Tarantella Scientifica

v184

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ
τα έχουν προβλέψει όλα

4/11/2018

Μά πόσο μπροστα παιζει να είμαστε οι ελληνες????
Δεν σκαμπάζουν γρί οι ξένοι που έτρωγαν βαλανίδια από τα δέντρα από Αρχαίους έλληνες κλασσικούς??
που δίδαξαν εκτος από μαθηματικα και ατομικη θεωρία τον χειρισμό των ηλεκρονικών παιγνιδιών του μέλλοντος!
Έτσι που χτυπιούνται οι αλλοδαποί θα πάθουν αγκύλωση ή τενοντίτιδα.
Άσε που κουνάνε τα δάχτυλα λές και μυνάρουνε .
Σφηνώνεις την καρτα ή την οδοντογλυφίδα στα κουμπιά
καί παιζει μονο του το εργαλείο και το τρελλαίνεις στα μπόνους και στα έξτρα παιγχνίδια.
Μέχρι που κάνει TILT και παθαίνει ψυχικό τρα λα λά
Δηλαδή δεν θα μείνει καμμία εφεύρεση που να μην έχει γεννηθεί κάτω απ τον γαλανό μας ουρανό !!

https://www.facebook.com/alessandrooblivionguidi/videos/2124183941175741/

——————————————————————————————————————————————-

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Χώκινγκ

16/10/2018

«Δεν υπάρχει Θεός»
– αυτό είναι το συμπέρασμα του αείμνηστου φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, του οποίου το τελευταίο βιβλίο
«Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα» κυκλφόρησε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Βρετανία, την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Το βιβλίο, το οποίο ολοκληρώθηκε από την οικογένειά του μετά το θάνατό του, παρουσιάζει απαντήσεις στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που ο Χόκινγκ δήλωσε ότι έλαβε κατά τη διάρκεια του χρόνου του στη Γη.
Μεταξύ όσων δηλώνει ο βρετανός επιστήμονας είναι και η πεποίθηση ότι η εξωγήινη ζωή είναι εκεί έξω, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ξεπεράσει τους ανθρώπους και τα ταξίδια στο χρόνο δεν μπορούν να αποκλειστούν. Ο Χόκινγκ, που θεωρείται ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες της γενιάς του, πέθανε τον Μάρτιο στην ηλικία των 76 ετών.
«Δεν υπάρχει Θεός, κανένας δεν κατευθύνει το Σύμπαν», γράφει στο βιβλίο «Σύντομες απαντήσεις σε μεγάλες ερωτήσεις». «Για αιώνες, πιστεύονταν ότι άτομα με αναπηρίες, όπως εγώ, ζούσαν έτσι από μια κατάρα που προκλήθηκε από τον Θεό», προσθέτει. «Προτιμώ να πιστεύω ότι όλα μπορούν να εξηγηθούν με άλλο τρόπο… από τους νόμους της φύσης».
«Είμαστε ελεύθεροι να πιστέψουμε ό, τι θέλουμε, και πιστεύω ότι η απλούστερη εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει Θεός. Κανείς δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας. Αυτό με οδηγεί σε μια βαθιά συνειδητοποίηση: πιθανώς δεν υπάρχει παράδεισος και μετά θάνατον ζωή. Νομίζω ότι η πίστη στη μετά θάνατον ζωή είναι απλώς ευσεβής πόθος», γράφει.
Κανείς δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας.
Πιθανώς δεν υπάρχει παράδεισος και μετά θάνατον ζωή. Νομίζω ότι η πίστη στη μετά θάνατον ζωή είναι απλώς ευσεβής πόθος.
«Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για αυτό, και πάει κόντρα σε ό, τι γνωρίζουμε στην επιστήμη. Νομίζω ότι όταν πεθάνουμε γινόμαστε χώμα.
Αλλά υπάρχει μια αίσθηση πως ζούμε μέσα από την επιρροή μας και τα γονίδια που περάσαμε στα παιδιά μας», καταλήγει στο κεφάλαιο περί ζωής και ύπαρξης του Θεού.
Ενώ ο Χόκινγκ μίλησε για την έλλειψη πίστης του στο Θεό κατά τη διάρκεια της ζωής του, πολλές από τις άλλες του απαντήσεις είναι πιο εκπληκτικές.
«Υπάρχουν μορφές έξυπνης ζωής εκεί έξω», γράφει. «Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στο αν θα τους απαντήσουμε μέχρι να εξελιχθούμε λίγο περισσότερο», προειδοποιεί.
Προβλέπει επίσης ότι «μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε οπουδήποτε στο Ηλιακό Σύστημα».
«Συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι ήθελαν συγκεκριμένα τις απαντήσεις του σε αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε στο CNN που μεταδίδει αποσπάσματα, η κόρη του επιστήμονα, Λούσι Χόκινγκ, η οποία βοήθησε να ολοκληρωθεί το βιβλίο.
«Ζητά να μην προχωρήσουμε τυφλά στο μέλλον. Πόσο καλό είναι το ιστορικό της ανθρώπινης φυλής στη χρήση των τεχνολογικών εξελίξεων για το καλό των απλών ανθρώπων;», λέει.
«Με το Brexit και τον Τραμπ να ασκούν πλέον νέες δυνάμεις σε σχέση με τη μετανάστευση και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, γινόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας εξέγερσης εναντίον εμπειρογνωμόνων και αυτό περιλαμβάνει τους επιστήμονες», αναφέρει ο Χόκινγκ σε άλλο σημείο στο οποίο περιγράφει το σήμερα.
Ο Χόκινγκ δίνει κι άλλα δείγματα ταπεινότητας αλλά και αυτοσαρκασμού
: «Για πολλούς συναδέλφους μου είμαι ένας φυσικός ανάμεσα στους πολλούς. Αλλά για το μεγάλο κοινό ήμουν ο πιο διάσημος φυσικός του κόσμου. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι, με εξαίρεση τον Αϊνστάιν, οι επιστήμονες δεν γίνονται δημοφιλείς όσο οι ροκ σταρ και εν μέρει επειδή αντικατοπτρίζω το στερεότυπο της ανάπηρης ιδιοφυΐας: δεν μπορώ να καμουφλαριστώ με μια περούκα και ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά. Το αναπηρικό καροτσάκι με προδίδει».
Το τελευταίο μήνυμα του Hawking προς τους αναγνώστες, ωστόσο, είναι ελπιδοφόρο.
Προσπαθώντας να απαντήσει στην ερώτηση
«Πώς διαμορφώνουμε το μέλλον;»
στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου,
ο επιστήμονας γράφει:
«Θυμηθείτε να κοιτάζετε προς τα αστέρια και όχι στα πόδια σας».

——————————————————————————————————————————————-

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΙΣ
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΔΟΞΑΣΙΕΣ

3/10/2018

Η χειρόγραφη επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν όπου περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τις απόψεις του για τον Θεό, τη θρησκεία και το νόημα της ζωής θα πουληθεί σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη στις αρχές Δεκεμβρίου και εκτιμάται ότι θα πιάσει 1-1,5 εκατομμύριο δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s.
Οι τοποθετήσεις που προκύπτουν από τις απαντήσεις που δίδει ο Αϊνστάιν στον Έρικ Γκούτκιντ, καθιστούν την επιστολή μοναδική και ανεκτίμητη ως προς τη βαρύτητα και την κρυστάλινη δομή της και γράφτηκε ένα χρόνο πρίν τον θανατό του
Λίγοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενο της επιστολής του κορυφαίου επιστήμονα, το οποίο δίδει για πρώτη φορά σαφείς απαντήσεις στο ερώτημα που ταλανίζει επί σειρά δεκαετιών την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα:
“Πίστευε στο θεό ο Αϊνστάιν;”.
Ιδού το περιεχομενό της

“Διάβασα ένα μεγάλο μέρος από το βιβλίο σας τις τελευταίες μέρες και σας ευχαριστώ πολύ για την αποστολή του. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα που μου το αποστείλατε. Όσον αφορά την πραγματική στάση
απέναντι στη ζωή και στην ανθρώπινη κοινότητα
έχουμε πολλά κοινά.
Η λέξη Θεός για μένα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την έκφραση
και το προϊόν της ανθρώπινης αδυναμίας,
η Βίβλος μια συλλογή αξιότιμων,
αλλά πρωτόγονων μύθων
που είναι εντούτοις και αρκετά παιδαριώδεις.
Καμία ερμηνεία όσο λεπτομερής κι αν είναι (για μένα) δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Οι πολλαπλές ερμηνείες που δίδονται,
δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με το αρχικό κείμενο.
Για μένα η εβραϊκή θρησκεία,
όπως όλες οι άλλες θρησκείες,
είναι μια ενσάρκωση
των πιο παιδαριωδών δεισιδαιμονιών.
Και ο εβραϊκός λαός, στον οποίο ευχαρίστως ανήκω, και με τη νοοτροπία του οποίου έχω βαθιά συγγένεια, δεν έχει καμία διαφορετική ποιότητα για μένα από ό,τι για όλους τους άλλους λαούς.
Και όσον αφορά την εμπειρία μου, δεν είναι καλύτερη από ό,τι άλλες ομάδες πληθυσμού, αν και προστατεύονται από τις χειρότερες μορφές καρκίνου εξαιτίας έλλειψης δυνάμεως. Διαφορετικά δεν μπορώ να δω κάτι να με κάνει να πω “επέλεξε αυτούς”.
Γενικά θεωρώ ότι είναι επώδυνο να διεκδικείς προνομιακή θέση και να προσπαθείς να την υπερασπιστείς μεταξύ δύο τειχών υπερηφάνειας, μιας εξωτερικής ως άνθρωπος και μιας εσωτερικής ως εβραίος.
Σαν άνθρωπος αξιώνεις, τρόπον τινά, την εξαίρεση από την αιτιολόγηση που σε άλλες περιπτώσεις γίνεται αποδεκτό, και σαν Εβραίος διεκδικείς το προνόμιο του μονοθεϊσμού. Αλλά η περιορισμένη αιτιολόγηση δεν είναι πλέον αιτιολόγηση, όπως αναγνώρισε ο υπέροχος Σπινόζα, πιθανώς ως πρωταρχικό κανόνα.
Και οι ανιμιστικές ερμηνείες των θρησκειών της φύσης δε ακυρώνονται εξ ορισμού, από το μονοπώλιο. Με τέτοια τείχη μπορούμε να πετύχουμε μόνο μια συγκεκριμένη αυταπάτη, αλλά οι ηθικές μας προσπάθειες δεν εξυπηρετούνται από αυτά. Το αντίθετο μάλιστα.
Τώρα που έχω δηλώσει ανοιχτά τις διαφορές μας στις πνευματικές μας πεποιθήσεις, είναι σαφές για μένα ότι είμαστε πολύ κοντά σε βασικά πράγματα, δηλαδή: στις αξιολογήσεις μας για την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Αυτά που μας διαφοροποιούν είναι μόνο τα πνευματικά “στηρίγματα” και ο “εξορθολογισμός” στη γλώσσα του Φρόιντ.
Πέρα τούτων πιστεύω ότι θα κατανοούσαμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, αν μιλούσαμε για συγκεκριμένα πράγματα.”

Με φιλικές ευχαριστίες και τις καλύτερες ευχές,
δικός σας, Α. Αϊνστάιν