Ταραντέλλα σαν σήμερα

45365631_2181754421843641_9138291191442309120_n

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΡΤΕΝ !!!
εκλεχτού της Αριστείας

του Περβεντίτορα

5/11/2018

Θα ξέρετε ίσως ότι ο Μαξ Μέρτεν, ο Γερμανός χασάπης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης,
ανώτερος δημόσιος υπάλληλος επί Δυτικής Γερμανίας στη δεκαετία του 1950, ήρθε στην Ελλάδα το 1959 ως τουρίστας, (για να μαζέψει ότι έκρυψε) πιάστηκε, καταδικάστηκε και μετά αμνηστεύτηκε (τον Νοέμβριο του 1959) και γύρισε στη Γερμανία.
Τους κρατούσε στο χέρι με το κοριτσίστικο άλμπουμ της γραμματέως του Δοξούλας Λεοντίδου που της έβαλε στεφάνι ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών του Καραμανλή Τάκος Μακρής,βουλευτές Φλώρινας με την ΕΡΕ και μετα με την Νουδού από το 1956 ως το 1977 εκεί που φαινόταν σε τρυφερές αναμνηστικά κλισέ εκτός της Δοξούλας παρέα με Γερμανούς Αξιωματούχους και η Αμαλίτσα Μεγαπάνου ανηψιά του Π.Κανελλόπουλου και μετέπειτα σύζυγος του Εθνάρχη σε νεανικ΄’ες τρελλίτσες
Τον ίδιο -κατά σύμπτωση ?- Νοέμβρη του 1958, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Ε.Αβέρωφ πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Δυτ. Γερμανία.
Οι Δυτικογερμανοί ηγέτες ενδιαφέρονταν για τη διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα.
Ηθελαν, όμως, να σταματήσει και η δίωξη των εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα, ώστε παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Δυτ. Γερμανίας, που βαρύνονταν με εγκλήματα ή είχαν εντάλματα για την κατοχική τους δράση, να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στη χώρα μας.
Οπως αποδείχτηκε, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σ’ αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, με αντάλλαγμα μερικά εκατομμύρια μάρκα. Στα τέλη του Γενάρη του 1959, ήρθε για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου»… Μπροστά στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΕΔΑ, η κυβέρνηση εξαίρεσε την περίπτωση Μέρτεν . Ολοι, όμως, γνώριζαν ότι επρόκειτο για παραπλανητικό ελιγμό. Η βουλή αποφάσισε ότι :
«αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς να απαιτείται απόφασις τις δικαστηρίου,
πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου,
καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης»

Λίγο αργότερα, τέλη Σεπτεμβρίου 1960, έκανε δηλώσεις στο περιοδικό Σπίγκελ και στην εφημερίδα του ” Ηχώ”
του Αμβούργου,
σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο υπουργός εσωτερικών Τάκος Μακρής και η γυναίκα του η Δοξούλα ήταν έμμισθοι πληροφοριοδότες των αρχών κατοχής
και είχαν πάρει αμοιβή από τις κατασχεμένες εβραϊκές περιουσίες για τις πληροφορίες που έδωσαν.
Ο Μέρτεν αναφέρει ότι η Δοξούλα, που ήταν γραμματέας στη γερμανική διοίκηση Θεσσαλονίκης, του είχε χαρίσει τα Χριστούγεννα του 1942 λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες.
Κατηγορήθηκε για συνεργάτης και ο υφυπουργός Αμύνης Γ. Θεμελής, επί κατοχής νομάρχης Πέλλης, με αρμοδιότητα να συγκεντρώνει ομήρους.
Θεμελής και Μακρής έκαναν μήνυση στον Μέρτεν και στα έντυπα αλλά… στις ελληνικές δικαστικές αρχές κι έτσι η δίκη δεν έγινε ποτέ.
Οι κατηγορίες του Μέρτεν πλανήθηκαν καιρό πάνω από την ελληνική κυβέρνηση αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.
Ο Μέρτεν υποστηρίζει επίσης ότι έχει και φωτογραφία με τον Καραμανλή στην Αθήνα μπροστά σε μια Λάντσια στην οδό Κοραή, αλλά δεν την εμφανίζει.
Το μόνο που επιβεβαιώθηκε από τις καταγγελίες του είναι ότι η Δοξούλα (τότε Λεοντίδου) ήταν γραμματέας του και του είχε χαρίσει το λεύκωμα.
Η αμερικανική CIA εκτιμούσε τότε (σε έγγραφες αναφορές της που σήμερα έχουν αποχαρακτηριστεί) ότι ο Μακρής πράγματι ήταν έμμισθος συνεργάτης των Γερμανών και ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του από κλεμμένες εβραϊκές περιουσίες,[5] αλλά ούτε η ελληνική ούτε και η δυτικογερμανική κυβέρνηση επιθυμούσαν την «αναμόχλευση» της υπόθεσης, για ευνόητους λόγους.
Σε εκείνη τη διαπραγμάτευση η ελληνική πλευρά αγνοησε την τοτε πολυ προσφατη ιστορια του κατοχικου δανειου και των αποζημιωσεων για τις καταστροφες του πολεμου και της κατοχης και ζητησε εκ’νεου δανειο απο τη Γερμανια! που ο υπουργός οικονομικών Έρχαρτ μας έδωσε κάποια ψίχουλα μετα από πολά παρακαλια
Συνδιαλλαγη τυπου ‘τα δινω ολα, δεν παιρνω τιποτα.
Για περισσότερες πληροφορίες αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο ¨:
“Η Γέννηση του Νεοφασισμού στην Ελλάδα ” του συντάκτη των ” Νέων” Γιάννη Κάτρη σύμβουλου του Γ.Παπαντρέα της ΕΚ.