ΑΕΡΟΛΟΓΟΣ

Hubert_Vos_(1855-1935)_-_Hawaiian_Troubadour,_1898

Κριτικές πινελιές στον καμβά της καθημερινότητας, αλλά και αναδρομές, ενίοτε με χιουμοριστικές διαθέσεις και με προβληματισμό.

————————————————————————————————————————

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

10/6/2019

Αρχαία και Μαθηματικά για σήμερα στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όσων αφορά στα γενικά λύκεια. Τα τεχνικά – επαγγελματικά ξεκινούν αύριο 11 του μήνα, με μαθήματα ειδικότητας. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!


ΗΡΘΕ, ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ, ΔΙΧΩΣ ΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ!

4/6/2019

Ένας διαφορετικός ψηφοφόρος, «εισέβαλε» σε εκλογικό τμήμα στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και άρχισε να «κόβει» βόλτες, όπου μετά από λίγη ώρα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι κατάφεραν να τον απομακρύνουν.

O λόγος για ένα πρόβατο, το οποίο μπήκε στην αίθουσα με τις κάλπες.

Οι πληροφορίες πως το πρόβατο ίσως ήταν ψηφοφόρος ελέγχονται ως ανακριβείς…

πηγή: https://www.funtime.gr/


——————————————————————————————————————–

 

ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΧΑΣΕ 23 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Του Αερολόγου*

3/6/2019

Συνολικά 23 παραλίες της Κέρκυρας μεταξύ των οποίων μερικές από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά σε όλη την Ελλάδα, όπως ο Χαλικούνας, η Γλυφάδα, ο Κοντόγιαλος, ο Άγιος Γεώργιος, η Κερασιά, η Ίσσος, έχασαν όπως έγινε γνωστό τη γαλάζια σημαία.

Το γεγονός προκαλεί σοκ σε όποιον έχει επισκεφθεί το νησί, που διακρίνεται για την ποιότητα των νερών αλλά και την ομορφιά των παραλιών του.

Η είδηση αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα για το γόητρο ενός από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς και είναι ευνόητο ότι δεν οφείλεται στο ότι μέσα σε μια λίγες ημέρες οι παραλίες αυτές από πανέμορφους και πεντακάθαρους προορισμούς, μετατράπηκαν σε … υποβαθμισμένης ποιότητας παραλίες.

Το αντίθετο. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης η αφαίρεση της σημαίας δεν έγινε λόγω υποβάθμισης της ποιότητας των υδάτων αλλά γιατί ο δήμος Κέρκυρας υπό το βάρος των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, επέδειξε αδυναμία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του και να τηρήσει τα απαραίτητα διεθνή standards που έχει θέσει ως προϋπόθεση το πρόγραμμα των σημαιών για οργανωμένες παραλίες.

Μεταξύ των υποχρεώσεων που αποτελούν sine qua non για την απονομή σημαίας περιλαμβάνονται: η ύπαρξη ναυαγοσώστων, οι υπηρεσίες ύδρευσης (ντους), η ύπαρξη διαδρόμων πρόσβασης στην παραλία, η καθαριότητα της παραλίας, η ύπαρξη πληροφοριακών εντύπων, η σήμανση και η ύπαρξη προειδοποιήσεων ή προφυλάξεων για την ασφάλεια των λουομένων και η τήρηση κανόνων δραστηριοποίησης επαγγελματιών στις παραλίες αυτές.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τον τουρισμό του νησιού καθώς η αφαίρεση των σημαιών δεν αφορά μόνο την τρέχουσα σεζόν που λήγει αλλά επεκτείνεται και στο 2015, με την Κέρκυρα να μπορεί να επανέλθει και να διεκδικήσει εκ νέου την απονομή των «Γαλάζιων Σημαιών» από το 2016.

Το Capital.gr είχε επικοινωνία με το γραφείο του Δημάρχου Κέρκυρας, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει επικοινωνία και ενημέρωση, χωρίς ωστόσο να έχουμε ακόμη λάβει απάντηση.

Ποιες είναι οι παραλίες

Αναλυτικά οι 23 παραλίες της Κέρκυρας που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις 38 γαλάζιες σημαίες που αφαιρέθηκαν από παραλίες ανά την Ελλάδα είναι: 
Ακτή Αγ. Γεώργιος – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Αγ. Γόρδιος – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Μπενίτσες – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Αρίλλας – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Σιδάρι – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Απράος Καλαμάκι – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Ρόδα – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Περίθεια/Αγ. Σπυρίδωνας – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Γιμάρι – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Καλαμιώνας – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Κερασιά – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Νησάκι/Κρουζερή – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Μαραθιάς – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Αγ. Ματθαίος/Πρασούδι – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Ίσσος – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Μεσογγή – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Χαλικούνας – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Παλαιοκαστρίτσα – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Γλυφάδα – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Έρμονες – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Κοντόγιαλος – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Μπαρμπάτι – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Ακτή Ύψος – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα 
Οι υπόλοιπες παραλίες που έχασαν τις σημαίες τους είναι 
Ακτή Ανάβυσσος Κεντρική – Δήμος Σαρωνικού – Αττική 
Ακτή Αλυκανάς 2 – Δήμος Ζακύνθου – Ζάκυνθος 
Ακτή Αλυκές 2 – Δήμος Ζακύνθου – Ζάκυνθος 
Ακτή Θάσος/Πόλη Λιμανάκι – Δήμος Θάσου – Καβάλα 
Ακτή Σκάλα Ερεσού – Δήμος Λέσβου – Λέσβος 
Ακτή Πέτρα– Δήμος Λέσβου – Λέσβος 
Ακτή Νυφίδα – Δήμος Λέσβου – Λέσβος 
Ακτή Παγασών/Βόλος – Δήμος Βόλου – Μαγνησία 
Ακτή Πλατάνια – Δήμος Πρέβεζας – Πρέβεζα 
Ακτή Μέγα Άμμος – Δήμος Πρέβεζας – Πρέβεζα 
Ακτή Σούδα – Δήμος Αγ. Βασιλείου – Ρέθυμνο 
Ακτή Φανάρι/Δημοτική – Δήμος Κομοτηνής – Ροδόπη 
Ακτή Φανάρι/Camping – Δήμος Κομοτηνής – Ροδόπη 
Ακτή Τραγάνα – Δήμος Λοκρών – Φθιώτιδα 
Ακτή Βλυχάδα – Δήμος Λοκρών – Φθιώτιδα

Κριτήρια

Τα κριτήρια για να αποκτήσει μία ακτή γαλάζια σημαία είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η περιβαλλοντική διαχείριση της παραλίας (καθαρισμός από σκουπίδια, επάρκεια σε κάδους απορριμμάτων, εγκαταστάσεις υγιεινής κ.ο.κ.) οι υποδομές και εγκαταστάσεις ασφάλειας καθώς και οι διευκολύνσεις – παροχές προς τους λουομένους.

Στο πλαίσιο αυτό, για να διαπιστωθεί η καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων, περίπου 15 ημέρες πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου από ένα σημείο δειγματοληψίας λαμβάνεται δείγμα νερών κολύμβησης για μικροβιολογική ανάλυση, ενώ τα αποτελέσματα ανανεώνονται, ανά δύο εβδομάδες, κάθε μήνα. Αν, κατά την επιθεώρηση, μία ακτή δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τότε, συναρτήσει της σοβαρότητας του προβλήματος, η Γαλάζια Σημαία αποσύρεται.

Σε περίπτωση που, κατά την κολυμβητική περίοδο, (τέλη Μαΐου – τέλη Οκτωβρίου) πολίτες ή φορείς διαπιστώσουν ότι μία βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία παρουσιάζει ενδείξεις μόλυνσης, πρέπει να ειδοποιήσουν την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ ή το Λιμεναρχείο.
Πηγή: https://www.capital.gr/…/giati-i-kerkura-exase-23-galazies-…


Ο ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

31/5/2019

Φτιάχνοντας καινούργια μαντζούνια και δοκιμάζοντας πειραγμένα μαγικά ραβδάκια, ο Χάρυ Πότερ και οι συμμαθητές του δημιούργησαν μια συνταγή εξαφάνισης συντάξεων, η οποία λειτουργεί χωρίς καν το κλασικό πια ξόρκι Εξαφανίσιους, ή έτσω το παλιό Άμπρα Κατάμπρα! Πως; Διαβάστε παρακάτω και θα σας λυθούν οι απορίες…

Το κείμενο προέρχεται από το liberal.gr
———————————————————————————–

Διαβάστε τώρα μια μικρή ιστορία για να καταλάβετε με ποιους έχουμε μπλέξει. Φαγώθηκαν την προεκλογική περίοδο με την 13η σύνταξη (εδώ γελάνε) που έδωσαν στα τιμημένα γηρατειά και την οποία ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος θα κόψει. Τρία κατοστάρικα έδωσαν κατά μέσο όρο και έκαναν τέτοιο θόρυβο σαν να μπήκε ο Κάστρο ένοπλος στην Αβάνα του Μπατίστα. Την ίδια στιγμή, στα μουλωχτά, με τον νόμο 4578/18 έκοψαν μια ολόκληρη σύνταξη σε κάθε νέο ασφαλισμένο. Όχι παίζουμε.

Προσέξτε το μουλωχτό του πράγματος. Ως τώρα, από την ημερομηνία που ένας νέος ασφαλισμένος κατέθετε τα χαρτιά του, η σύνταξη άρχιζε να τρέχει. Μπορεί να την έπαιρνε σε έναν ή δυο χρόνια, όμως το ταμείο του χρωστούσε τα χρήματα από την πρώτη μέρα κατάθεσης της αίτησης και όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία του τα έδινε αναδρομικά. Τι έκανε η Αχτσιόγλου κι ο Πετρόπουλος, που παριστάνουν τους φύλακες αγγέλους των συνταξιούχων από τον αδηφάγο νεοφιλελευθερισμό; Με τον νόμο 4578/18, ορίζουν ότι η σύνταξη αρχίζει να τρέχει όχι από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, αλλά από την πρώτη του επόμενου μήνα.

Δηλαδή, καταθέτει κάποιος τα χαρτιά του για σύνταξη στις 2, στις 3 ή στις 5 Ιουνίου, αλλά αυτή θα αρχίσει να τρέχει από την 1η Ιουλίου. Πάει λοιπόν η σύνταξη ενός μήνα, την έκανε μια χαψιά το κράτος του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία. Θα μου πείτε βέβαια ότι διυλίζω τον κώνωπα, καθώς συφοριασμένος νεοσυνταξιούχος το μόνο που θέλει είναι να δει την σύνταξη του να μπαίνει στην τράπεζα, σιγά μην ασχοληθεί με τριάντα ή είκοσι μέρες που του έφαγαν.

Αμ αυτό σκέφτεται και η Αχτσιόγλου, να μην ασχοληθούν και να μην μιλήσουν οι δικαιούχοι. Για υπολογίστε 50.000 καινούριους συνταξιούχους κάθε χρόνο, με 700 ευρώ κατά μέσο όρο που τους τρώνε. Πάνε 35.000.000 ευρώ από τις τσέπες του κοσμάκη στην τσέπη του υπουργείου. Κι έπειτα, με ποια λογική το προεκλογικό 300άρι που τους έδωσαν ήταν φοβερή και τρομερή παροχή, αλλά το μουλωχτό 700άρι που τους βουτάνε είναι αμελητέο; Για πείτε μου.

Αμ δεν είναι μόνο αυτό. Μέχρι τώρα, οι νέοι συνταξιούχοι μόλις κατέθεταν τα χαρτιά τους για κύρια σύνταξη, έκαναν το ίδιο και για την επικουρική, που κι αυτή έτρεχε από την πρώτη μέρα. Προϋπόθεση βέβαια για να πάρει κανείς επικουρική ήταν πρώτα να εγκριθεί η κύρια σύνταξη του, αλλά τότε έπαιρνε αναδρομικά όλα τα χρήματα του επικουρικού από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Τι έκανε το φιλολαϊκό υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης;

Άλλαξε τον νόμο και θέσπισε πως για να καταθέσει κανείς χαρτιά για επικουρική (και ν’ αρχίσει να τρέχει η πληρωμή), πρέπει πρώτα να πάρει την κύρια σύνταξη. Όχι την προσωρινή, αλλά την οριστική. Πόσο καιρό θέλει να βγει μια οριστική κύρια σύνταξη; Από έξι μήνες ως τρία χρόνια. Πάνε λοιπόν οι επικουρικές όλου αυτού του χρονικού διαστήματος. Τρώνε από τον νεοσυνταξιούχο από έξι μέχρι τριάντα έξι επικουρικές συντάξεις. Για αθροίστε τα ποσά να δείτε πόσα συγκεντρώνονται και πως κοκορεύονται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πλεονασματικά. Είδατε πόσο μάγκες είναι; Απ’ έξω κούκλες κι από μέσα πανούκλες.

Κατά τα λοιπά αναρωτιούνται γιατί δεν τους εμπιστεύονται οι συνταξιούχοι και γιατί τους μαύρισαν στις εκλογές, παρά το δωράκι των 300 ευρώ. Γιατί τους πήραν χαμπάρι, είναι η απάντηση.

————————————————————————————————————-

Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ …

του Αερολόγου vi@ Μαριλένα Γεραντώνη*

30/5/2019

Τα τελευταία χρόνια τα απόβλητα του σύγχρονου κόσμου συγκεντρώνονται στις ακτές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Κιβώτια από ανεπιθύμητα σκουπίδια προερχόμενα από τη Δύση έχουν συσσωρευτεί στα λιμάνια των Φιλιππινών, της Ινδονησίας και του Βιετνάμ, ενώ τεράστια τοξικά απόβλητα πλαστικών από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη Μαλαισία. Φαίνεται όμως ότι αυτή η πρακτική έχει φθάσει τις εκεί κυβερνήσεις στα όριά τους. Το ένα μετά το άλλο, κράτη της περιοχής υπόσχονται να στέλνουν τα σκουπίδια πίσω από εκεί που ήρθαν.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε να κόψει τους διπλωματικούς δεσμούς με τον Καναδά, εάν η κυβέρνηση της Οτάβα δεν συμφωνούσε να πάρει πίσω 69 εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν 1.500 τόνους αποβλήτων τα οποία είχαν εξαχθεί στις Φιλιππίνες το 2013 και το 2014.

Ο Καναδάς εδώ και χρόνια αρνείται να αναγνωρίσει το ζήτημα, αλλά καθώς η διαμάχη κλιμακώθηκε, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει γρήγορα, οι Φιλιππίνες θα σύρουν τα σκουπίδια σε καναδικά χωρικά ύδατα και θα τα βυθίσουν εκεί.

«Οι Φιλιππίνες ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χωματερή από ένα ξένο έθνος» δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Σαλβαδόρ Πανέλο. Η ρητορική του ήταν χαρακτηριστική μιας ευρύτερης περιφερειακής τακτικής που ξεκίνησε πέρυσι, όταν η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Βιετνάμ εισήγαγαν νομοθεσία με στόχο να αποτρέψουν τα μολυσμένα ξένα απόβλητα να εισέρχονται στα λιμάνια τους.

Πίσω από εκεί που ήρθαν

Στις 23 Απριλίου, μια κυβερνητική έρευνα στη Μαλαισία αποκάλυψε ότι τα απόβλητα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία ρίχνονταν παράνομα στη χώρα, δηλωμένα ψευδώς ως άλλες εισαγωγές. «Φτάνει πια» αναφωνούσε η υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Γιέο Μπι Μπιν. «Η Μαλαισία δεν θα είναι η χωματερή του κόσμου. Θα στείλουμε πίσω τα απόβλητα στις χώρες από τις οποίες ήρθαν». Η νεαρή υπουργός κράτησε τον λόγο της. Πέντε κοντέινερ σκουπιδιών που ρίχτηκαν σε λιμάνι της Μαλαισίας μόλις την περασμένη Πέμπτη εστάλησαν πίσω και η Γιέο αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες «επιστροφές» αποβλήτων τις επόμενες ημέρες.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι χώρες, κυρίως στη Δύση, θα αναγκαστούν τελικά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αποβλήτων τους, αντί να επιβαρύνουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μόνο το 9% των πλαστικών παγκοσμίως ανακυκλώνονται, ενώ τα υπόλοιπα τελικά καταστρέφονται σε χώρους υγειονομικής ταφής σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία ή καίγονται παράνομα, απελευθερώνοντας ιδιαίτερα δηλητηριώδη αέρια. Ακτιβιστές στην Ινδονησία διαπίστωσαν πέρυσι ότι οι παράνομες εισαγωγές σκουπιδιών χρησιμοποιούνταν ως καύσιμο σε κλίβανο εργοστασίου παραγωγής τόφου (είδος τυριού από γάλα σόγιας). «Αυτή είναι η σωστή τακτική. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι προστατεύει σοβαρά τα σύνορά της και δεν μετατρέπει τη χώρα μας σε χωματερή» αναφέρει στον «Guardian» η ερευνήτρια Μαγκεσβάρι Σανγκαραλινγκάμ, υπογραμμίζοντας ότι σημαντικές ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων που εισέρχονται στη Μαλαισία είναι μολυσμένες.

Μια περιβαλλοντική αδικία

Το πρόβλημα ξεκίνησε για τη Νοτιοανατολική Ασία στις αρχές του 2018, όταν η Κίνα σταμάτησε να δέχεται πλαστικά απόβλητα για ανακύκλωση από τον υπόλοιπο κόσμο, εξαιτίας περιβαλλοντικών ανησυχιών. Η αυστηρή απαγόρευση δημιούργησε πρόβλημα καθώς η χώρα επεξεργαζόταν μέχρι τότε τουλάχιστον τις μισές παγκόσμιες «εξαγωγές» απορριμμάτων από πλαστικό, χαρτί και μέταλλο. Επειτα από αυτό, οι ιδιωτικές εταιρείες που χειρίζονται τα απόβλητα για τις εθνικές κυβερνήσεις δυτικών χωρών άρχισαν να επιβαρύνουν τρίτες χώρες. Με τα περισσότερα από τα σκουπίδια να διοχετεύονται μέσω του Χονγκ Κονγκ, η Νοτιοανατολική Ασία, η οποία ήταν κοντά και είχε χαλαρή ρύθμιση, έγινε ένας ελκυστικός εναλλακτικός προορισμός. Η Μαλαισία έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος. Σύμφωνα με την Greenpeace, οι εισαγωγές πλαστικών απορριμμάτων στη χώρα αυξήθηκαν από 168.500 τόνους το 2016 σε 456.000 τόνους το πρώτο εξάμηνο του 2018, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος ήταν υψηλό. Μια αναφορά της Global Alliance for Incinerator Alternatives (GAIA) αναφέρει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η εισροή τοξικών αποβλήτων στη Νοτιοανατολική Ασία έχει μολύνει το νερό, έχει καταστρέψει σοδειές και έχει προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα υγείας στους πληθυσμούς.

Αναγνωρίζοντας τη ζημιά που έχει γίνει, η Σύμβαση της Βασιλείας, μια πολυμερής περιβαλλοντική συμφωνία για τη διαχείριση των επικίνδυνων και λοιπών αποβλήτων σε παγκόσμιο επίπεδο (στόχος της είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος), τροποποιήθηκε αυτόν τον μήνα για να απαγορευτεί η εισαγωγή μη ανακυκλώσιμων και μολυσμένων πλαστικών απορριμμάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Πλην όμως, θα τεθεί σε ισχύ το 2020 ενώ δεν έχουν υπογράψει όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στην Ινδονησία, 60 κοντέινερ ξένων επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων βρίσκονται σε λιμάνι στο νησί Ριάου εδώ και πέντε μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, κιβώτια δημοτικών απορριμμάτων από την Αυστραλία έφθασαν στις Φιλιππίνες με την ονομασία «καύσιμα» ώστε να παρακαμφθούν οι τελωνειακοί κανονισμοί. Τελωνειακοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν ότι εργάζονται για να αποσταλούν πίσω – άλλη μια περιβαλλοντική αδικία έναντι μιας φτωχότερης χώρας μόνο και μόνο επειδή μια πλούσια αρνείται να αντιμετωπίσει το θέμα.

Πηγή: https://www.tovima.gr/…/i-epanastasi-lfton-kraton-rakosyll…/

———————————————————————————————————————-

13% ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΘΕΛΑΤΕ;

29/5/2019

Αναρωτιόμουν προ μερικών ημερών σχετικά, αν θυμάστε. Έρχεται η επιβεβαίωση δυστυχώς… Μια ζωή το κοροϊδάκι κάθε επίδοξου ταχυδακτυλουργού θα είμαστε, που βγάζει ψόφια κουνέλια από τρύπια καπέλα, κι εμείς του βαράμε παλαμάκια από κάτω σαν γνήσιοι ιθαγενείς. Δεν υπάρχουν φορείς, δεν υπάρχει εποπτεία, δεν υπάρχει θεσμοθετημένο όργανο, ούτε και σύλλογοι που να προστατεύουν τα δικαιώματα καταναλωτών. Και μην ακούω ότι “πρώτα να πουλήσουν τα αποθέματα που έχουν αγορασμένα με 24% ΦΠΑ”, γιατί πάλιωσε κι αυτή η καραμέλα. Η πλάκα είναι που θα’ρθει ο Κούλης και θα τον πάει πάλι στο 24%, κι εκεί θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος…

https://www.in.gr/…/pos-efagan-ti-meiosi-tou-fpa-stin-est…/…

———————————————————————————————————————-

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΤΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ, ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ!

του Αερολόγου*

23/5/2019

Όλο και περισσότερα πράγματα γίνονται “έξυπνα” τον τελευταίο καιρό, αλλά υποθέτουμε τα… τούβλα δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς ότι θα προστεθούν στην λίστα. Κάτι που όμως έγινε, στην Αγγλία!

Επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου «Γουέστ οφ Ήνγκλαντ» στο Μπρίστολ (UWE Bristol) ανέπτυξαν τούβλα που κάνουν ανακύκλωση νερού με τη χρήση μικροβίων, παράγουν ηλιακή ενέργεια μαζί με οξυγόνο μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτηρίων όπου χρησιμοποιούνται ως δομικό υλικό!
Στα τούβλα έχουν ενσωματωθεί μικροβιακές κυψέλες καυσίμων (Microbial fuel cells-MFCs), οι οποίες στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να παραγάγουν ηλεκτρική ενέργεια από ανθρώπινα ούρα, πεθαμένες μύγες και λάσπη.

«Οι μικροβιακές κυψέλες καυσίμων είναι μετατροπείς ενέργειας που εκμεταλλεύονται τα συστατικά μικρόβια για να διασπάσουν οργανικά απόβλητα και να παραγάγουν ηλεκτρική ενέργεια» αναφέρει ο Ιωάννης Ιερόπουλος, έλληνας καθηγητής στο Εργαστήριο Ρομποτικής του UWE.
«Πρόκειται για μια καινοτόμο εφαρμογή στοιχείων MFC που αυτή τη φορά μετατρέπονται σε πραγματικά δομικά υλικά σε οικοδομές. Αυτό θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες επεξεργασίας των οικιακών αποβλήτων, παραγωγής αξιοσημείωτης ηλεκτρικής ισχύος και ανάπτυξης «προγραμματιζόμενων» τοίχων μέσα στα ζωντανά οικοσυστήματα».

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι «ζωντανές μηχανές» σε αυτούς του τοίχους θα «οσφραίνονται» τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό περιβάλλον του κτηρίου, ακόμα και τους ενοίκους του, και θα αντιδρούν αναλόγως.
Ανάλογα με τον «προγραμματισμό» τους, αυτοί οι βιοαντιδραστήρες έχουν την ικανότητα να δεχθούν ως πρώτη ύλη αστικά λύματα, διοξείδιο του άνθρακα, ηλιακή ακτινοβολία, φύκη, βακτήρια και θρεπτικά συστατικά για να παραγάγουν ανακυκλωμένο νερό, οξυγόνο, ηλεκτρική ενέργεια, θερμότητα, βιοδιασπώμενες ουσίες καθαρισμού, βιομάζα και βιοφωταύγεια.

«Οι τεχνολογίες που αναπτύσσουμε έχουν στόχο να μεταμορφώσουν τους χώρους όπου ζούμε και εργαζόμαστε, επιτρέποντας τη συμβίωσή μας με το κτήριο» σημειώνει λέει ο καθηγητής Άντριου Ανταμάτσκι, διευθυντής του προγράμματος LIAR για το UWE.
«Κάθε έξυπνο τούβλο είναι ένας ηλεκτρικός αναλογικός υπολογιστής. Ένα κτήριο κατασκευασμένο από τέτοια τούβλα θα αποτελεί έναν επεξεργαστή μεγάλης κλίμακας» προσθέτει.

Η ομάδα του βρετανικού πανεπιστημίου δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο στο ευρύτερο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIAR (Living Architecture), το οποίο συνδυάζει τη «ζωντανή» αρχιτεκτονική, τις τεχνολογίες υπολογιστών και τη μηχανολογία για την εύρεση λύσεων σε θέματα ενεργειακής βιωσιμότητας.

https://youtu.be/2RA4oCnQeiw

ΣΣΤ* Πηγή κειμένου, φωτογραφιών και βίντεο: perfectreader.net

—————————————————————————————————————————————

697315…

22/5/2019

Αν θέλετε να διατηρήσετε τη δυνατότητα να ρίχνετε ένα υπνάκο το μεσημέρι, μην σηκώνετε κινητά που αρχίζουν με 697315, ή, αν σας καλούν στο σταθερό, προσθέστε τον αριθμό στην «μαύρη λίστα» των ανεπιθύμητων κλήσεων. Οι ενοχλητικές αυτές κλήσεις παραπέμπουν σε γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης και πραγματοποιούνται τις ώρες που οι καταναλωτές βρίσκονται στα σπίτια τους(3-5 μεσημέρι).

——————————————————————————————————————–

ΤΟ DEBATE ΤΩΝ 6 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Του Αερολόγου

16/5/2019

Σε Ευρωκοινοβουλευτικούς ρυθμούς εκλογών μπήκαμε και επίσημα από χθες.

Το προεδρικό debate κινήθηκε σε τρεις άξονες: «Η Ευρώπη μου: τι σημαίνει για μένα;», «Περιβάλλον» και «Οι αξίες μας και ο κόσμος».

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης είχαν οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν. Το πανευρωπαϊκό debate που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά από τις Βρυξέλλες και οι Έλληνες ψηφοφόροι, κινήθηκε σε τρεις άξονες και έλαβαν μέρος οι Φρανς Τίμερμανς (Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – PES), Μάνφρεντ Βέμπερ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – EPP), Νίκο Κούε, (Ευρωπαϊκή Αριστερά – EL), Σκα Κέλερ (Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα – EGP), Μαργκρέτε Βεστάζερ (Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη – ALDE) και Γιαν Ζαχραντίλ (Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη – ACRE).

Το διάλογο παρουσίασαν τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision: Η Emilie Tran Nguyen (France Télévisions) και ο Markus Preiss (του ARD Germany), συντόνισαν τη συζήτηση επί σκηνής, ενώ η Annastiina Heikkilä, (YLE Finland), τροφοδότησε τον διάλογο με την οπτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/

https://twitter.com/i/status/1126139699628847106


Νέα ψηφιακή μετάβαση: Ποιοι θα χρειαστεί να αλλάξουν τηλεοράσεις – αποκωδικοποιητές το 2020

Του Αερολόγου vi@ Κωστής Χριστοδούλου

15/5/2019

Αλλαγές έρχονται την επόμενη χρονιά στην εκπομπή ψηφιακού σήματος εξέλιξη που θα οδηγήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν νέου τύπου αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε. O μαγικός κωδικός DVB-T2.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το καλοκαίρι του 2010 όπου αρχικά στην Αττική και στην συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι καταναλωτές έτρεχαν να αγοράσουν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας ώστε να λαμβάνουν μέσω της DIGEA το ψηφιακό σήμα. 
Αντίστοιχες σκηνές δεν αποκλείεται να δούμε μέσα στη επόμενη διετία καθώς, έστω και καθυστερημένα, η Ελλάδα εισέρχεται στην δεύτερη ψηφιακή μετάβαση καθώς το φάσμα των 700MHz, των συχνοτήτων δηλαδή στα UHF, θα δοθεί στις τηλεπικοινωνίες για τα 5G δίκτυα.

Μπορεί ο οδικός χάρτης των ενεργειών που είχε εκδώσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να μην έχει τηρηθεί κατά γράμμα χρονικά όμως όλα δείχνουν ότι αν επικρατήσει η ελληνική νοοτροπία της επιτάχυνσης στο τέλος, τον Δεκέμβριο του 2020 μπορεί και να έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση της μετακίνησης που σημαίνει και την νέα ψηφιακή μετάβαση που γίνεται πράξη σιγά σιγά σε όλη την Ευρώπη αυτό το διάστημα.

Η νέα αυτή μετάβαση μεταφράζεται για τους περισσότερους από τους καταναλωτές και νέος αποκωδικοποιητής ή νέα τηλεόραση καθώς τεχνικά θα είναι “άχρηστοι” για την λήψη του νέου σήματος.

Πριν πανικοβληθείτε
Κομβικό σημείο για το εάν ο αποκωδικοποιητής σας ή η τηλεόραση σας “θα παίζει” και στην εποχή του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος είναι ο χρόνος αγοράς της καθώς την τελευταία διετία τα περισσότερα μοντέλα ήταν τεχνολογίας DVB-T2 (Digital Video Broadcasting 2nd Generation Terestrial) και άρα δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι πέρα από έναν απλό επανασυντονισμό των καναλιών.

Εάν δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο στην συσκευή το DVB-T2 ή DVB- T/T2, και δεν είστε σίγουροι αν υποστηρίζει την τεχνολογία, μπορείτε με το μοντέλο ή τον σειριακό αριθμό να ανατρέξετε στα τεχνικά χαρακτηριστικά και να το ελέγξετε.

Όπως συνέβη και και στην πρώτη ψηφιακή μετάβαση η τηλεόραση μπορεί να μην “παίζει” όμως με την σύνδεση του νέου αποκωδικοποιητή το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ιδιαίτερα οικονομικά.

Τέλος αν σχεδιάζετε να αγοράσετε νέα συσκευή, είτε τηλεόραση είτε αποκωδικοποιητή, βεβαιωθείτε ότι είναι τεχνολογίας DVB-T2 (σ.σ. “δουλεύουν” κανονικά και με το σημερινό σήμα) καθώς αλλιώς θα χρειαστεί να βάλετε ξανά το χέρι στην τσέπη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις αγορές σας καθώς τόσο οι εισαγωγικές εταιρείες όσο και οι αλυσίδες όσο θα πλησιάζει η εποχή στην μετάβαση θα προσπαθούν να ξεστοκάρουν προσφέροντας τα παλιάς τεχνολογίας προϊόντα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

——————————————————————————————————————–

ΑΣΠΡΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ, ΜΠΛΕ

14/5/2019

Ανακινείται εκ νέου μαθαίνω, το ζήτημα της περιήγησης των τουριστών εντός ορίων της παλαιάς πόλης με τα κόκκινου χρώματος τουριστικά λεωφορεία ανοιχτού τύπου. Μετά την παρέμβαση της εφορίας αρχαιοτήτων και των ιδιοκτητών των τουριστικών λεωφορείων προ 15 περίπου ημερών, είχαμε χθες το μεσημέρι την συζήτηση του με την συμμετοχή του δημάρχου κ. Νικολούζου, της προϊσταμένης της εφορίας αρχαιοτήτων κ. Ρηγάκου και της γ.γ. του υπουργείου τουρισμού κ. Καραστάθη, που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο.

Η κ. Καραστάθη συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Φαντάζομαι ότι θα ενημερώθηκε για την ζημιά που έχουν υποστεί τα Μουράγια και για την οποία δεν δημοσιοποιείται τίποτα – πουθενά και η οποία είναι ικανή αν επιδεινωθεί η κατάσταση, να οδηγήσει την περιοχή στο… Βίδο. Χώρια φυσικά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται και την μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών, από την σημαντική επιβάρυνση της κυκλοφορίας.

Για να δούμε. Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή το θέμα συντηρείται, αλλά μόλις πιάσουν οι ζέστες και μπει κόσμος στο νησί, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τον Οκτώβρη, όπου και ξεκινάει επίσημα η χειμερινή περίοδος γκρίνιας. Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι από τις 26 άδειες χρήσης των ανοιχτού τύπου τουριστικών λεωφορείων που χορηγήθηκαν πανελλαδικά, οι 22 ήταν στην Κέρκυρα… Λογικά, θα πρέπει να έχουμε τους πιο έξυπνους επιχειρηματίες στη χώρα.


Μη τζιζ!

13/5/2019

Μόλις δείτε τέτοιου τύπου αγγελία, ανεξαρτήτως προσφοράς μικρής ή μεγάλης, οποιονδήποτε προϊόντων, οποιασδήποτε εταιρείας, όσο μεγάλη κι αν είναι, προσπεράστε! Πρόκειται για απάτη διαδικτυακή! Στήνονται από επιτήδειους σελίδες πώλησης και, με δελεαστικοτατες προσφορές, εξαπατούν χρήστες/καταναλωτές! Δεν διαθέτουν ΑΦΜ, δεν αποστέλλουν παραστατικά/συνοδευτικά, τα προϊόντα που αποστέλλουν είναι αστεία λίαν επιεικώς(καμία σχέση με αυτά που παραγγείλατε), και, το χειρότερο από όλα, η εταιρεία ταχυμεταφορών με την οποία συνεργάζονται όλοι αυτοί οι απατεώνες, όταν παραδίδει, στο δέμα δεν αναγράφει παρά μόνον “outlet”, αγνώστων λοιπών στοιχείων και έναν αριθμό κινητού που δεν ανήκει σε κανέναν συνδρομητή! Κάτι που σαφώς συνιστά συνένοχη σε απάτη! Μόλις παραλάβετε, ο πονηρός σας μπλοκάρει για να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί του! Αν πέσετε θύματα, επικοινωνήστε με την εταιρεία ταχυμεταφορών στα κεντρικά και όχι στο υποκατάστημα και ζητήστε ακύρωση της πληρωμής άμεσα! Αν έχετε πληρώσει με κάρτα, επικοινωνήστε με την τράπεζα σας για ακύρωση της συναλλαγής!

——————————————————————————————————————-

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

10/5/2019

Με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων λειτουργίας του ιατρείου Κέρκυρας, θα γίνει συναυλία με συμμετοχή της νεανικής χορωδίας του ωδείου Κοζάνης και της μικτής χορωδίας Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης», σε συνδιοργάνωση με το μουσείο Ασιατικής τέχνης και τον ΔΟΠΑΠ.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

9/5/2019

Απόφαση απαγόρευσης κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λόγω της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 18:00 ώρα της Πέμπτης 09-05-2019 μέχρι και την 06:00 ώρα της Κυριακής 12-05-2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

——————————————————————————————————————–

20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

8/5/2019

Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου θεατράνθρωπου Βασίλη Διαμαντόπουλου. Γεννημένος το 1920 στον Πειραιά έκανε την πρώτη θεατρική του εμφάνιση στο Θέατρο Τέχνης το 1942, παίζοντας μαζί με το δάσκαλό του Κάρολο Κουν στην «Αγριόπαπια» του Ίψεν. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας ο σπουδαίος ηθοποιός έπαιξε μεγάλους ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου και συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το σήριαλ «Εκείνος και Εκείνος» έργο του Κώστα Μουρσελά που προβλήθηκε στην τηλεόραση την περίοδο 1972-1974 και άφησε εποχή, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο στο ρόλο του Λουκά πλάι στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο (Σόλων), ενώ συγκλονιστική ήταν η ερμηνεία του στον ρόλο του συμβολαιογράφου (Τάπα) στην ομότιτλη σειρά της ΕΡΤ το 1979.

Τιμώντας τη μνήμη του, το Αρχείο της ΕΡΤ, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει από το «Θέατρο της Δευτέρας» την παράσταση: «ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ»
Η εκπομπή «Το Θέατρο της Δευτέρας» παρουσιάζει ένα έργο σύγχρονου ρεπερτορίου του Ιωάννη Καλογήρου «Ένα κάρο μέσα στο σαλόνι» σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Εύα Κοταμανίδου, Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Καλογήρου.
Η υπόθεση αφορά στον αγώνα επιβίωσης μιας αγροτικής οικογένειας. Η ιστορία δυο γονιών που είναι αγρότες και αγωνίζονται για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Ο γιος που δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο χωρίς επιτυχία και αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό. Η κόρη, που παρά τις αντιρρήσεις των δικών της, θα εγκαταλείψει το πατρικό για να βρει την τύχη της σε κάποιο αστικό κέντρο. Ο αγώνας επιβίωσης ιδωμένος από δύο διαφορετικές σκοπιές, μέσα από διαφορετικές ηλικίες.

Το έργο «Ένα κάρο μέσα στο σαλόνι» ήταν παραγωγή του τμήματος Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο προβλήθηκε στη ζώνη της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας» στις 22 Μαΐου 1989.

Περισσότερα στο https://archive.ert.gr

59806500_2463435887008825_3221490278208634880_n

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

του Αερολόγου vi@ Ειρήνης Σακελλάρη

7/5/2019

Όταν έλεγα σε φίλο οδηγό ταξί προ 4 ετών περίπου, ότι τα capital controls είχαν έρθει για να μείνουν και, όχι για να μας ταλαιπωρήσουν ως τον Σεπτέμβρη(του 2015), όπως αρχικά πίστευε εκείνος και όχι μόνον, μου απαντούσε ότι είμαι υπερβολικός… 4 χρόνια μετά, όπου τον συναντώ μου κουνάει το κεφάλι με νόημα από μακριά…

Πάμε στο ρεπορτάζ.

Επαφές μεταξύ των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προκειμένου να υπάρξει ένα ή και περισσότερα ενδιάμεσα στάδια για τη χαλάρωση των capital controls. Έτσι, λοιπόν, εκτιμάται πως το επόμενο βήμα δεν θα είναι η πλήρης άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, αλλά ακόμη μία μερική απελευθέρωση που θα αφορά τις συναλλαγές ιδιωτών και επιχειρήσεων με το εξωτερικό.

Η νέα απελευθέρωση αναμένεται να προβλέπει τη διεύρυνση των ορίων για τα εμβάσματα ιδιωτών σε 6.000 ευρώ το δίμηνο, από 4.000 ευρώ που ισχύει στην παρούσα φάση. Σε ό,τι αφορά νομικά πρόσωπα και επιτηδευματίες, το καθεστώς που ισχύει προβλέπει ότι πραγματοποιούνται συναλλαγές προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ η καθεμία ανά ημέρα και ανά πελάτη, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών.
Οι εν λόγω συναλλαγές διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών με πίστωση του λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για κάθε τράπεζα.

Πρόθεση είναι το όριο να διευρυνθεί, όπως και οι διαδικασίες, αλλά και οι τράπεζες να έχουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες κινήσεων έναντι της Επιτροπής Εγκρίσεως Συναλλαγών. Υπενθυμίζεται πως από την 1η Οκτωβρίου 2018 επιτρέπονται χωρίς περιορισμό ποσού οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από ATM από τις τράπεζες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών που έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, οι δύο πλευρές προσανατολίζονται σε ένα ή και περισσότερα βήματα πριν από την πλήρη άρση των capital controls, που αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να λάβει την επενδυτική διαβάθμιση. Μολονότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη οριστεί, οι περισσότεροι το τοποθετούν αμέσως μετά τις εκλογές υπό τον φόβο να μη φύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό προεκλογικά. Ας σημειωθεί πως η S&P, που δεν αναβάθμισε την οικονομία της χώρας όπως αναμενόταν, μνημόνευσε μεταξύ άλλων πως η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για
αναβάθμιση.

Πηγή: www.naftemporiki.gr/

—————————————————————————————————————————————-

59445595_2461925767159837_8708594543999582208_n

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

του Αερολόγου vi@ Γιώργος Κούρος

6/5/2019

Νέες ανατροπές έρχονται από τον επόμενο μήνα στη φορολογία των ακινήτων, εν όψει της δεύτερης κατά σειρά αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναπροσαρμογή αποτελεί πλέον μεταμνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει ψηφιστεί η διάταξη που επιβάλλει τον επανακαθορισμό των τιμών ζώνης ύστερα από σχετική εισήγηση ορκωτών εκτιμητών.

Στόχος των επικείμενων αυξομειώσεων είναι οι αντικειμενικές τιμές να προσεγγίσουν αυτές της αγοράς, ούτως ώστε με την τρίτη αύξηση, το 2020, να εξισωθούν με αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανατίθεται το έργο της επικαιροποίησης των αξιών σε συγκεκριμένους εκτιμητές ανά τη χώρα, οι οποίοι θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις τιμές σε περισσότερες από 10.000 ζώνες σε όλη την Ελλάδα.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι και με τη νέα αναπροσαρμογή σε πολλές περιοχές της χώρας, στις οποίες η ψαλίδα μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών παραμένει ανοιχτή, έρχονται αυξήσεις στις τιμές ζώνης. Αυξήσεις οι οποίες θα προκαλέσουν ντόμινο επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα, ενώ και οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνουν ακριβότερες.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν αποκλείεται να εξανεμίσουν και τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη νομοθετηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν περίπου 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, κατά 10% μεσοσταθμικά. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο φόρος αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 30% ή κατά 55 ευρώ κατά μέσο όρο για τους φορολογουμένους με πολύ μικρή ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ, ενώ για τους έχοντες μεγαλύτερη περιουσία το όφελος θα είναι της τάξεως των 30, 50, 60 και 70 ευρώ.

Οι 20 φόροι – τέλη που προσδιορίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες

¬1. Ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα από εκμίσθωση / δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου: 3% επί της αντικειμενικής αξίας.
2. Τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποίησης επαγγελματικής στέγης: 3% επί αντικειμενικής αξίας.
3. Αντικειμενική δαπάνη (τεκμήριο) διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη α’ και β’ κατοικία.
4. Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ανά περιουσιακό στοιχείο:
*Κτίσματα: 2,50 – 16,25 ευρώ/τ.μ.
*Οικόπεδα: 0,0037 – 11,25 ευρώ/τ.μ.
5. Συμπληρωματικός φόρος επί συνόλου περιουσίας με αφορολόγητο ποσό 250.000 ευρώ:
* Φυσικά πρόσωπα: 1‰ – 1%.
* Νομικά πρόσωπα: 2,5‰ – 5‰.
6. Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (κτίσματα και οικόπεδα): 0,25‰ – 0,35‰.
7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Υπεράκτιων Εταιρειών: 15%.
8. ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή (επί της αξίας των κτισμάτων): 24%.
9. Φόρος Μεταβίβασης / Χρησικτησίας Ακινήτων: 3%.
10. Επί του φόρου μεταβίβασης ακινήτων:
α) Δημοτικός φόρος και
β) Φόρος υπέρ Νομαρχιακών Ταμείων Οδοποιίας (ν. 4110/13):
* 3% επί του ΦΜΑ.
* 7% επί του ΦΜΑ.
11. Φόρος ανταλλαγής (συνένωσης οικοπέδων): 1,5%.
12. Φόρος διανομής ακινήτων: 0,75%.
13. Δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτων: 3% επί ΦΜΑ.
14. Αναλογικό τέλος μεταγραφής μεταβιβαστικών συμβολαίων:
* 4,75‰ στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία.
* 5‰ + 1‰ στα νέα κτηματολογικά γραφεία.
15. Φόρος κληρονομιάς ή γονικής παροχής ακινήτων.
16. Φόρος δωρεάς ακινήτων.
17. Αναλογικό τέλος μεταγραφής δωρεών και γονικών παροχών:
* 7,75‰ στα υποθηκοφυλακεία.
* 8‰ – 1‰ στα νέα κτηματολογικά γραφεία.
18. Αναλογικό τέλος κτηματογράφησης προς την Ελληνικό Κτηματολόγιο: 1‰ επί αντικειμενικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ με όριο τα 900 ευρώ.
19. Πολεοδομικά πρόστιμα κατασκευής ή διατήρησης αυθαιρέτων.
20. Εισφορές σε γη και χρήμα για ένταξη σε σχέδια πόλεων (ν. 1337/83, ν. 2508/97, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1, παρ. 7, του ν. 4315/2014, ΦΕΚ Α 269/24.12.2014 κ.λπ.): σε γη 10% έως 50%, σε χρήμα έως 25%.

Πηγή: www.naftemporiki.gr/

—————————————————————————————————————————————–

58381359_2443761135642967_6488222011041513472_n

ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!

25/4/2019

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε χθες το σωματείο ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κέρκυρας, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στην κυκλοφορία και όχι μόνον, που δημιουργούνται από την χρήση των λεωφορείων ανοικτού τύπου, κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Μαζί με το οξύ πρόβλημα των απορριμμάτων, τα κυκλοφοριακά προβλήματα γίνανε τα τελευταία χρόνια πολύ μεγαλύτερα με την προσθήκη πολλών δεκάδων καθημερινών, κυκλικών διαδρομών από μεγάλου μεγέθους ανοικτού τύπου πούλμαν, χωρίς να ληφθούν καθόλου υπ’ όψη οι αντοχές της πόλης και ενώ ήταν ήδη γνωστό το μέγεθος του προβλήματος. Για την ζοφερή αυτή κατάσταση, θέλουμε εν συντομία να αναφέρουμε:

1. Η δρομολόγηση των 20 περίπου ανοικτού τύπου πούλμαν στην Κέρκυρα είναι εφεύρεση και πατέντα Κερκυραϊκή. Δυστυχώς, οι αρχές του τόπου μας θεώρησαν την πόλη μας είναι κάτι μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Μία ματιά στον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα η Ρόδος και άλλες αντίστοιχες περιοχές, το επιβεβαιώνει.

2. Συμβάλουν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των εμβρόντητων, από τα πολλά κτυπήματα τα τελευταία χρόνια, Κερκυραίων και στην απομάκρυνση τους από τα σπίτια τους. Ποιος αντέχει, άραγε, να κάνει τη διαδρομή Πλατεία-Κανόνι σε 30 ή και περισσότερα λεπτά έχοντας μπροστά του κάθε ημέρα και ώρα 5-10 ανοικτού τύπου πούλμαν.

3. Καταστρέφουν τα Mουράγια, λόγω του ιδιαίτερου βάρους των οχημάτων.

4. Ευτελίζουν την εικόνα της Κέρκυρας.

5. Παίρνουν τα χρήματα από τους σκληρά φορολογούμενους επαγγελματίες (Καταστηματάρχες, Τουριστικά γραφεία και πούλμαν, ξεναγούς, ιδιοκτήτες ταξί κ.α) και τα οδηγούν οργανωμένα στις τσέπες των ολίγων, μέσω της κατευθυνόμενης κρουαζιέρας.

6. Περιθωριοποιούν περιοχές της πόλης (Μαντούκι, Σπηλιά, Σαρόκο κλπ.), αφού πολλοί πελάτες της κρουαζιέρας θα επισκεπτόταν τις περιοχές αυτές και θα τους έδιναν ζωή, αν οι ανυποψίαστοι τουρίστες δεν οδηγούταν, οργανωμένα, προς τα συγκεκριμένα πούλμαν, μέσω της προνομιακής θέσης στο λιμάνι και της άγρας πελατών.

7. Κάνουν την ιστορική μας πόλη συνεχώς λιγότερη ελκυστική για τους ξένους επισκέπτες ιδιαίτερα για τον ποιοτικό τουρισμό.

8. Μειώνουν το συνολικό εισόδημα της Κέρκυρας, αφού οι χιλιάδες πελάτες που επιβιβάζονται στα πούλμαν αυτά θα απέδιδαν στην τοπική οικονομία πολύ μεγαλύτερα έσοδα με τη διάχυση τους σε όλη την πόλη και σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Για τους πολύ σημαντικούς και επείγοντες παραπάνω λόγους, οι οποίοι στην ουσία είναι λόγοι δημόσιου συμφέροντος, ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των αδειών ανοικτού τύπου πούλμαν από την Κέρκυρα, επειδή ενώ δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη, δεν τα αντέχει η πόλη και είναι πολύ βλαπτικά και επικίνδυνα για τον τόπο. Θα αρκούσε ακόμη και η αλλαγή της αφετηρίας από το λιμάνι στο δικό τους χώρο στάθμευσης (αφού πουθενά δεν προβλέπεται αφετηρία εντός του λιμένα) για να καταδειχθεί ότι ,μαζί με τις άδειες που δεν έπρεπε να είχαν χορηγηθεί σε καμία περίπτωση, είναι βιώσιμα ακριβώς επειδή τους έχουν δοθεί σωρευτικά και άλλα ειδικά προνόμια.
Ορισμένοι, είτε από άγνοια ή σκοπιμότητα, μπερδεύουν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα: Τα τουριστικά πούλμαν, που εκτελούν τις έκτακτες γραμμές των προσχηματισμένων ομάδων επιβατών με την εξυπηρέτηση των μεταφορών στα ξενοδοχεία και του εισερχόμενου τουρισμού με το νέο φρούτο, που ευδοκίμησε όμως μόνο στην Κέρκυρα, της δρομολόγησης ανοικτού τύπου πούλμαν που εκτελούν αστικές περιηγήσεις, εντασσόμενες στις τακτικές γραμμές – με συχνότητα δρομολογίων, στάσεις και κόμιστρο.

Στο ερώτημα «Γιατί μόνο στην Κέρκυρα?» τόσο χονδροειδείς και απίστευτες καταστάσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, η δική μας ερμηνεία, σαν απλοί πολίτες, είναι γιατί μόνο εδώ πολύ μικρές, ετερόκλητες αλλά καλά οργανωμένες ομάδες, συντονισμένες μιντιακά, πολιτικά και επιχειρηματικά, μπορούν ακόμη να επιβάλουν τους όρους τους και τα συμφέροντά τους,
εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η ψυχολογία των πολιτών είναι στο ναδίρ, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των τοπικών προβλημάτων. Σε μία τέτοια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που το ψάρι βαπτίζεται κρέας, οι χωρίς εξαρτήσεις πολιτικοί και φορείς θα όφειλαν να βοηθήσουν τους πολίτες και την Κέρκυρα και χωρίς περιστροφές και μισόλογα, να τοποθετηθούν με θάρρος και παρρησία για τα φλέγοντα ζητήματα. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει τους Κερκυραίους ξανά ενεργούς και συμμέτοχους, να λύσει προβλήματα και να αποτρέψει ακόμη μεγαλύτερα στο μέλλον, με δεδομένο ότι το θράσος περισσεύει.

Ο Σύλλογός μας, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, θα συνεχίσει να αγωνίζεται σθεναρά προκειμένου να γίνει η Κέρκυρα μία κανονική περιοχή, στην οποία θα υπερισχύσει το συμφέρον του τόπου και των πολλών και όχι των οργανωμένων συμφερόντων, με μία τουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα εξασφαλίζει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του νησιού μας.

Για το Σωματείο

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

—————————————————————————————————————————————–

ΝΕΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

23/4/2019

Απίστευτο το έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, το οποίο συνεχίζεται από τη δημοτική αρχή χωρίς καμία τιμωρία… Σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή ο Δήμαρχος κ.Νικολούζος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας κ.Ασπιώτης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Καλούδης, εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος καθημερινά κατά της Κέρκυρας κατά των Δημοτών ρίχνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα όσα σκουπίδια μαζεύουν σε Χαράδρα έξω από το ΧΥΤΑ και τα ζουμιά τρέχουν στη Λίμνη, η οποία… μαύρισε!
Τα απορριμματοφόρα ρίχνουν αρχικά τα σκουπίδια στο χώρο του κομπόστ και στη συνέχεια ερπύστριες σπρώχνουν τον όγκο των σκουπιδιών προς στην χαράδρα….

;Oπως μας ανέφεραν πηγές στο τομέα καθαριότητας ο χώρος αυτός θα τους «γλυτώσει» μέχρι να φύγει η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ …Θα βολευτούνε λένε με αυτό τον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ τρόπο… Γι αυτό και δεν αφήνουν κανένα να εισέλθει και να διαπιστώσει τι γίνεται… Ο Δεματοποιητής το μεγαλύτερο διάστημα δεν δουλεύει ενώ στο μικρό οικόπεδο των Αδελφάτων όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες μεταφέρθηκαν πολύ λίγα και ΣΚΙΣΜΕΝΑ δέματα με σείμικτα σκουπίδια τα οποία βγάζουν ζουμιά… Συνεπώς, τα όσα δήλωνε ο κ.Ασπιώτης ότι τα μεταφερόμενα έχουν λήξη σε ένα έτος είναι παραμύθια γιατί ήδη είναι σκισμένα!!!

Η Εισαγγελία Κέρκυρας τι θα κάνει μετά από αυτήν την αποκάλυψη? Οι Δικαστές τι θα αποφασίσουν; Μέχρι πότε θα συνεχίζεται η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ εκτός ΧΥΤΑ προς τη ΧΑΡΑΔΡΑ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Νικολούζος -Ασπιώτης -Καλούδης ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στην Χαράδρα και οι καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των κατοίκων θα φανούν στα επόμενα χρόνια…

Όλοι είχαν αναρωτηθεί που πάνε τα σκουπίδια… Ορίστε τώρα όλοι ξέρετε…. Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, εισαγγελία και δικαστές, σύλλογοι Περιβάλλοντος , Δικηγόροι της Κέρκυρας, αστυνομία, δημότες της Κέρκυρας, επιχειρηματίες της Κέρκυρας έχετε μπροστά σας την αλήθεια… Μετατρέπουν την περιοχή σε ΤΟΞΙΚΗ ΓΗ και όποιον πάρει ο Χάρος!!!

ΠΕΤΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΧΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!!!!!
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…

https://youtu.be/ymtcOqsCdio

ΣΣΤ* Το πιο κάτω κείμενο, οι φωτογραφίες και το βίντεο, δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο http://amazonios.net και τα οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια(με ορισμένες διορθώσεις στη γραμματική και το συντακτικό).

—————————————————————————————————————————————

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ…

18/4/2019

Τα φαινόμενα ελεεινών συμπεριφορών προς τα ζώα από μερίδα συνανθρώπων μας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Καθημερινά πλέον οι αρχές οδηγούν στον εισαγγελέα όλο και περισσότερα ανθρωπόμορφα κτήνη, που δείχνουν την δειλία τους πάνω σε αθώα και ανυπεράσπιστα τετράποδα, προκαλώντας την ίδια την νομοθεσία και όσους αισθάνονται αγάπη και σεβασμό για τα πλάσματα αυτά.

Η αρρώστια ορισμένων φθάνει στο σημείο μάλιστα να περιμένουν την αντίδραση ζωοφιλικών ομάδων και οργανώσεων στο διαδίκτυο, μέσα από σχόλια για περιστατικά κακοποίησης ζώων για τα οποία φέρουν την ευθύνη. Νιώθουν ικανοποίηση για το αποτρόπαιο των πράξεων τους. Μια ακόμη μορφή παθογένειας της κοινωνίας μας. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που συνεχίζουν να φέρονται κατά αυτό τον τρόπο γιατί απλά δεν έχουν μάθει άλλο. Για αυτούς είναι απόλυτα φυσιολογική η συμπεριφορά αυτή.

Κι αυτοί θύματα είναι, γιατί απλά αυτά διδάχτηκαν από τους γονείς τους. Μια τέτοια περίπτωση σέρνεται ένα χρόνο τώρα στα δικαστήρια και παίρνει συνεχόμενες αναβολές. Ο σκύλος που μαστιγώθηκε και βασανίστηκε επί σειρά μηνών, ξεψύχησε πριν λίγο καιρό. Κάποια στιγμή και σε αυτή την χώρα, οι νόμοι πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται, διαφορετικά, ας αφήσουμε το σύνταγμα στην ησυχία του και ας μην του προσθέτουμε ανούσια κεφάλαια και τροποποιήσεις.

ΥΓ

Η τακτική που επέλεξε γνωστός ιστότοπος φιλοζωικών ανησυχιών να αποκλείσει οποιαδήποτε προσπάθεια αντιγραφής του συνδέσμου που οδηγεί στο βίντεο(το οποίο γέμισε με υδατογραφήματα), δε βοηθάει καθόλου στην διάδοση τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών. Αντίθετα τις αποτρέπει. Κρίμα… Εκτός βέβαια, αν η αυτοπροβολή αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο από την γνωστοποίηση…

—————————————————————————————————————————————–

57131046_2430253273660420_4747443152900587520_n

ΡΙΟ ΝΕΓΚΡΟ

17/4/2019

Καντούνι στην Παλαιολόγου. Έχει υποχωρήσει η ρόμπα φατούρα πλάκα μ’ όλην την «υποδομή» και όποιος πέσει μέσα θα βγει στο Ρίο Νέγκρο της Αργεντινής. Αν τύχει και περάσει Αργεντινός, θα’ ναι πολύ γκαντέμης…

—————————————————————————————————————————————-

57029073_2221018661279856_6969615771076919296_o

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΙΑ

16/4/2019

Κίνηση είχε σήμερα στην Πίνια. Μάλλον χρειαζόμαστε φανάρια κι εδώ. Ώρα 09:23…

—————————————————————————————————————————————-

57052932_2216708815044174_7383251040423903232_n

IKOS ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΔΟ

13/4/2019

Δεν ξέρω πως κινείται η ιδιωτικοποίηση σε Πανελλαδικό επίπεδο, αλλά στην Κέρκυρα βαδίζει με βήμα ταχύ. Ο Ikos καθαρίζει σαν αυγό τους προς εκμετάλλευση δημοτικούς χώρους. Κανείς δε του κουνιέται, παρά τις εκατοντάδες κατασκευαστικές παρατυπίες και παραβιάσεις των εργασιακών νόμων. Πρόσφατα νοίκιασε και το Βίδο(άλλοι λένε το εστιατόριο μόνο, άλλοι μιλάνε για το νησί ολόκληρο), με 40.000 ευρώ ετησίως. Κατά τα άλλα, μια Παρασκευή μεσημέρι ήταν όταν υπογράφτηκε η ενοικίαση, μια Παρασκευή μεσημέρι είναι και σήμερα που το μαθαίνουμε…

ΥΓ

Για να προλάβω όσους από εσάς αρχίσουν τα περί «δε θέλεις να προκόψει ο τόπος, να πάμε μπροστά» και τα συναφή, σας λέω ότι δεν είμαι αντίθετος με τις κινήσεις αυτές. Αφού δε μπορούμε να κάνουμε εμείς τις επενδύσεις και να διαχειριστούμε τους πόρους ως δήμος, ας το κάνουν οι ιδιώτες, δίνοντας μάλιστα θέσεις εργασίας(αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά δεν είναι επί του παρόντος). Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι τέτοιες ειδήσεις να διαρρέουν εντέχνως άμα τη ολοκλήρωση τους άνευ ανακοίνωσης της δημοτικής αρχής. Όλα αυτά με άλλα λόγια που γίνονται για μας, χωρίς εμάς…

—————————————————————————————————————————————–

56526691_2417482704937477_7643484534817685504_n

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ…

9/4/2019

Ο δρόμος αυτός έχει γίνει θέμα συζήτησης στα καφενεία και στις πλατείες των Μεγάρων όχι μόνο γιατί είναι ο μοναδικός που φτιάχτηκε την ώρα που άλλοι κεντρικότεροι δρόμοι της πόλης παραμένουν γεμάτοι λακούβες, αλλά και γιατί μέρος του καταλήγει στο εξοχικό σπίτι του κ. Δραγασάκη.

Φτιάχτηκε, όπως λένε οι κακές γλώσσες, ύστερα από παρέμβαση του ίδιου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που βαρέθηκε τον χωματόδρομο και ήθελε (λογικό) να πηγαίνει σπίτι του, διασχίζοντας έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Είναι κρίμα βλέπετε να έχεις εξοχικό 137 τ.μ. (με βοηθητικούς χώρους 105 τ.μ.) σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων και να κάνεις το αυτοκίνητο χάλια στη σκόνη για να φτάσεις εκεί! Βέβαια, η άσφαλτος φτάνει ακριβώς μέχρι την πόρτα του σπιτιού του κ. Δραγασάκη και δεν συνεχίζει μέχρι το τέλος του χωματόδρομου, όπου επίσης υπάρχει κάποια κατοικία, προφανώς επειδή ο ιδιοκτήτης της δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


56444263_2417427641609650_1587910561075560448_n

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…

9/4/2019

Θυμάστε που μια μέρα στην Κυψέλη, ο Κούλης έπεσε τυχαία πάνω σε μια κυρία που θαμπώθηκε από το βλέμμα του και τον αποκάλεσε μέγα γκόμενο;

Εντελώς τυχαία αυτή την κυρία την είχε παντρέψει το θύμα ξυλοδαρμού των μνημονίων Κωστής Χατζηδάκης. ‘Όπως εντελώς τυχαία ο σύζυγός της είναι ο Γιώργος Λαρίσσης, υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Σμύρνη υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.

—————————————————————————————————————————————

55813631_2397963716889376_7642878467687579648_n

ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΜΕ ΔΡΑΣΗ 20 ΕΤΩΝ

28/3/2019

Μια ιστορία παιδοφιλίας διάρκειας 20 ετών, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος». Πρόκειται για έναν 56χρονο ο οποίος επιδίδεται σε ασελγείς πράξεις μπροστά από παιδιά στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας από το 1998 και ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά την ομολογία του, αφού έπειτα από πρόσφατη εξέταση του από γιατρό ψυχιατρικής κλινικής όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας, αφέθηκε ελεύθερος! Η τελευταία του σύλληψη έγινε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, οπότε και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Αχαρνών. Ο παιδόφιλος είχε πλησιάσει όπως κάθε φορά δημοτικό σχολείο της περιοχής και, βγάζοντας την καμπαρντίνα του επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα στα παιδιά. Στην ομολογία του μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι στην διάρκεια του 2018 έπραξε κατ’ αυτό τον τρόπο 60 φορές, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε μαθήτριες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Αττικής. Στο σπίτι του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό. Ελπίζω με την κατάθεση προς ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα, το συγκεκριμένο αδίκημα να μην παραγραφεί. Το θέμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα lifo.gr και αφορά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».


ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

27/3/2019

90.000.000 ευρώ χάρισε το Συμβούλιο Επικρατείας στον Κοντομηνά, από φορολογικά χρέη του, επειδή παραγράφτηκαν μετά το πέρας 5ετιας. Την ίδια στιγμή, η 90χρονη από την Θεσσαλονίκη που συνελήφθη να πουλάει τερλίκια χωρίς άδεια, θα πληρώσει 200 ευρώ πρόστιμο, ενώ της κατασχέθηκαν και τα παράνομα προϊόντα. Βέβαια, οι κάτοικοι της περιοχής πούλησαν για λογαριασμό της τερλίκια και συγκέντρωσαν ένα ποσό για να της το δώσουν, ενώ ανάρτησαν και σχετικό σημείωμα στο οποίο ζητούν εκείνοι συγνώμη για όσα υπέστη. Αυτό δείχνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, φτάνει όμως για να την αποζημιώσει πραγματικά, όταν η δικαιοσύνη αποδεικνύεται στην πράξη επιλεκτική και, αποδίδεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του παραβάτη;


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΛΑΜΨΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…

15/3/2019

Κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, παρατεταμένης μάλιστα και όχι μόνον σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με χίλια μύρια προβλήματα ο καθένας και το νησί ακόμη περισσότερα, με την φετινή τουριστική σεζόν να εγείρει πλήθος ερωτηματικών όσων αφορά στην ποιότητα(και την ποσότητα των επισκεπτών), την ίδια στιγμή που η κοινωνία μας και όχι μόνον ο μικρόκοσμος της στο νησί, δοκιμάζονται σε καθημερινή βάση, υπάρχουν ακόμη «άνθρωποι» όπως αυτός εδώ της φωτογραφίας, που πασχίζουν να δηλητηριάσουν ανύποπτα γατιά. Λες και αν το κατορθώσουν θα νιώσουν καλύτερα και τα προβλήματα γύρω τους θα λιγοστέψουν… Μάλιστα. Κι όλα αυτά στην Κέρκυρα του 2019, στην οδό Αλκινόου στην Γαρίτσα, όπου πήγε και τοποθέτησε το δηλητήριο δίπλα ακριβώς από την τροφή που ανανεώνει κάποιος συμπολίτης του, σε μια μεταξύ τους προφανώς κόντρα, με θύμα αθώα τετράποδα. Και μετά συζητάμε για νόμους και εφαρμογή αυτών…

ΥΓ

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην ομάδα “Για την Κέρκυρα που αγαπάμε”.

 

—————————————————————————————————————————————–

woman-day

8 ΜΑΡΤΗ 1857

8/3/2019

Με αφορμή την σημερινή ημέρα της γυναίκας, ας κάνουμε ένα ταξιδάκι πίσω στον χρόνο για να θυμηθούμε μια από τις σημαντικότερες απεργίες του εργατικού κινήματος. 
————————————————————————-
Διεθνής Μέρα της Γυναίκας η 8η του Μάρτη, όμως δεν είναι πλατιά γνωστή η ιστορία της καθιέρωσης αυτής της επετείου. Η μέρα αυτή έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Η Β` διεθνής Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών, που συνήλθε στην Κοπεγχάγη το 1910, καθιέρωσε, μετά από πρόταση της επιφανούς προσωπικότητας του διεθνούς εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, τη μέρα της 8ης Μάρτη σαν Διεθνή Μέρα της Γυναίκας κάτω από δυο βασικά συνθήματα: την πάλη για τα δικαιώματά της και την πάλη για την ειρήνη.

Γιατί όμως, η επιλογή της συγκεκριμένης μέρας; Στις 8 του Μάρτη 1857, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, κατεβαίνουν σε απεργία και διαδηλώσεις. Ζητούν ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και μείωση των ωρών εργασίας. Υπολογίζεται ότι οι γυναίκες εκείνη την εποχή δούλευαν στα εργοστάσια περίπου 16 ώρες τη μέρα ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι απ’ τους μισθούς των ανδρών.

Ετσι στα αιτήματα των εργατριών της Νέας Υόρκης περιλαμβανόταν και η μείωση των ωρών εργασίας στις 10, αλλά και η εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών. Ομως εκτός των άλλων διακρίσεων, οι εργάτριες είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διάκριση που γινόταν ανάμεσα στους εργαζόμενους αγγλοσαξονικής καταγωγής και στους υπόλοιπους υπέρ των πρώτων.

Η απεργία της 8ης του Μάρτη 1857 ήταν απ’ τις σημαντικότερες στιγμές του εργατικού κινήματος διεθνώς, αφού έβαζε στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα κατά της εκμετάλλευσης, κατά των φυλετικών διακρίσεων, κατά της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών.Αισθανόμενοι την απειλή μιας γενικευμένης εργατικής εξέγερσης, οι εργοστασιάρχες απαντούν με ομαδικές απολύσεις και εξαπολύουν τους «μπράβους», για να τρομοκρατήσουν τις εργάτριες που πρωτοστατούσαν στην απεργία. Παρά την τρομοκρατία, οι διαδηλώσεις εκείνης της μέρας χαρακτηρίστηκαν από το μέγεθος και τη μαχητικότητά τους. Στους εργοδότες και στην κυβέρνηση δεν έμενε άλλος δρόμος από το να χρησιμοποιήσουν την αστυνομία. Οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχνονται με μανία πάνω στις εργάτριες, οι διαδηλώσεις βάφτηκαν στο αίμα.

ΣΣΤ* Το κείμενο αναδημοσιεύεται από τον Ημεροδρόμο.

—————————————————————————————————————————————

ΜΑ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ(Αφιερωμένο στις γενιές της αλάνας).
Μια νοσταλγική αναμέτρηση με το παρελθόν…

8/3/2019

——————————————————————————

Μα πως ζούσαμε τότε…

…χωρίς κανάλια

…χωρίς τάμπλετ

…χωρίς πλέιστέισον

…χωρίς άιφον

…χωρίς εορτοδάνεια

…ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Παλιότερα δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, ή τηλεοπτικά παιχνίδια, δεν υπήρχαν χρήματα για ακριβά παιχνίδια και οι γονείς μας ήταν πολύ απασχολημένοι για να ασχοληθούνε μ΄εμάς. Ευτυχώς η κίνηση στους δρόμους ήταν μικρή η δεν υπήρχε, οπότε ο δρόμος ήταν η παιδική χαρά μας Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, καθώς και στους μικρούς κήπους μπροστά Παίζαμε έξω έως ότου βράδιαζε και δεν βλέπαμε πια.

Απο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της παλαιότερης εποχής ήταν ότι τα πιό αγαπημένα παιχνίδια ήταν αυτά που τα φτιάχναμε μόνοι μας αφού η κατασκευή τους, η συνεχής τροποποίηση και τελειοποίησή τους αποτελούσε απο μόνη της το μεγαλύτερο ίσως παιχνίδι.

Είχαμε, το παιχνίδι με τα τσέρκια. Υπήρχαν ξύλινα σε διάφορα μεγέθη για τα κορίτσια με τα ραβδιά τα κιλούσαν στα πεζοδρόμια.Τα αγόρια είχαν σιδερένια τσέρκια.Κέρδιζε το παιδί που θα έφτανε πρώτο στο προκαθορισμένο σημείο.

Το πατίνι είναι ένα όχημα χωρίς μηχανή, χωρίς πεντάλ και χωρίς σέλα ή άλλο κάθισμα, στο οποίο ο οδηγός στέκεται όρθιος η» καθιστός τοποθετώντας το ένα πόδι του στον πεπλατυσμένο άξονα που ενώνει τους δυο τροχούς ενώ με το άλλο δίνει ώθηση με συνεχείς παλινδρομικές κινήσεις εκκρεμούς ώστε να μετακινηθεί το όχημα.

ΠΕΡΝΑ, ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ Τα παιδιά, από 6 και πάνω, διαλέγουν από τα πιο μεγάλα, δυο μάνες και η κάθε μια παίρνει με λάχνισμα τον ήλιο ή το φεγγάρι. Οι 2 μάνες σχηματίζουν με τα χέρια τους μια καμάρα και στέκονται όρθιες στη μέση. Τα υπόλοιπα παιδιά σχηματίζουν μια γραμμή, το ένα πίσω απ’ το άλλο, κρατημένα απ’ τη μέση ή απ’ τη ζώνη τους.

Όπως έχουν σχηματίσει τη σειρά προχωρούν προς την καμάρα τραγουδώντας:Περνά, περνά η μέλισσα Με τα μελισσόπουλα Και με τα παιδόπουλα! ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ Πιάνονται απ’ το χέρι και σχηματίζουν κύκλο, ενώ ένα κορίτσι απ’ τα μεγαλύτερα, η κυρα-Μαρία, στέκεται στη μέση. Αρχίζουν να γυρίζουν γύρω γύρω και τραγουδούν, ενώ η κυρα-Μαρία προσπαθεί να περάσει ανάμεσά τους. Εκείνη την εποχή, τα παιδιά είχαν απαραίτητα μαζί τους και από μία ξύλινη σφεντόνα ( τέγκαλα ) για το κυνήγι των πουλιών και για το σημάδι διαφόρων στόχων. Κρυφτό Μετά από κλήρο , ένας παίκτης τα «φυλούσε» (δηλ. μετρούσε μέχρι ένα αριθμό με κλειστά μάτια) .

Σε τούτο το χρονικό διάστημα , οι άλλοι παίκτες κρυβόντουσαν . Αυτός που τα φύλαγε είχε σκοπό να βρεί έναν παίκτη . Μόλις τον έβρισκε , τα φύλαγε αυτός. Τυφλόμυγα Η τυφλόμυγα παίζεται από δύο παιδιά και πάνω. Στην αρχή όλοι τραβάνε έναν κλήρο για να δούνε ποιος θα τα φυλάει. Αυτός κλείνει τα μάτια του με ένα μαντήλι . Την ώρα που τα έχει κλειστά τα παιδιά ανακατεύονται.

Όποιο παιδί πιάσει πρέπει να βρει πως το λένε δηλαδή ποιο είναι. Αν το αναγνωρίσει τότε αυτό το παιδί κάνει τη τυφλόμυγα. Και έτσι αυτό συνεχίζεται. Το Μπιζζζ! Μαζεύονται τα παιδιά και αποφασίζουν ποιος θα τα «φυλάει».

Αυτός λοιπόν κάθεται σ’ ένα σκαμνί ή στέκει σκυφτός και βάζει το δεξί του χέρι κάτω από την αριστερή του μασχάλη, κρατώντας την παλάμη ανοιχτή προς τα επάνω, ενώ με το αριστερό του χέρι κρατάει κλειστά τα μάτια του. Οι άλλοι παίκτες στέκονται προς τ’ αριστερά του και ένας απ’ αυτούς τον πλησιάζει, του χτυπάει την ανοιχτή παλάμη και ύστερα απομακρύνεται μαζί με τους άλλους. Όλοι χοροπηδούν γύρω του και στρυφογυρίζουν το δάχτυλο τους φωνάζοντας «Μπιζζ!» όπως κάνει η μέλισσα. Αυτός που τα φυλάει πρέπει να μαντέψει ποιος τον χτύπησε.

Εάν τον ανακαλύψει, τότε εκείνος παίρνει τη θέση του αλλιώς το παιχνίδι συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο. Τα αγόρια έπαιζαν «βόλους» έστρωναν τους βόλους σε μια σειρά, και τα παιδιά έριχναν το καθένα το δικό του βώλο από κάποια καθορισμένη απόσταση, προσπαθώντας να πετύχουν κάποιον απο τους «στρωμένους» βώλους. Οποιο βώλο πετύχαινε το παιδί, τον κέρδιζε.

—————————————————————————————————————————————–

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

7/3/2019

Η τεχνολογία και δη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπαίνουν σε νέα, αναχρονιστικά καλούπια, καθώς χρησιμοποιούνται πλέον και για ηλεκτρονικό φακέλωμα πολιτών, με σκοπό να αποτραπούν υποκινήσεις σε παράνομες διαδηλώσεις και ενέργειες. Τουλάχιστον αυτό διατείνεται η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Κι όλα αυτά προκειμένου να επιβληθεί τάξη και να τηρηθούν οι νόμοι. Στα δε πλαίσια όλων των πιο πάνω, ξεκίνησαν και πραγματοποιήθηκαν ήδη οι πρώτες «προληπτικές προσαγωγές», οι οποίες μαθαίνουμε ότι περνούν και στο στάδιο των δικογραφιών.

Η υπουργός συμπλήρωσε πως οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως αν κάποιος οργανώνει «παράνομες» διαδικασίες μέσω αυτού, τότε πρόκειται για πράξη βίας! Με άλλα λόγια, θα πρέπει να προσέχει κανείς τι λέει, ή πως διατυπώνει τον λόγο του διαδικτυακά, καθώς θα μπορούσε άνετα να βρεθεί στην λίστα των υπό παρακολούθηση υποψηφίων προσαγόμενων, για προληπτικούς πάντα λόγους! Δεν ξέρω πόσο ασφαλείς νιώθετε εσείς αγαπητοί μου, όμως αυτό σίγουρα δεν είναι δημοκρατία, ενώ, να το πούμε κι αυτό, αδίκημα επίσης θεωρείται και η απειλή, κι αυτό είναι που προκύπτει από τα λεγόμενα της υπουργού, το οποίο μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα.

https://www.pronews.gr/…/756243_ol-gerovasili-gia-prosagoge…

—————————————————————————————————————————————–

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ…

6/3/2019

«Παίρνετε 300 ευρώ και στην ώρα σας – πρέπει να χαμογελάτε». Κάπως έτσι, διευθύντρια των My market έκρουσε πρόσφατα τον κώδωνα του κινδύνου στους εργαζόμενους γνωστής αλυσίδας. Για όποιον ενδιαφέρεται, ιδού και το επίμαχο έγγραφο, το οποίο φέρει κάθε επισημότητα και δεν δύναται να αμφισβητηθεί:
«Καλησπέρα σας,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».
Η εταιρεία βέβαια έσπευσε να απαντήσει σχετικά με το θέμα που προέκυψε και, όπως αναμένονταν, «άδειασε» την διευθύντρια, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως ότι αναφέρθηκε στο έγγραφο εξέφραζε απλά τις δικές της απόψεις, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό. Μάλιστα… Προφανώς θα έχει και μετοχές στα My market το συγκεκριμένο στέλεχος, δεν εξηγείται διαφορετικά η πρωτοβουλία της…

Για να συμπληρωθεί δε ο θίασος στο θέατρο αυτό του παραλόγου, είχαμε και την σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που προχώρησε στην καταδίκη του περιστατικού, προσθέτοντας ένα από τα κλασικά του σλόγκαν: «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!», με αφορμή τις εκλογές για εφορευτική επιτροπή στο σωματείο των εργαζομένων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Για εσωτερική κατανάλωση η ανακοίνωση της ιδιοκτησίας, στο ίδιο μήκος κύματος αυτή του ΠΑΜΕ. Στη μέση, ανάμεσα από τα δύο χαρακώματα, οι εργαζόμενοι με καθεστώς μεσαίωνα και ανύπαρκτα δικαιώματα, σε μια προσπάθεια για επιβίωση κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όντας όμηροι των εργοδοτών.

—————————————————————————————————————————————–

53295577_2362595410426207_6065054761860726784_n

Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

4/3/2019

Τα έχουμε ξαναγράψει, επειδή όμως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και είναι σαφώς πιο άμεση, ιδού:

Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα με όχημα και επιστροφή. Ionian lines στην πρώτη περίπτωση και seaways στην δεύτερη(από Ηγουμενίτσα). Ημερομηνία 1η Μαρτίου και στις δύο περιπτώσεις.

Να θυμίσουμε ότι πλέον η κοινοπραξία έσπασε σε 2 τμήματα. Κάθε μια ενώνει και από δύο εταιρείες.
Αναλυτικά:

1)Η ionian lines έχει σταθερές τιμές και από τα εκδοτήρια της Ηγουμενίτσας, ενώ διαθέτει ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Αποτελείται δε από τις kerkyra lines και την 2 waysferries.
2)Η seaways κάνει αυτό το παιχνίδι με τα εισιτήρια
αυτοκίνητου από Ηγουμενίτσα. Αποτελείται από τις sl lines (Νάντη και Ελένη) και, την northwest ferries (Ίωνας και Αγ.Σπυριδων). Η northwest ferries με τα δυο τελευταία πλοία μέχρι πρότινος (έως τον Γενάρη) συμμετείχε στην πρώτη κοινοπραξία (ionian lines). Για αυτό και πολλοί μπερδεύονται.

Πλέον οι κοινοπραξίες είναι δύο και έχουν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.

—————————————————————————————————————————————

SDFS

Flash back

18/2/2019

4 νοσταλγικά λεπτά από την Κέρκυρα της δεκαετίας του ’70.

https://www.facebook.com/581315731887526/videos/2533044013437292/?t=3

—————————————————————————————————————————————–

46273026_2193307410688342_3216070149740167168_n

Οι καρέκλες των θερινών σινεμά 

14/11/2018

Θα τις θυμάστε οι παλιότεροι φαντάζομαι. Αποτέλεσαν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αντικείμενα που συνέδεσαν το όνομα τους με τα θερινά σινεμά κάποτε, αφού φιλοξένησαν πολλούς εξ υμών τα βράδια κάτω από έναστρο ουρανό, με το απαραίτητο συμπλήρωμα της μυρωδιάς του γιασεμιού(όπως λέει και το αγαπημένο τραγούδι του Λουκιανού).

—————————————————————————————————————————————–

45561379_2182478931771190_5201115699358990336_o

Σκεπτόμενος δυνατά…

6/11/2018

Από τα συνθήματα που μοιάζει σαν να σκέφτηκε κανείς δυνατά και οι σκέψεις εκείνες να ακούστηκαν παραπέρα. Βγάζει μια επιθυμία πνιγμένη στον αυθορμητισμό. Ξεχωριστό graffiti κι αυτό.

—————————————————————————————————————————————–

45206656_2175186752500408_6290546300156903424_o

Ερωτο-απάντηση στο μάρμαρο

1/11/2018

Εύλογο ερωτηματικό με γερή δόση πικρίας, αλλά και άμεση απάντηση, δίχως περιθώρια παρερμηνείας. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι η αμφισβητούμενη εικόνα ενότητας μεταξύ πολιτών όπως εκφράζεται από το αρχικό μήνυμα του graffiti, αλλά η έμπρακτη συμμετοχή στην διεκδίκηση μιας κοινής λύσης για το συμφέρον όλων.

—————————————————————————————————————————————-

Στρατιωτάκια

26/10/2018

Κάποτε κάναμε πόλεμους για ανύπαρκτη αφορμή, σε ανύποπτο χρόνο, χάναμε, κερδίζαμε, καυγαδίζαμε, κι όλα αυτά στο πεδίο μαχών της γειτονιάς… Άλλοτε σε φυσικό περιβάλλον – στον τροπικό του γιασεμιού και της γαρδένιας – άλλοτε σε πιο …στούντιο εκδοχή, μέσα στα χαρακώματα των δωματίων, με ασπίδες τις ζάρες του χαλιού…

Ήταν μια στιγμή από εκείνες τις μαγικές που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, καθώς μεγαλώσαμε και όλα εκείνα τα καμώματα πέρασαν στη μνήμη και από εκεί στη λήθη, ή ίσως και στη σκιά της… Δικές μας στιγμές – δικές μας νίκες – δικές μας ήττες. Τα στρατιωτάκια εκείνα, με το περίσσιο θάρρος και την υπακοή, πολέμησαν ακούραστα και αδιαμαρτύρητα για πολλά χρόνια. Μπαινόβγαιναν στα κουτιά τους και από εκεί στις κρυψώνες…

Έγιναν αντικείμενα ανταλλαγής με τους συμπολεμιστές και τους εχθρούς… Δεκαετίες μετά, όλα όσα συμβόλιζαν για μας, με σημαία το ανέμελο παιγνίδι και το χαμόγελο, έδωσαν τη θέση τους στον ρεαλισμό της ύπαρξης μας, όντας μέλη ενεργά πια μιας αδυσώπητης κοινωνίας «στρατιωτών», με αλλιώτικους φυσικά ρυθμούς και προστάγματα, άλλους κανόνες και είδη «μαχών» σε κάθε επίπεδο. Κανείς μας δεν είχε φανταστεί, όταν γονατιστός αναπαρήγαγε τους ήχους ενός πολυβόλου ή μιας οβίδας, ότι κάποτε θα έρχονταν η στιγμή να ζήσει πιο άμεσα όλο αυτό το θόρυβο, αλλά ακόμη χειρότερα, κανείς μας δεν φαντάστηκε τότε ότι θα περνούσε από τις διαταγές στα άψυχα κομμάτια πλαστικού – στην δική τους θέση…

Οι «μάχες» έμελε να αποκτήσουν άλλες διαστάσεις και καθημερινή επιβίωση να μοιάζει σαν έναν εφιάλτη «εκρηξεων», μέσα στον οποίο τα πάντα πρόθυμα στρατιωτάκια ήταν μια πολύ αχνή εικόνα… Αφορμή για τούτες τις γραμμές, που ισορροπούν μεταξύ νοσταλγίας και αλληγορίας, στάθηκε η εμφάνιση μετά από χρόνια μπροστά στα μάτια μου, μιας σειράς υπέροχων τέτοιων ενθύμιων από τα παιδικά χρόνια και τις αγαπημένες συνήθειες, μέσα από το email ενός φίλου, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει ένα μέρος της συλλογής του εκείνων των …πολεμιστών.

Για όλα αυτά βέβαια μπορείτε να ενημερωθείτε σε άλλα σημεία της σελίδας. Αυτό το κείμενο, δεν είχε σκοπό να διαφημίσει κάποια πώληση, αλλά αντίθετα να θυμίσει πως αλλάζουν τα σκηνικά στις παραστάσεις, με τέτοιο έξυπνο και γρήγορο τρόπο, που ξαφνικά ο «θεατής» γίνεται «ηθοποιός» δίχως να το καταλάβει….

Πάντοτε είχα μια ιδιαίτερη προτίμηση στους Ινδιάνους και ειδικά στα σετ εκείνα που απεικόνιζαν παραστάσεις από την καθημερινότητα τους. Ελεύθερα πνεύματα, αδούλωτες ψυχές, περήφανοι λαοί. Με συνάρπαζε περισσότερο από όλους τους άλλους τύπους χαρακτήρων, που κυκλοφορούσαν τότε στα καταστήματα παιγνιδιών, αλλά συμβιβαζόμουνα με τους κανόνες του παιγνιδιού των φίλων, πολεμώντας με τους στρατιώτες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στις δικές μου, προσωπικές αναπαραστάσεις μαχών όμως, επέλεγα τους ινδιάνους…

—————————————————————————————————————————————–

44202293_2148992211786529_3673678127487254528_n

Συνταγές στης πόλης τα στενά…

16/10/2018

Κάποτε σε τούτη την πόλη οι μυρωδιές κυριαρχούσαν στα σοκάκια. Σκέπαζαν την ασχήμια και την μιζέρια, έδιναν άλλους τόνους στην καθημερινότητα, αλαφροΐσκιωτους, θύμιζαν αερικά. Σήμερα οι γεύσεις και οι μυρωδιές γίνονται συνθήματα, με ειρωνικό/χλευαστικό σκοπό προφανώς, χωρίς τη δύναμη να κουκουλώσουν όμως έστω κάτι από το γκρίζο εκεί έξω…

—————————————————————————————————————————————–

43462809_2139602746058809_2311119995012120576_n

Ψευδαίσθηση ελευθερίας

9/10/2018

Χρυσή φυλακή, ή χώρος φτιαγμένος με μεράκι; Οι απόψεις διίστανται σίγουρα, αφού εναπόκειται στην υποκειμενική κρίση του καθενός η όποια απάντηση. Αυτό που όμως βγάζει προς τα έξω η συγκεκριμένη κατασκευή, είναι αγάπη προς τα πλάσματα για οποία φτιάχτηκε, προκειμένου να τους προσφέρει μια ψευδαίσθηση έστω ελευθερίας. Κι αυτό δεν επιδέχεται ερμηνειών. Ανεβαίνοντας την Πόρτα Ρεμούντα.

——————————————————————————————————————————————

43371205_2138199529532464_2805928677374689280_n

Παρατηρητής

8/10/2018

Κρυμμένο μέσα στο πράσινο, το μπαλκόνι παίζει τον ρόλο παρατηρητή. Βλέπει τη βουή της πόλης να περνά, καταγράφοντας καλοκαίρια και χειμώνες… Ένα τέλειο καμουφλάζ, μια επίγεια αίσθηση παραδείσου αψηφά το τσιμέντο…

——————————————————————————————————————————————-

43326577_2136884076330676_6669215287264411648_n

Όμορφα κοντράστ

7/10/2018

Ένας αιώνας χωρίζει τις δύο κατασκευές. Παραθυρόφυλλα του 1920 και σύγχρονη μονάδα κλιματισμού, αποδεχόμενα το ένα την παρουσία του άλλου, συνυπάρχουν ενώνοντας ταυτόχρονα το χθες με το σήμερα. Από τα όμορφα κοντράστ τούτης της πόλης.

——————————————————————————————————————————————

43383198_2135380913147659_5070529619610828800_n

Η ρωγμή του χρόνου

6/10/2018

Η ιδιαίτερη μπαλάντα, σε μουσική Νίκου Ξυδάκη και στίχους Μανώλη Ρασούλη, που αγαπήσαμε από τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου, ζει μέσα σε κάθε «τοίχο», σε κάθε «φθορά» της καθημερινότητας, δηλώνοντας επίκαιρα και μελαγχολικά ρεαλιστική…

ΥΓ

Το απόσπασμα είναι από την εκπομπή της ΕΡΤ «Νέα πρόσωπα», του 1983.

Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Κρύβομαι για να γλιτώσω,
απ’ του Ηρώδη το μαχαίρι
Μισολειωμένος στη Χιροσίμα σου
Κάτι προγόνων ξύδι και χολή
σ’ αυτήν την άδεια πόλη

Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Θάβομαι για να μεστώσω
μες του Διογένη το πιθάρι
Στον όγδοο μήνα της, είναι η ελπίδα μου
Σχεδόν το βρέφος γύρω περπατά
καθώς εσύ κουρνιάζεις

Εδώ στη γιορτή του πόνου
Ντύνομαι να μην κρυώνω
του Ουλιάνωφ το μειδίαμα
Σαντάλια του Χριστού, φορώ στα πόδια μου
Πραίτορες, βράχοι πάνω μου σωρό
μα `γω θα αναστηθώ

https://www.youtube.com/watch?v=B9GIeee42no

——————————————————————————————————————————————

Τετράτροχος χλευασμός

25/9/2018

Λίγο μετά την είσοδο του Μον Ρεπό στα δεξιά, μια καταφανής αδιαφορία προς τις τυποποιημένες, εργοστασιακές προτάσεις. Ένα όχημα που φέρει την υπογραφή και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του, ο οποίος με τις αισθητικές του και όχι μόνο παρεμβάσεις, το έκανε μοναδικό! Καιρό είχα να δω τέτοιο τετράτροχο, χειροποίητο χλευασμό. Εκ Αγγλίας ορμώμενος.

——————————————————————————————————————————————-

42436555_2120402987978785_2529703426305032192_n.jpg

Ο σπόρος της ελπίδας

24/9/2018

Τραβηγμένη προ τριών ημερών στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, νομίζω ότι αντικατοπτρίζει πλήρως τη δύναμη της φύσης και την ανθρώπινη ανικανότητα, που διαρκώς τολμά να την αψηφά. Ίσως η αντίσταση αυτή να έγκειται στο ότι δεν μερίμνησαν ώστε να καυτηριαστεί ο ακρωτηριασμένος κορμός με ασβέστη, όπως έχουν κάνει οι «αρμόδιοι» σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, μαρτυρά όμως την τεράστια έλλειψη σεβασμού και οικολογικής συνείδησης που κοντεύει να μας παρασύρει όλους. Κι αυτό γιατί άμοιρος ευθυνών δεν είναι κανείς, είτε συμμετέχει σε τέτοιες πράξεις, είτε απλά τις αποδέχεται κουνώντας απλά το κεφάλι.

—————————————————————————————————————————————-

41409076_2103419153010502_5066241756190736384_n

Μια φωνή από τα κάτεργα

10/9/2018

Τυπώθηκε στο Βουκουρέστι το 1957 σε 4.000 αντίτυπα. Ήταν μια κραυγή διαμαρτυρίας, ένα κατηγορώ των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Κερκύρας, που με τη μορφή υπομνήματος το συνέταξαν με σκοπό να φτάσει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ, γνωστοποιώντας έτσι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τους βασανισμούς χιλιάδων έγκλειστων στις φυλακές της χώρας. Στο συλλογικό αυτό κείμενο καταγράφονται οι μέθοδοι θεσμικής και φυσικής βίας που ασκήθηκαν εκείνη την περίοδο στους πολιτικούς κρατούμενους(μέλη του ΚΚΕ), και επιχειρεί να αναδείξει την πάλη για γενική αμνηστία, τα χρόνια που οι αγωνιστές κυνηγιούνταν, φυλακίζονταν, εξορίζονταν κι εκτελούνταν. Το πρωτότυπο διασώζεται στο αρχείο του ΚΚΕ. Το βιβλίο ανατυπώθηκε από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή τον Σεπτέμβριο του 2015.

Περιεχόμενα:
—————————————–
Ώρα καλή συνταξιδιώτες, Φώτη Αγκουλέ
Εισαγωγή
Ποιοι είναι αυτοί που απευθύνονται σε σας
Πώς έγινε και βρεθήκαμε στις φυλακές
Διωγμός
Διχαστικός διωγμός
Τα κακουργιοδικεία
Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Τα δικαστήρια δοσιλόγων
Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Τα έκτακτα στρατοδικεία
Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Ταχτικά στρατοδικεία
Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Η καταδίκη των καταδίκων
Η αόριστος καταδίκη
Ιδού η Ρόδος
Δηλώσεις Μετανοίας
Η μόνη λύση: Γενική αμνηστία
Η απάνθρωπη μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα
Φρικτές συνθήκες διαβιώσεως
Μεταχείριση εξόντωσης – καταναγκαστικά έργα, πιέσεις κάθε είδους
Μακρόνησος – Γιούρα
Τι είναι η Γιούρα;
Μέτρα διαχωρισμού – απομόνωσης – ομηρίας
Συσσίτιο μόνιμης πείνας και χειρότερο απ’ το προπολεμικό
Ανύπαρκτη η σοβαρή ιατρική και υγιεινή περίθαλψη
Οι ελληνικές φυλακές
Έλλειψις κανονισμού
Μερικά χαρακτηριστικά δείγματα της εξοντωτικής πολιτικής του κράτους
Ευεργετικές διατάξεις νόμων δεν εφαρμόζονται υπέρ των πολιτικών κρατουμένων
Δίωξη των οικογενειών μας
Η λύση του δράματος
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Οι ελληνικές κυβερνήσεις παραβιάζουν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις
Κατάστασις ανελεύθερων και αντισυνταγματικών νόμων
Πίνακας. (Μερικά περιστατικά βασανισμού και θανατώσεων πολιτικών κρατουμένων σε διάφορες φυλακές)
Πρόσθετα στοιχεία νομικά

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:
————————————-
ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΚΤΕΝΑΣ
ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΑΒΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗΣ

——————————————————————————————————————————————

41399469_2101449883207429_7337506043833876480_n

Εκλογικές αυταπάτες

8/9/2018

Με σαφή πολιτική χροιά η προτροπή που αποτυπώθηκε σε τοίχο της πόλης. Όπως πάντα σχεδόν σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι κι εδώ, οι ερμηνείες είναι πολλές, μια για τον κάθε έναν που θα διαβάσει το σύνθημα και, σπανίως προσεγγίζουμε τις αρχικές επιδιώξεις εκείνου που το έγραψε…

——————————————————————————————————————————————

Flash Back

6/9/2018

Χθες αναρτήσαμε δύο φωτογραφίες της πλατείας Βραχλιώτη, οι οποίες στάθηκαν αιτία για να ανοίξουν οι ασκοί των αναμνήσεων. Έτσι σήμερα, επιστρέφουμε με δύο ακόμη παλαιότερες. 1977 και 1982. Η νοσταλγία επιστρέφει…

——————————————————————————————————————————————-

Μέρα και νύχτα
(στην πλατεία Βραχλιώτη)

5/9/2018

Η καθημερινότητα, έτσι όπως περνάει από την πλατεία Βραχλιώτη, σε δύο φωτογραφικές απεικονίσεις. Ας τις κρατήσουμε στο αρχείο κι αυτές. Που ξέρετε; Ίσως στο μέλλον ανατρέξουμε με νοσταλγία, όπως κάνουμε και σήμερα οι άνω των 50…

——————————————————————————————————————————————-

Όμορφο Τίποτα w

Το όμορφο τίποτα

4/9/2018

Σηκώνει κουβέντα, μεγάλη, το συγκεκριμένο γκράφιτι. Όσον αφορά το εύρος της εφαρμογής του, ανάλογα με το οπτικό πεδίο καθενός φυσικά, όπως και την διάθεση του να ανοίξει διάλογο με την απογοήτευση.
Το ζούμε αυτό το «τίποτα»;
Κι αν ναι, γιατί;
Είναι όμορφο;
Στα δικά μας τα μάτια μόνο;
Φέρουμε καμία ευθύνη μήπως;
Ιδέες ρίχνω, για μελλοντικά γκράφιτι…

——————————————————————————————————————————————-

40533986_2092376344114783_4197721544132132864_n

Ποντικονήσι υδατογραφία

1/9/2018

Υπέροχη υδατογραφία του Αμερικανού ζωγράφου James Milford Zornes(1908 – 2008), από το 1950.

——————————————————————————————————————————————

Τριγωνομετρικά σημεία

31/8/2018

Ο τριγωνισμός είναι αντικείμενο της Γεωδαισίας και αποσκοπεί στον επιπεδομετρικό και υψομετρικό προσδιορισμό χαρακτηριστικών σημείων της επιφάνειας της Γης, με μετρήσεις μεγάλης ακρίβειας. Στα σημεία αυτά, που λέγονται «τριγωνομετρικά», θα στηριχθεί η τοπογραφία, για τον προσδιορισμό όλων των σημείων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός βασικού χάρτη.

Εφόσον πρόκειται να χαρτογραφηθεί ένα μεγάλο τμήμα της γήινης επιφάνειας, π.χ. μιας χώρας, πρέπει ολόκληρη η περιοχή να καλυφθεί από ένα δίκτυο τέτοιων σημείων, των οποίων η θέση να είναι απόλυτα καθορισμένη. Τα σημεία αυτά παίρνονται ανά τρία και συνθέτουν το «τριγωνομετρικό δίκτυο» μιας περιοχής. Τέτοια σημεία είτε προσδιορίζονται στο έδαφος με ειδική σήμανση, είτε θεωρούνται οι κορυφές χαρακτηριστικών κτισμάτων, όπως κωδωνοστάσιων, φάρων, κ.ά.

Αυτά λοιπόν, τα διάσπαρτα και στο νησί πέτρινα κολωνάκια, αποκαλούνται τριγωνομετρική σημεία. Αυτό που παραθέτω ως παράδειγμα σήμερα, βρίσκεται δίπλα σχεδόν στην καφετέρια Άλσος, στην Γαρίτσα. Όπως μπορείτε να δείτε, έχει τον Λατινικό αριθμό I(ένα – 1) και σίγουρα πρόκειται για προγενέστερη κατασκευή(πιθανόν της δεκαετίας του ’60). Μελλοντικά θα σας παρουσιάσω κι άλλα, από διαφορετικά σημεία της πόλης.

——————————————————————————————————————————————–

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ναυάγιο του HMS Relugus

29/8/2018

Ο βυθός των Ερμόνων φιλοξενεί μια πτυχή των όσων ακολούθησαν τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, προσφέροντας λήθη. Ένας υγρός τάφος, για το ναρκαλιευτικό HMS Regulus, που βυθίστηκε κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών, συμμαχικών επιχειρήσεων, που διεξάχθηκαν στο στενό μεταξύ των Παξών και των Αντίπαξων(με ακτίνα δράσης μέχρι και το λιμάνι της Κέρκυρας), από τον 8ο στόλο, το 1945.
Το ναρκαλιευτικό ανοιχτής θαλάσσης Regulus, είχε ναυπηγηθεί στο Τορόντο του Καναδά και πήρε την ονομασία του τιμητικά, λόγω της απώλειας του ομώνυμου υποβρυχίου, που βυθίστηκε από νάρκη στην Αδριατική το 1940. Το σύνθημα του πλοίου ήταν το “in primus pro patria”(«πρώτα απ’ όλα η πατρίδα»). Μετά την ναυπήγηση του, εντάχθηκε στον 8ο στόλο ναρκαλιευτικών ως σκάφος διοίκησης.
Στις 22 Ιανουαρίου του 1945 και ενώ μετρούσε ήδη αρκετές επιτυχημένες αποστολές εκκαθάρισης ναρκών, απέπλευσε από το λιμάνι της Κέρκυρας με προορισμό μια ήδη εκκαθαρισμένη περιοχή. Η κακοκαιρία όμως που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, ευθύνεται για την μετακίνηση των πλωτήρων(υποδείκνυαν την θέση των ναρκών), με αποτέλεσμα το πλοίο να χτυπήσει με την προπέλα του σε μια νάρκη. Ο πλοίαρχος έδωσε εντολή εγκατάλειψης και, το πλήρωμα περισυλλέγη από από τα πλοία που έπλεαν δίπλα του.
Πηγή: https://hellenicmarines.files.wordpress.com/…/12/8-regulus.…
Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Τσοπουροπούλου από το 2012, μέλους του wreckdiving.gr, το οποίο έκανε και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας που αφορά στο βυθισμένο ναρκαλιευτικό.
Η φωτογραφία του πλοίου(και κατά την στιγμή της βύθισης του), είναι από το Naval-History.Net.
Το ναυάγιο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιαπάδων και Ερμόνων και είναι επισκέψιμο για τους φίλους της υποβρύχιας κατάδυσης.

—————————————————————————————————————————————–

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

KΕΡΚΥΡΑ 1961

28/8/2018

Ψάχνοντας στο αρχείο μου προ λίγων ημερών για στοιχεία σχετικά με κοινωνικοπολιτικές αναταράξεις της δεκαετία του ’50 σε παγκόσμιο επίπεδο, έπεσα όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, σε κάτι εντελώς διαφορετικό και συνάμα, άκρως ενδιαφέρον.
Είναι αυτό το ρεπορτάζ/οδοιπορικό στην Κέρκυρα του 1961, το οποίο είναι ανυπόγραφο.
Στις τέσσερεις πιο κάτω σελίδες τις οποίες παραθέτω, ποζάρει μια Κέρκυρα εντελώς ανυποψίαστη για το τουριστικό της μέλλον, με γραφικότητα και αφέλεια.
Μια Κέρκυρα που κάποιοι εξ υμών νοσταλγούν για αυτά της ακριβώς τα χαρακτηριστικά,
θεωρώντας ότι η αλλοίωση
όλων όσων ακολούθησαν ήταν τέτοια,
που απομάκρυνε εκείνη την μαγεία της απλότητας, επηρεάζοντας αρνητικά τις ζωές των επόμενων γενεών.
Τα συμπεράσματα ανήκουν σε εσάς.

——————————————————————————————————————————————

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΝΤΑ
Πάνε 67 χρόνια..

28/8/2018

Ήταν Παρασκευή 17 Αυγούστου 1951, όταν ο δεκαοκτάχρονος τότε, Γιώργος Αθανάσαινας, από το Γαστούρι, μαθητής της στρατιωτικής Ιατρικής σχολής, πηγαίνει με τη δεκαεξάχρονη φίλη του Βάντα Πιέρρη(κόρη του διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Κέρκυρας), για μπάνιο στο Μον Ρεπό. Ενώ κολυμπούν σε βάθος 6-7 μέτρων, δέχονται επίθεση από καρχαρία, ο οποίος καταβτοχθίζει με δυό κινήσεις ι την Βάντα και τραυματίζει τον Γιώργο.
“Θαλάσσιον κήτος κατεσπάραξε λουόμενον εις την Κέρκυραν”, θα γράψουν οι εφημερίδες της εποχής. Την ίδια περίοδο υπήρξαν μαρτυρίας για «επισκέψεις» του ίδιου κήτους και στη Λευκάδα, όπου οι αναφορές έκαναν λόγο για καρχαρία… 15 μέτρων. Αν και δεν ήταν η πρώτη δολοφονική επίθεση λευκού καρχαρία στο νησί, είναι εκείνη που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των κατοίκων του νησιού, κι ας πέρασαν 67 ολόκληρα χρόνια από τότε. Απομεινάρια από τα προστατευτικά σύρματα που έκτοτε τοποθετήθηκαν περιμετρικά του Μον Ρεπό, εξακολουθούν να θυμίζουν το τραγικό εκείνο συμβάν.

ΥΓ
Από μαρτυρίες που αντλήθηκαν προσφάτως, μαθαίνουμε ότι οι δύο νέοι πήγαν εκείνη την μοιραία ημέρα με βάρκα για να κολυμπήσουν στα βαθιά, προκειμένου να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.
Ο Γιώργος Αθανάσαινας γλύτωσε με ένα μεγάλο τραύμα στο στήθος,από την ουρά του κήτους που τον χάραξε με τρομερή δύναμη ενώ έβλεπε την αρραβωνιαστικιά του να κατασπαράζεται από τον καρχαρία και τα πόδια της να κινούνται έξω από τα σαγόνια του.
Έφυγε από την Κέρκυρα για να υπηρετήσει στο πολεμικό ναυτικό ως γιατρός και επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια(απεβίωσε πρόσφατα) Η νεαρή μαθήτρια πίεσε την μητέρα της να την αφήσει να πάει για μπάνιο, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το κόκκινο μαγιό που είχε μόλις αγοράσει πριν δύο ημέρες.
Το κόκκινο μαγιώ που στάθηκε ίσως η μοιραία πρόκληση.
Η οικογένεια της έφυγε από το νησί αργότερα και λέγεται ότι δεν ξαναγεύτηκε ψάρι.
Η φωτογραφία της όμορφης νέας κοσμούσε το χώλλ του θηλέων κι αργότερα του 3ου Λύκειου για χρόνια μαζί με κεινο μιας άλλης αδικοχαμένης μαθήτριας.

——————————————————————————————————————————————

6o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γαρίτσα

27/8/2018

Δεν έζησα στη Γαρίτσα
για να γνωρίσω τις αίθουσες και τους δασκάλους του, όμως στα χρόνια της εφηβείας μου
έπαιξα μπάσκετ στο προαύλιο
και έδωσα ραντεβουδάκια απ’ έξω,
πέρασα από μπρος του δεκάδες φορές
γυρίζοντας με τα πόδια από τα θερινά σινεμά,
έχοντας χάσει το τελευταίο δρομολόγιο του λεωφορείου για το Κανόνι.
Πάντα μου έβγαζε μια εικόνα μεγαλοπρέπειας ως κτίριο. Με τους δύο φοίνικες στην αυλή και την αρχιτεκτονική του γραμμή, έφερνε στο νου εικόνα αποικιακών εγκαταστάσεων Βρετανικής προέλευσης, κάπου στην Καραϊβική.
Τουλάχιστον στην δική μου φαντασία.
Το 6ο Δημοτικό, το παλαιό όπως το αποκαλούμε πλέον, βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Αθανασίου 15, στη Γαρίτσα και κτίστηκε μεταξύ 1900 – 1903.
Αρχικά ήταν το αρχοντικό της οικογένειας Κόλλα.
Την περίοδο μεταξύ 1940 – 1943 στεγαζόταν εκεί το Αλβανικό προξενείο.
Από το 1946 ως το 1992 λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο και μεταξύ 1993 και 1995 ως Γυμνάσιο.
Σήμερα, είναι ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο,
άλλη μια περίπτωση περιφρόνησης του παρελθόντος, αδιαφορίας και έλλειψης σεβασμού προς την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.
Οι σκαλωσιές σκούριασαν από την πολυκαιρία, η πέτρινη σάρκα ξεφλουδίζει μέσα στο σφιχταγκάλιασμα των αναρριχώμενων φυτών, μόνο οι φοίνικες μένουν όρθιοι, σε πείσμα και του ίδιου του χρόνου, διατηρώντας κάτι από εκείνη την αρχοντιά, από την οποία μας χωρίζει ένας και πλέον αιώνα ύπαρξης…

—————————————————————————————————————————————–

40062102_2084978911521193_6837440360155709440_n

Η μακέτα των τσιγάρων Μηνιάτη

26/8/2018

Η μακέτα των τσιγάρων Μηνιάτη, προσθήκη στο σχετικό θέμα των Κερκυραϊκών καπνοβιομηχανιών, στις οποίες είχα αναφερθεί προ λίγων ημερών.

——————————————————————————————————————————————-

ΒΙΛΛΑ ΚΑΛΑΒΡΕΝΤΣΟΥ

25/8/2018

Χτισμένη το 1900, άντεξε έναν αιώνα χειμώνες, θύελλες και καταιγίδες, για να νικηθεί από την αδιαφορία…
Κρίμα πραγματικά, γιατί πρόκειται για ένα από τα ιστορικά κτίρια του νησιού, μιας και αποτέλεσε έδρα του Γάλλου στρατηγού Ζάν Ντέ Μοντεζίρ επικεφαλής των Γαλλικών στρατευμάτων κατοχής στον ΑΠΠ,
Σπάνιο δείγμα πιστού στο Βικτοριανο στύλ σε πανελλήνιο επίπεδο θα μπορούσε να επισκευαστεί, προσφέροντας πρόσβαση στις μνήμες αυτού του τόπου σε κάθε επισκέπτη, ντόπιο, ή τουρίστα.
Κατασκευάστηκε από τον Κωνσταντίνο Καλαβρέντσο που προερχόταν από την Ιταλία.
Ο γυιός του Γεώργιος διέμεινε εκεί από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έως τον θανατό του το 1965.
Το οίκημα ερειπώνεται εδώ και δεκαετίες ένα από τα ελάχιστα δείγματα βικτωριανής αρχιτεκτονικής στη Κέρκυρα και στην Ελλάδα .
Εκτός από το εσωτερικό φρεάτιο για μεταφορά προμηθείων και φαγητού από την ισόγεια κουζίνα στους ορόφους πρωτοφανούς για τα ελληνικα δεδομένα πολυτέλειας μοναδικό δείγμα γλυπτικής η αψίδα της εσωτερικής εισοδου με τα ανοικτά χέρια(Φ2)

Όσοι δέν έχετε ολοκληρωμένη εικόνα τη βίλλας Καλαβρέντζου την αναρτούμε σήμερα σε όλο της το μεγαλείο χωρίς βλάστηση ,μάντρες και αυτοκίνητα .
Χτισμένη στη διασταύρωση του Κανονιού επιτάχθηκε από το Γαλλικό στρατό Κατοχής ως κατοικία του διοικητή του Εκστρατευτικού Σώματος της “Αλβανικής” Μεραρχίας στρατηγού του μηχανικού Ζάν Φρεντερίκ Λυσιέν Πιαρρόν Ντέ Μοντεζίρ το Φλεβάρη του 1916
Σήμερα είναι στην ιδιοκτήσία κάποιου τύπου από τα Διαπόντια που είναι στην Αμερική και είναι σε κατάσταση κατάρευσης.
Στη πλάτη του κτιρίου προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης να περάσει ένας δρόμος που θα συνδέει τους δύο μονόδρομους. καταργώντας μεγάλο μέρος του πίσω Κήπου με οπωροφόρα
Βλέπουμε στις αναρτημένες φωτό ,το γραφείο, την αλλέα και το σκυλάκι του .
Στη τελευταία φαίνεται ο Ιταλός στρατηγός Πρόσπερο Μάρρο να τον αναμένει στο Λιμάνι να αφιχθεί από το Δυράχιο με ένα Σέρβο σ/χη.
Ο ντέ Μοντεζίρ που ήταν καθηγητής Οχυρώσεων στην Γαλλικη Σχολή Ευτελπίδων του Σαίν Σύρ αφού τελείωσε το άχαρο έργο της αναδιοργάνωσης και αναδίπωσης των υπολείματων των ηττημένων Σέρβων στο τόπο μας ζήτησε και μετατέθηκε στο μέτωπο της Φλάνδρας.
Κρατώντας τη δεξιά πτέρυγα του 32ου Σώματος στρατού εισέδυσε στην κατεχόμενη Αλσατία και πέρασε στο Ρήνο.
Το 1917 μετά την Ανακωχή αποσπάστηκε στη Πολωνία όπου αναδιοργάνωσε 9 μεραρχίες του ηττημένου στρατού της υπό τον στρατηγό Μάλερ που ετοιμαζόταν να χτυπηθεί με του Σοβιετικούς.
Αποστρατεύτηκε το 1919.
Στη Κέρκυρα στρατοπέδευσαν 134000 Σερβοι στρατιώτες και 35000 υποζύγια υπολογίστηκε ότι 2 χιλιάδες κυβικά νερού κατέληγαν άχρηστα στη θάλασσα και μαζευτηκε όλο το απόθεμα από σιτέρνες και πηγές έτσι που εξασφαλίστηκε καθημερινη επάρκεια, το παλάτι της Σίσυ στο Αχίλειο έγινε νοσοκομείο ,στήθηκαν βιολογικα εργαστήρια ανοίτηκε αεροδρόμιο στις Αλυκές και αποθήκη φύλαξης των Ζέπελλιν δίπλα από το νεκροταφείο που έκαναν τη περιπολία μέχρι τη θεσσαλονίκη καθημερινά
Με δυό μήνες διακοπές στη δασταύρωση του Κανονιού και κατάφερε τόσα πράγματα.,,, οπότε το κλίμα σηκώνει .άσε πού’χει και τα πιό όμορφα κορίτσια απ’όλα τα Μέτωπα…
Κάπως έτσι μπορεί να σκέφτηκαν οι κατοπινοί συμπατριώτες του και να ίδρυσαν το Κλάμπ Μεντιτερανέ.το 54 ανοίγοντας τις πόρτες της τουριστικής επέλασης στο νησί μας. .
Φυσικά δεν ειναι μόνον η βίλα Καλαβρέντζου που έχει αφεθεί στην καταστροφική της μοίρα, έρμαιο στις διαθέσεις του χρόνου.

Το έχω γράψει κι άλλες φορές: όποιος δεν σέβεται το παρελθόν του – δεν έχει μέλλον.

——————————————————————————————————————————————-

Έρχονται οι τζίντζολες

25/8/2018

Οι τζίντζολες ωριμάζουν ταχέως, σημάδι ότι ο Σεπτέμβρης δεν είναι μακριά. Το βιολογικό ρολόι της φύσης δε χάνει δευτερόλεπτο, όσο κι αν αυτό στεναχωρεί πολλούς, αφού το αγαπημένο φρούτο φέρνει μαζί του και το φθινόπωρο. Ουδέν κακό αμιγές καλού και τανάπαλιν.

—————————————————————————————————————————————-

Το μοναστήρι της Βλαχέρενας στους τουριστικούς οδηγούς

23/8/2018

Τρείς ακόμη δημιουργίες επικεντρωμένες στο μοναστήρι της Βλαχέρενας, από παλαιότερης κυκλοφορίας τουριστικούς οδηγούς. Η ασπρόμαυρη μακέτα είναι από μπροσούρα του ΕΟΤ της δεκαετίας του ’70, ενώ οι άλλες δύο από Γερμανικό και την Γαλλικό τουριστικό γραφείο(δεκαετία ’80 αμφότερες).

——————————————————————————————————————————————

39969551_2081720868513664_9017322634391584768_n

Το Ποντικονήσι στην μακέτα των δρομολογίων της Ολυμπιακής

24/8/2018

Στην μακέτα του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων της Ολυμπιακής Αεροπορίας για το 1976, φιγουράρει προσγείωση στο αεροδρόμιο με φόντο το Ποντικονήσι. Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα όλα τα προγράμματα δρομολογίων της Ολυμπιακής από το 1957 ως το 2007, τα περισσότερα εκ των οποίων αποτελούν τμήματα της προσωπικής συλλογής του κ. Αθανάσιου Γκλάβα, ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο.
http://www.timetableimages.com/ttimages/oa.htm

——————————————————————————————————————————————

Κερκυραικά τσιγάρα

22/8/2018

Τα «Νίκη» και «Σπίνουλα», ήταν δύο από τα πλέον δημοφιλή τσιγάρα στην Κέρκυρα της περιόδου 1925 – 1950, μαζί με τα «Μηνιάτη».

Στην ουσία έφεραν το επώνυμο των ντόπιων βιομηχάνων που επένδυσαν στην ιδέα(το «Νίκη» ήταν του Νικηφόρου).

Στον χώρο δραστηριοποιήθηκαν και οι Προβατάς, Μποζίκης, Ζερβόπουλος.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να αντλήσετε στο βιβλίο των Θ. Κυπριώτη- Χ. Μωραΐτη: «Η ιστορία του καπνού, του τσιγάρου και το καπνεργοστάσιο της Κέρκυρας».

——————————————————————————————————————————————

39868971_2078211942197890_1483097124076781568_n

Ο Γιώργος Βακιρτζής και η μακέτα της Κέρκυρας για τον ΕΟΤ

22/8/2018

Θαυμάσια δημιουργία του Έλληνα ζωγράφου Γιώργου Βακιρτζή(με την χαρακτηριστική γραμμή και τον ιδιαίτερο παστέλ χρωματισμό), για λογαριασμό του ΕΟΤ από το 1955. Για τρείς τουλάχιστον δεκαετίες, οι μακέτες εκείνες ήταν αριστουργήματα αισθητικής, με την υπογραφή καταξιωμένων εικαστικών, όπως οι Πολυχρονιάδης, Βιτσώρης, Παπαγεωργίου, Μόραλης, Τέτσης, Μυταράς, Φασιανός, Τσόκλης, Takis, Βασιλείου, Βακιρτζής, Βυζαντίου, Ορφανού, Βήττου, Περράκη, Κωστόπουλος, Λιάσκας και πολλοί ακόμη. Θα βρείτε όλες τις μακέτες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από το 1920 μέχρι τις μέρες μας, ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο(τα αρχείο είναι ελεύθερα για λήψη).

—————————————————————————————————————————————–

Μεταμνημονιακό πάρτι στο twitter

22/8/2018

Γλέντησαν οι χρήστες του twitter με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί εξόδου… του Μεσολογγίου. Ιδού 4 χαρακτηριστικές από αυτές.

—————————————————————————————————————————————

39674621_2076621999023551_2682925877783691264_n

Βγαίνουμε μωρό μου βγαίνουμε έξω απ’το κοτέτσι

21/8/2018

Ειδικά σχεδιασμένο συνολάκι για την επικείμενη ηρωική έξοδο της χώρας από τον επαίσχυντο, ειδεχθή και καταχρηστικό κοτέτσι των μνημονίων. Φτου ξελευτερία αδέλφια!


Ο ΙΑΝ CURTIS
ζωντανεύει στους τοίχους της πόλης

14/8/2018

Συναισθηματική, διαχρονική ισορροπία πάνω από αστικά κενά…
Ο Ian Curtis επιστρέφει με την εμβληματική του δημιουργία στους τοίχους της πόλης, με μια μελαγχολική διάθεση αγρύπνιας, τρυπώντας το μανδύα των κλισέ
και της σοφιστικέ ρουτίνας μιας κοινωνίας
που λατρεύει να κολυμπάει σε στεγανά.
ΥΓ
Το graffiti βρίσκεται στην οδό Ασπιώτη
———————————————————————————–
When the routine bites hard
And ambitions are low
And the resentment rides high
But emotions wont grow
And were changing our ways,
Taking different roads
Then love, love will tear us apart again
Why is the bedroom so cold
Turned away on your side?
Is my timing that flawed,
Our respect run so dry?
Yet theres still this appeal
That weve kept through our lives
Love, love will tear us apart again
Do you cry out in your sleep
All my failings expose?
Get a taste in my mouth
As desperation takes hold
Is it something so good
Just cant function no more?
When love, love
will tear us apart again*

* Οι τελευταίοι στιχοι είναι αυτοί του graffiti

—————————————————————————————————————————————-

39003735_2060989133920171_6145747348992557056_n

QUIZ παραλία 1 *

12/8/2018

Που είναι αυτή η σπιάτζα;
Βοήθεια: Βόρειο συγκρότημα

Σ.Σ”Τ” : Νέα στήλη του Α. που θα εξετάσει το κοινό μας στις παραλιακές εξερευνήσεις του…

—————————————————————————————————————————————-

39008954_2059303920755359_5975968782135328768_n

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

11/8/2018

Λογικό και αναμενόμενο,
μόνο που μας έπιασε στον ύπνο.
Κούρεμα κατά τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις
και τους σχετικούς κανονισμούς ασφαλείας,
κάπως άκομψο αλλά… τι να κάνουμε;
Υπομονή.
Όλα μια συνήθεια είναι.

Σ.Σ”Τ” : Την περασμένη εβδομάδα κουρεύτηκε και κόντυνε το Ποντικονήσι μας δεν θα κουρευόταν ένα ψωροχρέος??

—————————————————————————————————————————————-

38391898_2048198105199274_2178194437987893248_n

Stairway to heaven

5/8/2018

Θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική,
οπτική βερσιόν του “stairway to heaven”,
με την αντίστροφη της έννοια,
αυτήν της κατάβασης.
Άλλωστε, ο παράδεισος
έχεις πολλές ερμηνείες ως μορφή,
ανάλογα με εκείνον που τον αναζητεί…

—————————————————————————————————————————————-

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
κατηφόρισε μελωδικά στον πεζόδρομο

26/7/2018

Η Αναγέννηση κατηφόρισε μελωδικά στον πεζόδρομο, προσφέροντας μια νότα δροσιάς και πολιτισμού στους περαστικούς. Ελπίζω τούτη η αύρα μόνο να μην ενοχλήσει τίποτα συμπολίτες μου και συνεχίσουν τα κορίτσια την μουσική τους σταυροφορία στο αυτόφωρο…

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
στις εισαγόμενες μουσικές

26/7/2018


ΝΕΟ ΚΟΜΙΚΣ – ΣΑΤIΡΑ ΑΡΧΑΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
( Pure Corfu comic 100%)

19/7/2018

Με ένα νέο κόμικς συνεχίζουν την πορεία τους στον χώρο οι συμπατριώτες μας Γιώργος Κοσκινάς και Γιώργος Βάλβης.
Η δουλειά τους θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Comicon Shop της κ. Ρενιέρη πανελλαδικά, σε λίγους μήνες.
Πρόκειται για μια σατυρική ματιά στην αρχαιότητα
, με οδηγό την διαχρονική αξία της δολοπλοκίας
και της διαφθοράς, μέσα από τα μάτια των δύο ηρώων.
Ενός Αθηναίου και ενός Σπαρτιάτη.
Οι εικόνες που παραθέτουμε είναι κατόπιν σχετικής άδειας από τους δημιουργούς.
Τους ευχόμαστε καλοτάξιδο!
Για επικοινωνία με τους δημιουργούς,
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%9A%CE%91%C…/
ουτε καν τηλεφωνησε
ΥΓ
Από ότι πληροφορούμαι, θα γίνει παρουσίαση και στην Κέρκυρα, στο βιβλιοπωλείο Πλούς. Περισσότερες λεπτομέρειες εν καιρώ.


444-195-825

Ο ΚΑΟΥ- ΜΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ

15/7/2018

Ο καουμπόης που έπινε χαμομήλι, η θεόμουρλη δημιουργία του γίγαντα Μπενίτο Γιακοβίτι, σε μαθήματα κόμικς επιβίωσης στη σύγχρονη Άγρια Δύση!

—————————————————————————————————————————————

36987940_2009915029027582_7075508911314305024_n

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

13/7/2018

Το κορφιάτικο παμπόνηρο σχέδιο δημιουργίας αδιεξόδου με τα σκουπίδια ήταν στρατηγική κίνηση βγαλμένη από το σύγγραμα του Φόν Κλαούζεβιτς Vom Kriegeν .
Η συσωρευμένη βρώμα δημιουργησε χημικές ενώσεις ισάξιες πυρηνικού όπλου που συμπυκνωμενες σε βόμβες πλήττουν τις απέναντι χώρες .
Όλα ήσαν για την δημιουργία εφοδίων για να επιχειρηθεί ο βομβαρδισμός της απέναντι γής που εχει μετατραπεί σε Χιροσίμα , Τα ερείπια θα ενταχθούν άμεσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
.