Ταραντέλα Γκουτ Ναι


46679529_2209788549040228_4770574412237766656_n

25/11/2018

Ρεμαλογκρατσιόζες /οι μου γειά σας .

Ήρθε αυτή η Πενελόπη με τσι βροχάδες αλλά το κουνούπι και η μύγα έχουνε μπαστακωθεί μές το κουζινί και δε λένε να φύγουνε.
Δε βάνει λίγο κρύο να πλευριτώσουνε να ρθεί το εκάβ από τα έντομα να τα πάρει που χουνε βαρθεί να ξεχειμωνιάσουνε κι έχουνε γιομίσει το σβέρκο του Σπύρου μου φρουτάκους.
Εχάρηκα πολύ που μούπε η Ιγγλέζα η Κάθλη πόχει στεφανωθεί το Ντάντο το μάγειρο από το κέτερι ότι γράψανε οι Σάντεϊ Τάιμ ότι πρέπει να γυρίσουνε τα μάρμαρα εις το μουσειο τση ακροπόλεως και άμα βγεί ο Κόμπης θα τηνε κάμει ..ελα όλο μας παίρνουνε να μας δώκουνε και κάτι αυτοί οι ξενοι .
Εβγάλανε και καινούριο κονσίγιο εις το Καποντίστρια και το κύριο Παβλίντι έκαμε ντεκλαρατσιόνε πεζάντε και είπε

“Να διαφυλάξουμε τη μαγιά της σύνθεσης για ένα μοντέλο ανάπτυξης πολύ μακριά από αυτό που μας έφερε στην οικονομική κρίση”

Εσείς εκαταλάβατε τίποτις ?
Εγώ πάντως όχι .
Θα ρωτήξω κανά γραμματιζούμενο να μου ειπεί,
Αυτό που ηξέρω είναι ότι ξημερώνει δεφτέρ;ς αυριο και δε θα σκώνονται τα μιτσά να πάνε σκογιό και θα χουμε μπαλέτα..
Τη καληνύχτα με μια γραφή τσου τοίχους για την αβριανή μαυρη μέρα…
ΦΙγιάααααααααααααααααααααα !!!

—————————————————————————————————————————————–

v256

Ρεμαλοκουπωμένες μου γειά σας !!

20/11/2018

Τσού ‘ πιακε ο πόνος τσου καρανπινιέρους να; τα καλοφτιάκουνε με τσ’Αλεφκιμιώτες τώρα π’ εχειμώνειασε και κόφτει και λένε να ξεκουμπιστούνε γιατίς δε θα ημπορούνε να σταθούνε ορθοί κει κάτου εις τον κάμπο του Τσιρκολάρες και είπανε να δώκουνε απουνταμέντο εις το παγιό νοσοκομείο που το επήρανε για οφίκια τους να τα ειπούνε για να μη μείνει καμμιά σκιά και ούλοι αδρέφια ειμάστενε φρατελι να γένει ρεκονσιλατσιόνε νασιονάλε καραμπινιέρίας και τση Κερκύρας κάτου από το γιοφύρι τση Μεσσογγής.
Όσο και να υπάρχει πάντως η βολοντά σκιές θα μείνουνε .
Από τσι ξυλικουτιές πόχει φάει ο κόζμος Θά’ χουνε γιά κάμποσο καιρό ακόμα μαυρισιές εις τα μάτια εις τα κεφάγια με τα καρούνπαλα εις το πλάτη ώς και στ’αχαμνά-φθού κύριε φυλακή το στοματί μου- από τα σουτίδια που ερίχνανε με τσ΄αρβύλες
Ωρέ μετά από τόσο μπούγιο και θλετε και παρδόν ωρές ?
Γιατί μας επεράσατε εδώ εις τσου Κορυφούς για το Πάπα τσι Ρώμης ?
Αμήτε εις τη μάμα ωρέ εις τα χωριά σας απ ‘απέναντι …
Εις το μεταξύ καλά νέα κι απο τη ΣΠάνια προβλέπω να μας έρχουνται κι απ’ έκεια τουρισται γιατί τσού πιακε χεσιό από τσι τρικυμίες και το κακό που τσού βρηκε εις τη Τενερίφα .
Τι παένετε εις τον ωκεανό ωρές τουριστοκοπέλες ?
Ελάτε κατά δώ μη ντύσετε τη μάμα μας στα μαύρα!
Δεν είναι σα κι εμάς κεί πέρα χτιούνε τα αλμπέργκα τους απάνου εις το κύμα και θα τα ρίξει σίσκαρα.
Εδώ πέρα τηρούμε τσου νόμοι και είναι τζάμι οι παραλίαι μας και τάλμπέργκα μας γερά δε πέφτουνε ούτε με τ΄αερόπλανα από τσου δίδυμους πύργκους ..
κι άμα δε πιστεύετε σας έχω και σινεμά να το ειδήτε
Φιγιάααααααααααα κοπέλες !!!!!και κουπωθείτε καλά εις το στεφάνι σας δίπλα και σφιχτετόνε μη σας τηνε κάμει…..

—————————————————————————————————————————————–

46450976_2197136766972073_3455257071727935488_n

Tαραντέλα Γκούτ – Νάϊ
Ρεεμαλοξεντουρλωμένες/οι μου γειά σας !

17/11/2018

Όχι κουτοί θα ήτανε οι βίσοβοι τση ελλάδος να τσου πλερώνει ο αρχηγός τους ο Πάπας των Αθηνών που ηξέρουνε τι κουμάσι είναι παρά ο πρίμο μινίστρο .
και ο πιό αιμοχαρή κομμουνίστας να είναι -που λέει ο λόγος όχι που θα βγεί ποτέ σοσιαλίσμο και λιμπερτά -περσότερη κονφιντέντσα τουχουνε παρά εις τον ιδικό τους το σπλάχνο των σπλάχνω τους…
κι ας λένε ότι μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει κατανόηση και ειρήνη …
Παραμύθια γι΄αναράιδες… αφού ούλα τα πάντα ειναι με τον αντρέα το παπαντρέα και θέλουνε να διοριστούνε εις το δημόσιο .
Στα σίγουρα πράματα ,σεκουριτά και καριέρα γκαραντζία σκέτα.
κι ας λένε ότι είναι με ντέστρα και σινίστρα και τα τοιαύτα άμα ειναι για τα μπαμπίνι τους εις το κράτος θέλουνε να τα διορίσουνε και να τα εξασφαλίσουνε κι ας φιλήσουνε κατουρημένες ποδιές .
Οι Βίσοβοι θα ήτανε εξαίρεση ?
Τη καληνύχτα μας με μια πιτούρα του Γουλφρίντου Γκαμπριέλου του Ντέ Γκλέν με τσι νύμφες να χορεύουνε μεσα εις τον ελαιώνα κάτι σα καρσιλαμά γιατι δεν ειχε βγεί ακόμα το τίρου-τίρου.
Φιγιάαααααααααααααααααααααα ωρές !!!

—————————————————————————————————————————————–

45204918_2178503245502092_7356499991239589888_n

3/11/2018

Ρεμάλια

Φασιστόμουτρα , Ρατσιστές , Εθνικιστές , Σεξιστές , Δοσίλογοι, Αρβανιτοφασίστες , Σλαβοφασίστες , Τουρκοναζί

Καλό Σαββατοκύριακο
Πάμε για μπάνιο στον Αλμυρό.
Ο Ιδρώτας τρέχει κομπί.

Θα τα πούμε την Κυριακή το βράδυ.

Μέχρι τότε θα σας βρίζει και θα σας διαγράφει το προσωπικό ασφαλείας τσι Ταραντέλας .

Φιγιά!!!!!!

——————————————————————————————————————————————

45235930_2174970225855394_6032166101331214336_n

1/11/2018

Ρεμαλοπιτσούνες /ούνια μου γειά σας !!!

Ότανε έχει μαγιάσσει η γλώσσα μου εις τα κουζινιά ότι μας τιμωρεί ο Θέος για κάποιανε αμαρτία που εκάμαμε εσείς μου λέτε ότι δεν υπάρχει κράτος.
Τι να σου κάμει το κράτος και τα Νάτα και τα έτα και οι Οηγιέδες οι γιεγιέδες άμα έχουμε γένει έρημος σαχάρα ?
Κοπέλλες !! θυμοσάστενε άλλη βόρτα νάχει κουνούπια και σκνίπες Νοέβρη Μήνα ?
Ο Σπύρος μου ο γλυκός μου εχει χάσει το μπιζελότο του ,δε τον αφήνουνε να καρμάρει κάθε μεσημέρι σα μοσχάρι που το τρώνε οι κεντρίνες στριφογυρνάει εις το στρώμα και μόχει χλωμιάσει από τη ταλαιπώρια κι έχει βγάλει δυό βορδόνες από τσι τσιμπησιές είς το μούτρο και δε ημπορεί να κεκλοφορήσει τη βόρτα του εις το καφενείο όπου εκατέβαινε και ώς και οι νόνες εκολαζότανε από το γάρμπο του .
Μας έστειλε κι άλλο σινιάλο εψές επέσανε ρουβινάτσα εις τη μέση του Λιστού και θα πρέπει η κερά του Κάστρου να βάλει φλουρά να φυλούνε το κόζμο που άμα γένει τίποτις εις το σύμπολο μας πάει εχαθήκαμε .
Για ποιόνε θά ρχονται οι τουρίστες εις τη πόλη να γλέπουνε το Κάριχτο ή το Τρεμπέκλα το σώγαμπρο για το Λιστό θάρχουνται που ναι σα Παρίσι κει που ειναι τα χρυσορχεία .
Τηνε έκαμε από τη γκρούπα του Περείφα κι ο Θοδωρής ο Κριστόφορο Κολόνπο τση κερκυράςΜας πόφτακε ως τσου Αγιου τόποι και τονε πιάκανε οι αντίχριστοι που εκουβάλουνε πράμα να φάνε τα μιτσά που τάχουνε κλείσει εις τη φάκα
Τη καληνύχτα μας με μιά πιτούρα του Τζον του Μέντατζ με το παγιό το φλούριο τ΄ονομαστό από τη μεριά που ήρθε ώς κι ο Τζέιμπόν κι έκαμε απόβαση.
Φιγιάααααααααααααααααααααααα ωρές !!!

—————————————————————————————————————————————-

45135915_2172425419443208_8927468632909283328_n.jpg

Ρεμαλοτζάντζαλες/οι μου γειά σας !!!

Εκεί πόχε ξυπνήσει ο Σπύρος μου από το μεσημεριανό το μπιζελότο κι έπινε το φρέντο το βαρύγλυκόνε εκουνήθηκε το ράφι με τα πιατικά από το σειζιμό του Τζάντε π’έφτακε κατά δώ..και το στεφάνι μου που εψές εσκόλασε από το ξενοδοχείο είπε ν’ άναπάψει λίγο το κορμάκι του ο γλυκός μου κι εχουζούρεψε όλο το πρωί ούτε για κορτσίνα εκατέβηκε εις το καφενείο και μετά εξεκουράστηκε από τον πρωινόνε τον ύπνο μέχρι που επήρα; τέτοια ταραχή π’ έκουνήθηκε όλη η κανιζέλα που επήγε πάλε μέσα να ξαπλώσει να καρμάρει από τη τσέρμα που επήρε ο κουβαλητής μου.
Ευκαιρία εγυρεύανε και τα μιτσά και επειδή εφοβότουνε μη σωριαστουνε οι πύργοι εγκρεμοτσακιστήκανε να κατεβουνε τη σκάλα κι εξαφανιστήκανε νηα πάνε να ξατρέχονται στη πλατεί δε καταλαβαίνουνε όχι από βροχή ούτε τον κατακλυσμό του Νώε πόκαμε τ’απόγιομα.
΅Επήρε όλο το σκουπίδι κι εκαθάρισε ο τόπος αλλά εβρωμίσανε οι παρακάτου ..
Έλα να μη τη πλερώνουμε όλο οι ίδγιοι πο’ναι οι κάντοι εις τη πόρτα μας άς πάρουνε λίγο ΄’αρωμα κι άλλοι να ειμάστενε ίσια .
Τι δεμοκρατία έχουμε ?
Τη καληνύχτα μας με μιά πιτούρα τση Τερέζας όχι τση Μέης τση δικής μας Ιγγλέζας με τη Μπινίτσα πριχου να γένει ο δρόμος απόξω κι εβγάνανε τα τραπέζια ώς τη παραλία.
Φιγιάααααααααααααααααααα ωρές !!!

——————————————————————————————————————————————-

44907373_2165175190168231_2461644996575494144_n

28/10/2018

Ρεμαλοσκορδομύτες/οι μου γειά σας !!!

Εγιόμισα κορφιάτικη περφάνια που είδα στο κουτόγυαλο τη μπάντα τη Παγιά μας να κουτιαίνει τσου Αθηναίους που εβουρλιστήκανε ότανε εσαρτέψανε πάνου στη σκηνή εκατοπενήντα νομάτοι με τσι στολές του κι αρχινήσανε να παίζουνε Μπεργιόζο και Τσκώθηκακόφσκι που τσου ακούνε και νομίζουνε ότι είναι ξένοι που παίζουνε μπαλόνι εις τσι κουκουβάουνες.
Αφού μου πε ο κυρ Τσάντος ο Πένητας που επήρε το πούρμα έτσι να δει τσου πρωτευουσιάνους να σκάνε με τη γκρανέτσα μας ότι ασκώθηκε κύμα τσι λίμνες από το Μέγαρο σαν εγιόμισε το μέρος με τσι μελοντίες μας έκαμε μιράκολο ο Άγιος εις την Όπερα τη ξένηνε
Ο Σπύρος μου είπε ότι θα πάει από τσι έντεκα ώρες εις τη πάνου πλατεία π’ έχουνε μάζωξη οι Λεφκιμιώτες να κάμουνε μανίφα για το σκουπιδι κι ασπετάρουμε μπαλέτο γκραντίσσιμο μόνο μη πελύσουνε μπόνπες
οι χωροφυλάκοι και βήχουνε τα μιτσά
και ντομάνι ματίνα θα κάμουνε ότι είναι άρρωστα για να γλυτρώσουνε το σκογιό και δε θα μ’ άφήκουνε να κάμω δουγιά στο σπίτι τα λυσιασμένα.
Και μάλλο θα νάχει συνεφιά και ο Κάριχτος δε θα βάλει τα γυαγιά του τα Ρέυμπα που τονε γλέπουνε οι άτυχες οι ζωντοχήρες και γιώνουνε.
Θά’ ρτει τ’ άπόγιομα ο Ματαρέλας ο Σιτσιγιάνος ο Πρεζιντέντες να μας είπει σκούζα που μας επιτεθήκανε δυό φορές και τα κάμανε ρημαδιό κι εκάμανε και τη πράξη εις τσι βέρτζινες τα κορίτσια τσι νομπιλιτάς μας ,,,ωρές ίπρεπε να περάσει ένα σέκολο για να το θυμηθείτε ?
Σείρτε μας κανά τουρίστα πό ‘χετε αραιώσει το τελεφταίο το καιρό να αφήκετε τίποτις λιρέτες εις τα κασετιά από τα μαγαζιά και μη μιλείτε ωρέ παιδιά του Μπαντόγιου !!!!
Τη καληνύχτα μας με μια πιτουρα του ντοτόρου του Τασου Κουρή με ένα μουζικάντε μας π΄υ θα χουνε πολύ δουγιά ντομάνι στη παράτα.
Φιγιάααααααααααααααααααα ωρές !!!

——————————————————————————————————————————————-

44835486_2163670403652043_8044400752438804480_n

27/10/2018

Ρεμαλοποζάτες/οι μου γειά σας!

Εις το Τζάντε δε θα γένει η παράτα επειδή άφηκε ζημίες ο σειζμός εβούγιαξε το λιμάνι κι ανοίξανε οι δρόμοι από τσι εργολαβίες τσι καλές που κάμουνε και επήγε ο Περείφας και το επόμενο μινούτο επήγε κολυμπώντας ο Πίου Πίου για σολινταριντέ κι αφού τσούδε ετσακίστηκε κι από τσι Αθήνες η Κράτσα-Κρούτσα η Ογρωπαία να δείξει ότι διαφέρεται κι αφτή και τόχει έγνοια..
Να ειδούμε τσι επόμενες κουαράντα ότο ώρε πό χει κυρηχτεί επιφυλακή θα κατσουνε αγρύπνια οι Πίσημοι και οι οφικιάλοι ή θα πάνε γιά τούφες.
καλά θά τανε ν’ άκερώνανε και τη παρέλαση δώ πέρα επειδής δε ξέρεις τι γένεται άσε που θα βρέχει αφού το πε ο Αρνάκιας .
Τι τσι θέλουνε τσι φιγούρες δεν εβαρεθήκανε τεγειώνει η μάι παράτα και μέχρι να συνέρθουμε έχει λίτανεία μετά γιορτάδες και πάει καροτσάκι για να ξοδευομάστενε τι έχουνε γένει επιδείξεις από μόντες τα Όχια και οι Βαγγελισμοί και κάμουνε κονκόρσα από μπελέτσες..
Τα μιτσά θέλουνε καινούργια σκαρπίνια και σκαρτσούνια και κοστούμια γιατί τα περσινά δε τσου κάνουνε κι άμε να τα τεντώσεις ότι σώνεται εις τη μοδίστα γιατί από που όβολα γιά για καινούρια δε θα περσέψουνε ούτε γιά το φουρναρη.
Επισκέφτηκε τον Κάριχτο και ο καινούριος κόνσολος τση Φράντσιας ο Φλορέντσος πόφτακε με ένα αμάξι αεροδυναμικό εις το Σαν Τζιάκομο σα Πορσικό φαινότανε κι έκαμε εντράτα μ΄ένα τίρο σα να χει καταπιεί μπαστούνι..
Τη καληνύχτα μας με μια πιτούρα με τον ελαιώνα του Φραντσέζου του Ζανπιέρ του Μπρουστιέ .
Φιγιάααααααααααααααα ωρές !!!

—————————————————————————————————————————————–

44782616_2158080244211059_731002961332797440_n

23/10/2018

Ρεμαλοπατεντάδες/οι μου γειά σας.

Το κονσίγιο των Κορυφώνες έβγαλε ντεκρέτο να ειπούνε εις το Ντιρετόρε των Καραμπινιέρων τον εδώ πέρα να πάει νά βρη τσου ιππότες τση αποκαλύψεως που βαρούνε το κόζμο εις τα Λέφκη και να τσου διατάξει να μη τονε βαρούνε τόσο πολύ αλλά λιγότερο και να τον αφήκουνε να τσιρκολάρει εις τα χωράφια του γιατίς έρχεται η σοδειά κι έχει καρπό καλόνε.
Κι αφτά τα τσαμένα τα πολιτσιότα κεί κάτου μη τα παρεξηγούμε τόση ορθοστασία μες τη ζέστα νευριάζουνε και ξεσπούνε σε καμμιάς τζίας το πλάτη να τον ισιώσουνε γιά μασάζ βαρούνε μη πάει σε κακό το μυαλό σας.
Ο κύρ Σπύρους ο Πίου Πίου έβγαλε κι αφτός ντεκλαρατσιόνε που τσου τα λέει με το γάντι εις τη Ντιρετσιόνε τση Ντέστρας επειδής τονε πελύσανε σα απολειφάδι το καψερό και βάλανε τη Ζακυνθινιά τη μπέλλα για ποψήφια περιφερειαρχέσσα,
Εκεί λέει άλλοι φταίνε και όχι ο Κούλης που του φέρθηκε με νομπιλιτά και τζαντιγιέτσα και για ποντίγιο θα μαζώξει ομάδα να κατέβει μοναχός του να κάμει τη ζημιά του εις τσου νιοράντηδες που εφορέσανε την γιουροβολεφτίνα καπέλο εις το λαό τση ντέστρας δίχως να ρωτήσουνε και να του δώκουνε σημασία.
Εκάμανε και οι ντοτόροι εκλογές και βγαίνει εις το κονσίγιο κι ένα παιδί ιδικό μας που γράφει εις τη φημερίδα ο ντοτόρε Σπίνγκος που τσου τα λέει λίγο μπλεγμένα σεριόζικα και καλά κι ας μη τα καταλαβαίνω η δόγια .
Τη καληνύχτα μας με μιά πιτούρα τση Νάντιας Έλμπακαλί με μια γωνια του ΚανπιέλουΜας

Φιγιάααααααααααααααααααααααααααα !!!

——————————————————————————————————————————————

44542907_2156683824350701_7201437060375248896_n

Ρεμαλοιννοτσέντες /οι μου γειά σας !!!!

22/10/2018

Στεναχώρια που επήρα που ο Γκούλης μας έφτυσε τον κύριο Σπύρου μας τον Πίου Πίου που έκαμε ολάκερο ταξίδι να πάγει στις Αθήνες να παρουσιαστεί στον κάπολαβόρο για την Περιφερεί και δεν έκλεισε βδομάδα και του ρίξανε ένα φτυσίδι που τονε λουσανε ούλα τα σάγιατα τσι ηγεσίας τον τσαμένονε.
Τι τση βρήκανε τση Ζακυνθινιάς ωρές ?
Πούναι σαν τον Αϊ Νούφρη τον αγέλαστο?
Η ΑντσελάΜας δεν σας έκανε που θέλατε διασημήνε ?
Κι άς επρόδωσε το πασόκ .
Επειδή ήτανε στο παρλαμέντο τση Ογρώπης κι ειχε δεί τον Μακαρόν το Φραντσέζο πά να πεί ότι την ηξέρουνε εις τα κουζινιά ?
Γιά να γένουνε ένα μάτσο σκατά τα πράματα έχουμε και ιδικούς μας να το κάνουμε βουρδούγιο δεν χρειαζομάστενε εισαγόμενες κοντέσες..
Τα μεγαλεία σας εφάγανε ωρές …νιοράντηδες τση πρωτευούσης..
Τη καληνύχτα μας με μια πιτούρα του Γιώργη του Σαμάρτζη που δείχνει που κει κάτου στη γειτονιά του Ανεμόμυλου είχε χωράφια με κρομμύδια..
Φιγιάααααααααααααααααα ωρές!!!

——————————————————————————————————————————————

42846857_2128539733831777_4733661010869616640_n

Ταραντέλα Νγκούτ Νάϊ

Ρεμαλοκοντεσίνες/οι μου γειά σας

1/10/2018

Εμπήκαμε εις τη χειμερινή σαιζώ καί εις την απέναντι χώρα τσου ‘ χει πνίξει κι εδώ παένουμε ακόμη μπάνιο εις το Καρδάκι.
Εις τ΄Άλέφκη δε φτάνει που τσου κάψανε τσου κόπηκε και το νερό θάχουνε μετά άδικο να μπούνε κάτου από τη κεριαρχία του πριγκηπάτου των Πακχσών που χει σκώσει δικιά του σημαία και το μισό ειναι Ιταγιάνοι με όβολα …
Δεν ημπορούνε να δουλεύουνε -δηλαδής να βαρούνε το κόσμο- με τέτοιες ανθυγεινές συνθήκες κει κάτω εις το περειφερειακόνε οι χωροφυλάκοι και θα κάμουνε κι αυτοί απεργία..
και θα στείλει το κράτο άλλους χωροφυλάκους να τσου βαρήσουνε και μετα θάπεργήσουνε κι αυτοί….
και πάει λέγοντα και εδώ ειμάστενε και θα ειδήτε θα μας αφήκουνε οι λεφκιμιώται χωρίς καραμπινιέρους να μας φυλούνε ,,και θα διαλυθεί το κράτο που θα κάμει ο Ρουμπίκονας ότι θέλει και θα γενούμε αναρκία σκέτα …
αφτό ήθελε ο σίντακος ο Κάρριχτος κι επίτηδες τά καμε έτσι μουρδούγιο γιατί έχει ψυχή αναρχικιά που ήτανε κάποτε κάπος τση χώρας ,από τσου κομμουνιστάδες τση Μόσκας..
Εις το νησί του Αρίστου και τση Τζάκις θα βάλει να κάμουνε τέρατα ο Μόσκοβος που τόχει ο Ρόμπαφατούρωφ κάπως έτσι τονε λένε κι κεί που παένανε οι ρίκοι θα πλακωσουνε οι πόβεροι και θα βεβηλώσουνε το τόπο τον ιερόνε ..
Λίγο σέβας ωρές …
Τη καληνύκτα μας με μια πλάκα τση Μαριώς τση Χρουσάκης τση Σμυρνιάς πούτανε φωτογράφα κι έβγαλε το Κασσιώπη με τέσσερα σπίτια όλα κι όλα τότε π’ ετρωες φάρι φρέσκο κανονικό…
Φιγιάαααααααααααααααααα ωρές !!!

————————————————————————————————————————————–

42308986_2118901848128899_5444202924097929216_n

23/9/2018

Ταραντέλα Γκούτ Νάϊ
Ρεμαλοντολτέτσες/οι μου γειά σας !!

Έχει παραγριέψει το πράμα !
Εδώ βαρούνε τα παιδιά με τ’ άμάξια και ασκώνονται και φεύγουνε και τ΄αφήνουνε να πεθάνουνε εις το δρόμο,,μία εις το Βιρό και μία εις τη χώρα τούτες τσι ημέρες.
που ζγιούμε ωρές ?
Και καλά εις τσι Αθήνες που ΄χει μαζεφτεί η μισή υφήλιο και έτσι πειδής ειναι ό άλλος κακομοίρης κι ανήμπορος τονε πιάνουνε τσι κλωτσιές και τσι πατησιές και τον αφήνουνε σέκο …τσου διορίσανε δικαστές να εχτελέσουνε τον άλλονε επειδής έκλεψε ούτε οι μάου μάου δε τα κάμουνε αφτά τα κόρπα?
Εδώ υπερηφανευομάστενε ότι έχουμε πολιτιζιμό και κουρτούρα και μπάντες με Βέρντιδες κι Αμλέτους και ειμάστενε Ογρώπη από παγιά και συμπεριφερομάστενε σα τα ζά τέγεια ?
‘αφήνεις τον άλλονε να πεθάνει εις το άσφαρτο ,τι σκέδια είναι τούτα ? τι σού καμε ωρές το παιδί ?
Θα σκωθεί ο ‘Αγιος και θα μας βάλει φορνέλο και φωτιά να μας ικάψει !!
‘Στάχτη θα γενούμε !
Τη καληνύχτα μας με μια πιτούρα του Νικηφόρου Κουρή με μια τζία να μαζώνει εγιές..
Φιγιάαααααααααα ωρές!!!

——————————————————————————————————————————————

36975150_2008521592500259_6167178634504175616_n

Ταραντέλα Γκούτ ΝάΪ
Ρεμαλομαντονίνες /οι μου γειά σας !!

12/7/2018

Ό Όρκες ρίχνει μπετά σήμερις και μέχρι απόδιαβα θάχει τεγειώσει με το νουόβο στατζιόνε που φτιάνουνε για τσου κρουαζιέρους για να γένει πιό φορτσάδο το Χόμπόρτι που αφού το λένε έτσι κάτι σπουδαίο θάναι κι εγώ δεν ηξέρω ξένα και πάω να σκάσω που δε καταλαβαίνω τι πά να πεί χόμπόρτιγο θα βάλω τα μιτσά να ψάξουε εις το κονπιούτε μη και μα΄θω κι εγώ η κουτή…
Θα φέρουνε και τέντττα από τη Γκερμάνια άρφα -άρφα πράμα για σκεπαστούν οι περιγητέ και η ντογκάνα
κει πά να ξαποστάσουνε γιατί έχουνε κορακιάσει εις τη δίψα και θέλουνε για να πάρουνε ένα μπουκάλι νερό ζητούνε και την ένκριση του πρεζιντέντε από τα μέρη τους.
Κόζιμος πολύς και τηγανίτα τίποτις
πόλεγε και η μπισνόνα μου.
Άργησε αλλά τηνε κάμανε οι Ντέστρι βγάλανε χαρτί και λένε
μεγκάλαι κουβένται σολινταριτέ τσου Νότιους,,
– όλα καλά κάμετε διαδηλώσεις κι εμείς από κοντά θα σας γλέπουμε εις τη τελεόραση και εις το Φάτσιμπού αλλά μη πελήτε μολώτα εις τσου χωροφυλάκους είναι ντροπή!!
γιατί όρντινα εχτελούνε ότι τσου πούνε οι από πάνου αυτοί δε φταίνε σε τίποτις ειναι αθώαι περιστεραί
Όπως οι ναζήδαι οι τσαμένοι υπάλληλοι είναι κι εούτοι αργατιά πόχει αφεντικά εις τοο ζιβέρκο τση.
και εις το τον αιώνα τον άπαντα έτσι θα γένεται
αχρείαστοι νάναι οι χωροφυλάκοι
Οι από πανου κι από κάτου δεν ηξέρω στάχτη άμα ανοίκσουνε το κεφαλι του Σπύρου μου που παένει για μπανιο εις τσου βιταλάδαι δε τσου ξεπλένει ουτε ο Ιορδάνη ποταμό.
Φέρνει και ο Φοντάνα με το Στραβροράμπιντί τον κάπο τσου τον Λάφα Λαζάνια Ναπολιταίν όπου μας εθυμήθηκε και θα κάμει βόρτες τη Λαικήνε στον Αιμαθιά , εις τΆλέφκι ,το τανπλώ-νι μη μάσει καμμια ψήφο.
Οκαζιόνε θάναι να βγούνε εις τη φόρα και ο περιφέρί και τ’αλλα ραγκάτσινι ντε λα κονπανία από τσου Λαέδες και να ειπούνε τι στον Αη Σπυρίδωνα ηθέλουνε για τ’ Άλέφκη.επειδής μονάχά ο Σαμόλας ο Στέφανο ακούεται κει κάτου κι ρέστοι έχουνε κρουβεί από την πιάτσα κι άμα οι πλεροφοριαι μου είναι αέρα φρέσκο να βγει όποια ξέβρει να μιλησει το σωστό.
Tη καληνύχτα μας με τη σκαλινάδα τ’Αγιού του Νίκου του Βεντούρα που έτσι πόναι πορφυρό το χρώμα ρόσσο αντίκο θα μας περάσουνε για κομμουνιστάδες;.
Φιγιάαααααααααααααααααα !!!


36548995_1995822953770123_2596263578168197120_n

4/7/2018

Ρεμαλοκαραμπέρες/οι μου γειά σας

Ωρές δεν κουνιέται φύλλο μ’ άυτήνα τη κάψα που πάμε ν’άπλώσουμε τάσπρόρουχα από τα μιτσά και γενομάστενε λάσπη και που να πάμε να βουτήξουμε ?
πού τα μπάνια τ’ άλέκου και το μόνρεπό εγιομίσανε ξαπλώστρες και τα εκάμανε λούξ που ντρέπεσαι να έμπης εις το νερό μη σού κάμουνε μήνυση που το κοστούμι σου δεν είναι καλή μάρκα..
Τίποτις το διαφέρο εχτός από κείνονα τον ανώμαλο που ήτανε μέσα εις το αμάξι εις τον Ύψο κι εμυνάριζε τσι μισές τσι κοπέλλες που επαίζανε όξω ..αυτουνούς τσου πρέπει να τσου κρεμούνε τ’ανάσκελα από το Καποσίδερο και να περνάει ούλη η Κέρκυρα και να τσου φτυεί .
Και οι τουρίστες μαζί .
Να ειδούμε οι πομπάδοι το ξανακάμουνε?
να παγουνε εις το σπίτι τους να τηνε παίξουνε .
Τη καληνύχτα μας με μια πιτούρα του Μποκαντσιάνπη του Βιτσέντσου με το Μονρεπό που ήτανε οι βασιγιάδες μας κι εκάμε βόρτες σε άσπρο καβάλο ο ολυμπιονίκης τση Ρόμας ο πρέντσιπε ο εξαδάχτυλος που θά ‘παιρνε τη πόλη την αγιασοφιά και θάφτανε εις τη κόκκινη μηγιά εις τα βάθη τση Αζίας αλλά ούτε εις το βάθος από το καμπινέ του δεν επρόκαμε να πάει και τάκαμε απάνου του..
Φιγιάααααααααααααααααααααααααα ωρές !!!


36535065_1994156363936782_5105150238587355136_n

3/7/2018

Ρεμαλ ούμιντες/οι γειά σας !!

Αφηκετέ με γιατί ο Σπύρος μου είχε κατεβάσει στ’Αλέφκη τη ξαδρέφη του τη Τσίτα με τη Λανπρέτα και να φέρει κανα χόρτο κανα αυγό καμμιά πουλάδα απ’έκει κάτου πόρχονται στη Χώρα και τσου κερνάμε κεφέ βαρυ γλυκόνε και τσου δείχνουμε πούναι οι δρόμοι και οι περεσίες
κι εκεί που εγύριζε εβήκανε μπροστά κάτι θεριά σα τσου ιππότες τση Αποκαλύψεως και του ζητήσανε τα χαρτιά του και ο καψερός τα ειχε αλησμονησει εις τ΄άλλο ποκάμισο που τόβαλα εις τη σκάφη και όπως εψαχνότανε λέει ένας από τσου Κύκλωπες ¨
-Πάει να βγάλει μολότο !!
Και τονε αρχινησανε τσι παλουκιές οι ματιάδες τ’ άνοίξανε τη μύτη και του εκάμανε τα μούτρα μπλέ
να μη μπορούμε να βγούμε στη γετονιά μια βόρτα άσε που επήρε κι άδεια από τη δουγιά που τηνε φύλαε να πάμε βακάντσες με τα μιτσά εις το Διάπολο
Γι’ άφτό εχάθηκα τόσες τζορνάτες ήμουνα από πάνου του που εβόγκαε σα το δαμάλι που το σφάζουνε η αγκάπη μου το μόντεσπίτσιο από το νοικοκεριό μου !!
Και δε φτάνουνε τούτα εβήκανε και οι χοτελιέρηδες αντάμα με τσου Ρεντρούμηδες και βάλανε μιά ρεκλάμα εις τη τελεόραση για την αναχ΄λυχλωση και τα αγαθά της και τα λοιπά.
– Ωρέ σαδουκαίοι υποκριτές τωρα τα θυμηθήκατε ??
Που δε βάνετε δυό νοματους να χωρίζουνε τα σκουπίδια για να μη πλερώνετε μισό μεροκάματο ν παραπάνου..
Βάρτε το χέρι εις τη τσέπη -δουγιά έχετε και πέρυσι και εφέτο – να γενεί η εντουστρία από αναχύχλωσις πριβάτα πούμπλικα ότι θέλετε αλλά πλερώστε πρώτα
Να ιδούμε το Μαμωνά σας ωρέ ζά !!
Εξαναψηφήσανε και ο Περιφερεί το κεφαλονίτης πόναι μισό πόντο πιο ψηλό από το Ρίζο το Γίγα τση Κυψέλης το μακαρίτη – εις το πολιτικο γραφείο τση διμεσογεικής κομιτσιόνε που για ναχει τόσο μακρύ όνομα κάτι σπουδαίο θάναι όχι καμμια μπακατέλα.ουτε τίποτις μαζώκσεις για ανγκαρείες
Τη καληνύχτα μας με μια πιτούρα του Βρυζάκη του Θόδωρα με μια κοπέλλα ιδικιά μας .
Τσού χανε βουρλίσει από τότενες τα κορίτσια μας κι ερχότουνε και τα ζωγραφάγανε οι άλλοι ξένοι γραικοί.