Ανεφοδιασμός του τρόμου – του Ποντίγιου

TaRantella BuongioRno a Tutti

Είχα κατά νου να αναφερθώ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Με όλα τα στραβά και τα ανάποδα όμως που προκύπτουν σε καθημερινή βάση, μοιραία περνούσε διαρκώς σε δεύτερη μοίρα. Έπειτα από τις προτροπές γνωστών και συμπολιτών μου των τελευταίων ημερών, σήμερα ήρθε και η δική του η σειρά να θιχτεί ως μια ακόμη κατάσταση που χρίζει αντιμετώπισης .

Διάβαζα τις προάλλες το Intra Muros με τίτλο «ΜΙΣΟΣ» της Ταραντέλας, για το περιστέρι που βρέθηκε ποδοπατημένο στο πλακόστρωτο της Μιχαήλ Θεοτόκη, κάτι που άλλωστε έχω δει να συμβαίνει κατ’ επανάληψη και όχι μόνον με αυτοκίνητο, όπως σίγουρα έχετε δει κι εσείς(για να μην αναφερθώ σε όσους τα κλωτσούν αναίτια). Σε κάποια σχόλια αναγνωστών κατάλαβα πολλά, όπως κι όσοι τα διαβάσατε, σχετικά με την «ηθική» και την «ανθρωπιά» ορισμένων συμπολιτών μας.

Τούτες οι γραμμές όμως δεν έρχονται για να δώσουν συνέχεια στο θέμα. Δε σκοπεύω να ανοίξω διάλογο με όσους φροντίζουν ενίοτε να προκαλούν με οποιονδήποτε τρόπο(βάναυσες συμπεριφορές απέναντι σε ζώα, ρατσισμό, φασισμό κλπ), αφήνοντας τους έτσι στο περιθώριο που επέλεξαν να ζουν.

Το σημερινό κείμενο έχει να κάνει με μια κατάχρηση διευκόλυνσης, την οποία παρέχει η δημοτική αρχή(η έστω κατ’ ευφημισμόν αυτή των τελευταίων 4 ετών), σε συνεργασία με την Unesco(αυτή μας μάρανε) και το ΥΠΕΧΩΔΕ, προς τους επαγγελματίες του παλαιάς πόλης και τους εμπορικούς συνεργάτες τους. Ο περίφημος κανονισμός αστικής λειτουργίας. Εκεί όπου μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων καθορίζεται μεταξύ 7:00 – 10:00 το πρωί.

Μέχρι εδώ καλά. Τον γνωρίζετε φαντάζομαι οι περισσότεροι τον κανονισμό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω να πούμε ότι ισχύει με μικρές αλλαγές στο ωράριο και σε άλλες πόλεις. Όχι μόνο στην Κέρκυρα. Ο νομοθέτης λοιπόν έπραξε το έργο του και οι ενδιαφερόμενοι επωφελούνται. Σωστά; Αν η ερώτηση απευθύνονταν σε μένα, η απάντηση θα ήταν: «όχι ακριβώς».

Κι αυτό γιατί όποιος διαβαίνει το πρωί στους δρόμους του ιστορικού κέντρου(τους πεζόδρομους για να είμαι ακριβής), διαπιστώνει μια άναρχη κατάσταση, όπου κάθε όχημα παρκάρει όπου βρει κυριολεκτικά(σε πεζοδρόμιο, με τις δύο ρόδες σε παρτέρι δέντρου, μπροστά στο κεφαλόσκαλο σπιτιού κλπ).

Και δεν είναι μόνον αυτό. Μηχανάκια και ΙΧ μαζί με φορτηγά που ανεφοδιάζουν καταστήματα, συγκροτούν ένα κυκλοφοριακό που θυμίζει ώρες αιχμής σε κεντρική οδική αρτηρία! Σε λίγο θα θέλουμε τροχονόμους για να ρυθμίζεται η κίνηση! Ήμαρτον! Μη μου πείτε ότι υπερβάλω, γιατί κι εσείς κάποια στιγμή θα κοντέψατε να πέσετε πάνω σε κάποιο από τα πιο πάνω οχήματα, κι ας περπατούσατε!

Να μη μιλήσουμε για το πώς νιώθουν οι τουρίστες. Αφήστε καλύτερα. Καταλάβατε πως «δένει» η παράγραφος αυτή με τον πρόλογο του σημερινού κειμένου; Είναι απλό. Το περιστέρι – που δεν ήταν το μόνο – το πάτησε φορτηγό ανεφοδιασμού καταστήματος, κι αυτό είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ σχεδόν φαινόμενο. Όπως καθημερινά κινδυνεύουν πεζοί κινούμενοι στους ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ, από το μπάχαλο που επικρατεί τις πρωινές ώρες εντός του ιστορικού κέντρου! Κι αυτά είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ και δε γίνεται να τα προσπεράσει , ούτε και να τα αγνοήσει κανείς!

Δεν είπαμε να μείνουν χωρίς εμπορεύματα τα καταστήματα. Επιβάλλεται να υπάρξει όμως ΑΜΕΣΑ εποπτεία κατά την διάρκεια του ωραρίου ανεφοδιασμού, για να μην έχουμε τα μηχανάκια να προσπερνούν καβαλώντας τα πεζοδρόμια, ούτε τα φορτηγά να καταστρέφουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν προ 2 ετών με λεφτά των δημοτών, ούτε και τις πλάκες τις καινούργιες των πεζόδρομων, οι οποίες καταπονούνται καθημερινά από οχήματα πολλών τόνων, ούτε και να κινδυνεύουν οι ζωές των πεζών και των ζώων.

Και μη μου πει κανείς ότι τα περιστέρια δεν είναι ζώα, γιατί θα τον παραπέμψω στην δημοτική βιβλιοθήκη, στον τομέα της ζωολογίας! Έγινα σαφής!

Καλημέρα Κέρκυρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.