ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ

Διάβασα χθες μια ανάρτηση στο προφίλ φίλου(του Κώστα του Κέσσαρη συγκεκριμένα), η οποία θεωρώ ότι χρήζει διερεύνησης, τουλάχιστον όσων αφορά σε εκείνους οι οποίοι ζήτησαν την σύνταξη του επίμαχου κειμένου, όσο και για τους λόγους που τυχόν επικαλέστηκαν. Επίσης, εγείρει και μια σειρά ερωτημάτων, περί νομικής υπόστασης της πράξης αυτής και σαφώς έλεγχο από το νομικό τμήμα του δήμου, σχετικά με την εγκυρότητα της και όχι μόνον, αφού δημιουργεί εσφαλμένη εικόνα και συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση. Θυμηθείτε, ότι η συγκεκριμένη Γερμανικών συμφερόντων πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε απασχολήσει ξανά αρνητικά την κοινή γνώμη του τόπου, με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο της(AIDA), όταν είχε απαιτήσει να απολυμανθεί η περιοχή της Σπηλιάς, χωρίς να ζητήσει συγνώμη όταν έπειτα από υγειονομικούς ελέγχους, αποδείχτηκε ότι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου της είχαν όντως μολυνθεί από γαστρεντερίτιδα, την οποία όμως κόλλησαν στο προηγούμενο λιμάνι του δρομολογίου! Χωρίς παραπάνω σχόλια από μέρους μου, ιδού η «ταξιδιωτική οδηγία» της εταιρείας στα Γερμανικά και τα Ελληνικά. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Gut zu wissen.

Sicherheitshinweis fur Korfu-Stabt.
An belepten orten wie Einkaufsstraben Mark-ten und historischen Staten, aber auch bei Be-
nutzung offentlicher Verkehrsmittel , kommt es immer wieder zu Taschendiebstahlen und klein-kriminalitat. Im interesse ihrer eigenen Sicher-heit mochten wir sie bitten, die folgenden Hin-weise zu beachten: Bitte fuhren sie nur wenig Bargeld mit und lassen Sie wertvollen Schmuck und Uhren in Ihrem kabinensafe. Ihre camera, Ihr smartphone und Ihre Bordcarte sind am besten in einer Tasche oder einem Rucksack aufgehoben. Wir empfehlen, Bargeld nur an Geldautomaten innerhalb von Banken abzuhe-ben. Besondere Aufmerksamkeit gilt moglichen Trichbetrugern. Bei einem Uberfallleisten Sie
keinen Widerstand.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

Καλό είναι να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Συμβουλές ασφαλείας για τους επιβάτες στην πόλη της Κέρκυρας.

Σε μικρές πλατείες και εμπορικούς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και κατά την χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, παρατηρούνται επανειλημμένα μικροκλοπές και μικρής έκτασης εγκληματικότητα.

Για το συμφέρον της δικής σας ασφάλειας, σας ζητούμε να εξετάσετε τα ακόλουθα, παρακαλώ σημειώστε:

Αποβιβαστείτε αφήνοντας στην καμπίνα σας ότι πολύτιμο μεταφέρετε. Η φωτογραφική μηχανή, το κινητό και η πιστωτική κάρτα σας, θα ήταν καλύτερα να τοποθετηθούν σε μια τσάντα, ή ένα σακίδιο.

Συστήνουμε την χρήση μετρητών, ή την ανάληψη μέσω ΑΤΜ που βρίσκονται όμως στο εσωτερικών τραπεζών.

Σε περίπτωση σωματικής απειλής, μην προβάλετε αντίσταση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.