Tarantella Info

cNpTFDIB_400x400

—————————————————————————————————————————————–

47364292_2219123438106739_7159068616749481984_o

ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
τα κίτρινα Γιλέκα

2/1/2018

Με το που κατέβηκε από τ’ άερόπλανο ο Μακρόν εις το Μπουένος Άϊρες τη περασμένη Τετάρτη για τη παρέα των G20 τον υποδέχτηκε ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο με Κίτρινο γιλέκο-
chaleco amarillo στα σπανιόλικα ,,πάει στου διαόλου τη μάνα και τους βρίσκει μπροστά του !!
Τον κυνηγάνε παντού και τον ζητάνε να παραιτηθεί εδώ και τώρα !!
Θα τους βλέπει στον ύπνο του σίγουρα έχει καλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για σήμερα.

—————————————————————————————————————————————-

47396429_2218985558120527_6383415158227599360_o

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

TaRantella Info vi@ Jo Di

2/1/2018

Οι Νουδούληδες διοργανώνουν εκδρομή στο Παρίσι με ναυλωμενο lear jet από τον Μαρινάκη.
Μετά το αναμενόμενο καθάρισμα των Εξαρχείων ο Μακρόν κάλεσε την ηγεσία του αδελφού κόμματος στην Eλλάδα που δοκιμασμένο στο αμώνι της ταξικης πάλης θα προτάξει το Κούλη και τον Αδώνιδα με μπλέ δαντελωτά μποξεράκια να σέρνουν το άρμα όπου η Ντόρα σαν Αρτέμις και η Φανη Πάλλη Πετραλιά σαν Βαλκυρία θα σκορπούν το θάνατο με τα βέλη τους στους θρασύτατους Φράγκους π ου αμφισβητούν την Αριστεία και τη Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων…

—————————————————————————————————————————————–

fdf

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖOΜΕΝΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
από τον “Ρουβίκωνα”

23/11/2018

Την κατασκευαστική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στην Κηφισιά επισκέφτηκαν μέλη του Ρουβίκωνα λίγο πριν τις 12.00
το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τα μέλη της συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια που έγραφαν: «Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης και της Χαλκιδικής» και αποχώρησαν.
Αναμένουμε με αγωνία τις ανακοινώσεις ΒΟΔΕ -Τζήμερων-κλ΄π Κηφησιάς για την τρομοκταρική αυτή ενέργεια
Η σχετική ανάρτηση του Ρουβίκωνα για την φιλοκερκυραική παρέμβαση:
————————————///——————————

Την Τρίτη, 26/6/18, 13 διμοιρίες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ κάνουν απόβαση στην Λευκίμμη Κέρκυρας και τοποθετούνται στον χώρο του ΧΥΤΑ, στην περιοχή Μεσοράχια, καθώς και σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου γύρω από την περιοχή, με σκοπό να πραγματοποιηθεί ασφαλώς η μεταφορά σύμμεικτων απορριμάτων από τον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου προς την Λευκίμμη. Οι κάτοικοι απαντούν με κινητοποιήσεις, πορείες και γενικευμένες συγκρούσεις, διεκδικώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Ο απολογιπσμός είναι τραυματισμοί, συλλήψεις, δακρυγόνα.
Όλα τα παραπάνω μοιάζουν με deja vu από το όχι και τόσο μακρινό 2008, που οι κάτοικοι του γαλατικού χωριού, αντιστεκόμενοι στην εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το έργο, δίνουν μάχες για μήνες με την πιο ”βαριά” κρατική καταστολή, αφού είχαν ενεργοποιηθεί μέχρι και δυνάμεις ελεύθερων σκοπευτών των ΕΚΑΜ ρίχνοντας αδιακρίτως πλαστικές σφαίρες. Στις 29/5 του ’08 κατα την διάρκεια της μεγαλύτερης πορείας που έχει γίνει στην περιοχή, με συμμετοχή 3.500 αγωνιστών, σε μια κωμόπολη 6.000 κατοίκων, έχασε την ζωή της η 43χρονη Μαρία Κουλούρη, καθώς ένας μπάτσος χτύπησε με γκλοπ 16χρονο οδηγό μηχανής εν κινήσει με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να παρασύρει την γυναίκα.
Το εύλογο μεν αφελές δε ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γιατί ένα ολόκληρο χωριο αφήνει πίσω τις δουλειές του και την ηρεμία του για να ρισκάρει συλλήψεις και αγριο ξύλο;
Η περιοχή που είναι χωροθετημένος ο ΧΥΤΑ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, για την ακρίβεια απέχει μόλις 500 μέτρα από την πρώτη κατοικία, την στιγμή που το όριο είναι το τριπλάσιο. Επίσης βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την παραλία και το λιμάνι της Λευκίμμης, ενώ στα 850 μέτρα υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Τέλος, είναι χτισμένος πάνω σε υδροφόρο μέτωπο και σε απόσταση 1 χλμ από ποτάμι, σε μια περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί ”υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας”

Ας δούμε όμως την μεγάλη εικόνα…

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποτύχει παταγωδώς χρόνια τώρα να διαχειριστεί το ζήτημα των απορριμάτων και να δώσει μόνιμη λύση. Ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου εχει υπερκορεστεί εδώ και καιρό δημιουργώντας ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές. Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται από τους κάδους οι οποίοι είναι κυριολεκτικά θαμμένοι κάτω από βουνά απορριμάτων δημιουργώντας αυτοσχέδιες χωματερές/υγειονομικές βόμβες σε κάθε γειτονιά του νησιού. Θα μπορούσε κανείς να χρεώσει ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα στον δήμο και στην περιφέρεια, όμως η μεγάλη εικόνα δείχνει άλλα. Η εσκεμμένη έλλειψη ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης για την διαχείρηση των απορριμάτων σε συνδυασμό με τα βουνά σκουπιδιών στους κάδους του νησιού και ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, δημιούργησε τέτοια πίεση στην κοινωνία της Κέρκυρας, κάνοντας έτσι την εναλλακτική της Λευκίμμης να φαντάζει ως μοναδική λύση στο πρόβλημα. Κάπου εδώ το παζλ κουμπώνει, αν συνυπολογίσει κανείς πως και τα 3 στάδια της πολιτικής εξουσίας (δήμος, περιφέρεια, υπουργείο) από τα οποία φιλτράρονται οι αποφάσεις για το θέμα, ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά παίζει μπάλα σε άδειο γήπεδο.
Λείπει όμως ο επωφελούμενος από την εξίσωση και δεν είναι άλλος από το μεγάλο κεφάλαιο και πιο συγκεκριμένα οι μεγαλοξενοδόχοι. Με την λύση της Λευκίμμης και τα σύμμεικτα, οι καρχαρίες του τουρισμού αφενός απαλλάσσονται παντελώς από την κοστοβόρα διαδικασία της διαλογής στην πηγή, αφετέρου ξεφορτώνουν τα σκουπίδια τους στον υποβαθμισμένο νότο, μακριά από τα μάτια των τουριστών. Το οξύμωρο είναι ότι τα ξενοδοχεία αυτά παράγουν τεράστιο ποσοστό επί των συνολικών σκουπιδιών με αντάλλαγμα μερικές θέσεις εξαντλητικής εργασίας με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας. Ο άλλος κλάδος μεγαλοκεφαλαιούχων που τρίβει τα χέρια του από την υπόθεση είναι οι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι περίμεναν σαν κοράκια το έργο για να πλουτίσουν στις πλάτες της ντόπιας κοινωνίας. Κατασκευές, δρόμοι, δεματοποίηση, μεταφορά και η λίστα συνεχίζεται.
Από το φαγοπότι δεν θα μπορούσε να λείπει ό μετρ των δημοσίων έργων, ο εθνικός εργολάβος Μπόμπολας. Η οικογένεια Μπόμπολα δραστηριοποιείται και στον χώρο της διαχείρισης των απορριμάτων με την εταιρία Ηλέκτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ και ανέλαβε την αποκατάσταση ζημιών στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μετά από εμπρησμό που αυτός δέχτηκε, έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 496.000 ευρώ. Επίσης η εταιρία Ηλέκτωρ συμμετέχει και στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό της Λευκίμμης τόσο σε περιβαλλοντικό κόστος όσο και σε αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις…

Η οικογένεια Μπόμπολα δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο με τον όμιλο Ελλάκτωρ, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στην Ευρώπη, και διαχειρίζεται περίπου το 50% του οδικού δικτύου της χώρας. Η εταιρία αυτή έχει αναλάβει την κατασκευή των μεγαλύτερων έργων των τελευταίων χρόνων στην χώρα. Ενδεικτικά: Ολυμπία οδός, Αττική οδός, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κόμβοι Κηφισίας, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μουσείο Ακρόπολης, γραμμή μεταφοράς καυσίμων στη βάση της Σούδας, μετρό Αττικής και Θεσ/κης. Επίσης ο όμιλος Ελλάκτωρ δεν θα μπορούσε να λείπει και από το πανηγύρι της ενέργειας. Μέσω θυγατρικών κατασκευάζει αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα και μέσω της Elpedison αρπάζει τα δέοντα από την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος.
Είναι πράγματι να αναρωτιέται κανείς πώς ένας άνθρωπος κατόρθωσε να απλώσει τα πλοκάμια του πάνω σε οποιοδήποτε φαραωνικό έργο αποφασίζει το κράτος να κατασκευάσει.

Για να ερευνήσουμε το παραπάνω χρειάζεται να βάλουμε ένα ακόμα δεδομένο στο τραπέζι.

Η οικογένεια Μπόμπολα είχε μέχρι το 2015 στην κατοχή της, τις εφημερίδες Έθνος και Ημερισία, το πάλαι ποτέ ένδοξο MEGA, πληθώρα γνωστών περιοδικών και διαδικτυακών σελίδων και μαζί με όλα τα παραπάνω την δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Ενδεικτικά, η εφημερίδα το Έθνος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του Α. Παπανδρέου στην εξουσία, ενώ μετά τον θάνατό του, προώθησε διακαώς τη συγκυβέρνηση του ’89, με αντάλλαγμα την άδεια του καναλιού MEGA. Από την στιγμή αυτή και έπειτα, ο Μπόμπολας, έχοντας στα χέρια του ένα από τα μεγαλύτερα μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης συνεργάστηκε -για όσο τον συνέφερε- με όλες τις επόμενες κυβερνήσεις παρέχοντάς τους πολιτική προστασία, με αντάλλαγμα δημόσια έργα. Το ζενίθ της αυτοκρατορίας ήρθε την δεκαετία του 90′ επί κυβέρνησης Σημίτη και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δύναμη της εταιρίας εκτινάχθηκε αναλαμβάνοντας όλα τα έργα του εκσυγχρονισμού του ΠΑΣΟΚ ροκανίζοντας δημόσιο χρήμα.

Τ μεγαλύτερο σε διάρκεια, χρήμα, διαπλοκή, αλλά και επιπτώσεις για την κοινωνία σκάνδαλο που εμπλέκεται ο Μπόμπολας μαζί με όλες τις κυβερνήσεις από το 2003 και έπειτα είναι αυτό της εξόρυξης στη Χαλκιδική, στο οποίο αναφερθήκαμε στο κείμενο της παρέμβασής μας στην πρεσβεία του Καναδά. Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η δίκη των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο κατηγορητήριο, πάγια τακτική του κράτους για την απενεργοποίηση των πιο μαχητικών κομματιών της κοινωνίας. Κοινός παρονομαστής σε Χαλκιδική και Λευκίμμη είναι η αντίσταση των κατοίκων παρά τις διώξεις και την καταστολή.

Το κεφάλαιο λεηλατεί εργάτες, φύση και ζώα, αυτό είναι φτιαγμένο να κάνει. Το κράτος είναι πάντα εκεί να βάλει πλάτη, χρήμα και βούρδουλα. Το χρέος της τάξης μας είναι τους στείλει στα τσακίδια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

https://thecaller.gr/…/o-royvikonas-pige-volta-mechri-ta-g…/

—————————————————————————————————————————————–

44582934_2154845561201194_8747929946145423360_n

ΤΡΩΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
(Tι διατροφή κι αυτή !!!!)

Tarantella Info vi@ Διαδρομή Ελευθερίας

20/10/2018

Η α­νά­πτυ­ξη της ε­πι­στή­μης και της τε­χνο­λο­γί­ας κα­θώς και η ι­σχυ­ρο­ποί­η­ση των ε­ξου­σια­στι­κών σχέ­σε­ων μέ­σα στη κοι­νω­νί­α ε­πι­χει­ρούν να «πλά­σουν» τον άν­θρω­πο των πό­λε­ων. Έ­να νέ­ο εί­δος, α­πο­μα­κρυ­σμέ­νο απ’ το φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον, θλι­βε­ρό, α­δύ­να­μο, ο­κνη­ρό, γε­μά­το νο­σή­μα­τα. Ο άν­θρω­πος των πό­λε­ων δεν θα εί­ναι πα­ρά έ­να «κα­κέ­κτυ­πο» του τι ή­ταν κά­πο­τε. Ό­μως, ας μη γε­λιό­μα­στε: μπο­ρεί μεν να ζει σ’ έ­να διό­λου φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον, αλ­λά ε­ξα­κο­λου­θεί να εί­ναι έ­να πλά­σμα της φύ­σης αν και λί­γο «με­ταλ­λαγ­μέ­νο».

Και πώς να μην εί­ναι ό­ταν το σύ­μπλεγ­μα πο­λυ­κα­τοι­κιών-κλου­βιών, νέ­φους, βρω­μιάς και δια­φό­ρων ε­πι­βα­ρυ­ντι­κών πα­ρα­γό­ντων κα­θι­στά τον άν­θρω­πο των πό­λε­ων, ού­τε λί­γο ού­τε πο­λύ πει­ρα­μα­τό­ζω­ο, πιό­νι στα χέ­ρια ε­νός «με­γά­λου θε­ού» που του ε­πέ­βα­λε αυ­τές τις ά­θλιες συν­θή­κες. Μ’ αυ­τές γεν­νή­θη­κε, μ’ αυ­τές θα πε­θά­νει. Δί­χως πε­ρι­θώ­ρια ε­πι­λο­γής. Το για­τί θα το δεί­τε πα­ρα­κά­τω. Α­γω­νί­ζε­ται λοι­πόν για να ζή­σει, για να ε­πι­βιώ­σει και ό­χι για να δια­βιώ­σει. Α­γω­νί­ζε­ται με λί­γα λό­για για να μην πε­θά­νει και να βγει νι­κη­τής. Α­να­ρω­τιέ­μαι μο­νά­χα αν τα πο­ντί­κια των ερ­γα­στη­ρί­ων ζουν σε κα­λύ­τε­ρες συν­θή­κες.

Έ­τσι, ο άν­θρω­πος των πό­λε­ων έ­χει α­νά­γκη να τρα­φεί. Ευ­τυ­χώς δεν έ­χει έρ­θει α­κό­μη η ώ­ρα που θα τρέ­φε­ται μό­νο με χά­πια. Τρώ­ει λοι­πόν ό,τι τρο­φές έ­τρω­γαν και οι μα­κρι­νοί του πρό­γο­νοι. Ε­πει­δή ό­μως τα φρού­τα, τα λα­χα­νι­κά και τα βο­σκο­τό­πια δεν φυ­τρώ­νουν στις τα­ρά­τσες των πο­λυ­κα­τοι­κιών, ού­τε οι λί­μνες στους υ­πο­νό­μους, ο άν­θρω­πος των πό­λε­ων βα­σί­στη­κε για την τρο­φή του σε τρί­τους: στις βιο­μη­χα­νί­ες τρο­φί­μων. Και κα­θώς η ε­ξέ­λι­ξη (;;;) ε­πι­τάσ­σει να βα­ρύ­νει πε­ρισ­σό­τε­ρο το κέρ­δος των βιο­μη­χα­νιών τρο­φί­μων απ’ ό­τι η υ­γεί­α του αν­θρώ­που-κα­τα­να­λω­τή, η α­γο­ρά κα­τα­κλύ­στη­κε σι­γά-σι­γά με αμ­φι­βό­λου ποιό­τη­τας τρό­φι­μα: αυ­γά που δεν εί­χαν τη σω­στή γεύ­ση, ντο­μά­τες σαν πορ­το­κά­λια κ.τ.λ.

Συ­νά­ντη­σα κά­πο­τε μια για­γιά, ξέ­ρε­τε, απ’ αυ­τές τις πα­ρα­δο­σια­κές μαυ­ρο­φο­ρε­μέ­νες. Πά­νω στη κου­βέ­ντα για τον πα­ρα­δο­σια­κό-οι­κο­λο­γι­κό-φυ­σι­κό τρό­πο ζω­ής μου λέει: «Και τι να το κά­νω ε­γώ παι­δά­κι μου το μα­ρού­λι α­πό τον μα­νά­βη; Δεν το θέ­λω. Ε­γώ τρώ­ω μό­νο α­πό το μπο­στά­νι μου που το μα­ζεύ­ω με το χέ­ρι. Στα χω­ρά­φια περ­νά­ει το τρα­κτέρ. Και σαν πε­ρά­σει, α­φή­νει λά­δια. Ά­σε τα φάρ­μα­κα».Το εί­χε φι­λο­σο­φή­σει σω­στά και έ­φτα­σε στην η­λι­κί­α που έ­φτα­σε. Ε­μείς ά­ρα­γε;
Στην αρ­χή μά­θα­με για τα υ­περ­βο­λι­κά φυ­το­φάρ­μα­κα και λι­πά­σμα­τα. Έ­πει­τα για τις ορ­μό­νες, τα α­ντι­βιο­τι­κά, τις α­κα­τάλ­λη­λες ζω­ο­τρο­φές που ε­πέ­φε­ραν τη νό­σο των «τρε­λών α­γε­λά­δων», τις διο­ξί­νες και τέ­λος τα με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα.
Τα με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα «σχε­διά­στη­καν» έ­τσι ώ­στε να εί­ναι με­γα­λύ­τε­ρης α­ντο­χής (στο χρό­νο, στο κρύ­ο, στα ζι­ζά­νια, σε ο­ρι­σμέ­να φυ­το­φάρ­μα­κα), βελ­τιω­μέ­νης εμ­φά­νι­σης κτλ. Η α­νη­συ­χί­α των αν­θρώ­πων, των λε­γό­με­νων «κα­τα­να­λω­τών», σε σχέ­ση με τη δια­τρο­φή με­τά τα τε­λευ­ταί­α σκάν­δα­λα ι­δί­ως στην Ευ­ρώ­πη εί­ναι πια έκ­δη­λη. Έ­τσι άρ­χι­σαν να ξε­φυ­τρώ­νουν α­ντα­γω­νι­στι­κές ε­ται­ρεί­ες στις βιο­μη­χα­νί­ες τρο­φί­μων. Οι ε­ται­ρεί­ες με βιο­λο­γι­κά προ­ϊ­ό­ντα που δεν έ­χουν υ­πο­στεί πα­ρεμ­βά­σεις προ­τεί­νουν προ­ϊ­ό­ντα σε υ­ψη­λό­τε­ρη τι­μή που φυ­σι­κά α­γο­ρά­ζει μό­νο ό­ποιος του το ε­πι­τρέ­πει η τσέ­πη του. Πράγ­μα τε­λεί­ως πα­ρά­λο­γο, να κο­στί­ζει το α­πλό, φυ­σι­κό προ­ϊ­όν μια πε­ριου­σί­α. Αυ­τό βέ­βαια ας το ε­ξε­τά­σει η φι­λο­σο­φί­α. Ε­δώ έ­φτα­σαν στη δια­στρο­φή να ε­πι­νο­ή­σουν μιας σε­ζόν λου­λού­δια, προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να να πε­θαί­νουν, για να τρέ­ξεις στον αν­θο­πώ­λη να πά­ρεις άλ­λα.

Το πρό­βλη­μα ό­μως εί­ναι βα­θιά κοι­νω­νι­κό. Ας υ­πο­θέ­σου­με ό­τι ο άν­θρω­πος των πό­λε­ων μέ­νει χω­ρίς ερ­γα­σί­α. Τι θα πά­θει; Θα πει­νά­σει. Πρω­τί­στως, λοι­πόν, ερ­γά­ζε­ται για να φά­ει. Αυ­τή του η φυ­σι­κή α­νά­γκη ε­ξαρ­τά­ται ό­μως α­πό τρί­τους. Κι αν το α­φε­ντι­κό του ξυ­πνή­σει στρα­βά και τον α­πο­λύ­σει; Με­γά­λο το άγ­χος της ε­πι­βί­ω­σης. Και δεν έ­χει τί­πο­τα για να ξε­γε­λά­σει τη πεί­να του. Ά­ντε κα­μιά γλά­στρα με βα­σι­λι­κό στο μπαλ­κό­νι, ά­ντε κα­νέ­να νε­ρά­ντζι του δή­μου…

Εκ­βια­σμός λοι­πόν. Δι­πλός μά­λι­στα. Θα δου­λέ­ψεις για να φας. Θα α­γο­ρά­σεις ό­μως τη τρο­φή που υ­πάρ­χει. Τι υ­πάρ­χει; Καρ­κί­νος… υ­πάρ­χει. Εί­σαι α­να­γκα­σμέ­νος να τον α­γο­ρά­σεις και να τον φας. Αλ­λιώς θα πει­νά­σεις. Θα πε­θά­νεις της πεί­νας. Θα πε­θά­νεις λοι­πόν έ­τσι κι αλ­λιώς. Μό­νο που τρώ­γο­ντας τη τρο­φή τους θα πε­θά­νεις αρ­γό­τε­ρα -και πιο ε­πώ­δυ­να!
Ο «με­γά­λος θε­ός» λοι­πόν, που παί­ζει με τον άν­θρω­πο της πό­λης σκέ­φτη­κε πο­λύ σω­στά ό­ταν τον α­πο­μά­κρυ­νε α­πό τη φύ­ση και ε­μπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σε την πρώ­τι­στη α­νά­γκη του: τη τρο­φή. Και ό­σο περ­νά­νε τα χρό­νια, και χά­νε­ται η γνώ­ση για την καλ­λιέρ­γεια της τρο­φής και για την ε­κτρο­φή των ζώ­ων, και χά­νο­νται οι σπό­ροι α­πό μη-με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα που με­γα­λώ­νουν αυ­το­φυώς, χω­ρίς να χρειά­ζο­νται πα­ρεμ­βά­σεις και εν­σω­μα­τώ­νο­νται πλή­ρως στην τρο­φι­κή α­λυ­σί­δα, τό­σο θα με­γα­λώ­νει η ε­ξάρ­τη­ση του αν­θρώ­που των πό­λε­ων α­πό τον «με­γά­λο θε­ό», τό­σο θα υ­πο­δου­λώ­νε­ται για έ­να πιά­το φα­ΐ… Σα­τα­νι­κή πλε­κτά­νη…
Και­ρός λοι­πόν να α­ντι­δρά­σου­με! Να μην δε­χτού­με τον καρ­κί­νο που μας προ­σφέ­ρουν. Ή κα­λύ­τε­ρα, να κά­νου­με δι­κό μας τον φυ­σι­κό τρό­πο ζω­ής και να στα­μα­τή­σου­με να εί­μα­στε τα πει­ρα­μα­τό­ζω­α των βιο­μη­χα­νιών τρο­φί­μων.

Ας ρί­ξου­με μια μα­τιά λοι­πόν στα με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα. Γε­νι­κά, δεν έ­χουν πε­ρά­σει α­πα­ρα­τή­ρη­τα. Με­τά το πρώ­το σοκ των αν­θρώ­πων-κα­τα­να­λω­τών, ό­ταν ε­νη­με­ρώ­θη­καν α­πό τις ει­δή­σεις ό­τι στο ε­ξής θα μπαί­νει στις φρά­ου­λες γο­νί­διο α­πό μύ­γα (α­η­δί­α!) για να βελ­τιω­θούν ο­ρι­σμέ­να χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά της, φαί­νε­ται πως στην Ευ­ρώ­πη του­λά­χι­στον α­ντι­τί­θε­νται (θε­ω­ρη­τι­κά πά­ντα) στην κα­τα­νά­λω­ση με­ταλ­λαγ­μέ­νων τρο­φών. Φυ­σι­κά, ό­ταν πας στο πε­ρί­πτε­ρο και α­γο­ρά­ζεις μια λα­χτα­ρι­στή σο­κο­λά­τα σπά­νια σκέ­φτε­σαι πως πε­ριέ­χει λε­κι­θί­νη α­πό με­ταλ­λαγ­μέ­νη σό­για, μιας που α­κό­μη δεν εί­ναι υ­πο­χρε­ω­τι­κή η α­να­γρα­φή με­ταλ­λαγ­μέ­νων συ­στα­τι­κών σε προ­ϊ­ό­ντα, ε­λά­χι­στες δε εί­ναι οι ε­ται­ρεί­ες που οι­κειο­θε­λώς ο­μο­λό­γη­σαν πως χρη­σι­μο­ποιούν τέ­τοια συ­στα­τι­κά στα προ­ϊ­ό­ντα τους.
Πο­σο­στό 94,6% των Ευ­ρω­παί­ων α­παι­τεί να γνω­ρί­ζει το αν εί­ναι έ­να προ­ϊ­όν με­ταλ­λαγ­μέ­νο ή ό­χι. Στον Ελ­λα­δι­κό χώ­ρο πο­σο­στό 93,3% των κα­τα­να­λω­τών δη­λώ­νει πως δεν ε­πι­θυ­μεί να τρώ­ει με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα. Έ­τσι, κά­ποιες βιο­μη­χα­νί­ες τρο­φί­μων στην Ευ­ρώ­πη, βλέ­πο­ντας πως ο Ευ­ρω­παί­ος εί­ναι πιο δι­στα­κτι­κός και σκε­πτι­κι­στής απ’ τον Α­με­ρι­κά­νο (στην Α­με­ρι­κή τρέ­φο­νται κα­τά πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο με με­ταλ­λαγ­μέ­νη σό­για και κα­λα­μπό­κι ή­δη α­πό τα μέ­σα της δε­κα­ε­τί­ας του ’90 και α­ντι­με­τω­πί­ζουν το ζή­τη­μα δια­φο­ρε­τι­κά), φρό­ντι­σαν να εγ­γυ­η­θούν ό­τι για την πα­ρα­σκευ­ή των προ­ϊ­ό­ντων τους δεν χρη­σι­μο­ποιού­νται με­ταλ­λαγ­μέ­νοι ορ­γα­νι­σμοί.
Τι συμ­βαί­νει ό­μως στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα; Ό­γκοι με­ταλ­λαγ­μέ­νης σό­γιας και κα­λα­μπο­κιού που ε­ξά­γουν οι Η.Π.Α., ο Κα­να­δάς και η Αρ­γε­ντι­νή ει­σά­γο­νται ως ζω­ο­τρο­φή και ει­σχω­ρούν έ­τσι στην τρο­φι­κή α­λυ­σί­δα των Ευ­ρω­παί­ων. Πράγ­μα που ση­μαί­νει ό­τι ε­μείς δεν μπο­ρού­με να το ε­λέγ­ξου­με. Ε­λά­χι­στοι δε εί­ναι οι έ­λεγ­χοι που γί­νο­νται γε­νι­κά.

Σή­με­ρα, καλ­λιερ­γού­νται με με­ταλ­λαγ­μέ­νους σπό­ρους πε­ντα­κό­σια ε­κα­τομ­μύ­ρια στρέμ­μα­τα. Οι πο­λυε­θνι­κές έ­χουν ε­πεν­δύ­σει τρι­σε­κα­τομ­μύ­ρια δο­λά­ρια στη βιο­τε­χνο­λο­γί­α – ση­μειω­τέ­ον ό­τι το 65% της οι­κο­νο­μί­ας α­φο­ρά τη γε­ωρ­γί­α. Ε­κτι­μά­ται δε ό­τι το 2005 ο ε­τή­σιος τζί­ρος θα αγ­γί­ξει τα 300 δις. δο­λά­ρια. Έ­τσι, το 32% της συ­νο­λι­κής πα­ρα­γω­γής κα­λα­μπο­κιού εί­ναι με­ταλ­λαγ­μέ­νο, ό­πως και το 52% της σό­γιας. Η σό­για υ­πάρ­χει σε πο­σο­στό με­γα­λύ­τε­ρο του 60% στα κα­τερ­γα­σμέ­να τρό­φι­μα, σε δη­μη­τρια­κά, ζυ­μα­ρι­κά, πρω­ι­νά, σνακ, γλυ­κά κτλ. Τέ­λος, κα­θώς προ­χω­ρούν οι με­ταλ­λαγ­μέ­νες καλ­λιέρ­γειες χά­νο­νται άλ­λες ποι­κι­λί­ες και κα­τα­στρέ­φε­ται η βιο­ποι­κι­λό­τη­τα.
Γε­νι­κά, σε ό,τι α­φο­ρά τα με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα, δεν υ­πάρ­χουν ε­μπε­ρι­στα­τω­μέ­νες α­πο­δεί­ξεις ό­τι οι γε­νε­τι­κά με­ταλ­λαγ­μέ­νοι ορ­γα­νι­σμοί εί­ναι α­σφα­λείς ε­νώ δο­κι­μές σε ζώ­α έ­χουν α­πο­κα­λύ­ψει α­πρό­βλε­πτα ε­πί­πε­δα το­ξι­κό­τη­τας.

Τι εί­ναι ό­μως α­κρι­βώς τα με­ταλ­λαγ­μέ­να τρό­φι­μα; Κυ­ρί­ως πρό­κει­ται για δια­τρο­φι­κά προ­ϊ­ό­ντα που πε­ριέ­χουν ορ­γα­νι­σμούς με α­να­συν­δυα­σμέ­νο γε­νε­τι­κό υ­λι­κό. Α­πο­τε­λού­νται ου­σια­στι­κά α­πό γο­νί­δια δια­φο­ρε­τι­κών ει­δών που τα έ­χουν συρ­ρά­ψει τε­χνη­τά μα­ζί. Αυ­τό ε­πι­τυγ­χά­νε­ται κυ­ρί­ως με δύ­ο τρό­πους. Πρώ­τον, το «ε­πι­θυ­μη­τό»γο­νί­διο «κό­βε­ται» α­πό το γε­νε­τι­κό υ­λι­κό ε­νός εί­δους με τη βο­ή­θεια ε­νός εν­ζύ­μου που παί­ζει το ρό­λο του ψα­λι­διού. Έ­πει­τα, ει­σά­γε­ται στον πυ­ρή­να του κυτ­τά­ρου ε­νός άλ­λου εί­δους, μέ­σω ε­νός φο­ρέ­α (που μπο­ρεί να εί­ναι πλα­σμί­διο ή ιός). Δεύ­τε­ρον, τα κύτ­τα­ρα του φυ­τού που θέ­λου­με να βελ­τιώ­σου­με με την ει­σα­γω­γή άλ­λου γο­νι­δί­ου α­πλώ­νο­νται σε μια πλά­κα. Στη συ­νέ­χεια, το «πυ­ρο­βο­λού­νται» τυ­φλά με μά­ζες μο­ρί­ων χρυ­σού κα­λυμ­μέ­νες με το ξέ­νο γο­νί­διο με την ελ­πί­δα να ει­σχω­ρή­σει το γο­νί­διο στο γε­νε­τι­κό υ­λι­κό του φυ­τού.

Η ε­πι­τυ­χί­α των με­θό­δων αυ­τών εί­ναι α­βέ­βαι­η. Πρώ­τον, για­τί η θέ­ση που θα κα­τα­λά­βει το ει­σα­γό­με­νο γο­νί­διο δεν μπο­ρεί να ε­λεγ­χθεί με α­κρί­βεια. Δεύ­τε­ρον, για­τί μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει για έ­να διά­στη­μα κι έ­πει­τα να στα­μα­τή­σει. Τρί­τον, και ση­μα­ντι­κό­τε­ρο, για­τί το νέ­ο γο­νί­διο δεν ξέ­ρει κα­νείς που θα κα­τα­λή­ξει μπο­ρεί να πα­ρε­μπο­δί­σει τη λει­τουρ­γί­α κά­ποιου ή­δη υ­πάρ­χο­ντος γο­νι­δί­ου ή να ει­σχω­ρή­σει σε κά­ποιο κομ­μά­τι του γε­νε­τι­κού υ­λι­κού που δεν ή­ταν ως τώ­ρα «ε­νερ­γό», και ξυ­πνώ­ντας το να το ε­νερ­γο­ποι­ή­σει προ­κα­λώ­ντας α­προσ­δό­κη­τες συ­νέ­πειες.

Έ­χει κι άλ­λο: οι γε­νε­τι­κά με­ταλ­λαγ­μέ­νοι ορ­γα­νι­σμοί δια­φέ­ρουν α­πό την πα­ρα­δο­σια­κή ε­μπει­ρι­κή πα­ρεμ­βο­λή του αν­θρώ­που στη φύ­ση που βελ­τί­ω­νε γε­νε­τι­κά ο­ρι­σμέ­να συγ­γε­νή εί­δη. Με τη μέ­θο­δο αυ­τή οι ε­πι­στή­μο­νες με­τα­κι­νούν γο­νί­δια με­τα­ξύ ά­σχε­των ε­ξε­λι­κτι­κά ει­δών (π.χ. α­πό τον σκορ­πιό στην πα­τά­τα) πράγ­μα που εί­ναι α­δια­νό­η­το, διό­τι πα­ρό­λο που σε μο­ρια­κή και χη­μι­κή βά­ση η δο­μή (το DNA) εί­ναι ί­δια σε ό­λους τους ορ­γα­νι­σμούς, η φύ­ση βά­ζει φραγ­μούς που δεν ε­πι­τρέ­πουν την α­να­πα­ρα­γω­γή μη κο­ντι­νών στην ε­ξέ­λι­ξη ει­δών. Ό­σο κι αν οι ε­πι­στή­μο­νες έ­χουν με­λε­τή­σει τα εί­δη που δια­σταυ­ρώ­νουν εί­ναι α­δύ­να­τον να προ­βλέ­ψουν τι τε­ρα­τουρ­γή­μα­τα μπο­ρεί να δη­μιουρ­γή­σουν. Α­κό­μη, α­πο­τε­λούν μια ρα­γδαί­α ε­πι­τά­χυν­ση σε μια εν­δε­χό­με­νη φυ­σι­κή αλ­λα­γή, η ο­ποί­α αν ε­πέρ­χο­νταν θα γί­νο­νταν με ρυθ­μό ε­κα­το­ντά­δων ε­τών. Τέ­λος, εί­ναι μια τε­χνο­λο­γί­α ερ­γα­στη­ρί­ου. Αλ­λιώς συ­μπε­ρι­φέ­ρε­ται το γο­νί­διο μέ­σα στο δο­κι­μα­στι­κό σω­λη­νά­ριο, αλ­λιώς μέ­σα στον ορ­γα­νι­σμό α­πό τον ο­ποί­ο προ­ήλ­θε κι αλ­λιώς στον ορ­γα­νι­σμό στον ο­ποί­ον θα ει­σα­χθεί. Και κα­νείς δεν μπο­ρεί να ε­λέγ­ξει τη συ­νε­χό­με­νη αλ­λα­γή και ε­ξέ­λι­ξη των ει­δών μέ­σα στη φύ­ση!

Συ­νε­πώς, η γε­νε­τι­κή μη­χα­νι­κή χρη­σι­μο­ποιεί τε­χνη­τά φτιαγ­μέ­νο γε­νε­τι­κό υ­λι­κό και η τρο­πο­ποί­η­ση που ε­πι­τυγ­χά­νε­ται συ­νή­θως δια­τα­ράσ­σει την αρ­χι­τε­κτο­νι­κή του γε­νώ­μα­τος του ξε­νι­στή, με α­πρό­βλε­πτες συ­νέ­πειες (βιο­χη­μι­κές αλ­λα­γές, δη­λα­δή αλ­λα­γές μπο­ρεί να ση­μαί­νουν την πα­ρα­γω­γή νέ­ων το­ξι­νών, αλ­λερ­γιο­γό­νων αλ­λά και ποι­κί­λες αλ­λα­γές στη δια­τρο­φι­κή α­ξί­α του νέ­ου φυ­τού που α­γνο­ού­νται σκο­πί­μως α­πό ό­σους το πα­ρά­γουν). Πα­ρα­βιά­ζο­νται λοι­πόν κα­τά­φω­ρα οι αρ­χές της γε­νε­τι­κής λει­τουρ­γί­ας.

Έ­να πα­ρά­δειγ­μα αρ­κεί για να πεί­σει και τον πιο… ά­πι­στο. Η ο­μά­δα του Ούγ­γρου μο­ρια­κού βιο­λό­γου Δρ. Αρ­πά­ντ Πουζ­τάι χρη­σι­μο­ποί­η­σε γε­νε­τι­κά τρο­πο­ποι­η­μέ­νες πα­τά­τες που πε­ριεί­χαν μια ου­σί­α, την λε­κτί­νη, η ο­ποί­α αυ­ξά­νει την αν­θε­κτι­κό­τη­τα των φυ­τών της πα­τά­τας σε έ­ντο­μα και σκου­λή­κια. Στη συ­νέ­χεια, τά­ι­σαν α­ρου­ραί­ους με τέ­τοιες πα­τά­τες. Το α­πο­τέ­λε­σμα ή­ταν κα­τα­στρο­φι­κό κα­θώς με­τά α­πό λί­γες μέ­ρες το γα­στρε­ντε­ρι­κό τους σύ­στη­μα εί­χε κυτ­τα­ρι­κές αλ­λοιώ­σεις. Σε άλ­λους α­ρου­ραί­ους που εί­χαν χο­ρη­γή­σει κα­νο­νι­κές πα­τά­τες με 1.000 φο­ρές με­γα­λύ­τε­ρη πο­σό­τη­τα της ί­διας ου­σί­ας τα ζώ­α δεν έ­πα­θαν τί­πο­τα. Φυ­σι­κά, με­τά τη δη­μο­σί­ευ­ση αυ­τής της με­λέ­της του ο Δρ. Πουζ­τάι έ­χα­σε τη δου­λειά του. Και ό­χι α­πό τον «με­γά­λο θεό»… Τόλ­μη­σε λοι­πόν να α­πο­κα­λύ­ψει τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα των πει­ρα­μά­των του και α­φού τον φί­μω­σαν α­να­γκά­στη­κε να σπά­σει τη σιω­πή του μέ­σω του δια­δι­κτύ­ου. Γε­νι­κά ο ί­διος υ­πο­στη­ρί­ζει ό­τι εί­ναι πο­λύ νω­ρίς για να κυ­κλο­φο­ρούν στην α­γο­ρά αυ­τά τα προ­ϊ­ό­ντα μό­νο και μό­νο βά­σει μιας με­λέ­της ε­νός ε­πι­στή­μο­να της ε­ται­ρεί­ας Mon­santo (η με­γα­λύ­τε­ρη πο­λυε­θνι­κή ε­ται­ρεί­α βιο­τε­χνο­λο­γί­ας) που δη­μο­σιεύ­τη­κε το 1996. Οι ά­δειες δε που χο­ρη­γή­θη­καν α­πό την Διεύ­θυν­ση Τρο­φί­μων και Φαρ­μά­κων των Η.Π.Α. (FDA) χο­ρη­γή­θη­καν στις πο­λυε­θνι­κές εί­τε ε­πει­δή ε­πη­ρε­ά­στη­καν οι Πρό­ε­δροι των Η.Π.Α. εί­τε ε­πει­δή στε­λέ­χη των πο­λυε­θνι­κών με­τα­πη­δού­σαν στη Διεύ­θυν­ση Τρο­φί­μων και Φαρ­μά­κων!!!

Κι αν και πά­λι δε συμ­φω­νεί­τε σκε­φτεί­τε αν θα χρη­σι­μο­ποιού­σα­τε πο­τέ κα­πνό με φω­το­βό­λο γο­νί­διο α­πό τσού­χτρα που το κά­νει να φω­σφο­ρί­ζει ό­ταν προ­σβάλ­λε­ται α­πό μύ­κη­τα ή κα­πνό με γο­νί­διο χάμ­στερ και βαμ­βά­κι που βγαί­νει μπλε κα­τευ­θεί­αν απ’ το χω­ρά­φι ή αν θα τρώ­γα­τε γου­ρού­νι με γο­νί­διο α­πό σπα­νά­κι, πα­τά­τες με γο­νί­διο α­πό κο­τό­που­λο ή κα­λα­μπό­κι με γο­νί­διο α­πό πυ­γο­λα­μπί­δα!!!

——————————————————————————————————————————————–

43112357_2131848413500909_4808677631216058368_n

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ή ΧΑΝΟΜΕΘΑ

3/10/2018

Αναπαράγουμε το κείμενο του Anarchy Press που οι αναλύσεις του βελτιώνονται ραγδαία.
————————-///////———————–

Το νέο εθνικό αφήγημα της λαοφίλητης κυβέρνησης για τη Νέα Ελλάδα το γνωρίζουμε όλοι δα: είναι η «διάσωση των συντάξεων από τα νύχια των δανειστών», τις περικοπές των οποίων ψήφισαν οι ίδιοι, όχι μία αλλά δύο φορές, το 2015 και το 2018.
Τώρα, όμως, τους βλέπετε; Έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά για την σύνταξη του παππούλη και της γιαγιάκας.
«Θα πείσουν τους δανειστές;», «Ακλόνητα τα επιχειρήματα του οικονομικού επιτελείου. Ως το 2030-40 θα έχει αποδημήσει η παλιά φουρνιά» συνταξιούχων κ.λπ., κ.λπ. Με πάνω από 2.700.000 συνταξιούχους και άλλους τόσους, που εξαρτώνται από το εισοδηματικό κύκλωμα των συντάξεων, από τα παιδιά και τα εγγόνια που ρημάζουν την πενιχρή σύνταξη ως τα γηροκομεία και τις οικιακές βοηθούς, το ζήτημα καταντά σοβαρότερο από τα ελληνοτουρκικά.
Σε μια γερασμένη χώρα στην οποία ακόμα και οι περισσότεροι νέοι έχουν νοοτροπία 80ρη, πόσο ξεμωραμένος πρέπει να είναι κάποιος για να ελπίζει σε σύνταξη, όταν έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 700.000 (και βάλε…) άνθρωποι για να εργαστούν έξω και συνεχίζουν να μεταναστεύουν με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς;
Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κανένας, ειδικός και μη, που να διαφωνεί πως μέσω του συστήματος της «υποχρεωτικής ασφάλισης», το ελλαδικό κράτος, μεταπολεμικά, απομύζησε και σπατάλησε, με περισσότερο ή λιγότερο νομότυπους τρόπους, τους κόπους των υπηκόων του με την κρατική υπόσχεση για «αξιοπρεπή γηρατειά».
Κυριολεκτικά, η μεταπολεμική πολιτική και οικονομική συνθήκη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, θα ήταν εντελώς διαφορετική χωρίς αυτή την παραμυθία.
Και η κατάρρευση του μύθου αυτού ξεκινά ακριβώς τη στιγμή, που κλήθηκε το κράτος να υλοποιήσει την υπόσχεσή του: με το πρώτο μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων, στη δεκαετία του ’80.
Με κάποιο μαγικό τρόπο, που λέτε λοιπόν, άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία και όταν κάποια στιγμή οι «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» έγιναν με τη σειρά τους υπουργοί και πρωθυπουργοί, σκέφτηκαν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Να ψηφίσουν νέες περικοπές για τους «παλιούς» συνταξιούχους, αλλά να μην τις εφαρμόσουν οι ίδιοι και να τρελάνουν στις ασφαλιστικές εισφορές τούς νυν εργαζομένους, που με χαμηλότερους μισθούς θα πρέπει να συντηρούν τις κατά πολύ υψηλότερες συντάξεις, σύμφωνα με το «αναδιανεμητικό» ασφαλιστικό μοντέλο. Η λέξη «ασφάλεια» και «ασφαλιστικό» είναι ένας άθλιος ευφημισμός για την, κατ’ ουσίαν, διπλή φορολογία των κορόιδων.
Έτσι, κλωτσώντας το τενεκεδάκι, όπως λένε και οι αγγλοσάξωνες, φτάσαμε στην νομοθετημένη ημερομηνία, που θα πρέπει να εφαρμοστεί και το τελευταίο σκέλος του νόμου, που φέρει το όνομα του αντιμνημονιακού ήρωα και διανοούμενου, (Κατρούγκαλος) δηλαδή την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε όσους έκαναν αίτηση για σύνταξη πριν από το 2016 με μεσοσταθμικές περικοπές 18%, συντάξεις που θα ροκανιστούν ακόμα περισσότερο από την επίσης νομοθετημένη αύξηση της φορολογίας εισοδήματος από 1/1/2020.
Για τους νέους συνταξιούχους, εννοείται πως ισχύουν οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου: Στους 100 ασφαλισμένους που βγάζουν σύνταξη με τον νέο τρόπο υπολογισμού –είτε πρόκειται για σύνταξη γήρατος είτε για σύνταξη χηρείας ή αναπηρίας– μόλις 3 ή 4 καταφέρνουν να «σπάσουν» το φράγμα των 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ η μέση νέα σύνταξη με τον νέο τρόπο υπολογισμού έχει «βουλιάξει» στα 460 ευρώ.
Ασφαλώς τίποτα δεν είναι δωρεάν και έτσι η σχεδιαζόμενη αναστολή των περικοπών συνοδεύεται από ισόποσες περικοπές άλλων δημόσιων δαπανών (μεταβιβάσεις και φοροαπαλλαγές), ώστε να ξεπεραστεί ο στόχος της επίτευξης του θηριώδους πλεονάσματος ύψους 3,5%.
Και ενώ η παράταξη του Τσίπρα προσπαθεί, τουλάχιστον, να αναβάλλει το μέτρο, ώστε να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο ή ακόμα καλύτερα να το χρεωθεί η ΝΔ, η παράταξη του Μητσοτάκη, που ψήφισε και εκείνη την μείωση το 2015, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μειώνει τις συντάξεις ενώ εύχεται η περικοπή να γίνει αμέσως, από 1/1/2019 για τα αντίστοιχα πολιτικά οφέλη.
Παράνοια.
Στην μεταμνημονιακή εποχή έχουν βεβαίως νομοθετηθεί και νέες μειώσεις από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 –τον πολυετή κρατικό προϋπολογισμό–.
Από το γενικότερο χαμό με τις συντάξεις φρόντισαν να επωφεληθούν και οι λεγόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες και σωματεία, που τα περισσότερα πρόσκεινται στο κόμμα των υπερηλίκων, το ΚΚΕ.
Όλο και κάπου τους έχετε δει.
Είναι κάτι κοτσονάτοι γέροι που κάθε 2-3 χρόνια διαδηλώνουν κραδαίνοντας πότε πεντάευρα και πότε κουλούρια για να διαμαρτυρηθούν.
Με «αλλεπάλληλες παρεμβάσεις» πέτυχαν να ενσωματώσουν στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου και μια μικρούλα και γλυκούλα λαϊκή μείωση υπέρ των σωματείων, της τάξης των 50 λεπτών από όοοοοοοοολες τις κύριες συντάξεις. Στην πορεία, ο υπουργός άλλαξε γνώμη και μείωσε την «λαϊκή εισφορά» στα 20 λεπτά και δώς του θρήνο ο “Ριζοσπάστης ” για τον «αντιασφαλιστικό» νόμο, που γδέρνει τους συνταξιούχους για χάρη των Δανειστών και όχι για το κόμμα του Λαού.
Τελικά, όπως μάθαμε, θα εισπράξουν μόλις 500.000 τα σωματεία/έτος και όχι ένα εκατομμύριο.
Ειδικά όταν γράφουν ότι «πρόκειται για λεφτά που επιστρέφουν στους ίδιους τους συνταξιούχους και συμβάλλουν στον αγώνα τους, μέσα από τις δραστηριότητες των σωματείων τους», καταλαβαίνετε…
Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, είναι κοινό μυστικό, πως από τις συντάξεις ζουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι, καθώς οι παππούδες, με το καλό ή με το άγριο «τσοντάρουν» στον οικογενειακό προϋπολογισμό των παιδιών ένα σεβαστό μέρος από τις απολαβές τους. Η αναπάντεχη, στα πρώτα χρόνια της κρίσης, φτωχοποίηση της μέσης ελληνικής οικογένειας αντιμετωπίστηκε ως ένα βαθμό με αυτό τον τρόπο, εν γνώσει των κυβερνήσεων, παράλληλα με τα λοιπά υποχρεωτικά καθήκοντα των γερόντων, όπως το babysitting, τα θελήματα κλπ.
Και επειδή ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, η σύνταξη θεωρείται αναπόσπαστο έσοδο για πάρα πολλά νοικοκυριά, διαιωνίζοντας, εκτός των άλλων, τον πατροπαράδοτο υπερπροστατευτισμό προς τα νεότερα μέλη των οικογενειών.
Απεσταλμένος της Διαδρομής στις Βρυξέλλες μάς μετέφερε πως οι ξεδιάντροποι από το οικονομικό επιτελείο του Γιούκλιντ Τσεκελώτου χρησιμοποίησαν αυτό ακριβώς το επιχείρημα για να πειστούν οι «Θεσμοί» για την (ελληνική) αναγκαιότητα να μην περικοπούν εκ νέου οι συντάξεις. Οι πρωθυπουργοί των πρώην ανατολικών χωρών και μελών της ΕΕ (η μέση σύνταξη δεν ξεπερνά εκεί τα 150-200 ευρώ) τους κοίταξαν καλά-καλά και κάποιος είπε:
«Ωραία, άρα πρέπει να περικοπούν αμέσως διότι παραδέχεστε πως περισσεύουν στους συνταξιούχους και εσείς φροντίστε να φτιάξετε αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας ώστε να αναπληρώσετε όσες περισσότερες από τις απώλειες».
Βέβαια, το να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις κράτος πρόνοιας και μάλιστα αποτελεσματικό, είναι μια κουβέντα και επιπλέον απαιτεί πολύ χρόνο.
Ενώ τώρα έχουμε τη λύση…
Φανταστείτε, λοιπόν, τι δράματα έχουμε να ζήσουμε με μια ενδεχόμενη βίαιη περικοπή της προσωπικής διαφοράς και πόσο θα επηρεαστούν κρίσιμοι μακροοικονομικοί δείκτες, όπως της ανεργίας και της κατανάλωσης, από όσους θα βρεθούν πλέον, στην ανάγκη να περικόψουν έξοδα και να αναζητήσουν εργασία.
Πάνω από όλα η Ελλάδα πρέπει να δείχνει ότι είναι μια «κανονική χώρα», που δήθεν τα πάει καλά αποκλιμακώνοντας αυτόν τον κρίσιμο δείκτη.
Γι’ αυτόν τον λόγο μην απορείτε, που οι Ευρωπαίοι Εταίροι υποστηρίζουν τόσο θερμά το «γελαστό παιδί» του Μαξίμου…

 


4bcab7_0e8afa6f49024f9187fb035ef2c98343~mv2

BΡΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ…

25/9/2018

Επειδή πολλοί επικαλέστηκαν την ιατροδικαστική έκθεση σαν θέσφατο άς θέσουμε κάποια ερωτήματα
Μήπως ξέρετε τι επαγγέλεται ο εκλεχτός των χρυσαύγουλων στη Κέρκυρα Γιάννης Αιβατίδης?
Μήπως ξέρετε πως κερδίζει τον επιούσιο η υποψηφία του ΛΑΟΣ το 2009 Αποστολίας Ακριβούση ?
-Που είχε δικαστεί για ψευδή βεβαίωση σχετικά με τον θάνατο βρέφους τσιγγάνων, αλλά και για ψευδορκία μάρτυρα και νόθευση εγγράφου, που αφορά έγγραφο του προέδρου της επιτροπής πραγματογνωμόνων για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου Σινούκ στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 με 17 θύματα,
Μήπως έχετε υπ’ όψη σας τι επαγγέλεται ο Θεόδωρος Βουγιουκλάκης?
που έκανε γαργάρα τις δολοφονίες Γιακουμάκη στα Γιάννενα και της Αναγνώστη στη Κρανιά
Ποιό ήταν το επιστημονικό λειτούργημα εκείνου του τύπου στο Ηράκλειο?
-Που εισέπραττε από 3.000 έως 5.000 ευρώ για να χορηγεί βεβαιώσεις τοξικομανίας σε εμπόρους ναρκωτικών, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στο δικαστήριο ή να επιτύχουν μείωση της ποινής τους στο Εφετείο.
Μήπως σας λένε τίποτα τα ονόματα Δημήτρης Καψάσκης,Θέοδωρος Νόνας, Γιώργος Αγιουτάντης?
που συγκάλυψαν δολοφονίες ,βασανισμούς πρίν κατά τη διάρκεια και μετα την χούντα
Όλοι εκτελούσαν ή εξακολουθούν να εκτελούν το υψηλό λειτούργημα του ιατροδικαστή
-Ε! λοιπόν από τα τρία χαφιεδόμπούμπουκα που εξήτασαν τη σορό του Κωστόπουλου δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο…
Το περιβάλλον εργασίας τους είναι δυσώδες…

ΥΓ Η κυρά-Σουλτάνα είχε καθίσει στο σκαμνί το 2010 μαζί με τους συναδέλφους της Φίλιππο Κουτσάφτη, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Ηλίας Μπογιόκα και Δήμητρα Τσακρή για ηθική αυτουργία για παράβαση καθήκοντος και της ψευδούς αναφοράς στις αρχές. με ρουσφετολογικές και ευνοιοκρατικές αντιμετωπίσεις υπό κρίσιν ιατροδικαστών

https://www.ripes.gr/…/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B…

—————————————————————————————————————————————-

38277381_2045770872108664_6329969689002770432_o

ΙΔΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
(Μαρτυρία Αρχικελευστή του Λ.Σ)

3/8/2018

Δεν είχε γράψει ποτέ δημόσια για την δουλειά του. Μέχρι τώρα. Ο λιμενικός, Νίκος Καραμπουρνιώτης, ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί, μέσω του tvxs.gr, αυτά που έζησε και είδε εκείνη την τραγική μέρα της πυρκαγιάς. Για να πει τα «πραγματικά γεγονότα και όχι αυτά που προβάλλονται με συμφέροντα στις πλάτες νεκρών».
Αναδημοσίευση από το tvxs

—————————-///—————————–

«Περίπου δέκα ημέρες μετά την καταστροφή. Γράφω αυτό το άρθρο για να εξηγήσω κάποια πράγματα ως ο πρώτος μάρτυρας για το τι έγινε στη θάλασσα και μόνο και για να γνωρίζει ο κόσμος ότι τουλάχιστον από το Λιμενικό Σώμα δεν είναι απροστάτευτος. Δεν γνωρίζω τι έγινε με τις άλλες υπηρεσίες, δεν είναι η δουλειά μου. Θα σας περιγράψω όμως πραγματικά γεγονότα και επειδή δεν έχω κανένα κομματικό ή πολιτικό δεσμό, γράφω χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Στις 2 το μεσημέρι ξεκινάω τη βάρδια μου στο λιμάνι της Ραφήνας μαζί με ένα σύννεφο καπνού που ερχόταν από την Κινέτα και είχε σκεπάσει τα Μεσόγεια. Μετά από λίγη ώρα, περίπου στις 3 με ενημερώνουν φίλοι ότι καίγεται η Πεντέλη με κατεύθυνση προς το Διόνυσο. Η ενημέρωση όμως άλλαξε μετά από λίγα λεπτά διότι πάνω από τη Ραφήνα και σχεδόν μέχρι την Εύβοια υπήρχε καπνός ο οποίος έδειχνε ότι εξ αιτίας του δυνατού ανέμου πλησίαζε σε δικές μας περιοχές.

Περίπου στις 5 άρχισε η κάπνα να μας κρύβει ακόμα και τα πιο κοντινά ορατά σημεία από το λιμάνι καθώς άρχισε να βρέχει στάχτη. Καταλάβαμε ότι η φωτιά είναι πάρα πολύ κοντά.

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Άρχισαν να έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα λέγοντάς μας ότι η φωτιά είναι πάνω από τη Μαραθώνος. Αμέσως ήρθε στο λιμάνι με πολιτικά o προϊστάμενος μου κύριος Γερακάκης και μέσα από τους ασυρμάτους καλούσε σε ετοιμότητα καθώς επίσης να επιτάξουμε σκάφη και να φύγουμε για τις παραλίες όπου θα είχε κόσμο απροστάτευτο. Μέσα σε πέντε λεπτά είχαμε επιβιβαστεί σε σκάφη μαζί με δυνάμεις των ΚΕΑ του λιμεναρχείου Ραφήνας.

Εκείνη την ώρα είχαν αρχίσει ήδη να έρχονται στο λιμάνι συνάδελφοι που ήταν εκτός υπηρεσίας, από ρεπό, άδειες, πρωινές βάρδιες κτλ. Καθώς ξεκινήσαμε για τις παραλίες και αφού δεν είχαμε εικόνα από πού έως πού είναι η φωτιά, βγαίνουμε ανοιχτά για να δούμε πού πρέπει να πάμε για διασώσεις. Αυτό έγινε περίπου στις 17.30 – 18.00….

Η εικόνα ήταν πρωτοφανής. Ο άνεμος έριχνε ριπές δυτικές, αέρα που δεν είχαμε ξανασυναντήσει στην εν λόγω περιοχή, τουλάχιστον στα 5 χρόνια που υπηρετώ σε αυτό το Λιμεναρχείο. Δεν βλέπαμε από τον καπνό που είναι η στεριά και σε μια θάλασσα γεμάτη ξέρες. Μπαίναμε στον καπνό και πέφταμε πάνω σε ένα πύρινο τείχος. Λες και ανοίγεις ένα φούρνο να βγάλεις το φαγητό. Η κάπνα ήταν τόσο έντονη που θύμιζε κερκίδα οπαδών όταν βγαίνει σε ντέρμπι η ομάδα τους. Δεν έβλεπες τον διπλανό σου στο σκάφος ενώ όταν ανέπνεες ένιωθες ότι καταπίνεις στάχτη και μια παράξενη μάζα. Θερμοκρασίες απίστευτες.

Παρόλα αυτά βρέξαμε ρούχα και μπήκαμε στο πύρινο τείχος. Πριν τις 18.00 εντοπίσαμε όπου είχαμε ορατότητα, τους πρώτους ανθρώπους και τους επιβιβάσαμε στα σκάφη. Τους αφήσαμε στο λιμενικό καταφύγιο του Λιμανιού και συνεχίσαμε τις επόμενες διασώσεις επαναλαμβάνω πάνω σε ξέρες, κάτι που ίσως θα κόστιζε και τη δική μας ζωή αφού δε θα έβρισκαν ούτε εμάς ούτε τα σανίδια του σκάφους.

Ο εθνικός μας ποιητής λέει “όταν αλύπητα βαριά ξεσπά η ανάγκη και προστάζει, ανάξιος είναι οποίος διστάζει”. Εμείς δεν διστάσαμε ως λιμενικοί σε αυτή την ανάγκη και βρεθήκαμε στο καθήκον. Καθώς επιστρέφουμε από μια ακόμα διάσωση, ξεκινάει να αρπάζει φωτιά το λιμάνι της Ραφήνας. Ξεκίνησε από το Λιμενικό καταφύγιο όπου είχαμε τα σκάφη και έφτασε μέχρι τη μέση. Η κάπνα απίστευτη, λιποθύμησε κόσμος, δεν ξέραμε ποιον να πρωτοπιάσουμε για πρώτες βοήθειες. Καταστάσεις πρωτόγνωρες για εμάς, αφού δεν είμαστε πυροσβέστες.

Οι υπόλοιπες παραλίες συνέχιζαν να μη φαίνονται αφού ο καπνός όσο πήγαινε και γινόταν πιο έντονος. Ξεκίνησαν εκείνη την ώρα σκάφη ιδιωτών, καΐκια τα οποία επάνδρωσαν άνδρες του λιμενικού και με οδηγίες δικές μας και των έμπειρων καπεταναίων ψάχναμε για ανθρώπους. Μόλις άρχισε να νυχτώνει, άρχισε να φεύγει ένα μέρος του καπνού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ορατότητα ήταν βελτιωμένη αρκετά. Ρίχναμε προβολείς αλλά και πάλι δεν βλέπαμε τίποτα. Φωνάζαμε, αλλά επειδή οι άνθρωποι μιλούσαν μεταξύ τους δεν μας άκουγαν.

Μέσω κάποιων κινητών που φώτιζαν σαν σινιάλα, φτάσαμε και στις πιο μικρές παραλίες και φορτώσαμε τον κόσμο. Βγάλαμε το προσωπικό του Λιμεναρχείο Ραφήνας, το σκάφος του Πόρτο Ράφτη και τα καΐκια με τους εξαιρετικούς Αιγυπτίους αλιείς, πάνω από 900 άτομα. Τα πρώτα άτομα δεν τα καταγράψαμε αφού στο λιμάνι ήταν μόνο η βάρδια καθώς επίσης και αργότερα όταν φτάναμε στο κυρίως λιμάνι, οι άνθρωποι το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να πηδήξουν έξω από τη βάρκα παρά τις εντολές μας για καταγραφή και να τρέξουν να ψάχνουν πρόσωπα, επίθετα και παιδιά.

Ίδιες σκηνές με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Φωτιά, κόσμος στη θάλασσα, αναζητήσεις προσώπων στο λιμάνι. “Υπάρχει επίθετο Μάκρης;”, “σας παρακαλώ φέρατε δυο παιδιά με κίτρινη και μπλε μπλούζα γύρω στα 12;”…. ‘Οσοι καταγόμαστε από τη Μικρά Ασία, ξανακούσαμε τις ίδιες περιγραφές που μας έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί είναι το εξής. Την ώρα που πλησίαζε η φωτιά στη Ραφήνα, το Λιμενικό απαγόρευσε τον κατάπλου των βαποριών για αρκετή ώρα ενώ στέλναμε τον κόσμο από Αρτέμιδα και όχι από Μαραθώνος. Ήταν απόγευμα Δευτέρας, η πιο δυνατή ημέρα από κίνηση αφού επέστρεφαν όλοι από διήμερο. Το κάθε βαπόρι είχε 300 τουλάχιστον αυτοκίνητα και πάνω από 1.000 επιβάτες. Φανταστείτε εν ώρα φωτιάς να έρχονταν πάνω από 1.200 αυτοκίνητα και 5.000 άνθρωποι προς τη Μαραθώνος, γιατί εκεί πηγαίνει το 90% με τον κάθε κατάπλου. Επαναλαμβάνω, γράφω αυτά για να γνωρίζει ο κόσμος το τι έγινε στη θάλασσα τουλάχιστον και πως από το Λιμενικό δεν είναι απροστάτευτος. Στο λιμάνι δε από την αρχή της πυρκαγιάς βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του Αρχηγείου μας, ο υφυπουργός με το επιτελείο του και ήταν μαζί μας στις προβλήτες μαζί με τον κόσμο. Έδιναν εντολές διάσωσης, τρόφιμα, νερό καθώς επίσης και πούλμαν, λεωφορεία να μεταφερθεί δωρεάν ο κόσμος σε διάφορες περιοχές.

Ποτέ δεν έχω γράψει τόσα χρόνια δημόσια για τη δουλειά μου. Νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση ως ο άνθρωπος που είχα βάρδια να πω τα πραγματικά γεγονότα και όχι αυτά που προβάλλονται με συμφέροντα στις πλάτες νεκρών. Είναι τιμή μου να υπηρετώ το ΛΣ και συγκεκριμένα το ΚΛ Ραφήνας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους γιατί σταθήκαμε όρθιοι και χρήσιμοι στον πολίτη, σε μια πρωτοφανή για την εκατόχρονη ιστορία του ΛΣ κατάσταση. Με τιμή και ειλικρίνεια Νίκος Καραμπουρνιωτης Κ/ΣΤΗΣ ΛΣ.».


37902442_2222389467788283_2165985164520325120_n

ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ…

27/7/2018

Από τον πρώτο μπλόγκερ ακόμη μια κατάθεση για την τραγωδία των ημερών μας.


the-blast-363x480

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ?
Η ωμή αλήθεια

27/7/2018

Η αλήθεια είναι πολύ πιό σύνθετη από απλές βρισιές και αφορισμούς

Η αναπαραγωγή της φράσης επίσης “δεν υπαρχει κράτος” που ακούγεται συχνά δεν είναι τιποτα άλλο από αντανάκλαση της διάχυτης εξάρτησης από τον κρατικό μηχανισμό που είναι υπεύθυνο να σε σώσει ακόμα
και αν γίνει ή Αποκάλυψη.
Μια αντίληψη που εν μέρει υποκρύπτει την πυρηνική πεποίθεση ότι ο άνθρωπος μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Πρόκειται για την πιο απροκάλυπτη αποθέωση του πιο αλαζονικού ανθρωποκεντρισμού .
Ταυτόχρονα είναι και μια τραγική ειρωνία όταν το “που είναι το κράτος” έρχεται να ακουστεί σε ένα περιβάλλον που επικρατεί η χυδαία εξατομίκευση, η πλήρης αδιαφορία για αξίες που πάνε πέρα από την επίδειξη νεοπλουτισμού, η απαξίωση των συλλογικών κεκτημένων καθώς και η κάθετη ή οριζόντια διαφθορά και διαπλοκή με πρόσωπα και υπηρεσίες του κράτους.
Η ωμή αλήθεια από το σχόλιο του The Blast που αναδημοσιεύουμε από το Provo

https://www.provo.gr/meta-tin-katastrofi-ti/


image002

” ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ
δίχως σπαθιά και βόλια ….”

25/7/2018

Συγκινητική η προσφορά του απλού κοσμάκη γιά την φιλοξενία των πληγέντων καθώς και στην αιμοδοσία.
Σε 77 ανέρχονται οι νεκροί πρίν από λίγο κι από την στιγμή
που οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 100 τότε υπάρχει φόβος
να επαληθευθεί ο Δήμαρχος Ραφήνας που προέβλεψε
αυτήν την αριθμητική εχτίμηση από το πρωί.
Δεν πιστευουμε ότι είναι σύμπτωση που αυτοί που προσφέρουν
το σπίτι τους είναι φιλόζωοι δηλ.δεν ενοχλούνται
από την παρουσία κατοικιδίων ίσια -ίσια την επιδιώκουν

Αναλυτικά το σχόλιο από το ” Βαθύ”
https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/07/blog-post_71.html


37488503_2022035561148862_4374988261915885568_n

TO ΠΡΩΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ
για τη (μετα)μνημονιακή επιτροπεία

20/7/2018

Αναδημοσιεύουμε την προδημοσίευση από την αυριανή Κόντρα του Σαββάτου
________________///—————————

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζανακόπουλο, η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup, προκειμένου να συνταχθεί νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει «ισοδύναμα» για την αναβολή (μέχρι τα τέλη του χρόνου) της αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές, οφείλεται σε «μια ακραία δεξιά ομάδα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας», η οποία «για λόγους υπερβολικής σχολαστικότητας (sic!), υπερβολικού ζήλου, θεώρησε ότι θα πρέπει να υπάρξει επανέγκριση της συγκεκριμένης κίνησης από τη μεριά της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής και γι’ αυτόν το λόγο υπήρξε η συγκεκριμένη καθυστέρηση». «Νομίζω ότι είναι μια υπερβολική σχολαστικότητα και μια υπερβολική τυπολατρεία που επιδεικνύουν»,
κατέληξε με το γνωστό ύφος του ξερόλα
ο πορτ παρόλ του Τσίπρα.
Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο του Ολαφ Σολτς, που δήλωσε:
«Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ενημέρωσης και συναπόφασης του γερμανικού κοινοβουλίου είναι αυτονόητο ότι θα τηρηθούν και θα το κάνουμε πάντα.
Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής να έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί»!
Τι είχε προηγηθεί;
Ο Τσακαλώτος πήγε στο Eurogroup βέβαιος ότι θα πάρει την εκταμίευση της «σούπερ» δόσης των 15 δισ. ευρώ (το μεγαλύτερο μέρος, ως γνωστόν, προορίζεται για το περιβόητο «μαξιλάρι ρευστότητας»). Η αναβολή για πέντε μήνες της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, που την είχε αναγγείλει ο Τσίπρας μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου είχε βάλει πλάτη για να γυρίσει η Μέρκελ με κάποιες διμερείς συμφωνίες στο Βερολίνο και ν’ αντιμετωπίσει τον «αντάρτη» Ζεεχόφερ, συμποσούνταν στο αστείο (για τα μεγέθη του προϋπολογισμού) ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί ο Σολτς του υπενθύμισε ότι… pacta sunt servanta.
Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται και γι’ αυτό πρέπει να βρει «ισοδύναμα έσοδα» για τα 28 εκατ. που θα λείψουν. Επιστρατεύτηκε, λοιπόν, ο Καμμένος που έβαλε τις υπηρεσίες του Πενταγώνου και βρήκαν μερικούς κωδικούς από τους οποίους έκοψαν αθροιστικά δαπάνες 28 εκατ. ευρώ.
Αλλο που δεν ήθελε ο συγκυβερνήτης για να το κάνει βούκινο μέσω twitter (δες φωτογραφία).
Ανακοίνωσε τους τομείς από τους οποίους θα εξασφαλιστούν τα 28 εκατ. και κατέληξε με… πατριωτικό οίστρο:
«Τα νησιά μας είναι η Αμυνα της Πατρίδας».
Πήρε την πάσα ο υφυπουργός Κουίκ και το πήγε παραπέρα: «Ο Πάνος Καμμένος τους έδωσε πολιτικό χαστούκι (σ.σ. αυτών που «έσπευσαν ανθελληνικά να χαρούν για την τελευταία γερμανική σπασμωδική κίνηση») με ισοδύναμα για ΦΠΑ νησιών. Κατάλαβαν τώρα γιατί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα διαλυθεί; Προέχει η επιστροφή της ομαλής καθημερινότητας των Ελλήνων»!
Δυο μέρες μετά, βέβαια, ο αντιπρόεδρος και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επανάλαμβαναν ότι η συγκυβέρνηση έχει ορίζοντα λήξης τη μέρα που οι Τσιπροκοτζιάδες θα καταθέσουν για κύρωση στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, οπότε μπορούμε να εικάσουμε με βεβαιότητα ότι ο υφυπουργός άνευ αρμοδιοτήτων Κουίκ είναι από εκείνους (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, ίσως και κάνας άλλος) που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία, δίνοντας αγώνα για να μην πέσει η κυβέρνηση. Ισως έτσι να εξασφαλίσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το 2015 η αλήστου μνήμης Ραχήλ Μακρή. Ας τ’ αφήσουμε, όμως, αυτά για να επανέλθουμε στο Eurogroup.
H ψυχρολουσία για τον Τσακαλώτο
συνεχίστηκε και αφότου κατέθεσε έγγραφο που έλεγε ότι βρέθηκαν τα 28 εκατ. από συγκεκριμένους κωδικούς του ΥΕΘΑ και πως η αλλαγή θα υλοποιηθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Ο Σολτς δε διαφώνησε με το συνάδελφό του, ξεκαθάρισε όμως πως αυτή η αλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί προηγουμένως από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ.
Διότι στις 29 Ιούνη η Μπούντεσταγκ ενέκρινε σε Ολομέλεια το ελληνικό «πρόγραμμα» (είναι που «βγήκαμε από τα Μνημόνια»!) και τώρα πρέπει να εγκρίνει και αυτή την αλλαγή, στο επίπεδο της Διαρκούς Επιτροπής Προϋπολογισμού.
Η σχετική συνεδρίαση θα γίνει την 1η Αυγούστου και εφόσον υπάρξει έγκριση, τότε θα εκταμιευθεί κατευθείαν
από τον ESM η δόση!
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα υπάρξει έγκριση. Αφού, βεβαίως εκτοξευθούν οι σχετικές κορόνες που έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται από τώρα. «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι η Ελλάδα πριν από την εκπνοή του προγράμματος βοήθειας αθετεί ένα συμφωνημένο μέτρο. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Εκχαρντ Ρέμπεργκ, από τα γκεσέμια του κόμματος της Μέρκελ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ. Βλέπετε εσείς «σχολαστικότητα» και «τυπολατρεία» σ’ αυτό ή μια ξεκάθαρη πολιτική προειδοποίηση; Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι ο Σολτς έδειξε… υπερβολική δημοκρατική ευαισθησία έναντι των βουλευτών και ζήτησε αναβολή της εκταμίευσης; Είναι τόσο αστείο το ποσό που μπορούσε να μη μπλοκάρει την εκταμίευση και να πάρει εκ των υστέρων την έγκριση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (αν χρειαζόταν, γιατί θα μπορούσε να μην τους πει τίποτα και να περάσει το θέμα στο ντούκου, δεδομένου ότι δεν άλλαξε τίποτα στα συνολικά μεγέθη, μετά τα «ισοδύναμα» που κατέθεσε ο Τσακαλώτος). Απλούστατα, ήθελε να στείλει κι αυτός το ίδιο μήνυμα στην κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Να σφίξουν λίγο οι κώλοι, κατά το κοινώς λεγόμενο, και να μην αρχίσουν καμιά προεκλογική υποσχεσιολογία στηριγμένη στο «από εδώ και πέρα θα αποφασίζουμε μόνοι μας το μείγμα πολιτικής». Μπορεί ο Τζανακόπουλος και άλλοι να εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν αυτό το παραμύθι, όμως στην πράξη εκείνο που ισχύει είναι η συνέχιση της επιτροπείας,
όπως και προηγουμένως, με τέσσερις επιθεωρήσεις της τρόικας κάθε χρόνο.
Γι’ αυτό, άλλωστε, στην απόφαση του Eurogroup στις 22 Ιούνη υπάρχει αιρεσιμότητα: οι επιστροφές από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών και της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα (περίπου 1 με 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο επί τετραετία) θα δίνονται μόνο εφόσον υπάρχει θετική έκθεση της τρόικας για την τήρηση των μνημονιακών όρων.
Είμαστε σίγουροι ότι ο Σολτς είχε και την έγκριση της Μέρκελ για να προχωρήσει σ’ αυτό το εξευτελιστικό καψόνι στους Τσιπροτσακαλώτους.
Το συνάγουμε από το ότι ο Τζανακόπουλος (δηλαδή ο Τσίπρας) έσπευσε να πει ότι η Μέρκελ δεν είχε κανένα λόγο σ’ αυτό το ζήτημα. Από ποιον πήρε έγκριση ο Τσίπρας; Από τον «αλκοόλα» που προΐσταται της Κομισιόν (αυτόν ονομάτισε), ίσως και από τον Μοσκοβισί. Δεν είχε πάρει από τους Γερμανούς, γι’ αυτό και φρόντισαν να του υπενθυμίσουν ποιος κάνει κουμάντο και από ποιον πρέπει να παίρνει έγκριση ακόμα και για μικροποσά.
Αυτό δεν αποκλείει να κάνουν οι ιμπεριαλιστές κάποιες «χάρες» στον Τσίπρα, για να τον στηρίξουν πολιτικά. Αυτές τις «χάρες», όμως, θα τις «πουλήσουν» πολύ ακριβά. Και θα είναι «στιγμιαίες», ίσα-ίσα για να τον βοηθήσουν εκλογικά, και όχι μόνιμα μέτρα που θα ανατρέπουν την ουσία της μνημονιακής πολιτικής.

ΥΓ. Η συριζαϊκή ΕΠΟΧΗ δε συμμερίζεται τις μπούρδες του Τζανακόπουλου. Εγραψε καθαρά ότι πρόκειται για «“πόρτα“-καψόνι», που «δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί σαν ένα μήνυμα τόσο για τις ημέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος, όσο και για την περίοδο που ακολουθεί».

——————————————————————————————————————————————–

37313491_2019461044739647_5554979235992436736_o

ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ
από τους Σιωνιστές

19/7/2018

Από το Indy αναπαράγουμε το σχόιο του Γεδεών Λεβύ για τον νόμο που κατοχυρώνει τις φυλετικε ςδιακρισεις στο Ισραήλ και ψηφίζεται όπου νάναι
—————————//———————-

Την επόμενη βδομάδα θα ψηφιστεί ένας νόμος στην ισραηλινή βουλή που θα αναγνωρίζει το Ισραήλ ως αποκλειστικά εβραϊκό κράτος. Το παρακάτω, πικρά ειρωνικό άρθρο είναι του Gideon Levy (12/7/2018), ενός γνωστού ισραηλινού δημοσιογράφου που χρόνια τώρα μιλάει για το καθεστώς απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Η αρχική δημοσίευση εδώ (https://www.haaretz.com/…/.premium-a-law-that-tells-the-tru…), που μόνο συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα. Η μετάφραση έγινε από την αναδημοσίευση εδώ (https://israelpalestinenews.org/opinion-a-law-that-tells-t…/).

* * *

Η Κνεσέτ (: βουλή) πρόκειται να ψηφίσει έναν από πιο σημαντικούς νόμους που έχει ψηφίσει ποτέ, αυτόν που συμφωνεί περισσότερο με την πραγματικότητα. Ο νόμος για το έθνος-κράτος θα θέσει ένα τέλος στον ασαφή εθνικισμό του Ισραήλ και θα παρουσιάσει τον Σιωνισμό όπως πράγματι είναι. Ο νόμος θα θέσει ένα τέλος επίσης στη φάρσα ότι το Ισραήλ είναι “εβραϊκό και δημοκρατικό”, ένας συνδυασμός που ποτέ δεν ίσχυε και ποτέ δεν μπορούσε να ισχύσει λόγω της εγγενούς αντίφασης δύο αξιών που δεν μπορούν να συμβιβαστούν, παρά μόνο με εξαπάτηση.

Εάν το κράτος είναι εβραϊκό, δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό γιατί δεν υπάρχει ισονομία· εάν είναι δημοκρατικό, δεν μπορεί να είναι εβραϊκό γιατί σε μια δημοκρατία δεν χορηγούνται προνόμια με βάση την εθνότητα. Έτσι, η Κνεσέτ τώρα αποφάσισε: Το Ισραήλ είναι εβραϊκό. Το Ισραήλ δηλώνει ότι είναι το έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού και όχι κράτος των πολιτών του – όχι το κράτος των δύο λαών που ζουν εδώ. Ως εκ τούτου παύει να είναι μια δημοκρατία που αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες της – όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη θεωρία. Για αυτό είναι τόσο σημαντικός αυτός ο νόμος. Είναι ένας νόμος που αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Η φασαρία για το νομοσχέδιο στόχευε κυρίως στη συνέχιση της πολιτικής της εθνικής ασάφειας. Ο πρόεδρος και ο γενικός εισαγγελέας, κηδεμόνες υποτίθεται της ευπρέπειας, διαμαρτυρήθηκαν και έλαβαν συγχαρητήρια από το φιλελεύθερο στρατόπεδο. Ο πρόεδρος φώναξε ότι ο νόμος θα είναι “όπλο στα χέρια των εχθρών του Ισραήλ” και ο γενικός εισαγγελέας προειδοποίησε για τις “διεθνείς επιπτώσεις”.

Τους ώθησε να δράσουν η προοπτική της αφαίρεσης του φερετζέ του Ισραήλ μπροστά στο παγκόσμιο κοινό. Ο Reuven Rivlin (: πρόεδρος του Ισραήλ) διαμαρτυρήθηκε πράγματι με μεγάλο σθένος και θάρρος ενάντια στο άρθρο που επιτρέπει σε κοινοτικές επιτροπές αποδοχής να επιλέγουν τους κατοίκους των κοινοτήτων, καθώς και ενάντια στις επιπτώσεις αυτού του άρθρου για το καθεστώς. Αλλά οι περισσότεροι φιλελεύθεροι απλώς φρίκαραν καθώς διάβασαν την πραγματικότητα διατυπωμένη σε νόμο.

Ο Mordechai Kremnitzer, στη Haaretz της Τρίτης, διαμαρτυρήθηκε μάταια κι αυτός όταν ανέφερε ότι το νομοσχέδιο “θα ενθαρρύνει τουλάχιστον επανάσταση. Θα σημάνει το τέλος του Ισραήλ ως εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος …” Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κάνει το Ισραήλ “ηγέτη εθνικιστικών χωρών όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία”, λες και δεν είναι ήδη εδώ και πολύ καιρό. Στην Πολωνία και την Ουγγαρία δεν υπάρχει τυραννία σε βάρος ενός άλλου λαού χωρίς δικαιώματα, κάτι που αποτελεί μια σταθερή πραγματικότητα και ένα αναπόσπαστο κομμάτι τού πώς λειτουργούν αυτό εδώ το κράτος και το καθεστώς του, χωρίς να είναι ορατό το τέλος.

Όλα αυτά τα χρόνια της υποκρισίας ήταν ευχάριστα. Ήταν ωραίο να λέμε ότι απαρτχάιντ υπήρχε μόνο στη Νότια Αφρική, γιατί εκεί όλα ήταν θεμελιωμένα σε ρατσιστικούς νόμους ενώ εμείς δεν είχαμε τέτοιους νόμους. Να λέμε ότι στη Χεβρώνα δεν υπάρχει απαρτχάιντ, στην κοιλάδα του Ιορδάνη δεν υπάρχει απαρτχάιντ και ότι τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη δεν είναι πράγματι μέρος του καθεστώτος. Να λέμε ότι είμαστε η μόνη δημοκρατία στην περιοχή, παρά τα κατεχόμενα εδάφη.

Ήταν ωραίο να ισχυριζόμαστε ότι από τη στιγμή που οι ισραηλινοί άραβες μπορούν να ψηφίζουν, είμαστε μια ισόνομη δημοκρατία. Να επισημαίνουμε ότι υπάρχει ένα αραβικό κόμμα, παρόλο που είναι αδύνατο να επηρεάσει το οτιδήποτε. Να επισημαίνουμε ότι οι άραβες γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία των εβραίων· ότι μπορούν να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια των εβραίων και να ζουν όπου θέλουν. (Σίγουρα;)

Τόσο ανοιχτόμυαλοι είμαστε, που μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης και ατέλειωτων υπεκφυγών, στην υπόθεση Kaadan το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι μια αραβική οικογένεια μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι στο Katzir. Τόσο ανεκτικοί είμαστε που επιτρέπουμε στους άραβες να μιλούν αραβικά, μια επίσημη γλώσσα. Το τελευταίο ήταν σίγουρα παραμύθι· τα αραβικά ούτε κατά διάνοια δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ σαν επίσημη γλώσσα, όπως τα σουηδικά στη Φινλανδία, όπου η μειονότητα είναι πολύ μικρότερη από την εδώ αραβική μειονότητα.

Ήταν άνετο να παραβλέπουμε ότι ήταν μόνο για τους Εβραίους τα εδάφη που ανήκουν στο Jewish National Fund (: κυβερνητικός θεσμός), που διαχειρίζεται τις περισσότερες εδαφικές εκτάσεις του κράτους. Το προοδευτικό Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζει αυτή τη στάση και εμείς ισχυριζόμαστε ότι είμαστε δημοκρατία. Ήταν πολύ πιο ευχάριστο να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας ως ισόνομους.

Τώρα θα υπάρχει ένας νόμος που θα λέει την αλήθεια. Το Ισραήλ είναι μόνο για εβραίους, επίσημα. Είναι το έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού, όχι των κατοίκων του. Οι Άραβες είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και οι Παλαιστίνιοι είναι κενή έννοια, δεν υπάρχουν. Η μοίρα τους καθορίζεται στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν αποτελούν κομμάτι του κράτους. Έτσι τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για όλους.

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με το υπόλοιπο παγκόσμιο κοινό και την εικόνα του Ισραήλ, την οποία θα αμαυρώσει κάπως αυτός ο νόμος. Και τι έγινε; Οι νέοι φίλοι του Ισραήλ θα είναι περήφανοι για αυτόν τον νόμο. Για αυτούς θα αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τα έθνη. Αλλά σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι με συνείδηση γνωρίζουν ήδη την αλήθεια και χρόνια τώρα την πολεμούν. Είναι ένα όπλο στα χέρια του κινήματος BDS; Σίγουρα! Το Ισραήλ το αξίζει και τώρα ψηφίζει και νόμο.


36915030_2006798079339277_3466030262750543872_o

Ο ΗΛΙΟΣ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
και ο τηλεοπτικός βιασμός μας

11/7/2018

Aναπαράγουμε από το tetarto.gr το σχόλιο του Νίκου Μουργή για την τηλεοπτικη σεξιστική αλητεία που χρυσώνουν το χάπι διάφορες /οι “σπουδαγμένες/οι”
_____________///______________

Μια ψευδεπίγραφη επιστημονική προσέγγιση
παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με παρουσιαστή, μάλιστα, τον Νίκο Χατζηνικολάου,από την -κατά δήλωση της- σύμβουλο ψυχικής υγείας Αδαμαντία Καζάκου.
Κατά τα λεγόμενά της στο ρεπορτάζ οι βιασμοί αυξάνονται το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης βιταμίνης D και τα καλοκαιρινά – «αποκαλυπτικά» γυναικεία ρούχα. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι: «Ο ήλιος ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, και η βιταμίνη D μας φέρνει περισσότερη ερωτική διάθεση. Και εκείνη την ώρα τα ρούχα παίζουν πολύ δυνατό ρόλο».

Το γεγονός ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι επιτρέπει δημόσια να αναπαράγονται τέτοιου είδους απόψεις ως επιστημονικά θέσφατα, ενισχύει από τη μια κάθε πατριαρχικό στερεότυπο προσφέροντας άλλοθι και ελαφρυντικά σε κάθε βιαστή για την πράξη του και από την άλλη ενοχοποιεί για ακόμα μια φορά το γυναικείο σώμα και την ελεύθερη ενδυματολογική επιλογή. Προβάλλοντας επίσημα στατιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές απόψεις από αμφιβόλου προέλευσης πρόσωπα και πηγές, στην προσπάθεια να εμφανιστεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, δημιουργείται μόνο σύγχυση και συνολική παραπληροφόρηση.

Η βιταμίνη D ως καλοκαιρινή παρενέργεια… γαμεί και δέρνει

Γνωρίζαμε τη «σεξουαλική αντικειμενικοποίηση» του γυναικείου σώματος και τον τρόπο που δυνητικά απομονώνονται και αντιμετωπίζονται κάποια μέλη του, ως αντικείμενα του πόθου, μέσα από τα πρότυπα της εμφάνισης και της σεξουαλικής λειτουργίας, όπως τα επινόησαν οι Barbara L. Fredrickson και Tomi‐Ann Roberts στο OBJECTIFICATION THEORY, και την εξίσωση της γυναικείας αξίας εξαιτίας αυτής της εμφάνισης, στην πατριαρχική δομή της κοινωνίας, αλλά τώρα μάθαμε και τον ρόλο του ήλιου και της βιταμίνης D στις επιδράσεις της «αντρίλας».

Κάτι σαν φαρμακευτική παρενέργεια, ας πούμε, όπως αυτή που ξεχνάνε τα ΜΜΕ και η τηλεόραση όταν παρουσιάζουν τη γυναίκα, μόνιμα, ως όργανο απόλαυσης και το γυναικείο σώμα εμπορευματοποιημένο αντικείμενο μιας χρήσης που ενίοτε προβάλλεται, αγοράζεται ή κατακτιέται από τους επιβήτορες αποκλειστικούς δικαιούχους της ηδονικής «αντρίλας».

Στο βαθμό και όσο οι σεξουαλικές σχέσεις θα «αντικειμενικοποιούν σεξουαλικά» τη γυναίκα, οι παραδοσιακές διακρίσεις των ρόλων των φύλων, των σεξιστικών απόψεων και συμπεριφορών, θα ενδυναμώνονται μέσα από τέτοιες λογικές που αναπαράγουν τυχάρπαστοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας μέσα από «σοβαρά» τηλεοπτικά κανάλια και ρεπορτάζ, τόσο το αντρικό στερεότυπο θα προβάλλεται ως το μοναδικό υποκείμενο των σεξουαλικών σχέσεων.

Ο βιασμός, ως απότοκο φαινόμενο σεξουαλικής βίας και συστατικό υποκουλτούρας που αναπαράγεται εντός των κοινωνιών, οι οποίες αλληθωρίζουν για τα αληθινά αίτια που γεννούν το φαινόμενο, θα παρουσιάζεται άλλοτε ως τυχαίο γεγονός από αντικοινωνικά υποκείμενα – τέρατα, άλλοτε ως η αίτια προκλητικής συμπεριφοράς ή ένδυσης και άλλοτε ως υπερβιταμίνωση, ή, και ποιος ξέρει, ως αποτέλεσμα ηλίασης από παρατεταμένη έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο. Πάντα όμως στη λογική απαλλαγής της κοινωνίας από τις αληθινές ευθύνες και όσα αναπαραγάγουν πρότυπα και συμπεριφορές εντός της, ποινικοποιώντας τα θύματα, τα σώματα, τα ρούχα, δίνοντας, έτσι, μονίμως ελαφρυντικά στους ένοχους, βρίσκοντας, μάλιστα με ευκολία, διάφορες «αφορμές» ως δικαιολογία.

Το προφίλ του «άρρωστου»… βιαστή

Ταυτόχρονα στις περισσότερες υποθέσεις βιασμών που φτάνουν στα δικαστήρια στήνεται ως υπερασπιστική γραμμή ο μύθος της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς των ενόχων εξαιτίας ψυχοσωματικών προβλημάτων ή το παραμύθι της λανθάνουσας αρρώστιας που υποκρύπτεται στο ασυνείδητο μαζί με όλα όσα μπορεί να κατασκευαστούν πάνω σε δήθεν ιατρικές γνωματεύσεις, ώστε να ενσωματωθούν στην εκάστοτε υπερασπιστική γραμμή.

Μύθος ή παραμύθι που τελικά κατάφερε να περάσει και στην πολιτισμένη κοινωνία με σκοπό να απενοχοποιηθεί η ίδια αφού έχει να κάνει με τα γνωστά στερεότυπα παρουσίασης των δραστών για την ψυχική τους κατάσταση. Η προσπάθεια, δηλαδή, να εμφανιστούν άλλοτε ως πάσχοντες κάποιας ψυχικής νόσου, άλλοτε ως καθυστερημένα τέρατα που παραμέλησαν τη φαρμακευτική αγωγή και άλλοτε σαν κατακάθια εγκληματικής παραβατικότητας.

Στη πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με «κανονικούς ανθρώπους» που ζουν ανάμεσα μας, κινούνται στους ίδιους εργασιακούς χώρους, στη γειτονιά μας, στη διπλανή πόρτα, μέσα στην οικογένεια μας, στο συγγενικό και φιλικό μας περίγυρο.

Η στατιστική αναλογία των αριθμών δείχνει μια ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους βιαστές, όπως παρουσιάζεται μέσα από τελευταίες μελέτες, με «τουλάχιστον το 51% των δραστών να προέρχεται από ευυπόληπτες ομάδες της μεσαίας κοινωνικής και οικονομικής τάξης και το 31% με αξιόλογο μορφωτικό επίπεδο. Ένας βιασμός κάθε τρεις ημέρες και μία απόπειρα την εβδομάδα καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές της χώρας, το 2015, ένας κάθε 2,5 μέρες και μία απόπειρα κάθε έξι μέρες, το 2014».

Αυτά τα νούμερα, σύμφωνα με κοινωνιολόγους και εγκληματολόγους, είναι μια «μικρή αλήθεια», καθώς αποτελούν μόλις το «6% με 8% αυτών που διαπράττονται στην χώρα μας». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της απροθυμίας για καταγγελία από τα θύματα υπό τον φόβο της διαπόμπευσης και του στιγματισμού.

Η λανθασμένη αντίληψη του βιασμού και η απαίτηση για προληπτικά μέτρα

Η Esra Dogan μεταξύ άλλων κλείνοντας το άρθρο της «Η ορατή και αόρατη συμμετοχή μας στην κουλτούρα του βιασμού» όπως δημοσιεύθηκε στο Fylosykis.gr, γράφει πως:

«Η κουλτούρα του βιασμού βρίσκεται στις εικόνες, στη γλώσσα, στα ανέκδοτα, στη διαφήμιση, στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, που μας κάνει να πιστεύουμε πως ο βιασμός ως πράξη είναι αναπόφευκτη.

Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τις σεξουαλικές επιθέσεις ως ”κομμάτι της ζωής” (π.χ. η άποψη πως ότι και να γίνει, βιασμοί θα συνεχίσουν να συμβαίνουν), περιμένουμε οι γυναίκες να προσέχουν συνεχώς τον εαυτό τους, κάτι που τελικά οδηγεί στη δημιουργία της λανθασμένης εικόνας μιας ”ένοχης” γυναίκας, η οποία έθεσε από μόνη της τον εαυτό της σε κίνδυνο (και όχι ότι κινδύνεψε από τους δράστες).

Επομένως, είναι η κουλτούρα του βιασμού που ενθαρρύνει προϊόντα όπως το γυαλιστικό νυχιών (που αλλάζει χρώμα αν εντοπιστούν ναρκωτικές ουσίες όπως τα γνωστά Xanax ή Rohypnol μέσα στο ποτό) ή τα εσώρουχα ”κατά του βιασμού” (που συνοδεύονται από κλειδαριά με ειδικό κωδικό και συναγερμό!), μετατοπίζοντας τελικά στις ίδιες τις γυναίκες την ευθύνη να αποφύγουν τον βιασμό αντί να διδάσκει στους άντρες ότι δεν πρέπει να βιάζουν.

Παρομοίως κάθε φορά που προειδοποιείς μια γυναίκα να μην φοράει ”προκλητικά” ρούχα ή να μην περπατά μόνη της τη νύχτα (σε αντίθεση με την πραγματική σου επιθυμία) ενισχύεις στην πραγματικότητα την άποψη πως αν η γυναίκα δεν είναι ”αρκετά προσεκτική”, αφήνει τον εαυτό της να βιαστεί – μια άποψη η οποία σχετίζεται άμεσα με την κουλτούρα του βιασμού».

Πόσες φορές μπορεί να βιαστεί κάποια;

«Την πρώτη φορά βιάζεσαι από τους βιαστές. Τη δεύτερη από την αστυνομία. Την τρίτη από το δικαστήριο. Την τετάρτη από το στίγμα της κοινωνίας».

Η φρικαλέα σεξουαλική βία σε ανυπεράσπιστα ενήλικα ή ανήλικα κορίτσια, ηλικιωμένες γυναίκες, πρόσφυγες ή μετανάστριες, ακόμα χειρότερα σε όσες γυναίκες διακινούνται χωρίς τη θέληση τους, βορά στη ζήτηση των αντρικών ορέξεων, αποτελεί τη συνέχεια της εικόνας που χτίζει το «παγκόσμιο πατριαρχικό έθνος – γένος». Αυτό, που θέλει να ορέγεται το γυναικείο σώμα ως αντικείμενο πόθου αντρικής επιβεβαίωσης και γυναικείας αδυναμίας. Αυτού του πόθου, όπως επιβάλλεται μέσα από την έμφυλη βία ως επικυρίαρχη καταδυνάστευση, με ορούς υποταγής του γυναικείου σώματος στη «ράτσα της αντρίλας».

Δυο διαφορετικά πρότυπα που αναπαράγονται τελικά υπό την ανοχή και την υποκουλτούρα στις δομές της κοινωνίας, που αρνείται να αλλάξει. Μιας κοινωνίας που σωπαίνει, συγκαλύπτει, θεωρώντας τους βιασμούς σαν κατά περίσταση ακραία η μεμονωμένα συμβάντα. Μιας κοινωνίας που γνωρίζει πως να σωπαίνει, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει πως να στιγματίζει ή να περιθωριοποιεί τα ίδια τα θύματα. Μιας κοινωνίας που παρακολουθεί στα δελτία ειδήσεων και τα ΜΜΕ, γυναίκες και άνδρες δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης να διαπομπεύουν γυναίκες μέσα από ρεπορτάζ, εκπομπές και άρθρα. Αρνούμενοι το βιασμό ως μια πράξη βίας και εγκληματικής συμπεριφοράς που αναπαράγεται ως ιστορική ανισότητα από τα πολιτισμικά, κοινωνικά και πολιτικά στερεότυπα ως «αθέατο» έγκλημα, με μοναδική πρόληψη την μόνιμη έλλειψη βιταμίνης D.


 

monaxoi-apatewnes

ΙΕΡΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

6/7/2018

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας στα πλαισια του νεοελληνικού συντηρητισμού η κουταμάρα η άγνοια η αφέλεια πάνε σύννεφο.
Εδώ που ανθιζουν τα όνειρα της Μεγάλης Ελλάδος των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών της ενιαίας Μακεδονίας έως τις χώρες των Σκυθών στο Δούναβη εδώ όπου τα όπλα που θα διεκδικήσουν τα πεπρωμένα της φυλής θα ευλογήσει ο Θεός των Ελλήνων και θα στρέψει κατά των προαιωνίων εχθρών η Υπερμαχος στρατηγός
εδώ λοιπόν απελπισμένοι δανειολήπτες εύρισκαν παρηγοριά σε ιερομόναχους και μέντιουμ που με τη σειρά τους τους παρέδιδαν σε σπείρα με
αριστοτεχνικά στημένο κύκλωμα, που θησαύριζε με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τακτοποιήσει τα δάνεια των θυμάτων του ποντάροντας στη δοκιμασμένη μέθοδο εκμετάλλευσης των απελπισμένων ανθρώπων που γίνονται ευκολόπιστοι .
Άν έχεις συστάσεις ιερομονάχων εξομολογητών εκτός από κύρος οπλίζεσαι και με θράσσος περισσό όπου συστήνεσαι σαν μεγαλοδικηγόρος με ΄ενοπλο body guard ή με σύζυγο Πανεπιστημιακό ή πτέραρχο
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα κατάφερε από το 2013 να εξαπατήσει τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο υπερβαίνει τα 2.280.000 ευρώ (μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λ.π.)
————///————–
https://roides.wordpress.com/2018/07/04/4july18/#more-36120