Tarantella Foreign Office

46731087_2210345365651213_3674828341203959808_n

Η ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ

ΕΘΝΙΚΟΝ ΕΡΓΟΝ!

26/11/2018

Ήδη έχει αποσταλεί από το ΥΠΕΞ της Ταραντέλας team διαπραγματευτών στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη όπου μας εκάλεσαν οι μεμέτηδες κατόπιν του οράματος που είδε ο Σουλτάν Ερντογάν στον πύργο του Άμλετ στη Δανία με το φάντασμα του Σουλειμάν του Ματζέστικους, που απαίτησε να παίξει στο σήριαλ του Αντένα, που βλέπουνε οι κουτοέλληνες και θα μας δώκουνε πίσω κάποια από τα χρωστιμιά. Θεωρούνε ότι η Ίμβρος, η Τένεδος και τα κατεχόμενα που θα πάρουμε πίσω, δε πιάνουνε μπάζα μπροστά στην ατομική βόμβα κουταμάρας που μας ποτίζουνε με τα σήριαλ που βλέπει όλη η χώρα.

—————————————————————————————————————————————–

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ*

18/10/2018

Υπέροχο βρίσκουμε που κάποιοι πολιτικοί είναι λίαν διαβασμένοι λογοτεχνικώς και να κάνουν φιγούρα κάνοντας παρενθέσεις με στιχάκια.
Ας το αποστηθίσουν, τουλάχιστον .ώστε να τα αποδίδουν σωστά. Δεν χρειάζεται να τα σακατεύουν παραφράζοντας” και τους ποιητές.
Γράφει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στη συλλογή ” Το κορμί και το σαράκι ”
«και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».
Τουίταρε ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας την αποδοχή της παραίτησής του από τον πρωθυπουργό : «βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

Και ο Βύρων Πολύδωρας, όμως, έχει καταφύγει στο παρελθόν στον ίδιο στίχο για να απαντήσει στους επικριτές τους, όπως το 2013 όταν βρέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας:
«Θέλουν να με θάψουν, μα εγώ είμαι σπόρος και φυτρώνω» έλεγε στους συνομιλητές του παραφράζοντας κι αυτός τον Ντίνο Χριστιανόπουλο.
Βέβαια άλλοι ακτιβιστές θεωρούν ότι πρόκειται για μεξικάνικη παροιμία -μάλλον λαθεμένα- και την χρησιμοποιούν ολόσωστα όπως φαίνεται από την 2η και 3η αναρτημένες φωτό
Για τον παλαιό ινστρούχτορα Νίκ θέλαμε ν’ άπαντήσουμε με το ” Υστερόγραφο Πορτογαλλίδας μοναχής”

Γνώρισα άντρες πολλούς
τα χνότα τους μύριζαν
τα πόδια τους βρωμούσαν

αλλά επειδή ο Νίκ έχει βγεί από τη μήτρα του Περισσαικού ιδρύματος και το εκπροσώπησε και στο τόπο μας στη μεγάλη συγκέντρωση των εκλογών του 1985 στο Πεντοφάναρο πιστεύουμε ότι φεύγοντας από τη κυβέρνηση θεωρώντας ότι ο Τσίπρας δεν τον κάλυψε αρκετά τον αποχαιρέτησε με το “Πρός αριστερούς ποιημα του ίδιου ποιητή.

Σαν τους αριστερούς σας αγαπώ αδέλφια μου
κι αυτοί κι εμείς διαρκώς κατατρεγμένοι.
Αυτοί για το ψωμί, εμείς για το κορμί.
Αυτοί για λευτεριά, εμείς για έρωτα.
Για μια ζωή δίχως φόβο και χλεύη.

Σαν τους αριστερούς σας αγαπώ αδέλφια μου
παρόλο που κι αυτοί μας κατατρέχουν.

Αναρτούμε και μελοποιημένο το ποιημα
https://www.youtube.com/watch?v=mSq4e6Mqlu8

Πάντως οι πηγές μας από το προεδρικό μέγαρο μας πληροφόρησαν ότι διέρευσε πώς το μήνυμα του Νίκ στον Πάκη ήταν:
Ο ξένος παράγοντας είναι δυσαρεστημένος απο την αλλοπρόσαλη στάση της κυβέρνησης που κάλυψε τον Καμένο στη παρουσίαση του δικού του σχεδίου πέραν του Ατλαντικού ενώ αυτοί τα έχουν όλα ταχτοποιημένα..

Όλοι μας ξέρουμε σε ποιόν αναφερόμαστε όταν μιλάμε για ” ξένο παράγοντα”

Σ.Σ “Τ” : Ο πρώτος στίχος του Βάρναλη από τον ¨Οδηγητή” που ήταν και προμετωπίδα στην εφημερίδα της Κνέ.