησε υπέροχες αναμνήσεις σε γενιές Κερκυραίων.

Τώρα δίνεται για εκμετάλλευση και μάλιστα απο μια δημοτική αρχή με αριστερό πρόσημο.Ακόμη κι αν η εκμετάλλευση περιοριστεί στο χώρο του εστιατορίου(που δεν το πιστευω),αμέσως δημιουργούνται επισκέπτες δυο ταχυτήτων,οι “πλούσιοι” και οι ντόπιοι με τα τάπερ(αφού το εστιατόριο θα είναι απροσπέλαστο στο μέσο βαλάντιο).

Η αγορά είναι ελεύθερη και έτσι πρέπει να είναι,όμως μια δημοτική αρχή που νοιάζεται για τους δημότες της πρέπει να ξεκαθαρίζει οτι δεν είναι όλα για πούλημα…

Υ.Γ.Αλήθεια,υπάρχει καμία ενημέρωση αν θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις που πέρσι δεν λειτούργησαν για αδιευκρίνιστους λόγους;Εχει κaποιος προνοήσει για τις άδειες που υποτίθεται ότι έλειπαν περσι;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.