ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ

SDGG

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ 
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ
ΕΡΓΑΤΗ ΓΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

3/1/2018

Αναπαράγουμε κομμάτι της Ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας αγώνα για τη στυγνή δολοφονία εργάτη από Χρυσαλήτη ….το ποιόν του δολοφόνου μέχρι χθές κρυβόταν σκόπιμα από αρχές και ενημερωτικά φύλλα.

———————————//////—————————
Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη.

Παρά ταύτα, όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ της Κέρκυρας δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά για τη σχέση του δράστη με μια εγκληματική οργάνωση που διαπράττει και καλεί σε εν ψυχρώ δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών, σαν και αυτή που συνέβη στη Λευκίμμη.

Η δολοφονία του Αλβανού συγχωριανού μας είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της ΧΑ στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ. Η κλιμάκωση αυτή συνοδεύεται με την ταυτόχρονη έξαρση των φασιστικών συμπεριφορών, των απειλών και της στοχοποίησης συγχωριανών μας με δημοκρατικές, αριστερές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις…..

……Γι αυτό και θεωρούμε ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ σε αυτή τη δολοφονία όσους Λευκιμμιώτες έδειξαν και επιμένουν να δείχνουν εγκληματική ανοχή απέναντι στη ΧΑ, αποδεχόμενοι την παρουσία της στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, στη λογική του «κανείς δε μας μυρίζει και κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα», θέτοντας τον ίδιο τον αγώνα σε κίνδυνο και προσφέροντας στην Κυβέρνηση την ευκαιρία να μιλά για χωριό ακροδεξιών εγκληματιών.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του συγχωριανού μας έρχεται να καταδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο πως η ανοχή και συνενοχή μερίδας κατοίκων της Λευκίμμης στην παρουσία της ΧΑ «χάριν της ενότητας του αγώνα» και παράλληλα η στοχοποίηση και συκοφάντηση δημοκρατικών και αντιφασιστών κατοίκων οι οποίοι από καιρό προειδοποιούν και καταγγέλλουν την παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Λευκίμμη και στο κίνημα, είναι που έφερε τα πράγματα ως εδώ. Αν δεν δράσουμε όπως οφείλουμε μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα….

https://lefkimmi.wordpress.com/…/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA…/…

—————————————————————————————————————————————–


ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ

29/11/2018

Έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αν δεν θέλουμε να γίνουμε μια κοινωνία του μίσους και την βαρβαρότητας.

47129563_2214898485195901_1689996728201117696_n

—————————————————————————————————————————————–

47079602_2213524181999998_7379381824646021120_n.jpg

28/11/2018

Το Αλεύχιμον ,
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λευκίμμης

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση στο δημοτικό σχολείο Τεμπλονίου την Κυριακή 25.11.18

Αναφορικά με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 17:00, στο δημοτικό σχολείο Τεμπλονίου και για την οποία έχουμε απευθυνθεί με προσκλήσεις σε όλους τους συλλόγους της νότιας Κέρκυρας αλλά και παραπέρα, μετά λύπης μας δηλώνουμε πως ως σύλλογος δεν θα δώσουμε το παρών.

Ο λόγος είναι πως κάποιοι από τους συνδιοργανωτές , έξι ημέρες μετά την απόφαση για υλοποίηση αυτού του ανοιχτού διαλόγου (και μόλις μια ημέρα πριν), επέλεξαν να μην συνδιαλεχτούν μαζί μας , χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα για ακόμα μία φορά , τις δήθεν ακροδεξιές πεποιθήσεις μελών του συλλόγου.

Την αποποίηση της οποιαδήποτε ταύτισης με κομματικές πεποιθήσεις, την έχουμε πραγματοποιήσει πολλές φορές και δημόσια αλλά και με δικονομικά μέσα!

Για πολλοστή και τελευταία φορά δηλώνουμε πως ως συλλογικότητα δεν έχουμε και επουδενί επιθυμούμε να έχουμε καμία σχέση με κανένα άκρο της πολιτικής , ούτε της δεξιάς αλλά ούτε και της αριστεράς.

Δεν δεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε ποτέ ξανά καμία προσβολή για το ποιοι είμαστε αλλά ούτε και υποδείξεις για το πώς πράττουμε .

Κάθε μας δράση εγκρίνεται μέσα από ανοιχτό – δημοκρατικό διάλογο όλων όσων επιθυμούν να πλαισιώνουν τον σύλλογο (κάτι το οποίο φροντίζουμε να συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως).

Προκειμένου λοιπόν να μην αποτελέσουμε εμπόδιο σε κανέναν, για ακόμα μία φορά θα κάνουμε πίσω και θα αφήσουμε ελεύθερο το πεδίο δράσης σε όλους αυτούς που επηρεάζονται από πολιτικές- κομματικές πεποιθήσεις και οι οποίες προφανώς όχι μόνο κυριεύουν την ενεργοποίηση τους σε κοινωνικά ζητήματα αλλά τις κατευθύνουν κιόλας.

Εμείς δεν έχουμε παρά να παραμείνουμε πιστοί στους σκοπούς μας οι οποίοι περιορίζονται αυστηρώς στο κοινωνικό όφελος του τόπου μας.

Τέλος επιθυμούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους συλλόγους , φορείς και σωματεία στα οποία αποστείλαμε προσκλήσεις και τα οποία σαφώς και παροτρύνουμε να συμμετάσχουν στον αυριανό διάλογο.

Με εκτίμηση ,
το Δ.Σ.

—————————————————————————————————————–

28/11/2018

Απόφαση του 15μελους του ΓΕΛ Λευκίμμης

Η πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού του σχολείου συμφώνησε πως είναι αναγκαίο να πάρουμε θέση για τη πανελλαδική διαμαρτυρία για το Μακεδονικό ζήτημα. Είμαστε αντίθετοι με τη παραπάνω διαμαρτυρία για τους παρακάτω λόγους:
• Δεν πρόκειται να μπούμε ως μαθητές σε πολιτικά παιχνίδια
• Δεν πρόκειται να συμμεριστούμε τον εθνικισμό και τον Ρατσισμό που συμμερίζονται οι “Ανώνυμοι” οργανωτές της διαμαρτυρίας.
• Κατακρίνουμε τις αλυτρωτικές τάσεις κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μας.
• Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον οποιονδήποτε Αλβανό, Σκοπιανό, Βούλγαρο ή Τούρκο συμμαθητή μας.

Δεν υφίσταται λόγος μίσους ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών, χρώματος κ.ο.κ.

Για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε την ειρήνη και την ισονομία ανάμεσα σε όλους τους λαούς Σεβασμός για όλους τους ανθρώπους, ειρηνική συνύπαρξη για τους λαούς όλου του κόσμου. Κατακρίνουμε τον Ρατσισμό, τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται.
Η προπαγάνδα ευτυχώς στο σχολείο μας δεν “έπιασε τόπο”.

——————————————————————————————————————–

46844884_2212054472146969_7079219251956940800_o

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Απεργία αύριο . 10πμ στο εργατικό Κέντρο

27/11/2018

Ύστερα από χρόνια οικονομικής και ηθικής εξάντλησης του Ελληνικού λαού από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ψήφισαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ., τα επικοινωνιακά τεχνάσματα περί εξόδου από τα Μνημόνια δεν ξεγελούν κανένα.

Η οικονομική λιτότητα, η κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η στέρηση ελπίδας και προοπτικής είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και για τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, η μείωση των εργατικών και κυρίως των εργοδοτικών εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα και, πάνω από όλα, τα στραβά μάτια των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στη οργιώδη “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυρίαρχοι λόγοι που οδήγησαν στην ολοκληρωτική κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων από τα οποία στέρησαν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια.

Κανείς δε μπορεί πλέον να αρνηθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αυτή που μόνιμα θίγεται από τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων κυβερνήσεων. Αποτελεί, συνεπώς, μονόδρομο η ενότητα όλων και η αντίσταση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμικούς πολίτες.

Όλοι μαζί οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια:

στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
στη δραματική και συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.
στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διασπάθιση των εισφορών των εργαζομένων και των κόπων δεκαετιών.
στην επικίνδυνη ισοπέδωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας.
στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.
και να διεκδικήσουμε:

Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€.
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΕΝΩΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

—————————————————————————————————————————————–

46470005_2204918946193855_1043059754458415104_n

22/11/2018

Μπούκας Χρυσόστομος

Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ΓΝΚ

Μάθατε ένα από τα πολλά που συμβαίνουν; Θα σας το πούμε εμείς.
Οξύ και βαρύ περιστατικό που χρειαζόταν να μεταφερθεί επειγόντως στο τριτοβάθμιο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν έγινε αποδεκτό από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.
Γεια σου γίγαντα βουλευτή Παυλίδη που υποστήριξες να μας πάρουν ακόμα και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ οι Γιαννιώτες!
Μετά χίλιες δυό διαπραγματεύσεις, πιέσεις, και εντολές(!!) έγινε προγραμματισμός να μεταφέρει τον ασθενή ασθενοφόρο της Κέρκυρας μέχρι Ηγουμενίτσα και από Ηγουμενίτσα να παραλάβει τον ασθενή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.
Απίθανα πράγματα! Μόνο στην Ελλάδα!
Πλάστε τώρα την εικόνα με το νου σας. Ο ασθενής να μεταφέρεται από το ένα ασθενοφόρο στο άλλο, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσα στη βροχή και το αγιάζι.
Καλά, θα πείτε. Μια αβαρία λόγω του επείγοντος του θέματος.
Αμ, δε.
Το ασθενοφόρο της Κέρκυρας περίμενε (!!) κοντά στη μία ώρα να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ξεφτίλες, ε ξεφτίλες!
Φανταστείτε: δυό ώρες κοντά να φθάσει ο ασθενής (επείγον περιστατικό) από Κέρκυρα σε Ηγουμενίτσα με το πλοίο, να περιμένει στο λιμάνι άλλη μία ώρα για να έρθει το ασθενοφόρο από τα Γιάννενα, να.. μεταφορτωθεί και να.. συνεχιστεί η διακομιδή (άλλη μία ώρα!).
Ξεφτίλες, ε ξεφτίλες!
Να πάνε όλα καλά στον άνθρωπο. Αλλά κάποιος Κερκυραίος θα πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, περιμένοντας βοήθεια!
Όταν εμείς φωνάζουμε ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα, στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, σταθμοί ΕΚΑΒ στο Βορρά και στο Νότο, οι δύο τιτάνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. κ. Βάκη και Παυλίδης μας απαντούν με εξυπνάδες «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον κ. Μπούκα, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν».
Μάθετε λοιπόν και τη συνέχεια: ολόκληρη η Κέρκυρα ξέμεινε με ένα ασθενοφόρο, γιατί όπως είπαμε το άλλο ξεχείμαζε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, περιμένοντας το ασθενοφόρο από τα Γιάννενα!!! Μύλος. Και στη μέση ο ασθενής (επείγον περιστατικό).
Το ένα και μοναδικό λοιπόν ασθενοφόρο που έμεινε στην Κέρκυρα, πήγε για ασθενή εκτός πόλης.
Σε ταυτόχρονο τροχαίο δυστύχημα που έγινε με νεαρό, αυτός κείτονταν στο οδόστρωμα κάπου δύο τρείς ώρες να έρθει να τον πάρει το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο!!
Γιατί δεν φωνάζετε; Γιατί δεν διαμαρτύρεστε; Σε ποιόν χρωστάτε;
Για αυτό λέμε: θα πάμε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.
Περιτριγυριζόμαστε από άχρηστους, ανίκανους και ανόητους.
Ξεσηκωθείτε! Η κακή μας μοίρα φαίνεται ότι μας περικυκλώνει.
Αν δεν θέλετε να ξεσηκωθείτε για σας, έχετε υποχρέωση να το κάνετε για τα παιδιά σας.
Μην κλαίτε στους διαδρόμους των Νοσοκομείων έξω από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και καταριέστε την μοίρα. Είναι στο χέρι σας να την αλλάξετε αυτή την κακή μοίρα.
Ξεσηκωθείτε!
Όχι για την Black Friday.
Για την υγεία και την ζωή σας.

Κέρκυρα 21/11/2018

Μπούκας Χρυσόστομος

—————————————————————————————————————————————-

46288049_2193754810643602_5950578352820584448_n

14/11/2018

Ανακοίνωσις της Ιερά Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και διαποντίων Νήσων

“Οἱ ἱερεῖς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων συμμετείχαμε σέ ἔκτακτη ἱερατική σύναξη ἡ ὁποία ἔγινε ὑπό τήν προεδρία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου τήν Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στό Πνευματικό Κέντρο τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας. Θέμα τῆς συνάξεως ἦταν οἱ ἐξελίξεις οἱ ὁποῖες ἀφοροῦν τόσο τήν ἐπικείμενη συνταγματική ἀναθεώρηση, ὅσο καί τήν θέση μας στήν ἑλληνική κοινωνία, ὕστερα ἀπό τήν αἰφνίδια ἀνακοίνωση προθέσεως συμφωνίας μεταξύ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου καί τοῦ Πρωθυπουργοῦ κ. Τσίπρα.
Οἱ ἱερεῖς, ὕστερα ἀπό συζήτηση καί κατάθεση προβληματισμῶν, ὁμοφώνως ἐγκρίνουμε καί ὑπογράφουμε τό κάτωθι ψήφισμα:

1. Ἐκφράζουμε τήν βαθιά ἀνησυχία μας καί τήν ἀντίθεσή μας στήν πρόταση τοῦ κυβερνῶντος κόμματος γιά ἀναθεώρηση τοῦ ἄρθρου 3 τοῦ Συντάγματος τῆς χώρας μας μέ τήν εἰσαγωγή τῆς πρότασης: «Ἡ Ἑλληνική Πολιτεία εἶναι θρησκευτική οὐδέτερη». Κατ’ ἀρχάς ἡ δήλωση αυτή διαγράφει μέ τόν πλέον ἐπίσημο τρόπο ἕνα συστατικό στοιχεῖο τῆς ταυτότητας τῆς πατρίδος μας, ὅπου Πολιτεία καί Ἐκκλησία πορεύονται ἀπό τά χρόνια τοῦ Βυζαντίου μέ συναλληλία. Ἡ θρησκευτική οὐδετερότητα τῆς ἑλληνικῆς πολιτείας θά ἔχει ἄμεσες συνέπειες στόν τρόπο λειτουργίας τοῦ κράτους ἔναντι τῶν παραδόσεων τοῦ λαοῦ μας, οἱ ὁποῖες εἶναι κατοχυρωμένες θεσμικά. Εἶναι πιθανόν νά καταργηθοῦν γιά παράδειγμα ἀπό ἐπίσημες ἑορτές τοῦ κράτους οἱ ἑορτές τῆς πίστεώς μας, ὅπως τά Χριστούγεννα, τά Θεοφάνεια, ἡ Κοίμηση τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ἡ μνήμη τῶν τοπικῶν Ἁγίων, μέ ὅ,τι αὐτό συνεπάγεται γιά τίς ἀργίες ἀπό τήν ἐργασία, ἀπό τά μαθήματα τῶν σχολείων, ἀπό τό δικαίωμα στολισμοῦ τῶν πόλεων, ἀπό τήν τέλεση λιτανειῶν, εφόσον ὅλες αὐτές οἱ ἐκδηλώσεις θά θεωροῦνται στοιχεῖα τοῦ ἰδιωτικοῦ βίου τῶν ἀνθρώπων καί ὄχι τῆς δημόσιας παράδοσης. Παράλληλα, δέν ἀποκλείεται νά τεθοῦν ζητήματα ὅπως ἡ ἀφαίρεση τοῦ σταυροῦ και τῶν εἰκόνων ἀπό δημόσιους χώρους, ἀπό τά σχολεῖα, τά δικαστήρια, ἐνῶ καί τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν αὐτομάτως θά μετατραπεῖ σέ Θρησκειολογία.

Ἡ μέχρι τώρα συμπόρευση Πολιτείας καί Ἑκκλησίας εἶναι σύμφωνη μέ τα πατροπαράδοτα τοῦ λαοῦ μας, ενῶ οὐδέποτε ἐτέθη ζήτημα παραβίασης τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας καί ὅλων τῶν δκαιωμάτων τῶν ἑτεροδόξων, τῶν ἀλλοθρήσκων, τῶν θρησκευτικῶς ἀδιαφόρων, τῶν ἀθέων, καθότι προστατεύονται ἐπαρκῶς ἀπό τό ἄρθρο 13 τοῦ ὑφιστάμενου Συντάγματος.
Ἐπικρατοῦσα θρησκεία σημαίνει μέχρι σήμερα ὅτι ἡ πολιτεία ἀναγνωρίζει ὡς θρησκεία τοῦ κράτους τήν πίστη τῆς Ὀρθοδόξου Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας, τήν ὁποία ἀκολουθεῖ ἡ συντριπτική πλειονότητα τῶν Ἑλλήνων. Ὅπως παρατηρεῖ, ἄλλωστε, ὁ Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος: «Ἡ Ἑλληνική Πολιτεία δέν μπορεῖ νά εἶναι θρησκευτικά οὐδέτερη ὅταν εἶναι ὑποχρεωμένη νά προστατεύση τήν μουσουλμανική μειονότητα τῆς Θράκης, βάσει τῆς συνθήκης τῆς Λωζάννης».
Διαμαρτυρόμεθα λοιπόν γιά τήν πρόταση καί ζητοῦμε τό ἄρθρο 3 νά παραμείνει ὥς ἔχει.

2. Σέ ὅ,τι ἀφορᾶ στό θέμα τῆς μισθοδοσίας τοῦ κλήρου ἐκφράζουμε τήν βαθιά ἀνησυχία μας γιά τήν ἀνακοινωθεῖσα πρόθεση συμφωνίας γιά τούς κάτωθι λόγους:
α. διότι ἔγιναν διαπραγματεύσεις ἐν κρυπτῷ μεταξύ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου καί τοῦ πρωθυπουργοῦ, ὡσάν ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος νά μήν διοικεῖται ἀπό τήν Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας, ἀλλά μόνον ἀπό τόν Ἀρχιεπίσκοπο. Τήν ἴδια στιγμή, γιά ἕνα θέμα τό ὁποῖο ἔχει ἄμεσες συνέπειες στήν ζωή τόσο ἡμῶν τῶν ἰδίων ὅσο καί τῶν οἰκογενειῶν μας, καθότι οἱ περισσότεροι εἴμαστε ἔγγαμοι καί γονεῖς, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ἐφάνη σάν νά μήν ἐνδιαφέρεται γιά τήν γνώμη μας, σάν νά μήν ἐνδιαφέρεται γιά τούς ἱερεῖς, τά παιδιά του, τά παιδιά ὅλων τῶν ἐπισκόπων!
β. Ἡ ὅλη μεθόδευση τῆς συμφωνίας εἶναι τό εὐχαριστῶ γιά τό ὅτι ἐπί δέκα χρόνια στά ὁποῖα ἐκράτησε καί κρατᾶ ἡ οἰκονομική κρίση στήν πατρίδα μας, ἡ Ἐκκλησία καί ἰδιαίτερα οἱ ἐνορίες καί οἱ ἱερεῖς, ὡς ἀχθοφόροι τῆς ἀγάπης, τρέξαμε καί θά συνεχίσουμε νά τρέχουμε προκειμένου νά συλλέξουμε τόν ἐπιούσιο ἄρτο τῶν ἀνθρώπων πού μαστίζονται ἀπό τήν κρίση καί ἔχασαν τήν ἀξιοπρεπῆ ζωή καί διαβίωσή τους. Οἱ ἱερεῖς, εἴτε μέ τά συσσίτια, εἴτε μέ τά κοινωνικά παντοπωλεῖα, μέ τήν συγκέντρωση ρούχων καί φαρμάκων προσπαθήσαμε νά στηρίξουμε τό σύνολο τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας, γιά νά μήν καταρρεύσει. Τό μεγαλύτερο προνοιακό ἔργο τῆς πατρίδας μας τό ἔχει ἀναλάβει ἡ Ἐκκλησία καί οἱ προνοιακές μονάδες εἶναι οἱ ἄριστες, σέ σύγκριση μάλιστα καί μέ τίς κρατικές. Ἀντί τοῦ μάνα λοιπόν χολή; Ἀντί τοῦ εὐχαριστῶ ὁ διωγμός καί ὁ ἐμπαιγμός;
γ. Ἡ ὅλη ἐπιχειρηματολογία περί τῆς προθέσεως συμφωνίας στηρίζεται οὐσιαστικά στό ὅτι τό ἑλληνικό κράτος δέν ἔχει ἀναγνωρίσει ἐπίσημα ὅτι ὀφείλει στήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἀποζημίωση γιά τήν ἀναγκαστική ἀπαλλοτρίωση τῆς περιουσίας της, καί γι’ αὐτό χορηγεῖ τούς μισθούς τῶν κληρικῶν. Ὅταν ὅμως τό ἑλληνικό κράτος ἐν τοῖς πράγμασι (de facto) χορηγεῖ αὐτήν τήν μισθοδοσία, μέ πρώτη ἀπόφαση τῆς Δ’ Ἐθνοσυνέλευσης τοῦ 1829 καί μέ ὁριστική καταβολή τῶν ὑπεσχημένων ἀπό τό 1945 (μέρους τοῦ μισθοῦ), τό 1968 (πλήρης ἐξομοίωση τῶν κληρικῶν μέ τούς ὑπόλοιπους δημοσίους ὑπαλλήλους) καί τό 2013 μέ τήν ἔνταξη τῶν κληρικῶν στήν Ἑνιαία Ἀρχή Πληρωμῶν, τί ἄλλο μαρτυρεῖ παρά τήν ἀναγνώριση ἐκ μέρους τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας ὅτι ὀφείλει στήν Ἐκκλησία;
Σκόπιμα ( ὁ Ἁρχιεπίσκοπος σπεύδει νά χαιρετίσει τήν συμφωνία ὡς τήν πρώτη ἐπίσημη ἀναγνώριση ἀπό τήν πλευρά τοῦ κράτους ὅτι μισθοδοτεῖ τόν κλῆρο ἀντί τῆς περιουσίας πού ἀπαλλοτρίωσε. Μήπως ὅμως ἡ ἔμμεση παραίτηση τῆς Ἐκκλησίας ἀπό ὅποιο δικαίωμα ἄλλης ἀποζημίωσης, ἔστω καί μέ ἀμφίβολα ἀποτελέσματα (ἄν καί ἡ ἀπόφαση τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Δικαστηρίου Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων τό 1994 γιά τήν μοναστηριακή περιουσία, διά τῆς ὁποίας δικαιώθηκαν οἱ Μονές πού προσέφυγαν σ’ αὐτό ἐναντίον τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους πού ἐπεχείρησε νά ἀπολλοτριώσει γιά μία ἀκόμη φορά τίς περιουσίες τους μέ τόν νόμο Τρίτση τοῦ 1987, δείχνει ὅτι ὅταν ὑπάρχει θέληση, προετοιμασία καί ἀποφασιστικότητα ὅλα γίνονται), λύνει τά χέρια τοῦ κράτους γιά νά φανεῖ ἐπιλῆσμον γιά μία ἀκόμη φορά;
δ. Πόσο βέβαιοι καί ἥσυχοι μποροῦμε νά εἴμαστε γιά τήν ἀπόδοση τῆς ἐπιδότησης μέ τήν ὁποία τό ἑλληνικό κράτος θά καλύψει τούς μισθούς τῶν κληρικῶν, ὅταν διαπιστώνουμε καθημερινά ὅτι ὅπου ὑπάρχει ὁ τρόπος τῆς ἐπιδότησης, αὐτή δέν καταβάλλεται πάντοτε πλήρως καί στήν ὥρα της; Γιατί δέν ἀρκούμαστε στήν καταβολή τῶν μισθῶν μας ἀπό τήν Ἑνιαία Ἁρχή Πληρωμῶν, διά τῆς ὁποίας ὅ,τι ἰσχύει γιά τούς ἄλλους κρατικούς ὑπαλλήλους ἰσχύει καί γιά μᾶς, κάτι πού μᾶς ἀπάλλαξε ἀπό τό ἄγχος τῆς ἐπιβίωσης, δίδοντάς μας τήν δυνατότητα νά ἀφοσιωθοῦμε ἀπρόσκοπτα στά καθήκοντά μας;
ε. Γιατί νά ὑπάρξει διαχωρισμός ἀνάμεσα στούς ἱερεῖς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί στούς ἱερεῖς τῆς Κρήτης καί τῶν Δωδεκανήσων, ὅπως δυστυχῶς ἀφήνεται νά διαφανεῖ σχετικά μέ τήν συμφωνία; Δύο ταχυτήτων ἱερεῖς θά ὑπάρξουν: αὐτοί πού θά περιμένουν τήν ἐπιδότηση καί αὐτοί πού θά ἀνήκουν στήν Ἑνιαία Ἁρχή Πληρωμῶν. Μήπως στήν συνέχεια θά ὑπάρξουν καί δύο καθεστῶτα ἐκκλησιαστικῆς ἐκπαίδευσης, αὐτά τῶν Ἀκαδημιῶν Ἀθήνας, Θεσσαλονίκης καί Ἰωαννίνων, στά ὁποῖα οἱ διδάσκοντες καί τό προσωπικό θά πληρώνονται μέ ἐπιδότηση, καί τῆς Κρήτης, στό ὁποῖο οἱ πληρωμές θά γίνονται ἀπό τήν Ἑνιαία Ἀρχή Πληρωμῶν; Μήπως θά ὑπάρξουν καί δύο περιεχόμενα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, δύο τρόποι ἀναγνωρίσεως τῶν Μητροπολιτῶν κ.ο.κ. Τραγελαφικές καταστάσεις…
στ. Διαμαρτυρόμαστε γιά τόν χαρακτηρισμό ὅτι μέ τήν συμφωνία «θά ἀποτινάξουμε τήν ρετσινιά τοῦ δημοσίου ὑπάλλήλου». Τό ὅτι τύποις δέν εἴμαστε «δημόσιοι ὑπάλληλοι» ἀλλά «θρησκευτικοί λειτουργοί», τό γνωρίζουμε. Τό ὅτι στήν οὐσία οὐδέποτε συμπεριφερόμαστε καί λειτουργοῦμε ὡς «δημόσιοι ὑπάλληλοι», μέ τήν κακή ἔννοια τοῦ ὅρου, δηλαδή ὡς ἀνεύθυνοι, ἀδιάφοροι, κακοί ἐπαγγελματίες, οἱ ὁποῖοι κοιτοῦμε μόνο τό ὡράριο καί τόν μισθό μας, τό γνωρίζει τόσο ὁ ἐπίσκοπός μας ὅσο καί ὁ λαός τόν ὁποῖο διακονοῦμε ἀπό φυλακῆς πρωίας μέχρι νυκτός, χωρίς ἀργίες, χωρίς Κυριακές, χωρίς νά ἐπικαλεστοῦμε ὡράρια, μέ στερήσεις, κάποτε καί μέ παραμέληση τῶν παιδιῶν μας. Προτιμοῦμε ὅμως νά εἴμαστε «δημόσιοι ὑπάλληλοι» μέ τήν ἔννοια ὅτι ὑπηρετοῦμε τό κοινό καλό καί ἐπιστρέφουμε στό πολλαπλάσιο στήν πολιτεία πού μᾶς χορηγεῖ τόν μισθό μας, κοινωνικό, ἠθικό, ὑλικό, πνευματικό καλό, μέ πνεῦμα προσφορᾶς καί θυσίας, καθώς καί διάσωσης τῶν πατροπαράδοτων τοῦ τόπου μας, ὅπως κανένας ἄλλος δημόσιος θεσμός!
ζ. Στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἰσχύουν ἡ ἐλευθερία τοῦ λόγου, «ἡ τῶν πλειόνων ψῆφος», ἀλλά καί ἡ πειθώ καί ὁ διάλογος καί ὄχι «ἡ ἑνός ἀνδρός ἀρχή». Ζητοῦμε λοιπόν ἀπό τήν Ἱεραρχία τῆς Ἑκκλησίας τῆς Ἑλλάδος νά μήν συναινέσει στήν πρόθεση συμφωνίας, γιά τήν ὁποία, ἀληθινά τί ἐμπαιγμός, τόσο ὁ πρωθυπουργός ὅσο καί ὁ κυβερνητικός ἐκπρόσωπος, ἀλλά καί ἄλλα ἁρμόδια χείλη, θεώρησαν ὅτι εἶναι ἤδη συμφωνία, καθώς διακήρυξαν τήν πρόθεσή τους νά προκηρύξουν τήν πρόσληψη 10.000 δημοσίων ὑπαλλήλων στήν θέση ἡμῶν, τούς ὁποίους κατά τά ἄλλα ἡ δική μας φυσική ἡγεσία μᾶς θεωρεῖ «μή δημόσιους ὑπάλληλους»!
Ἐξουσιοδοτοῦμε τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο, ὁ ὁποῖος ὡς ἀληθινός πατέρας ἀπό τήν πρώτη στιγμή πού πληροφορήθηκε τά τῆς συμφωνίας ἐξέφρασε τήν συμπαράσταση, τό ἐνδιαφέρον καί τήν ἀγωνία του γιά μᾶς καί τίς οἰκογένειές μας, ὅπως πράττει ἀδιαλείπτως ἐδῶ καί δεκαέξι χρόνια, νά μεταφέρει τίς θέσεις μας στήν Ἱεραρχία καί νά ὑπερασπιστεῖ ὄχι δικαιώματα μόνο, ἀλλά κυρίως τήν τιμή πρός τά πρόσωπά μας τήν ὁποία ἐπέδειξαν ὅλες οἱ προηγούμενες κυβερνήσεις καί πού ἡ παροῦσα δείχνει ὅτι θέλει νά θέσει σέ ἀμφισβήτηση”.

—————————————————————————————————————————————–

46098972_2192385810780502_6267475767362322432_n

13/11/2018

Συνταξιούχοι του ΙΚΑ Κέρκυρας

Το Δ/Σ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας αποφάσισε ομόφωνα να μεταθέσει χρονικά την απεργιακή του συγκέντρωση. Σε συντονισμό με την πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και με την αντίστοιχη μετάθεση της απεργίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας ορίζουμε τη συγκέντρωσή μας για το πρωί της 28ης Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Καλούμε και πάλι όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην απεργία, καθώς ο κλάδος μας εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των κυβερνήσεων, μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, έχοντας πια γίνει τα μόνιμα θύματα μιας καταστροφικής πολιτικής λιτότητας.

Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε:
1) Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία
2) Καταβολή 13 και 14 σύνταξης.
3) Επαναφορά του ΕΚΑΣ.
4) Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
5) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.
6) Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
7) Ζητάμε μισθούς 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε μαζικά κι ενωτικά. Οφείλουμε να δώσουμε όλοι το παρόν στην πανελλαδική απεργία, την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, με στόχο να σταματήσουμε τα ψέμματα και την υποκρισία τους.

—————————————————————————————————————————————–

46239696_2192382070780876_7388185850472824832_o

13/11/2018

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Η απεργιακή κινητοποίηση συντονίζεται με την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ σε πανελλαδικό επίπεδο και πραγματοποιείται πλέον στις 28 Νοεμβρίου σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, 28 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί. Ο αγώνας μας έχει τους ίδιους στόχους, τα αιτήματα αφορούν τα ίδια δικαιώματά μας.

Όλοι μαζί οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια:
στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
στη δραματική και συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.
στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διασπάθιση των εισφορών των εργαζομένων και των κόπων δεκαετιών.
στην επικίνδυνη ισοπέδωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας.
στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.
και να διεκδικήσουμε:
Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€.
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΕΝΩΤΙΚΑ
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

—————————————————————————————————————————————-

45380297_2182922761726807_8481221749898215424_n

6/11/2018

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην παγκερκυραϊκή απεργία της Τετάρτης, 14 Νοέμβρη.

Ύστερα από χρόνια οικονομικής και ηθικής εξάντλησης του Ελληνικού λαού από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ψήφισαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ., τα επικοινωνιακά τεχνάσματα περί θεωρητικής εξόδου από τα Μνημόνια δεν ξεγελούν κανένα, καθότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι η οικονομική και η πολιτική ανεξαρτησία της χώρας έχει υποθηκευτεί για κάποιες δεκαετίες ακόμα

Η οικονομική λιτότητα, η κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η στέρηση ελπίδας και προοπτικής είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και για τα επόμενα χρόνια.

Οι τεράστιες μειώσεις που έχουμε υποστεί στα εισοδήματά μας, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ούτε καν για σταδιακή αποκατάσταση. Αντίθετα η αφαίμαξη θα ενταθεί με την προγραμματισμένη σταδιακή πτώση του αφορολόγητου ορίου.

Επιπλέον, η μείωση των εργατικών και κυρίως των εργοδοτικών εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα και, πάνω από όλα, τα στραβά μάτια των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στη οργιώδη “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυρίαρχοι λόγοι που οδήγησαν στην ολοκληρωτική κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων από τα οποία στέρησαν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια.

Κανείς δε μπορεί πλέον να αρνηθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αυτή που μόνιμα θίγεται από τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων κυβερνήσεων. Αποτελεί, συνεπώς, μονόδρομο η ενότητα όλων και η αντίσταση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμικούς πολίτες.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια:

στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
στη δραματική και συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.
στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διασπάθιση των εισφορών των εργαζομένων και των κόπων δεκαετιών.
στην επικίνδυνη ισοπέδωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας.
στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.
και να διεκδικήσουμε:

Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€.
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση
όλων των συντάξεων.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, απέναντι στην παραπλανητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για τα αιτήματά μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΕΝΩΤΙΚΑ

στην 24ωρη απεργία που προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018.

——————————————————————————————————————————————

45009553_2165956356756781_5354297662180950016_n

28/10/2018

Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα!

Στις 29 Οκτώβρη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!!

Μέχρι στιγμής, έχουν οριστεί οι εξής μαθητικές πορείες στις 29 Οκτώβρη:

Αθήνα: 12.00, Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ “Πανεπιστήμιο”)
Θεσσαλονίκη: 12.00, Άγαλμα Βενιζέλου
Πάτρα: 10.30, πλ. Γεωργίου
Αγρίνιο: 11.00, πλ. Δημάδη
Αλεξανδρούπολη: 12.00, Πλάτανος
Άρτα: 10.00, πλ. Κιλκίς
Βέροια: 12.00, πλ. Δημαρχείου
Βόλος: 10.00, πλ. Ελευθερίας
Γιάννενα: 10.30, Ακαδημία
Γιαννιτσά: 11.30, πλ. Μάγγου
Δράμα: 12.00, πλατεία
Ηράκλειο: 10.00, πλ. Ελευθερίας
Καρδίτσα: 10.30, κεντρική πλατεία
Κατερίνη: 12.00, πλ. Κατερίνης
Κέρκυρα: 12.00, Γενικά Λύκεια
Κεφαλονιά: 12.00, Αργοστόλι, έξω από την αντιπεριφέρεια
Κιλκίς: 12.00, πλ. Ειρήνης
Κοζάνη: 11.00, κεντρική πλατεία
Κως: 12.00, πλ. Ελευθερίας
Λαμία: 13.00 πλ. Πάρκου
Λάρισα: 12.30, κεντρική πλατεία
Λέσβος: 11.00, κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης
Μουδανιά: 12.00, πλ. Μουδανιών
Ξάνθη: 12.00, Ρολόι
Πολύγυρος: 12.00, Δημαρχείο Πολύγυρου
Πρέβεζα: 10.00, Φόρος
Πύργος: 10.30, 2ο ΓΕΛ Πύργου
Ρέθυμνο: 10.00, Δημαρχείο
Ρόδος: 11.00, ΕΠΑΛ πόλης
Σάμος: 10.00, πλ. Καρλοβασίου
Σέρρες: 12.00, πλ. Ελευθερίας
Τήνος: 13.00, ΓΕΛ Τήνου
Τρίκαλα: 12.00, πλ. Ρήγα Φεραίου
Φλώρινα: 10.30, κεντρική πλατεία
Χαλκίδα: 12.00, Στρογγυλό Παραλίας
Χανιά: 10.00, πλ. Αγοράς

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

—————————————————————————————————————————————–

44818007_2164231510262599_2129253599182585856_n

27/10/2018

Το Αλεύχιμον , Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λευκίμμης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Απόσπασμα άρθρου:
“Το σύστημα των μπλε κάδων είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο για τις εταιρείες που το ελέγχουν. Πρόκειται για μια καλοστημένη δουλειά που αποφέρει τεράστια κέρδη, ενώ το κόστος, τόσο το οικονομικό όσο και το περιβαλλοντικό, το πληρώνουν οι πολίτες.

Ας δούμε τι συμβαίνει, λίγο πιο αναλυτικά:

Τι κερδίζουν οι εταιρείες;

Από πού κερδίζουν λοιπόν οι εταιρείες αυτές, πέρα βέβαια από τα προϊόντα που παράγουν και πουλάνε;

Αρχικά, στην τιμή κάθε συσκευασμένου προϊόντος ενσωματώνουν το τέλος ανακύκλωσης –το κόστος δηλαδή της ανακύκλωσης της συσκευασίας. Έτσι, κάθε φορά που αγοράζουμε ένα συσκευασμένο προϊόν, πληρώνουμε και για το κόστος της ανακύκλωσής του, άσχετα από το γεγονός ότι ανακύκλωση δεν γίνεται ή γίνεται για ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Στο δε ποσοστό στο οποίο όντως γίνεται ανακύκλωση οι εταιρείες της ΕΕΑΑ κερδίζουν από την πώληση των διαχωρισμένων ανακυκλώσιμων υλικών στις βιομηχανίες –αυτές είναι που θα τα ανακυκλώσουν και θα τα αξιοποιήσουν.

Επιπλέον, για τα ανακυκλώσιμα υλικά που πουλάνε οι εταιρείες ανακύκλωσης στις βιομηχανίες επιδοτούνται με ένα έξτρα ποσό, που υπολογίζεται στα 20 – 25 ευρώ ανά τόνο – για τον «κόπο» που έκαναν να τα μεταφέρουν, να τα διαχωρίσουν στα επί μέρους υλικά κοκ.

Το μεγαλύτερο όμως μέρος των απορριμμάτων που φτάνουν στα κέντρα διαλογής, συμφέρει περισσότερο να καταλήξουν στους ΧΥΤΑ σαν «υπόλειμμα» ανακύκλωσης, παρά να διαχωριστούν και να ανακυκλωθούν. Κι αυτό καθώς η διαδικασία του διαχωρισμού των απορριμμάτων κλπ., απαιτεί και επενδύσεις κάποιων κεφαλαίων και περισσότερα εργατικά χέρια. Έτσι, οι εταιρείες επιλέγουν τη «λύση» του να στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων (ανακυκλώσιμων και μη) στους ΧΥΤΑ. Αυτό μάλιστα, γίνεται στην ουσία χωρίς κόστος, αφού το «υπόλειμμα ανακύκλωσης» θάβεται στις διάφορες χωματερές, όχι με έξοδα του κέντρου διαλογής ή της εταιρείας που δεν το διαχώρισε και δεν το προώθησε για ανακύκλωση, αλλά με έξοδα του δήμου από τον οποίο η εταιρεία παρέλαβε το περιεχόμενο του μπλε κάδου!

Σε κάθε περίπτωση ο δημότης πληρώνει αρχικά σαν καταναλωτής από την ώρα που θα αγοράσει ένα συσκευασμένο προϊόν. Παράλληλα, μέσω των δημοτικών τελών, πληρώνει για το κόστος ταφής των σκουπιδιών που δεν ανακυκλώνονται. Ακόμα, πληρώνει για το κόστος μεταφοράς στα ΚΔΑΥ των υλικών που προορίζονται για ανακύκλωση, τα οποία βάζει στους μπλε κάδους. Από τα ΚΔΑΥ, το μεγαλύτερο τμήμα των προοριζόμενων για ανακύκλωση απορριμμάτων… πηγαίνει και πάλι στις χωματερές όπου οι πολίτες καλούνται και πάλι να πληρώσουν για την ταφή τους. Όσο για το περιβαλλοντικό κόστος της ταφής των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ και τις επιπτώσεις στην υγεία μας, αυτό είναι ανυπολόγιστο…

ΕΟΑΝ: ή πώς επιτρέπονται τα οικονομικά και περιβαλλοντικά σκάνδαλα

Μα δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγχει; Αυτή είναι η φυσιολογική απορία που προκύπτει από όλα τα παραπάνω.

Υπάρχει, μόνο που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου το Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), του φορέα δηλαδή που έχει την ευθύνη να εποπτεύει τις εταιρείες ανακύκλωσης, αυτό δε πραγματοποιείται!

Ο ΕΟΑΝ έχει στο παρελθόν παραδεχτεί μια σειρά «προβλήματα» τα οποία δεν είναι σε θέση να λύσει. Συνοψίζοντας την κατάσταση, σε παλιότερο άρθρο της η κινηματική συλλογικότητα «Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση απορριμμάτων Αττικής» (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) συγκέντρωσε μια σειρά παραδοχές του οργανισμού για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τη μαφία της ανακύκλωσης. Αντιγράφουμε μερικές:

Ύπαρξη αισχροκερδικών κυκλωμάτων.
Εισφοροδιαφυγή και μη εγγραφή όλων των υπόχρεων διαχειριστών σε Συστήματα.
Ατελέσφορη επιβολή κυρώσεων.
Νομοθετικά κενά που δημιουργούν εμπόδια.
Προβλήματα με την επίτευξη των στόχων.
Κοινώς, ο ίδιος ο δημόσιος φορέας που οφείλει να εποπτεύει τις ιδιωτικές εταιρείες ανακύκλωσης παραδέχεται δημόσια ότι δεν μπορεί να το κάνει και ότι ακόμα και οι κυρώσεις που επιβάλλει πέφτουν στο κενό –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απλά δεν ισχύουν.

Παρότι ο ΕΟΑΝ έχει κάνει δημόσια τις παραπάνω παραδοχές, αντί να κλείσει την ΕΕΑΑ και να αναλάβει την ανακύκλωση ένας δημόσιος φορέας, συνεχίζει να την αφήνει στα χέρια της.

Έχουμε δηλαδή ένα κράτος που παραδέχεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει τους ιδιώτες από το να παρανομούν και αρκετά χρόνια μετά από αυτές τις παραδοχές, εξακολουθεί να τους αναθέτει την ανακύκλωση, ξέροντας ότι θα συνεχίσουν να παρανομούν!

Αυτό δεν είναι αδυναμία λύσης του προβλήματος. Αυτό είναι συνενοχή στην παρανομία. Τους επιτρέπουν να αισχροκερδούν και να καταστρέφουν το περιβάλλον και το λένε δημόσια!”
https://www.myota.gr/inde…/recycle/12705-2018-10-11-07-26-41

————————————————————————————————————————————-

44284836_2152150788137338_400567315952828416_n

Πρόσκληση διαμαρτυρίας , 28η Οκτωβρίου

ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ·ΠΕΜΠΤΗ,

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις. Αυτό το ΟΧΙ που ξεκίνησε να εορτάζεται από την πρώτη κιόλας χρονιά παρά το γεγονός ότι η χώρα μας τελούσε υπό Ιταλο-γερμανική κατοχή, μας υποδεικνύει πως πρέπει να πολεμάμε ενάντια στον οποιοδήποτε επιχειρεί να υφαρπάξει τα πολύτιμα αγαθά που με θυσίες μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας.
Ο σύλλογος Αλεύχιμον και το κίνημα Λευκίμμης συνεδρίασε και αποφάσισε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποτρέψει τους νέους να τιμήσουν αυτήν την ένδοξη για την χώρα ιστορική στιγμή όπου οι Έλληνες με τόλμη και σθένος υπερασπίστηκαν τα ιδανικά τους μπαίνοντας σε πόλεμο .
Ταυτόχρονα ακολουθώντας το προγονικό παράδειγμα θεωρούμε πως είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε όλα όσα εκείνοι μας κληροδότησαν. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μολύνει το περιβάλλον μας . Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από την γη των προγόνων μας. Να μην διώξουμε τα παιδιά μας μακριά από την γη που τους γέννησε.
Η Κέρκυρα οδηγήθηκε εσκεμμένα σε ένα επικίνδυνο για την σωματική και ψυχική υγεία αδιέξοδο. Δεν μας επιτρέπετε η πρόσβαση σε καθαρό αέρα. Και αυτοί που μεθόδευσαν αυτήν την αρπαγή μας έχουν κλέψει ήδη αρκετά. Κυρίως μας έχουν στερήσει κάθε αξιοπρέπεια να ζούμε και να εργαζόμαστε στον τόπο μας.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε κάθε Κερκυραίο πολίτη, από τον βορρά μέχρι το νότο, σε ειρηνική διαμαρτυρία την Κυριακή 28η Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. με σημείο συνάντησης το Πεντοφάναρο.
Το νησί μας είναι μια απέραντη χωματερή και οι Κερκυραίοι στερούμαστε το δικαίωμα να αναπνέουμε ελεύθερα. Όσοι πιστεύουν το ίδιο ας συμπορευτούν μαζί μας αυτήν την ιστορική ημέρα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στην μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν ώστε να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να διεκδικούμε τα αυτονόητα !

——————————————————————————————————————————————–

FSDADF

15/10/2018

Ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ημερίδα έγκυρης πληροφόρησης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με κεντρικούς ομιλητές τον πρόεδρο της Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ Σταύρο Αργυρόπουλο και τον Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο πρόεδρο της ΠΡΟΣΥΝΑΤ Δημήτρη Δαμάσκο,θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από τις 17:00 έως τις 22:00.

Την ημερίδα διοργανώνει το Εναλλακτικό Εργαστήρι, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τεμπλονίου και πολιτιστικοί φορείς της Κέρκυρας.

———————————————————————————————————————————————-

.jpg

9/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου θα πραγματοποιήσει και για τη φετινή χρονιά σειρά μαθημάτων Αστρονομίας.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 20:00-21:00 στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας. 
Οι εγγραφές για το μάθημα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00-21:00 στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο

—————————————————————————————————————————————–

42852329_2129159717103112_5796720375031136256_n

Δήλωση του Στέφανου Κουλούρη στο Start:

1/10/2018

“Με περικύκλωσε η διμοιρία και καθώς τους εξηγούσα ότι πηγαίνω μαζί με την κοπέλα μου , να ελέγξω τα ρεύματα του καραβιού στο οποίο εργάζομαι , δέχθηκα την πρώτη γροθιά στο πρόσωπο.

Χτυπούσαν με γροθιές , σφαλιάρες και κλοτσιές … Εκείνη την στιγμή , τους φώναζα: , Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο παιδιά , έχω πρόβλημα . Με έκαναν σκουπίδι , επειδή τους είπα ότι πάω στην δουλειά μου.

Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής της διμοιρίας να με αφήσουν , με άφηναν και μετά από λίγο , με ξαναχτυπούσαν.

Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια , μήπως μου έκαναν περισσότερα , μήπως με συνελάμβαναν. Έχω γνωματεύσεις από τους γιατρούς. Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν και οι υπεύθυνοι , γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός.”

——————————————————————————————————————————————-

42697771_2125509077468176_3000718273315602432_n

28/9/2018

Μουσική αγωγή για βρέφη και νήπια

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου,
σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας – Παράρτημα Κέρκυρας και την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας, για δέκατη χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια (1 έως 6 ετών).

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με τη μουσική, αλλά και των γονιών με τα παιδιά τους μέσω της μουσικής. Τα μαθήματα για τους μήνες Οκτώβριο 2018 – Ιανουάριο 2019 θα διδάξουν οι φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Βίλμα Κατσέλη καικ. Στέφανη Νεοφύτου, με τη συνεργασία και άλλων φοιτητών του Τ.Μ.Σ. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Ζωή Διονυσίου, Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Ιατρείο Κέρκυρας (Πλατεία Σκαραμαγκά), μία μέρα την εβδομάδα για κάθε ηλικιακή ομάδα παιδιών με το εξής πρόγραμμα: Τετάρτη 4.00-5.00 μ.μ. νήπια 4 – 6 ετών Τετάρτη 5.00-6.00 μ.μ. νήπια 2 – 3 ετών Τετάρτη 6.00-7.00 μ.μ. βρέφη 1 – 2 ετών Παρασκευή 5.00-6.00μ.μ. νήπια 3 – 4 ετών Παρασκευή 6.00-7.00 μ.μ. νήπια2 – 3 ετών Παρασκευή 7.00-8.00 μ.μ. βρέφη 1 – 2 ετών

Οι μουσικές δραστηριότητες είναι βασισμένες σε υλικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας που εφαρμόζουμε κατά τα τελευταία δέκα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος. Ενημέρωση γονιών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. (αν είναι δυνατόν χωρίς παιδιά).

Έναρξη των μαθημάτων: Τετάρτη 3 και Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018. Τα παιδιά μέχρι 3 ετών συνοδεύονται από έναν γονέα στο μάθημα, ο οποίος καλείται να συμμετέχει ενεργά.

Οι γονείς που συμμετέχουν καθώς και τα παιδιά συνιστάται να φορούν άνετα ρούχα.

Οι γονείς των μεγαλύτερων παιδιών περιμένουν στο χώρο αναμονής στο ισόγειο του Ιατρείου.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο Ιατρείο Κέρκυρας, τηλ. 26610 39615, Πλατεία Σκαραμαγκά.

Ως χορηγία υπέρ του ιατρείου προτείνεται το ποσό των 50 ευρώ για τη συμμετοχή κάθε παιδιού στο τετράμηνο πρόγραμμα (80 Ευρώ για δύο αδέρφια) (μέρος των χρημάτων καλύπτει τις ανάγκες για την ανανέωση του εξοπλισμού και των υλικών του προγράμματος).

Τα χρήματα καταβάλλονται εφάπαξ με την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.

——————————————————————————————————————————————–

42273190_2118097844875966_2970218800013639680_n

22/9/2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ

ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κύριο Γαλιατσάτο Θεόδωρο
Δήμαρχο Κέρκυρας κύριο Νικολούζο Κωνσταντίνο
Όλους τους Περιφερικούς Συμβούλους
Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η απόφαση προέγκρισης χωροθέτησης της Π.Ι.Ν για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης, με αριθμό πρωτοκόλλου 6391/29-09-1998, είναι προδήλως παράνομη καθώς και ό,τι έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα.
Το έργο αυτό το οποίο κατασκευάστηκε, όπως αποδείχτηκε, είναι προϊόν διαπλοκής της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και βρίθει παρανομιών.
Ο λαός της Λευκίμμης αντέδρασε πριν την παράνομη χωροθέτηση του έργου και είπε ΟΧΙ δια του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμμαίων (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ αριθμός 3-29/23-2-1998). Την δημοκρατική αυτή θέληση ολόκληρου του λαού της Λευκίμμης οι τότε εξουσίες την καταστρατήγησαν και επέβαλαν την δική τους.
Ο λαός της Λευκίμμης είπε ΟΧΙ στην κατασκευή του παράνομου έργου του ΧΥΤΑ το έτος 2005 με την ίδρυση του συλλόγου Αλεύχιμον, το έτος 2008 με μαζικές ενωτικές κινητοποιήσεις κατά τις οποίες υπήρξε ένα θύμα και πολλοί αγωνιστές σύρθηκαν στα δικαστήρια και ξαναλέει ΟΧΙ και σήμερα με τους αγώνες κατά της λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ.
Οι αυτοδιοικητικοί Ά και ΄Β βαθμού, θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα παραπάνω και να αποδώσουν πολιτική δικαιοσύνη στον Λευκιμμιώτικο λαό.
Όμως αντί να προχωρήσουν στο αυτονόητο που είναι η απένταξη του έργου και το οριστικό κλείσιμο του χώρου, στον ΠΕΣΔΑ (αριθ. απόφασης 256-26/18-12-2016) που ψήφισαν, αναφέρεται ότι ο ίδιος παράνομος ΧΥΤΑ θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ και θα λειτουργήσει αφού πρώτα πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες.
Αυτός ο ΠΕΣΔΑ καταστρατηγείται με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μεταφορά δεμάτων στον παράνομο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αφού από εσάς γίνεται αποδεκτή και την υλοποιείτε χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικές μεθόδους και πρακτικές με ΜΑΤ, καταστολή, βία, συλλήψεις, τραυματισμούς και διώξεις πολιτών που αντιστέκονται.
Ο λαός της Λευκίμμης αντιστέκεται και διαδηλώνει για να μην λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής των πολιτών του νησιού,των οποίων η υγεία απειλείται από τις ανεξέλεγκτες χωματερές και τα σκουπίδια στους δρόμους.
Δεν αγωνιζόμαστε για να φύγουν τα σκουπίδια από την αυλή μας και να πάνε στην αυλή του γείτονα, όπως τεχνηέντως αφήσατε να διοχετευτεί στον κερκυραϊκό λαό, με σκοπό να τον διχάσετε για να διευκολυνθούν τα σχέδια σας.
Το πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ που συνεχώς επικαλείσθε ότι θα πληρώσουν οι κερκυραίοι πολίτες, μόνο ως όχημα εκλαμβάνεται για την αναγκαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Θα ήταν όμως καλυτέρα αντί να σπέρνετε τον φόβο στην κοινωνία, να αναζητήσετε τα χρήματα των 4.000.000 ευρώ από αυτούς που διέπραξαν σωρεία παρανομιών μέχρι σήμερα.

ΚΥΡΙΟΙ
Ζητάμε από εσάς να εφαρμόσετε έστω και σήμερα τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και να αποδώσετε πολιτική δικαιοσύνη προχωρώντας άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:
Μετά και από την έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ι.Ν, 1-08-2018, και τη διαπίστωση ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης δεν λύνει το πρόβλημα, να μην αδειοδοτήσετε τον ίδιο παράνομο ΧΥΤΑ ως ΧΥΤΥ.
Με νέα απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να εξαφανιστεί από τον ΠΕΣΔΑ το άρθρο που αναφέρεται στη λειτουργία του ΧΥΤΑ ως ΧΥΤΥ, να μην μεταφερθούν άλλα σκουπίδια, να κλείσει τώρα ο χώρος γιατί είναι εξαρχής παράνομος και να αποκατασταθεί με βάση μελέτη των υπηρεσιών της Π.Ι.Ν.
Μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων στον τόπο μας, τα αστικά στερεά απόβλητα να μεταφερθούν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών και για όσο χρόνο απατηθεί για την κατασκευή των έργων, στον πλησιέστερο νόμιμο αποδέκτη σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4042/2012. Κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι το οποιοιδήποτε κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων δεν συγκρίνεται με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η ζωή και η υγεία των κατοίκων πρέπει να μπαίνουν πάνω από το οποιοιδήποτε κόστος. Έξαλλου η μεταφορά απορριμμάτων στη Λευκίμμη δεν είναι καθόλου φθηνή κοστίζει πάρα πολύ. (μέχρι τώρα μόνο η παραμονή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη κόστισε 1.000.000 ευρώ).
Δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων (με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και υποχρεωτική συμμετοχή σ’ αυτά των σουπερμάρκετ) με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών, την πλήρη κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία της, καθώς και προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε μόνιμες θέσης εργασίας με αξιοπρεπή μισθό.
Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη για να επανέλθει η ομαλότητα στη ζωή των κατοίκων.
Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες, να μην συνεχιστούν οι δίκες και να μην υπάρξουν νέες διώξεις.
Όχι στην ποινικοποίηση των πολιτικών αγώνων.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι ύβρεις, οι συκοφαντίες, οι προσωπικές επιθέσεις και οι βωμολοχίες που εκτοξεύονται στον οποιοδήποτε, από αυτούς που τις επιλέγουν, δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Λευκίμμης και τις καταδικάζουμε.
Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε προσπάθειες που θα έχουν κατεύθυνση την οριστική επίλυση του προβλήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στο νόμο Κέρκυρας με δημόσιο χαρακτήρα οι οποιες θα βασίζονται στη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα, το δημοκρατικό διάλογο με στόχο τη συναίνεση της κοινωνίας, στην ενεργοποίηση, στην συμμετοχή των πολιτών και όχι στην αυταρχική και παράνομη επιβολή της εξουσίας στους πολίτες.
Εάν παρόλα αυτά προχωρήσετε στην αδειοδότηση του παράνομου ΧΥΤΑ ως ΧΥΤΥ, τότε ο καθένας από εσάς αναλαμβάνει τις σοβαρές ευθύνες που τον βαρύνουν και ως αποτέλεσμα το μοναδικό έργο που θα είναι δικό σας στη Λευκίμμη, θα είναι η λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ και μάλιστα με την παρουσία των ΜΑΤ.

Τέλος με την αναγκαστική λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη καταστρέφετε το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την οικονομία του τόπου.
Κανένας συμβιβασμός. Αντίσταση σε όλα τα επίπεδα.
Λευκίμμη 19/09/2018

——————————————————————————————————————————————-

14/9/2018

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έβγαλε μακροσκελή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στο ότι πολλές επιλογές καθηγητών και δασκάλων έγιναν παράτυπα παρακαμπτωντας την σωστή διαδικασία μέσω ΠΥΣΔΕ.

Μπορεί να έγινε πράγματι έτσι διότι όλα πλέον μπορείς να τα περιμένεις απο την παρούσα κυβέρνηση.

Εκείνο όμως που είναι να μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι η ΕΛΜΕ έκανε τον κόπο να βγάλει ανακοίνωση όταν ένοιωσε να κινδυνεύει το δικό της κατοχυρωμένο δικαίωμα να συμμετέχει η ίδια στην διαδικασία των τοποθετήσεων καθηγητών στα σχολεία και τοιουτοτρόπως να αχρηστεύεται το δικαίωμα των συνδικαλιστών των καθηγητών και δασκάλων να κάνουν μικροεξυπηρετήσεις σε συναδέλφους τους.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταντήσουν οι Ενώσεις των εκπαιδευτικών ρουσφετολογικοί μηχανισμοί την στιγμή μάλιστα που λόγω επαναστατικής ιδιοσυγκρασίας τους βρωμάει το Εργατικό Κέντρο.

https://corfutvnews.gr/elme-kerkyras-eginan-topothetiseis-…/

——————————————————————————————————————————————

40463927_2092360357449715_1000961528700076032_n

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου

1/9/2018

Ο σύλλογος «Το Αλεύχιμον», μετά τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤ Νότιας Κέρκυρας, θεωρεί αναγκαίο να τοποθετηθεί ως προς το σύνολο των γεγονότων που διαδραματίζονται στην Λευκίμμη από την 26ή Ιουνίου και εντεύθεν. Ημερομηνία που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ για μεταφορά και εναπόθεση δεμάτων υπολείμματος στα Μισοράχια. Απόφαση η οποία “ατυχώς” συνέπεσε με την άφιξη πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων στην γη της Λευκίμμης. Η “τρομο-αστυνομοκρατία” όμως ενάντια στους Λευκιμμαίους πολίτες είχε ξεκινήσει ήδη νωρίτερα με αφορμή τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις οι οποίες φυλάσονταν με ευθύνη του Δήμου. Ένα αδίκημα το οποίο κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να “φορτώσουν” στους Λευκιμμιώτες δίχως αποδείξεις, με μοναδικό εργαλείο αυτό της ομολογίας μέσω εκφοβισμού, δεκάδων κατοίκων φερόμενων ως υπόπτων.
Όλο αυτό το διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες κατηγοριών δίχως αποδείξεις. Έχουμε υποστεί ηθική βλάβη από τη προσβολή προστατευομένων από το νόµο εννόµων αγαθών που δεν είναι αποτιµητά σε χρήµα. H προσωπικότητα, η ελευθερία, η υγεία και η ψυχική ισορροπία των κατοίκων της Λευκίμμης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Oικονομική ζημία τρέχουσα και μελλοντική στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στους ελεύθερους επαγγελματίες με το μακροπρόθεσμο κλείσιμο της περιφερειακής οδού σε συνδυασμό με την παρουσία των ΜΑΤ, στους αγρότες στους οποίους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα χωράφια τους και μολύνεται το νερό με το οποίο ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.
Οι Λευκιμμιώτες έχουμε τονίσει με κάθε νόμιμο τρόπο αλλά και ένδικο μέσο όχι μόνο την καταπάτηση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων ως πολίτες αλλά και τα αδικήματα της κακουργηματικής παραβίασης των διατάξεων του Ν.1650/1986 για ευρείας έκτασης ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος, για παραβίαση της απόφασης του ΣτΕ με αποδείξεις. Αποδείξεις οι οποίες μερικώς επαληθεύθηκαν και από την προσφάτως δημοσιοποιημένη έκθεση αυτοψίας του Κ.Ε.Π.ΠΕ.
Έχοντας λοιπόν χρησιμοποιήσει με αξιοπρέπεια ποικίλα ένδικα μέσα, βρισκόμαστε να είμαστε συνεχώς αποδέκτες απραξίας, αλληγορίας , κατηγορίας και κυρίως ανομίας! Συμπεράσματα τα οποία καταγγείλαμε και την 16η Αυγούστου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκίμμης καταθέτοντας τα ως μία ακόμα έκκληση για εφαρμογή του δικαίου. Δυστυχώς όλα φανερώνουν πως για ακόμα μία φορά αντιμετωπιστήκαμε αν όχι ως ανύπαρκτοι πολίτες, ως πολίτες θύματα.
Οι θέσεις και τα αξιώματα που κατέχετε είναι από εμάς για εμάς. Ποιος νόμος σας επιτρέπει να μας απαγορεύεται το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, στην υγεία, στο καθαρό περιβάλλον, στην ελεύθερη κίνηση; Σε ποια νομική ή λογική βάση χημικά όπλα των οποίων η χρήση απαγορεύεται μεταξύ εμπόλεμων κρατών, όπου ο κίνδυνος είναι εντονότερος για την κρατική υπόσταση, είναι δυνατόν να επιτρέπονται για την αντιμετώπιση «κινδύνων» στο εσωτερικό ενός κράτους, όπως οι ειρηνικές διαδηλώσεις πολιτών οι οποίες απαρτίζονται από ηλικιωμένους , γυναίκες και παιδιά; Είναι υποχρέωση σας να εφαρμόσετε το δίκαιο μέσα από νόμιμες διαδικασίες χαρακτηρισμένες από διαφάνεια. Αστυνομοκρατία , τρομοκρατία, αλληγορία και διάλογος δεν δύνανται συνύπαρξης.
Στην συνταγματικά κατοχυρωμένη ειρηνική μας διαμαρτυρία την 26η Αυγούστου , στον ελαιώνα μεταξύ ΧΥΤΑ και Νεοχωρίου δεχθήκαμε ακόμα μία φορά ανομία με μορφή βίας . Ένας νεαρός οικογενειάρχης ακρωτηριάστηκε και το γεγονός αυτό δεν αφήνει περιθώρια για προπαγάνδα μετάθεσης ευθυνών. Υπάρχει ένα θύμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οι οποίες κατά γενική ομολογία είχαν ως αφετηρία μία βολίδα κρότου λάμψης και άμεσης ρίψης χημικών. Ψάχνετε για ηθικούς αυτουργούς… Η ηθική αυτουργία στοιχειοθετείται από τη διάταξη του άρθρου 46 παρ. 1 εδ. α” του ΠΚ, κατά την οποία «με την ποινή του αυτουργού τιμωρείται όποιος με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε», προκύπτει ότι για την ύπαρξη ηθικής αυτουργίας απαιτείται, αντικειμενικώς, η πρόκληση από τον ηθικό αυτουργό σε κάποιον άλλον της αποφάσεως να τελέσει ορισμένη πράξη, η οποία συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση ορισμένου εγκλήματος, την οποία και τέλεσε.
Αν μετά από όλες τις νομικές ενέργειες του συλλόγου μας και όλες μας τις εκκλήσεις για εφαρμογή των κανόνων δικαίου , αν μέσα από την αδιάλλακτη στάση αποποίησης ευθυνών, καθηκόντων και διαδικασιών όπως αυτές ορίζονται για τους θεσμούς, η ερμηνεία της ανωτέρω διάταξης καταδεικνύει τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Αλεύχιμον ως ηθικούς αυτουργούς, αντιλαμβανόμαστε πως πρωταρχικός σας σκοπός είναι να ποινικοποιήσετε και να εξολοθρεύσετε έναν σύλλογο μέσω του οποίου συσπειρώνεται ο δυναμισμός των κατοίκων της Λευκίμμης.
Εμείς ως πολίτες αλλά και ως νομικό πρόσωπο δεν έχουμε παρά να ενδυναμώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στις προθέσεις όλων αυτών που συνεχώς απαξιώνουν την Λευκίμμη, απαξιώνουν την Κέρκυρα και τους κατοίκους της . Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους, θα αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας, της ζωής μας .
το Δ.Σ. του Συλλόγου

——————————————————————————————————————————————-

40458212_2091146880904396_5029783642830798848_n

31/8/2018

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για την απόφαση της Περιφέρειας περί επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

«Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας διαπιστώνει με απογοήτευση πως η εξοργιστική απόφαση της Περιφέρειας για παράταση του θερινού ωραρίου καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα παραμένει σε ισχύ παρά τον πλήρως αντεργατικό της χαρακτήρα. Πρόκειται για μία απόφαση καθαρά εχθρική για τους εργατοϋπαλλήλους του νησιού μας, γεγονός που αποδείχτηκε «πριν αλέκτορα φωνήσαι», καθώς έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν και επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων δε μπορούν να μην απασχολήσουν προσωπικό εκείνες τις ώρες.
Θεωρούμε δε, ιδιαίτερα ειρωνικό το γεγονός να τίθενται τέτοιοι εργασιακοί όροι από αυτούς που προγραμματικά παρουσιάζονταν ως τιμητές των εργασιακών δικαιωμάτων και εκπρόσωποι της λαϊκής τάξης.
Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο παρατέθηκαν τα απαράδεκτα δεδομένα της υπόθεσης και θίχτηκαν τα κακώς κείμενα που προκύπτουν ενώ υπογραμμίστηκε και το ανέφικτο των επιτόπιων ελέγχων στα καταστήματα σε μεσονύχτιες ώρες για την τήρηση των όρων της απόφασης, όπως ευσεβώς ποθεί να κάνει η Περιφέρεια. Παρόλα αυτά επί της ουσίας συζήτηση δεν επετράπη να γίνει και παραμένει, επομένως, απορίας άξιο αν αποτελεί δείγμα προχειρότητας ή αμφίβολης πρόθεσης το γεγονός πως πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η δυνατότητα ελέγχου της τήρησής της.
Καλούμε την Περιφέρεια, έστω και αργά, να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, να σεβαστεί τον Νόμο 3377/2005 και να μην αλλάξει τα δεδομένα πάρα πολλών ετών, τα οποία είχαν προσυπογραφεί από όλες τις τελευταίες περιφερειακές διοικήσεις. Τονίζουμε και πάλι πως αυτό το μέτρο κινείται εκτός εργασιακής πραγματικότητας, αποτελεί μονόπλευρη εξυπηρέτηση και εξασφαλίζει μόνο την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων συναδέλφων».

—————————————————————————————————————————————

40337195_2089947587690992_2427502484768423936_o

29/8/2018

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο Σωματείο Μηχανικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S & Π/Θ «ο Άγιος Σπυρίδων», το οποίο συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Συμμεριζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων για πιο ανθρώπινους όρους εργασίας και ανθρώπινες αμοιβές, οι οποίες οφείλουν να θεσμοθετηθούν μόνο στα πλαίσια μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την οποία, όμως, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αρνείται στείρα και προκλητικά.
Στηρίζουμε την απεργία των ναυτεργατών, όπως και όλους τους δίκαιους αγώνες των σωματείων μας και των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να υπερασπίζεται και να διεκδικεί δυναμικά και ενωτικά τα δικαιώματα του».

——————————————————————————————————————————————-

40160125_2086168848068866_2329157350121799680_n

Μανόλης Μαυραντωνάκης
Ιατρός

27/8/2018

Άν ο Αριστείδης Φλώρος είναι άρρωστος ορθά η δικαιοσύνη τον αποφυλάκισε.
Κι αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να χειροκροτήσουμε.

Είναι όμως; Όχι. Και δεν το λέω γιατί είμαι γιατρός, Δεν έχω ιδέα για την κατάστασή της υγείας του. Πιστεύω ακράδαντα όμως ότι δεν είναι ασθενής.

Το λέω ,γιατί η ελληνική δικαιοσύνη αρνείται πεισματικά να αποφυλακίσει ασθενείς κρατούμενους. Αρνείται να αποφυλακίσει κρατούμενους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καρκίνου. Αρνείται να αποφυλακίσει ετοιμοθάνατους κρατούμενους .

Τα τελευταία 5 μόνο χρόνια 100 ασθενείς-κρατούμενοι έχουν πεθάνει στο Κολαστήριο του Κορυδαλλού.
Δεν υπολογίζονται όσοι έχουν πεθάνει στις άλλες φυλακές της χώρας. .

Η ελληνική δικαιοσύνη λοιπόν αποκλείεται να αποφυλάκισε τον Φλώρο γιατί είναι άρρωστος.
Τον αποφυλάκισε ΜΟΝΟ γιατί είναι πλούσιος.

Όπως αποφυλάκισε όλους τους πλούσιους κατα καιρούς κρατούμενους με χρήση νόμων όπως αυτός για την υγεία των κρατουμένων.

Οι νόμοι αυτοί δεν υπάρχουν για ανθρωπιστικούς λόγους. Δεν θεσπίστηκαν γιατί η κοινωνία και όσοι ασκούν εξουσία θέλουν να φερθούν ανθρώπινα σε όσους παραβίασαν τον ποινικό νόμο.

Υπάρχουν και θεσπίστηκαν για να τους χρησιμοποιούν μόνο οι πλούσιοι καταχραστές και απατεώνες.
Όλοι οι υπόλοιποι χρήστες του ευεργετήματος του νόμου μόνο τυχαία έκαναν χρήση.

Για αυτό λέω. Αποκλείεται η δικαιοσύνη να έβγαλε έξω τον Φλώρο γιατί πραγματικά ήταν άρρωστος. Αν ήταν άρρωστος θα σάπιζε μαζί με όλους τους άλλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

————————————————————————————————————————————–

39610615_2076619292357155_5744053750880796672_o

21/8/2018

Ελπίδα Κομιανού

Απάντηση του γιού μου στο εθνικιστικό κρεσέντο προπονητή του που εξέφρασε στα παιδιά το αίτημα -καλοκαιριάτικα- να γράψουν έκθεση (!!!) με θέμα “Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας”!!!

—————————————————————————————————————————————–

39388039_2069628389722912_1333381255697268736_n

17/8/2018

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Καζίνο Κέρκυρας

διεκδικούν:

– Ανάκτηση απωλειών – επαναφορά του κατώτερου βασικού μισθού στα 751 ευρώ, όσοι παίρνουν παραπάνω ο μισθός να παραμείνει όπως έχει – ως βάση για αυξήσεις. Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Καζίνο.

– Εξόφληση όλων των οφειλομένων μισθών, επιδομάτων, αδειών, δώρων μέχρι και σήμερα και αναδρομικά για το διάστημα που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει επαναφορά των συμβάσεων.

– Η καταβολή της μισθοδοσίας να γίνεται χωρίς καθυστέρηση και όχι με έναντι.

Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 17 Αυγούστου από 23:00 έως Σάββατο 18 Αυγούστου στις 03:00
Σάββατο 18 Αυγούστου από 13:00 έως 17:00 και Σάββατο 18 Αυγούστου από 23:00 έως Κυριακή 19 Αυγούστου στις 03:00
Κυριακή 19 Αυγούστου από 13:00 έως 17:00 και Κυριακή 19 Αυγούστου από 23:00 έως Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 03:00.

—————————————————————————————————————————————

38783103_2055534234465661_5316272959499796480_o

Η Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Γ. Ραιδεστινού.

9/8/2018

Η ελπίδα και το όνειρο ότι ο λαός μπορεί να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, ότι θα ανατρέψει μνημόνια και επιτροπείες, ότι θα καταφέρει να προστατέψει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της χώρας, ότι θα χτίσει το μέλλον για τα παιδιά του, ότι θα σώσει τις εργασιακές σχέσεις και τη δημόσια περιουσία, ότι η δημοκρατία και η συμμετοχή θα είναι στοιχεία της πολιτικής ζωής του τόπου, υπόθεση στην οποία στρατεύθηκα και παραμένω πιστός μέχρι σήμερα, έγιναν κουρελόχαρτο από τους επαγγελματίες του «ρεαλισμού» και τους λάτρεις της διαχείρισης της εξουσίας. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέλαβαν αυτό το ρόλο. Αφού ξεπούλησαν τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια και όλη την «προίκα» του ελληνικού λαού, άνοιξαν το δρόμο στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Επέλεξαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας στα γεωστρατηγικά σχέδια και συμφέροντα των ευρωατλαντικών δυνάμεων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν και θα έπρεπε να είναι ο πλησιέστερος θεσμός της άμεσης δημοκρατίας για την υπεράσπιση των πολιτών από αυτές τις πολιτικές, συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής και είναι πεδίο άσκησης των ασφυκτικών μνημονιακών πολιτικών. Δυστυχώς, γίνεται όλο και περισσότερο μια θλιβερή αντανάκλαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής που επικυρώνει το νέο νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1». Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, ο ασφυκτικός έλεγχος από το Οικονομικό Παρατηρητήριο, το πέρασμα υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, η υποχρηματοδότηση της ΤΑ με ταυτόχρονη μεταβίβαση των υποχρεώσεων στους δημότες, μετατρέπουν την ΤΑ από αμεσοδημοκρατικό θεσμό σε γραφειοκρατικό μηχανισμό, υποταγμένο στις κεντρικές πολιτικές επιλογές.
Η ΝΕΡΙΚΙ κατέθεσε ένα πρόγραμμα που σε σημαντικό βαθμό ήταν συνέχεια του προγράμματος της παράταξης «Εμπρός με σένα για την Κέρκυρα» που ήμουν επικεφαλής. Συμμετείχα πιστεύοντας ότι η ανάληψη της δημαρχίας δεν ήταν αυτοσκοπός, ότι στόχος δεν θα ήταν να είμαστε καλύτεροι διαχειριστές της δημοτικής εξουσίας από τους προηγούμενους και ότι το βασικό ζητούμενο ήταν να «δώσουμε το δήμο στους πολίτες». Γιαυτό προσπάθησα να στηρίξω με κάθε τρόπο το Ριζοσπαστικό χαρακτήρα και το πρόγραμμα του ΝΕΡΙΚΙ. Θεωρούσα και θεωρώ ότι η ΤΑ πρέπει να είναι διεκδικητική προς την κεντρική κυβέρνηση με διακριτό ρόλο και ότι οι συλλογικές και ανοιχτές διαδικασίες είναι θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας.
Μετά από μια διαδικασία διαρκούς διολίσθησης από τις ριζοσπαστικές προγραμματικές θέσεις που είχε εγκρίνει ο Κερκυραϊκός λαός προς τις εφαρμοζόμενες στη χώρα μας μνημονιακές πολιτικές, και σε πλήρη απομόνωση από τις κοινωνικές δυνάμεις που μας στήριξαν το 2014, αποτιμώ τα παρακάτω:
Ανύπαρκτη λειτουργία της δημοτικής παράταξης. ΠΟΤΕ δεν συναντήθηκαν καν τα μέλη του ΝΕΡΙΚΙ
Υποκατάσταση του ΝΕΡΙΚΙ από τη Δημοτική Ομάδα, η οποία σπάνια λειτουργούσε, και από μια κλειστή ομάδα γύρω από τον δήμαρχο.
Καμιά αναζήτηση και απόδοση ευθυνών κακής διαχείρισης σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, σαν να υπήρχε σιωπηρή συμφωνία.
Καμιά ρήξη με οργανωμένα συμφέροντα που συνεχίζουν να λειτουργούν σε βάρος του Δήμου και των δημοτών (εμβαδομέτρηση ακινήτων για ανταποδοτικά τέλη, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, 14 εκατομμύρια παλαιά χρέη κλπ)
Επιλογή των ΣΔΙΤ σαν κυρίαρχο χρηματοδοτικό μοντέλο ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχε εξασφαλισμένη δημόσια χρηματοδότηση
Απομάκρυνση του Δήμου από λειτουργικές υποχρεώσεις του ως δημόσιος φορέας και υποκατάστασή του από ιδιώτες (Λιμάνια Μπενιτσών και Παλαιοκαστρίτσας, σκουπίδια)
Κανένας απολογισμός έργου μέχρι τώρα, ούτε για το Δήμο ούτε για τους επιβλεπόμενους φορείς του.
Η υποχρέωση του Δήμου να διεκδικεί δυναμικά από την κεντρική εξουσία (πόρους, προσωπικό περιορισμού της γραφειοκρατίας, προγράμματα) υποκαταστάθηκε από την πλήρη υποταγή και την πιστή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών επιλογών.
Η επιλογή αντιδημάρχων και στελεχών οργανισμών του Δήμου, από συλλογική διαδικασία έγινε προσωπική επιλογή του δημάρχου. Οι συχνές παραιτήσεις και ανακλήσεις παραιτήσεων έχουν γίνει καθημερινότητα.
Η συγκεντρωτική διαχείριση του τεράστιου προβλήματος των σκουπιδιών με μισές αλήθειες και πολλά ψέματα, έχουν φέρει το νησί σε αδιέξοδο. Οι εργολάβοι διαχειρίζονται όλο και μεγαλύτερο μέρος αυτής της δημόσιας υπηρεσίας, ο στόλος οχημάτων είναι ανεπαρκής και η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για το νησί, του οποίου το οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό μέλλον προβλέπεται ζοφερό.
Η καταστροφική πολιτική διαχείρισης των σκουπιδιών με τα τεράστια έξοδα προς τους ιδιώτες οδηγεί το Δήμο στην τεχνητή ανάγκη αύξησης των ανταποδοτικών τελών.
Όλο αυτό το διάστημα, με δεκάδες έγγραφες παρεμβάσεις μου στην υπολειτουργούσα Δημοτική Ομάδα προσπαθούσα πάντα να έχω κοινό βηματισμό με στελέχη της παράταξής μου που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες επιμένοντας στην αναγκαιότητα να υλοποιηθούν οι στόχοι και οι προγραμματικές θέσεις της δημοτικής αρχής.
Θεωρώ ότι με τη στάση μου συνέβαλα, εν μέρει, στην αναχαίτιση της παρατηρούμενης διολίσθησης της δημοτικής αρχής από τις προγραμματικές της θέσεις.
Από την άμισθη θέση ευθύνης ως Αντιδήμαρχος Πόλης και Φαιάκων, και Παλαιοκαστρίτσας τους τελευταίους 4 μήνες, προσπάθησα να ενεργοποιήσω το σύνολο των αιρετών, των φορέων και των κοινωνικά ενεργών πολιτών ώστε με δημοκρατία και συμμετοχή να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που επίμονα ζητούσαν λύση. Θέση από την οποία παραιτήθηκα από τον Ιούλη του 2017.
Δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη ΝΕΡΙΚΙ, επαναβεβαιώνω τις προγραμματικές, κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβα με την εκλογή μου και δηλώνω ότι θα λειτουργώ στο δημοτικό συμβούλιο με βάση αυτές.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνάδελφους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους των φορέων και κινημάτων, τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους αυτούς που συνεργαστήκαμε.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…….

—————————————————————————————————————————————–

38199955_2043714158981002_8245862683153268736_n

2/8/2018

Αλεξάνδρα Μεταλλινού

Υποβάλλω την παραίτησή μου από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Περιμένω τόσον καιρό να στηλιτευθεί και να καταδικαστεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταθέσει το 2016 έναν σωστό φάκελλο και να ξεκινήσει το εργοστάσιο ανακύκλωσης.
Στη συνεδρίαση της 30/7/2018 ο Συντονιστής ζήτησε να αποχωρήσουν απο το κόμμα οι Νίκος Γκούσης και Ανδρέας Πανδής,με αιτιολογικό ότι είπαν έκαναν κλπ.τέθηκε σε ψηφοφορία και απετράπη.

Αυτοί που δεν τήρησαν όσα συμφωνήσαμε προεκλογικά ερωτώ,δεν ενήργησαν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Η συνείδησή μου υπαγορεύει ΠΡΩΤΑ να δικάζονται οι υπαίτιοι που με αμέλεια η άλλες ενέργειες έφεραν το νησί σε αυτή την άθλια κατάσταση και στη συνέχεια όσοι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος ξεσπάθωσαν,μίλησαν ,φώναξαν και άλλα πολλά.Όσες φορές το είπα η απάντηση ήταν “δεν θέλει η Αθήνα”.

Δεν θα περιμένω να έλθουν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Νίκου Γκούση και του Ανδρέα Πανδή,θα παραιτηθώ πριν αναγκαστώ να ψηφίσω να φύγουν απο το κόμμα.

Η συνείδησή μου θα ήταν εντάξει εαν είχα το ίδιο ζήτημα με εκείνους που έφεραν το νησί σε τέτοια κατάσταση ΠΡΩΤΑ.
Είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ με τον Συντονιστή Τάσο Τόμπρο μετά απο πολλά χρόνια άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας,αλλά θέλω να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου και δεν αντέχω αυτή την ψυχική πίεση.Μέσα μου η μάχη είναι σκληρή και ανηλεής.Με έφερε σε αδιέξοδο που δεν γίνεται να σηκώσω.

Δεν παραιτούμαι απο την ΝΕΡΙΚΙ,αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Γιάννης Στρατηγός της Δημοτικής Κοινότητας Κερκυραίων με τίμησε ορίζοντάς με Αναπληρώτρια Πρόεδρο και δεν βλέπω τον λόγο να αποποιηθώ το αξίωμα,να το αποποιηθούν όσοι ενήργησαν εις βάρος της πόλης όχι εγώ.

Εαν το Αθηνοκεντρικό κράτος μας επιβάλλει τις απόψεις του εγώ είμαι ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ ,όπου δεν συμφωνώ αποχωρώ,το κούτελό μου θα το κρατήσω καθαρό.

Αλεξάνδρα Μεταλλινού
Φυσικός


37284689_2018916571460761_3985028183744315392_n

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

18/7/2018

Παρατηρούμε για πολύ μεγάλο διάστημα ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ηθική κατάσταση του τόπου μας κινείται στα δυο άκρα του εκκρεμούς: Τεμπλόνι – Λευκίμμη.

Τασσόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων κατοίκων, γιατί τα δίκαιά τους είναι αυτονόητα.

Οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση προφανώς από την αναποτελεσματικότητα, όλων όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης των προβλημάτων και εν προκειμένω των απορριμμάτων.

Λέμε ξεκάθαρα:

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Το φαινόμενο να προσφεύγουν πολίτες ή συλλογικότητες στην Εισαγγελέα για να δικαιωθούν για όσα θεωρούν ότι παραβιάζουν Νόμους και κανόνες και εγκυμονούν ατομικούς ή συλλογικούς κινδύνους, σημαίνει ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί απέτυχαν.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι όλοι οι πολιτικοί είναι φασίστες.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο.

Θεωρούμε ότι αυτές οι απόψεις εξυπηρετούν ακριβώς το αντίθετο των λαϊκών κινημάτων.

Ενδεχομένως να φαίνεται ότι επιχειρησιακά πέτυχαν, με την συνδρομή των ΜΑΤ και τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Πολιτικά όμως έχουν συντριβεί.

Ο Λαός, όταν έρθει η ώρα, θα αποδώσει τις ευθύνες όπου αναλογούν”.


37290238_2017170904968661_1383331622270533632_n

17/7/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά

σε έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα μετά τα επεισόδια στην Λευκιμμη από τα ΜΑΤ εναντίον άοπλων πολιτών, καλεί τον Δήμαρχο Κερκυραίων που με την συμπεριφορά του απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει η υγεία τον Κερκυραίων να παραιτηθεί άμεσα ως ανίκανος που με της ενέργειες του δυσφημίζει την Κέρκυρα και τον Τουρισμό της. Επίσης καλή τον αρμόδιο υπουργό (Αν υπαρχή) να αποσύρει τα Ματ από την περιοχή, επίσης καλή τον Σύλλογο Λευκιμμεον Αττικής να διοργάνωση άμεσα συνάντηση πανελλαδική όλων τον κερκυραϊκών φορέων της διασποράς για να οργανωθεί πανελλαδική συγκέντρωση και πορειά στην Βουλή.

Για το Δ.Σ.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Γκίνης

Ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Μέξας


36970950_2007695285916223_213005269502787584_n

Αλίκη Κατσαρού

11/7/2018

Δήλωση Δημάρχου στο CORFUTV για το χθεσινό καρδιακό επεισόδιο και αδυναμίας πρόσβασης του ασθενοφόρου λόγω των τραπεζοκαθισμάτων:
«Ενημερώθηκα για το περιστατικό που έγινε και πραγματικά μας στεναχωρεί αυτή η κατάσταση. Αυτή η βουλιμία να επεκταθούμε όπου μπορούμε, στην ουσία στρέφεται έναντι στην κοινωνία. Υπάρχουν συμβάντα αρκετά όπως και οι πυρκαγιές όπου πολλές φορές δεν μπορούν να περάσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα. Ο Δήμος και η αρμόδια υπηρεσία καλεί τους καταστηματάρχες για να συμμορφωθούν. Η βεβαίωση των παραβάσεων γίνεται από την Αστυνομία και ο δήμος στην συνέχεια μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα. Τα μέτρα που δίνονται στον καθένα είναι καθορισμένα και περνάνε από την αρχαιολογία τις υπηρεσίες του δήμου και δίνεται άδεια. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο έλεγχος. Δυστυχώς έχουμε πάρει διαζύγιο με τον έλεγχο».
Επαναλαμβάνω.
Δήλωση Δημάρχου στο CORFUTV.
Επαναλαμβάνω.
Αυτή είναι η δήλωση του Δημάρχου.
Για την πόλη που είναι Δήμαρχος.
Ο ίδιος.


36731836_1998410743511344_6268777215467454464_n

5/7/2018

Το βράδυ της Κυριακής στις 8 Ιουλίου στη Λευκίμμη το Δ.Σ. του «Αλεύχιμον» καλεί σε συλλαλητήριο

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

«Καλούμε κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα της Νότιας Κέρκυρας στο μεγάλο Συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:00 μμ στον Περιφερειακό Λευκίμμης (περίπτερο) για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και τον αποτροπιασμό μας ενάντια στη χούντα που ζούμε στον τόπο μας!
Ειδικότερα, καλούμε τις δύο Φιλαρμονικές της Λευκίμμης να συνοδεύσουν με πένθιμα εμβατήρια τη μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσει μέσα στη Λευκίμμη (με κατεύθυνση τις Ριγγλάδες) με συνθήματα ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, να ανοίξει άμεσα ο περιφερειακός και να σταματήσει το έγκλημα στα «Μεσοράχια».
Να απαντήσουμε στους φασίστες της εξουσίας, όπως αρμόζει στον πολιτισμένο λαό της πολύπαθης Λευκίμμης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00,
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)»Καλέι σε


36641606_1998398080179277_7215720553938681856_n

5/7/2018

Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας

Αγαπητά μέλη και φίλοι της εταιρείας,

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για την 12η Πανελλήνια Εξόρμηση των Ερασιτεχνών Αστρονόμων

που εφέτος θα διεξαχθεί στις 13, 14 και 15 Ιουλίου 2018 σε ελατόφυτα ορεινά πλατώματα, με υψόμετρο 1200 μέτρα,

βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εξόρμηση, στην οποία μπορεί να δηλώσει συμμετοχή
κάθε ενδιαφερόμενος, η εταιρεία θα συμμετάσχει με πολλά μέλη της
ενώ θα υπάρχει και workshop του μέλους της Ομάδας Αστροπαρατήρησης
Θανάση Παπαδημητρίου με θέμα “Φωτομετρία μεταβλητών αστέρων με DSLR φωτογραφικές μηχανές”

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της εξόρμησης:


36704862_1998387796846972_775110076439461888_n

5/7/2018

Τατιανα Σπιγγου

Αγαπητέ κε Δήμαρχε
Μόλις σε ακούσαμε να δίνεις συνέντευξη σε σταθμό της Θεσσαλονίκης και χαρήκαμε που είσαι καλά γιατί είσαι άφαντος τις τελευταίες μέρες και ανησυχήσαμε
Σε στρίμωξε λιγάκι ο δημοσιογράφος αλλά ξεγλίστησες σαν χέλι. Τι ότι δεν κάλεσες εσύ τα ΜΑΤ, τι ότι δεν ξέρεις πόσες διμοιρίες έχουν έρθει, τι ότι δεν υπάρχουν ποτάμια στην περιοχή του ΧΥΤΥ, όλα τα είπες. Ήσουν λιγάκι εριστικός για όποιον δεν σε γνωρίζει αλλά εμείς που σε έχουμε συνηθίσει ξέρουμε ότι αυτό είναι το στυλ σου. Α, είπες ότι και η ανακύκλωση λειτουργεί μια χαρά και η διαλογή γίνεται και είναι όλα νόμιμα. Δεν πολυκατάλαβα γιατί δεν έλεγες την Λευκίμμη με το όνομα της και την έλεγες «εκεί κάτω» αλλά κάποιο λόγο θα έχεις
Από όλη τη συνέντευξη μου έκανε περισσότερη εντύπωση εκείνο που είπες ότι δεν θεωρείς σωστή τη μεταφορά γιατί δεν γίνεται τα σκουπίδια μας να τα τρώνε άλλοι στη μάπα. Εδώ πρέπει να θαυμάσω την ειλικρίνεια σου γιατί πράγματι το είχες δηλώσει ότι είναι δική μας δουλειά να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μέσω του πεπτικού με το γνωστό «ΦΑΤΕ ΤΑ». Αυτό ήταν ένα σχέδιο διαχείρισης ευφυές, οικονομικό και οικολογικό. Βέβαια επειδή είμαστε κακομαθημένοι και αντιδραστικοί, μάλλον είχες δίκιο που κάλεσες τα ΜΑΤ και το σχέδιο διαχείρισης άλλαξε σε «ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΑ»
Αυτά. Να μην σε ενοχλώ άλλο. Χαλλλαρά
Μία δημότης με ονοματεπώνυμο
Υ.Γ. Την επόμενη συνέντευξη σου σκέψου να την δώσεις στην Αιγυπτιακή Αλ Αχράμ, αφού μας έχεις συνδέσει με Κάιρο.


Leykimmi-filarmoniki725

Να μάθει όλη η Ελλάδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δολοφονεί τη Λευκίμμη

Γράφει ο Σπύρος Κοντομάρης

4/7/2018

Με δεκατρείς διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και υπερπτήσεις ελικοπτέρου της Αστυνομίας συνεχίζεται για έβδομη μέρα η στρατιωτική κατοχή στη Λευκίμμη της Κέρκυρας προκειμένου να μεταφέρονται εκεί τα σύμμεικτα (μη διαλεγμένα στην πηγή ή σε εργοστάσιο) απορρίμματα που αφέθηκαν να σαπίζουν στους δρόμους του νησιού για πάνω από ένα μήνα.

Κυβέρνηση, υπουργείο εσωτερικών, περιφέρεια και δήμοςμην έχοντας απολύτως κανένα επιχείρημα και κανένα απολύτως δείγμα ολοκληρωμένου σχεδιασμού που θα μπορούσε να κάνει την επιλογή τους αποδεκτή, επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας, εισέρχονται σε κατοικίες αγωνιστών, ξυλοκοπούν, συλλαμβάνουν, κατασκευάζουν κατηγορίες, μετατρέπουν ένα ολόκληρο χωριό σε ανεξέλεγκτη χωματερή, δολοφονούν εν ψυχρώ τη Λευκίμμη.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά.
Πριν από ακριβώς 10 χρόνια η καταστολή που εξαπολύθηκε εναντίον της Λευκίμμης προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό της Μαρίας Κουλούρη κατά τη διάρκεια πολύ σοβαρών επεισοδίωνμεταξύ των κατασταλτικών δυνάμεων και των κατοίκων που αντιδρούσαν στην εναπόθεση μη επεξεργασμένωνσκουπιδιών όλης της Κέρκυρας σε ένα απολύτως ακατάλληλο χώρο, που αρχικά είχε σχεδιαστεί μόνο για τους Δήμους του Νότου.
Παρά και την τότε προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων με στρατιωτικού τύπου κατοχή της Λευκίμμης για πολλούς μήνες, και την βιομηχανία κατασκευής διώξεων εναντίων των πρωτοπόρων αγωνιστών του Κινήματος, η ενότητα, η αγωνιστικότητα και η ολοκληρωμένη επιστημονικά και νομικά τεκμηριωμένη στάση των Λευκιμμιωτών κατάφερε να προσωρινά να ματαιώσει το εγκληματικό έργο.
Η νίκη της Λευκίμμης το 2008 βασίστηκε στην πλήρη αποκάλυψη και πολιτική απομόνωση των διπρόσωπων κομματαρχών και παραγόντων, που άλλα λέγανε στους κατοίκους και άλλα στα κομματικά τους όργανα, στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, και στην αμεσοδημοκρατική πολιτική συγκρότηση του κινήματος με ανοιχτές διαδικασίας βάσης και λαϊκές συνελεύσεις.
Βασίστηκε και σε μια σειρά αποδείξεων.

Αποδείχτηκε με μελέτη του ΙΓΜΕ ότι ο χώρος που επιλέχθηκε ο ΧΥΤΑ βρισκόταν πάνω σε υδροφόρο μέτωπο που επικοινωνεί με πηγάδια πόσιμο και αρδεύσιμου νερού,
αποδείχθηκε ότι ο χώρος είναι ουσιαστικά μέσα σε κατοικημένη περιοχή, σε απόσταση αναπνοής από δάσος, παραλία και το λιμάνι της Λευκίμμης,
αποδείχθηκε ότι οι απαλλοτριώσεις και οι αποζημιώσεις ήταν αποτέλεσμα διαπλοκής και πιέσεων της τότε δημοτικής αρχής προς τους ωφελούμενους,
αποδείχθηκε ότι η Λευκίμμη δεν επρόκειτο ποτέ να δεχτεί τα οργανικά υπολείμματα μετά από διαχωρισμό των ανακυκλωσίμων των τριών Δήμων του Νότου (Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων) όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αλλά εξαρχής προοριζόταν να γίνει ένα νέο χειρότερο Τεμπλόνι.
Αποδείχθηκε επίσης ότι οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στη Λευκίμμη στις 28/8/2013 ότι «δεν θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στον παράνομο ΧΥΤΑ» ήταν μια ακόμα χοντροκομμένη απάτη.

Γιατί 20 χρόνια μετά την αποτυχημένη χωροθέτηση του 1997 και 10 χρόνια μετά την τραγική εξέλιξη των επεισοδίων του 2008, επιλέγεται ξανά μια τόσο εξόφθαλμα καταστρεπτική, παράνομη και αντιεπιστημονική πρόταση όπως η εναπόθεση δεματοποιημένων σύμμεικτων; Ποιοι θα κερδίσουν από την αμετάκλητη καταστροφή του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και κοινωνικού πλούτου της Λευκίμμης, από την καταστροφή των επόμενων γενιών; Είναι τόσο δύσκολο να προχωρήσει η εκλεγμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση την ολοκληρωμένη διαχείριση ή απλώς κάποιοι δεν θέλουν να παραλάβουν κανένα απολύτως κόστος;
Δυο είναι οι μερίδες του Κεφαλαίου που κάνουν κουμάντο στην Κέρκυρα. Πρωταρχικά το κεφάλαιο της τουριστικής βιομηχανίας και δευτερευόντως το εργολαβικό κεφάλαιο που εδώ και δεκαετίες ροκανίζει το κρατικό και ευρωπαϊκό χρήμα χωρίς η Κέρκυρα, τα χωριά και η πόλη της, να έχουν εν έτει 2018 ούτε οδικό δίκτυο, ούτε αποχέτευση, ούτε ύδρευση, ούτε ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων και απορριμμάτων.
Για τους μεγαλοξενοδόχους είναι δεδομένο ότι η «λύση Λευκίμμη» είναι η πιο συμφέρουσα, καθώς είναι μακριά από τη βιτρίνα του all inclusive και τους κοστίζει μηδέν ευρώ. Μεταφορά και εναπόθεση σύμμεικτων σημαίνει καμιά υποχρέωση διαλογής στην πηγή, κανένα κόστος διαχείρισης για τα ξενοδοχεία, καμιά προδιαλογή ή ανακύκλωση. Ας μην μας κάνει εντύπωση ότι δεν σέβονται το περιβάλλον όταν αποδεδειγμένα δεν σέβονται τους ανθρώπους, τους εργάτες και τις εργάτριες ξενοδοχοϋπαλλήλους που δουλεύουνε εξοντωτικά 12ωρα στα ξενοδοχεία από Απρίλη σε Οκτώβρη χωρίς ούτε ένα ρεπό, ούτε το 15αύγουστο.
Όσο για τους βαθιά συνδεδεμένους με το πολιτικό κατεστημένο εργολάβους, η μη ύπαρξη ολοκληρωμένης δημόσιας διαχείρισης, αποτελεί χαράς ευαγγέλιο και τους ανοίγει ωραιότατες και καλοπληρωμένες δουλειές στην αποκομιδή και τη μεταφορά των σκουπιδιών από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη.
Και επειδή το πρόβλημα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό αλλά κυρίως εργατικό και ταξικό, χρειάζεται και την αντίστοιχη πολιτική διαχείριση και κατασταλτική επιβολή.
Ακριβώς ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 (τυχαίο ?) και ενώ το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να προβλέψει εκ νέου την σύσταση Δήμου Νότιας Κέρκυρας, η «λύση Λευκίμμη» επανήλθε μέσα από μια ανατριχιαστική μεθόδευση.
Δεν είναι κρυφό ποιοι συνέλαβαν, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο την απόφαση να μεταφερθούν με τη βία και χωρίς καμιά επεξεργασία όλα τα σκουπίδια της Κέρκυρας στη Λευκίμμη.
Ποιοι άφησαν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τα σκουπίδια να γίνουν βουνά στους δρόμους, ώστε να δικαιολογηθεί η υπέρμετρη χρήση βίας, ώστε το έγκλημα που συντελείται στη Λευκίμμη να γίνει δεχτό με ανακούφιση όταν την τελευταία εβδομάδα άρχισαν να μειώνονται τα απορρίμματα στους δρόμους.
Σε μια περιοχή της Ελλάδας που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον πλήρη πολιτικό έλεγχο, Υπουργείο, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμο, δεν έκανε απολύτως τίποτα που θα μπορούσε να πειράξει την τσέπη των ξενοδόχων και των εργολάβων, αποφασίζοντας να θυσιάσει τη Λευκίμμη.
Ή μάλλον έκανε ότι μπορούσε στο σκοτάδι προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες του Κράτους με το Παρακράτος.
Προκήρυξε το Διαγωνισμό Μεταφοράς στις 5/6/18 με καταληκτική ημερομηνία 6/6/18.
Προφανώς συνεργάστηκε με γνωστό ξενοδόχο, ώστε να υποβάλει προσφυγή τρεις μέρες μετά στις 9/6/18, κατά τέτοιο τρόπο ώστε η απόφαση του ΣΤΕ να νομιμοποιεί προσωρινά το έργο, και μάλιστα όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, η προσφυγή υποβλήθηκε με υπογραφές τους ενώ δεν γνώριζαν τίποτα!
Έφερε το στρατό των ΜΑΤ μία μέρα πριν, στις 25/6/18 όταν η προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ εκδόθηκε στις 26/6/18.
Πόσο πολύ δηλητηριάζει αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ τη Λευκίμμη με ένα δηλητήριο ακόμα χειρότερο και από τα σκουπίδια.
Οι Γαλιατσάτος, Νικολούζος, Σκουρλέτης, Καπετάνος, Βάκη και σία, δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να δηλώνουν, να φωτογραφίζουν και να υπονοούν ότι η αντίσταση των κατοίκων της Λευκίμμης δεν είναι παρά η έκφραση του αυγού του φιδιού που οι ίδιοι συστηματικά εκτρέφουν για να εξυπηρετήσουν το Κεφάλαιο και τη δική τους πολιτική επιβίωση.

Το εργοδοτικό μνημονιακό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ τολμά και μιλάει για παρακράτος στην Λευκίμμη.
Τη Λευκίμμη, που παρά τα στραβά και τα λάθη της, δίνει το αίμα της στον αντιφασιστικό αγώνα, στον αγώνα για Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Κοινωνική Αξιοπρέπεια από την εποχή του Ισπανικού εμφυλίου και ακόμα παλιότερα.
Τη Λευκίμμη, που ξέχασαν τόσο γρήγορα ότι αυτή τους εξέλεξε, ξέχασαν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών; (ΚΚΕ 26%, ΣΥΡΙΖΑ 31% στο Α’ και 60% στον Β΄ γύρο), ξέχασαν τα αποτελέσματα τωνευρωεκλογών; (ΣΥΡΙΖΑ 45%, ΚΚΕ 10%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%), ή μήπως ξέχασαν το δημοψήφισμα στο οποίο η Λευκίμμη δίνει ένα από τα συντριπτικότερα ποσοστά πανελλαδικά με 78,53% υπέρ του ΟΧΙ ?

Όχι, οι πολιτικοί δολοφόνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν χυδαιολογούν τη Λευκίμμη ούτε τυχαία ούτε από άγνοια. Έχουν πολύ βαθύτερο σχέδιο, να διχοτομήσουν κοινωνικά και ταξικά την Κέρκυρα, να μετατρέψουν τη Λευκίμμη σε αστυνομευόμενη χωματερή απελπισμένων ανθρώπων, φτηνών εργατών, άρρωστων παιδιών, σε κοινωνική και πολιτική χωματερή που μόνο το φίδι του Φασισμού θα μπορεί πια να κατοικεί. Να πολλαπλασιάσουν τις διαιρέσεις ανάμεσα στους νέους, ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανάμεσα στο λαό, να στρέψουν τον εργάτη απέναντι στον εργάτη, το Βορρά και την Πόλη απέναντι στο Νότο.
Να γνωρίζουν ότι δεν παλεύουμε για να μην «είναι τα σκουπίδια στην πόρτα μας» όπως μας συκοφαντούν, αλλά για να μην είναι τα πολιτικά σκουπίδια στην πόρτα μας.
Να γνωρίζουν ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή με το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Με την ενότητα, τον αγώνα και την χειραφέτησή μας. Άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι.

http://www.argyrades.gr/2018/07/blog-post_4.html


36561752_1993484117337340_4118753691312324608_n

2/7/2018

Φωνή βοώντος εν τω ερήμω δημαρχείω

«Κυρια προεδρε σας καλω να συγκαλεσετε αμεσα έκτακτο δημοτικό συμβουλιο με μοναδικά θεματα,
1. Την αμεση επισκεψη στον ΧΑΔΑ της Λευκιμμης αντιπροσωπων των δημοτικων-τοπικων συμβουλων της περιοχής καθώς και εκπροσώπου των συλλόγων της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωσουμε τί ειδους απορριματα εναποτιθενται.
2. Την αποφαση του σωματος με ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με την κατοχή των δυνάμεων καταστολής που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Λευκιμμη.απευθύνομαι σε εσας στο θεσμικο σας ρόλο καί θέλω να πιστεύω στήν αμεση ανταπόκριση σας, διαφορετικα θα σας καταγγειλω δημόσια ότι ακολουθειτε την τακτικη του ψευτοδημαρχου, ο οποίος ούτως η άλλως δεν εχει ψήφο στο Δ.Σ.»

Με εκτίμηση,
Σάββας Κουλούρης,
Δημοτικος Συμβουλος του ενιαίου και αδιαιρετου Δημου Κερκυρας.


36528647_1993481427337609_6029069082018447360_n

2/7/2018

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής

…. σε έκτακτη συνεδρίασή του , στις 27 Ιούνη 2018,καταγγέλλει την εισβολή – παρουσία 13 διμοιριών ΜΑΤ (από χθες 26/6/2018) στον Περιφερειακό Λευκίμμης, με σκοπό τη διευκόλυνση λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ, ως ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ πλέον, στη θέση ΜΕΣΟΡΑΧΙΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.

Καταδικάζει την ΠΟΛΊΤΙΚΗ (διαχείρισης απορριμμάτων) της Ελληνικής Κυβέρνησης ( ΣΎΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) της Περιφερικής Αρχής Ιονίων Νήσων ( ΣΎΡΙΖΑ – ΛΑΈ ) και της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) που μόνο με τη βία επιχειρούν να την επιβάλλουν , όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρέτες των μεγαλοεπιχειρηματιών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου που διαχρονικά τσακίζουν τη ζωή μας.

Προβοκατόρικες ενέργειες με επιθέσεις, είναι ξένες με τους λαϊκούς αγώνες και το μόνο , που επιδιώκουν είναι να δικαιολογήσουν και να διευκολύνουν τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής , εναντίον των διαδηλωτών .

Ζητούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι άδικα προσαχθέντες αγωνιστές κάτοικοι , που αγωνίζονται να προστατέψουν την υγεία τους και το υπέροχο περιβάλλον της Λευκίμμης με τον πλούσιο ελαιώνα του και τον υπέροχο κάμπο του που έθρεψε γενιές Λευκιμμιωτών και ποτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των γονέων μας.

Ο Σύλλογός μας συμπορεύεται στον αγώνα κατά των ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ – ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ , σταθερά με εργατικά σωματεία και συλλόγους του τόπου μας , που διεκδικούν :
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Ευδοκία Μακαντάνη Αγγελίνα Παγιάτη


36501406_1993453870673698_1501091241750691840_n

2/7/2018

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας:

2 Ιουλίου 2018

«Το νησί μας ζει για μια ακόμα φορά τον εφιάλτη των σκουπιδιών και των ποικίλων προβλημάτων που επιφέρει στη καθημερινή μας ζωή. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα που με σχέδιο μας δημιούργησαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, η κοινωνία πλέον βιώνει γεγονότα που κάθε άλλο μπορούν να χαρακτηριστούν ειρηνικά. Ως αποτέλεσμα της καταστολής των πολιτών και της υποχρεωτικής υποδούλωσης όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των χώρων που ζουν, ο “κοινωνικός αυτοματισμός” της αλληλοσφαγής προβάλει καθημερινά πολύ έντονος. Δεν είναι η λύση στην Λευκίμμη αλλά ούτε και στο Τεμπλόνι.
Η Ένωση συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας, δευτεροβάθμιο θεσμικό συλλογικό όργανο του γονεϊκού κινήματος δεν μπορεί παρά να πάρει θέση. Μια θέση που δεν θα διχάζει την κοινωνία και φυσικά δεν θα διαχωρίζει του πολίτες σε νότιους και βόρειους. Τα σκουπίδια που παράγουμε όλοι μας δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά δεν πρέπει να έχουν ως αποδέκτη μόνο ένα ορισμένο χώρο.
Η καλύτερη λύση για το μέλλον του τόπου μας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Την λύση για τα απορρίμματα θα τη δώσουν τα παιδιά μας όταν θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν σωστά. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει πρωτεύον μάθημα ώστε οι αυριανοί πολίτες να μάθουν και να αποκτήσουν συνείδηση καταναλωτή και ανακυκλωτή. Τα παιδιά μας θα μας μάθουν να ανακυκλώνουμε σωστά και στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειασθεί να ασχοληθούμε ξανά με τα απορρίμματα.
Ζητάμε άμεση – μόνιμη και δίκαιη λύση. Ζητάμε την κοινωνική αλληλεγγύη και καλούμε όλους τους γονείς να αγωνιστούν για να μην γίνει το νησί μας μια τεράστια χωματερή. Ζητάμε να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη γιατί η καταστολή της λαϊκής θέλησης δεν είναι μορφή κοινωνικής δικαιοσύνης στα πλαίσια της δημοκρατίας. Αγωνιζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας για το μέλλον τους
Παλεύουμε μαζί γονείς – παιδιά και εκπαιδευτικοί για ένα καλύτερο αύριο».

Νίκος Περδικομάτης
Εκπρόσωπος τύπου


36486284_1993440060675079_2572962659032891392_n

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !!!!!

2/7/2018

Η Επιστολή Φ. Μπερδούση προς Νικολούζο , Γαλιατσάτο, Τόμπρο, Παυλίδη , Βάκη.

Επιστολή στους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κέρκυρας απέστειλε το πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Φίλιππος Μπερδούσης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Νικολούζο,

Θα πρέπει να είστε πολύ ικανοποιημένος σήμερα, αφού με την παρέμβαση των Μ.Α.Τ. θα καταφέρετε να φέρετε σε πέρας το τόσο δύσκολο για σας έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών από τους δρόμους της Κέρκυρας και τη μεταφορά τους στη Λευκίμμη.

Αισθάνεσθε περήφανος κ. Νικολούζο με την παρουσία 500 περίπου Ματατζήδων στο Δήμο που οι πολίτες του σας ανέθεσαν τη διακυβέρνηση του?

Αφού επί 4 ολόκληρα χρόνια δεν κάνατε τίποτα για να επιλύσετε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, αφού αφήσατε επί ένα ολόκληρο μήνα τα σκουπίδια στους δρόμους, έρχεστε σήμερα με τις δυνάμεις καταστολής να εφαρμόσετε ένα σχέδιο εκ προοιμίου καταδικασμένο σε αποτυχία.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τόσο κεντρικά το κόμμα σας, όσο και τοπικά έχετε συνειδητά αποφασίσει να θυσιάσετε τη Λευκίμμη για να σωθεί κατά την άποψη σας η υπόλοιπη Κέρκυρα. Δεν υπάρχει πιο λαθεμένη άποψη από αυτή. Η μεταφορά των απορριμμάτων στη Λευκίμμη, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Κέρκυρας. Η χωρητικότητα του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, η επί 10 συναπτά έτη μη χρησιμοποίηση του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μεμβράνες, οι καταστροφές που έχουν γίνει στο χώρο, η υποβάθμιση από την Αποκεντρωμένη των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του, η αστοχίες και η υπολειτουργία της συστοιχίας του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι, η επί μακρό χρόνο παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους που αποκλείει την οποιαδήποτε επεξεργασία τους, δείχνουν ξεκάθαρα, ότι μόνο ως χωματερή θέλετε να λειτουργήσετε το συγκεκριμένο χώρο.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ «ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ» ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

‘Όπως θα παρατηρήσατε κ. Νικολούζο, δεν σας αποκαλώ Δήμαρχο και αυτό γιατί πιστεύω, ότι στην πράξη, έχετε σφετεριστεί το αξίωμα αυτό. Λέγοντας ψέματα εκλεγήκατε, και με ψέματα μέχρι σήμερα πολιτεύεστε κοροϊδεύοντάς τον κόσμο, με αποκορύφωμα την αξιολύπητη και οικτρή σας παρουσία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας λοιδορώ και σας λυπάμαι κ. Νικολούζο διότι θα φύγετε ως ο πλέον ανίκανος και άχρηστος άνθρωπος που κάθισε ποτέ στην καρέκλα του Δημάρχου Κέρκυρας.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω, ότι δεν άκουσα καμία καταδικαστική λέξη από σας για την παρουσία των Μ.Α.Τ. στην Κέρκυρα, παρά μόνον ανακρίβειες κατά τη συνήθη πρακτική σας, ότι δεν τους καλέσατε εσείς, αλλά τους έστειλε η Κυβέρνηση, παρ’ όλο που με επιστολή σας προς τους υπουργούς, ζητάτε τη συνδρομή της αστυνομίας για την εφαρμογή του «σχεδίου» σας για την ενδιάμεση διαχείριση. Ίσως να έκανε λάθος ο κ. Τόσκας και να έπρεπε να σας στείλει τα Νηπιαγωγεία να σας βοηθήσουν.

Μα νομίζετε αλήθεια κ. Νικολούζο, ότι μπορείτε ακόμη να κοροϊδεύετε?

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ: 2008 ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ Μ.Α.Τ. ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

2018 ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ (ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ») ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ Μ.Α.Τ. ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟ. ΚΑΙ Σ’ ΑΚΩΤΕΡΑ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΥΤΗ.

Κύριε Περιφερειάρχα,

Δεν είστε άμοιρος ευθυνών. Έχετε ευθύνη για τους χειρισμούς σας στο θέμα αυτό μέχρι σήμερα. Έχετε ευθύνη γιατί προσπαθήσατε με το χειρότερο τρόπο να σπιλώσετε το κίνημα της Λευκίμμης, ταυτίζοντας το με τη Χρυσή Αυγή. Αλήθεια πιστεύετε ότι 1500 άνθρωποι που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη είναι Χρυσαυγίτες? Με τόσα χρόνια παρουσία στα κοινά και με την αριστερή σας ιδεολογία δεν γνωρίζετε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι αυτές που δίνουν χώρο στην ακροδεξιά και εκτρέφουν το «αυγό του φιδιού»? Ψάξτε λοιπόν για τα λάθη στη δική σας παρουσία και πολιτική και ζητήστε συγγνώμη από όλους αυτούς που άδικα και υστερόβουλα χαρακτηρίσατε χρυσαγίτες. Ο λαός της Λευκίμμης, έχει διαχρονικά αποδείξει τη δημοκρατικότητά του.

Ούτε και από σας είδα καμμιά καταδικαστική ανακοίνωση για την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στο νησί. Αλήθεια, ως «αριστερός» αισθάνεσθε καλά με την παρουσία τους?

Η σιωπή σας πάντως αλλά και οι επιπλήξεις στα μέλη της παράταξης σας που ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των Μ.Α.Τ. αυτό δείχνει.

Άλλωστε και με την απάντηση σας που δημοσιεύτηκε προς τους Βρετανούς tour operators βεβαιώνετε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα εφαρμοσθεί στο ακέραιο, με τη συνδρομή βέβαια των Μ.Α.Τ.

Κύριε Παυλίδη και Κυρία Βάκη,

Είστε βουλευτές του Νομού Κέρκυρας, εκλεγμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Σας εμπιστεύτηκαν και σας ψήφισαν άνθρωποι με αριστερές πεποιθήσεις.

Έχετε σκεφθεί πως άραγε να αισθάνονται οι άνθρωποι αυτοί που σας εμπιστεύτηκαν, ακούγοντας στα διάφορα κανάλια να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στο νησί κάνοντας απελπισμένες προσπάθειες να σπιλώσετε και να μειώσετε το παλλαϊκό κίνημα των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, ενός κινήματος που επί μια δεκαετία μάχεται για την προκοπή και την επιβίωση μιας ολόκληρης περιοχής?

Όχι κυριά και κύριε βουλευτά. Το πρόβλημα δεν είναι πια τα σκουπίδια, αλλά η κατάλυση της Δημοκρατίας για την οποία είστε συνυπεύθυνοι.

Έστω και τώρα, συναισθανθείτε τις ευθύνες σας και ζητήστε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής μήπως και διασώσετε κάτι από την υποτιθέμενη αριστεροσύνη σας.

Κύριε Τόμπρο, και σεις μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Είστε συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν σήμερα. Με την αλλαγή της απόφασης της Ν.Ε. όσον αφορά την μεταφορά των απορριμμάτων στη Λευκίμμη, με την πλήρη κάλυψη που δίνετε, σ’ έναν καθ’ όλα αποτυχημένο Δήμαρχο, ανάψατε το πράσινο φως στην έλευση των Μ.Α.Τ. στην Κέρκυρα.

Σας άκουσα στην τηλεόραση να μιλάτε γενικόλογα κατά της βίας, να λέτε ότι δεν θέλουμε την παρουσία των Μ.Α.Τ. αλλά να υποστηρίζετε και σεις ότι οι αντιδράσεις του λαού της Λευκίμμης υποκινούνται από τη Χρυσή Αυγή, και εν τέλει αυτό που αποκόμισε ο ακροατής ήταν «εντάξει δε θέλουμε βία και καταστολή, αλλά τι να κάνουμε? Εδώ κινδυνεύει η δημόσια υγεία και το οικονομικό μέλλον της Κέρκυρας. Θα προχωρήσουμε λοιπόν έστω και με τη βία». Ουδόλως φαίνεται να σας απασχολούν η αστυνομοκρατία, η ασκούμενη από τις δυνάμεις καταστολής βία, οι συλλήψεις των διαδηλωτών και εν τέλει η πλήρης κατάλυση της Δημοκρατίας.

Δεν άκουσα όμως κουβέντα για τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής την οποία φαίνεται να στηρίζετε πλήρως.

Αλήθεια τι απέγινε ο ΣΥΡΖΑ των κινημάτων? Αποπέμφθηκε λόγω διαφωνίας κατά την προσφιλή σας τακτική?

Και τέλος για πέστε μας, θα είστε παρόντες και υπερασπιστές των συλληφθέντων για τα επεισόδια που έγιναν στη Λευκίμμη, όπως προ δεκαετίας?

ΚΥΡΙΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΜΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤIΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΒΑΡΘΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΒΟ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ! ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΞΙΑ: ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».


36501406_1993453870673698_1501091241750691840_n

1/7/2018

Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ και η ΕΓΕΣΥΚ με ανακοίνωσή τους «καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής να επιβάλουν με την χρήση κατασταλτικών μηχανισμών την λειτουργία του παράνομου και επικίνδυνου για την δημόσια υγεία ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Η απόφαση τους αυτή να παρατάξουν τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στους πολίτες που υπερασπίζονται τις ζωές και την υγεία τους, στην ίδια μάλιστα περιοχή όπου πριν λίγα χρόνια φτάσαμε να θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής κατά τη διάρκεια παρόμοιων γεγονότων, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τί εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα», καθώς και ότι δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε επί τόσα χρόνια στον από καιρό υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, συνεχίζεται σήμερα στη Λευκίμμη. Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν σύγχρονες λύσεις οι οποίες μπορούν να εξαλείψουν οριστικά το ζήτημα των σκουπιδιών με τρόπο ασφαλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, η κυβέρνηση εμμένει και μάλιστα φασιστικά σε λύσεις καταστροφικές και ξεπερασμένες εδώ και δεκαετίες. Χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, χωρίς καμία διάθεση ανεύρεσης ουσιαστικής και βιώσιμης λύσης, η κεντρική και τοπική εξουσία, με λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε», προχωράει στο άνοιγμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης παρ’ότι ο τελευταίος έχει πολλάκις κριθεί ακατάλληλος και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Και προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής οι οποίες παρατάσσονται απέναντι στον εχθρό λαό που αγωνίζεται για τη ζωή και την υγεία του.

Ξέρουμε βέβαια ότι όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντιθέτως αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της νυν καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων που τελικό στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής-διαχείρισης των απορριμμάτων και την πλήρη παράδοσης της στα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως επιβάλλουν οι οδηγίες της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό εξηγούνται και τα αδιέξοδα που εντέχνως καλλιεργούνταν επί δεκαετίες, η εμμονική προσήλωση σε ξεπερασμένες και καταστροφικές λύσεις, η αποψίλωση – διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας και η καλλιέργεια αισθήματος οργής και αγανάκτησης στην κοινωνία που αναγκάζεται να ζει τόσα χρόνια με το πρόβλημα. Είναι η γνωστή μέθοδος που έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον στο παρελθόν κάθε φορά που επεδίωκαν να πετύχουν την απαξίωση δημοσίων επιχειρήσεων – φιλέτων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, αεροδρόμια, κτλ) προκειμένου να ανοίξει πιο εύκολα ο δρόμος του ξεπουλήματος και της παράδοσης σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η κοινωνία να αντιληφθεί το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της και να μην πέσει στην αποπροσανατολιστική παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που εντέχνως καλλιεργούν (Βορράς εναντίον Νότου, Τεμπλόνι εναντίον Λευκίμμης) αλλά να παλέψει ενωμένη για τα δίκαιά της, για την υγεία, για τη ζωή της. Το περιβάλλον, η υγεία, η ζωή η δική μας και των παιδιών μας, δεν οριοθετούνται σε περιοχές. Μας αφορούν όλους! Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το έγκλημα. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ & ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ & ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ»


36558232_1991995694152849_7010333495562076160_n

1/7/2018

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

«Κύριοι Υπουργοί, μας έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης και εναπόθεσης απορριμμάτων που πλήττει το νησί της Κέρκυρας.

Γνωρίζουμε ότι κυρίως υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση είναι η τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, με αποκορύφωση το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα.

Όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε άδεια για εναπόθεση σύμμεικτων αποβλήτων στη Λευκίμμη, σε χώρο που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Η άδεια είναι προσωρινή για ένα έτος, με τη δυνατότητα να ισχύσει για ένα ακόμη έτος, αυτό σημαίνει πως επί δύο έτη θα λειτουργεί χωματερή χωρίς να τηρείται κανένας περιβαλλοντικός και υγειονομικός όρους θέτοντας σε κίνδυνο το έδαφος, το νερό τον αέρα και την υγεία των κατοίκων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτύρονται για το αυτονόητο, για την υγεία των παιδιών τους και τη δική τους.

Ενημερώνουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι υπάρχουν πολίτες που δικάζονται για τον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος για ποιοτικό επίπεδο ζωής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο έχει γίνει σύνηθες προς παραδειγματισμό όσων δεν « κάθονται καλά».

Με ενδιαφέρον αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με τις προτιθέμενες εκ μέρους σας ενέργειες για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων».

*Η επιστολή εστάλη προς: κ.κ Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος, Η Γραμματέας.

Βέρα Κορωνάκη Βούλα Μπούκα


36395674_1990138941005191_6771068074457038848_n

30/6/2018

Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Κέρκυρας

«Κύριοι Υπουργοί, μας έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης και εναπόθεσης απορριμμάτων που πλήττει το νησί της Κέρκυρας.

Γνωρίζουμε ότι κυρίως υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση είναι η τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, με αποκορύφωση το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα.
Όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε άδεια για εναπόθεση σύμμεικτων αποβλήτων στη Λευκίμμη, σε χώρο που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Η άδεια είναι προσωρινή για ένα έτος, με τη δυνατότητα να ισχύσει για ένα ακόμη έτος, αυτό σημαίνει πως επί δύο έτη θα λειτουργεί χωματερή χωρίς να τηρείται κανένας περιβαλλοντικός και υγειονομικός όρος θέτοντας σε κίνδυνο το έδαφος, το νερό τον αέρα και την υγεία των κατοίκων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτύρονται για το αυτονόητο, για την υγεία των παιδιών τους και τη δική τους.
Ενημερώνουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι υπάρχουν πολίτες που δικάζονται για τον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος για ποιοτικό επίπεδο ζωής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο έχει γίνει σύνηθες προς παραδειγματισμό όσων δεν «κάθονται καλά».

Με ενδιαφέρον αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με τις προτιθέμενες εκ μέρους σας ενέργειες για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Βέρα Κορωνάκη Βούλα Μπούκα


36481718_1990130054339413_8518390328158322688_n

30/6/2018

Βασίλης Καβαδίας

“Με πόνο ψυχής”

Κύριε Δήμαρχε

Είναι ιδιαίτερο οδυνηρό και προσβλητικό για τη δημοκρατική συνείδηση της Δημοτικής Ομάδας της ΝΕΡΙΚΙ, του κόσμου που τη ψήφισε, αλλά και όλης της Κέρκυρας η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη. Φυσικά, επειδή σε γνωρίζω, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το ίδιο ισχύει και για σένα.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ενώνω και εγώ τη φωνή μου με αυτήν των υπολοίπων και ζητώ να φύγουν τα ΜΑΤ από το νησί.

Επειδή μέχρι σήμερα θεωρούμε μονόδρομο τη Λευκίμμη, το θέμα που άμεσα θα τεθεί είναι ότι, με δεδομένη τη μη συναίνεση των κατοίκων της Λευκίμμης για τη μεταφορά στο ΧΥΤΥ των δεμάτων, αν φύγουν τα ΜΑΤ θα βρωμίσει πάλι το νησί.

Είναι όμως έτσι; Είναι μονόδρομος η Λευκίμμη;

Κατά την άποψη μου όχι. Η πρόταση που διατύπωσα πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια ακριβώς, στις 25/6/2016 με ηλεκτρονικό μήνυμα απεσταλμένο σε όλη την ομάδα μας, όταν οι κάτοικοι του Τεμπλονίου είχαν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ και επανερχόμουνα σε αυτήν επίμονα στις συναντήσεις της Δημοτικής μας Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν, για να είναι καθαρό το νησί πρέπει να γίνεται η μεταφορά των δεμάτων εκτός Κέρκυρας για το μεσοδιάστημα, μέχρι δηλαδή να λειτουργήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση και να βρεθεί νέος χώρος εναπόθεσης, κοντά στο εργοστάσιο.

Οι λόγοι, που τόσες φορές τους έχω αναφέρει, είναι εντελώς απλοί:

Το Τεμπλόνι δεν έχει άλλο χώρο.
Ο μόνος χώρος, σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ, είναι ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Επειδή δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση, για να πάνε τα απορρίμματα στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης θα πρέπει να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να ανοίξουν το δρόμο.
Αν παρέμβουν τα ΜΑΤ θα ματώσει, τουλάχιστον, η Νότια Κέρκυρα.
Τέλος, το θέμα δεν είναι μόνον να ανοίξει ο δρόμος, αλλά και να διατηρηθεί ανοικτός. Δηλαδή θα πρέπει να ζούμε με τις διμοιρίες των ΜΑΤ για κάποια χρόνια(!!!!!).
Φυσικά γνώριζα ότι είχαμε την άρνηση της Κυβέρνησης στη λύση αυτή. Όμως πάντα επέμενα ότι εμείς θα πρέπει να την επιβάλλουμε με κάθε τρόπο. Και ο μόνος τρόπος είναι οι κινητοποιήσεις του λαού της Κέρκυρας με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή.

Είναι γνωστή η θέση μου. Καλύτερα τα ΜΑΤ να ματοκυλίσουν τη Δημοτική Αρχή, όντας πρωτοπόρα στις κινητοποιήσεις, παρά τους κατοίκους του νησιού.

Η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ πιστεύω ότι ενισχύει την πρόταση μου. Και αυτό, γιατί μετά από 30 με 40 ημέρες που θα έχουν μεταφερθεί οι 8.000 τόνοι, τα σκουπίδια θα είναι πάλι στο δρόμο.

Επανέρχομαι λοιπόν και προτείνω, μετά από ειλικρινή διάλογο με τις συλλογικότητες της Λευκίμμης, του Τεμπλονίου αλλά και όλης της Κέρκυρας, με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή και όλο το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσει αγώνας για να μεταπεισθεί, με κάθε τρόπο, το Αθηνοκεντρικό κράτος και να επιτρέψει τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας.

Βασίλης Καββαδίας


36487668_1990126771006408_4275929119021072384_n

30/6/2018


36330941_1988620507823701_3686855284719878144_n

29/6/2018

ΣΥΡΙΖΑ Λευκίμμης

Νίκος Γκούσης

«για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και συνεχής πορείας στην αριστερά, δεν γίνεται να αποδεχτούμε τα ΜΑΤ, την καταστολή, την βία, τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία, την περιστολή των προσωπικών δικαιωμάτων του πολίτη και την κατάλυση της Δημοκρατίας.Δυστυχώς η κυβέρνηση που στηρίξαμε, με τις ενέργειες της, όπως και των υπολοίπων συνεργατών της σε επίπεδο Κέρκυρας, διέλυσαν την οργάνωση».

Μετά την χτεσινοβραδυνή δήλωση του Νίκου Γκούση η οργάνωση Λευκίμμης ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε και τα 100 μέλη της; δήλωσαν ότι προσχωρούν στον αγώνα για την σωτηρία του τόπου.


36287657_1988603037825448_3067809978921254912_o

29/6/2018

Σπύρος Σαμοΐλης

Προς τον δήμαρχο Κέρκυρας, που έφερε το ΘΑΝΑΤΟ στη Λευκίμμη…..

<< Κώστα Νικολούζε….. Ο Σπύρος ο Σαμοΐλης, είμαι… που κάποτε, που ήσουν στην ΚΝΕ, αγωνιζόμασταν δίπλα – δίπλα… για κάποια ΙΔΑΝΙΚΑ … και, ενάντια σ’ όλα αυτά, που σήμερα υπηρετείς !!!

Και σε ρωτάω:

ΠΩΣ κατάντησες έτσι ;;; Πως πρόδωσες όλες τις ιδέες σου, για ένα… κομμάτι καρέκλας ;;; Έφερες το ΘΑΝΑΤΟ στη Λευκίμμη. Τα κατάφερες – Αν και αυτό, θα το δούμε σε λίγο καιρό, αν τα κατάφερες – Πως κοιμάσαι τα βράδια ;;; Πάει και η ελάχιστη συνείδηση που σου χε απομείνει ;;; Σπέρνεις αρρώστιες στον τόπο μας… φέρνεις τον καρκίνο στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας… καταδικάζεις μια ολόκληρη περιοχή σε θάνατο… καταπάτησες κάθε έννοια ΗΘΙΚΗΣ… Παρανόμησες ΒΑΝΑΥΣΑ… ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ…. Σε εγκαταλείπουν όλοι, γύρω σου και συ….. επιμένεις……

Θα μείνει ΜΟΝΟΣ, με τις τύψεις σου… ( Θα ‘χεις, αλήθεια, τύψεις ;;; Οι τύψεις είναι γνώρισμα ανθρώπων με ευαισθησίες… και συ, τις έχασες όλες, πια…. )

Να διαβάσεις, ξανά, την ΑΝΤΙΓΟΝΗ, που ‘κανες στο σχολείο… διότι, υποψιάζομαι, πως θα ‘λειπες εκείνη τη μέρα, από το μάθημα… και δεν έμαθες, ΠΟΤΕ, για τον ΗΘΙΚΟ νόμο…

Και τώρα, τον καταπατείς, χωρίς αιδώ… χωρίς ενοχές…… ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΣ το λαό της Λευκίμμης… Σε πίστεψε και σε ανέδειξε άρχοντα….. μα… χωρίς ΑΡΧΟΝΤΙΑ !!! …

Δεν ντρέπεσαι, καθόλου, όταν βλέπεις τα βίντεο, που δείχνουν αυτά που έταζες στους Λευκιμμιώτες, πριν τις εκλογές ;;; Ή. φοβάσαι να τα δεις, διότι… καίνε…..

Διάβασε και το: ΕΓΚΛΗΜΑ και ΤΙΜΩΡΙΑ, μήπως ταρακουνηθείς λίγο…

Μα, δεν το πιστεύω. Γελάς τώρα….. Μα, ο λαός λέει < Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος >.

Και να ξέρεις: Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ……. >>


36410334_1988598567825895_2899335772156985344_n

29/6/2018

Dimitra Roupa

Η Λευκίμμη, παιδιά, είναι μία κωμόπολη στο νότο της Κέρκυρας. Ζω και δουλεύω εδώ τα τελευταία δύο χρόνια, φεύγω σε λίγο, αλλά νομίζω ότι θα μιλάω ακόμη πολύ καιρό στον ενεστώτα για το Αλεύκι.
Για το ζήτημα των σκουπιδιών στη Λευκίμμη, αλλά και σε όλη την Κέρκυρα, για τους ΧΥΤΑ, τους ΧΥΤΥ και τις χωματερές, διαβάστε κάπου αλλού, μια απλή γαλλικού είμαι, δεν τα ξέρω καλά.
Θα πω μόνο ότι η Λευκίμμη, μία κωμόπολη τριών περίπου χιλιάδων κατοίκων, πριν δέκα χρόνια έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη και έκλαψε και μία γυναίκα, μάνα μωρών τότε, για να μην μετατραπεί ο Νότος σε μία ανεξέλεγκτη χωματερή.
Θα τα θυμάστε κάποιοι-ες, το 2008, ήταν ένας αγώνας που έχαιρε δημοσιότητας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τούτο το μέσο και έναν κόσμο που είχε επαφή με αυτό που λέμε κινήματα.

Η Λευκίμμη, από τις αρχές περίπου της εβδομάδας, ζει σε κατάσταση πολιορκίας προκειμένου να ανοίξει η χωματερή και σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για χωματερή, δεδομένου ότι όταν ανοίγεις έναν λάκκο και πετάς σκουπίδια μέσα, αυτό είναι χωματερή, δεν είναι κάτι άλλο, για να καταλαβαινόμαστε, δεν πα’ να το βαφτίσεις Αγησίλαο ή δάσος της βροχής.

Στον περιφερειακό της δρόμο, που ενώνει την πόλη με το λιμάνι αλλά και με όλη την υπόλοιπη Κέρκυρα, έχουν αράξει τις αρίδες τους κάμποσες διμοιρίες δυνάμεων καταστολής, που έχουν εκδράμει από την υπόλοιπη Ελλάδα, και με περίσσια λεβεντιά, χαρακτηριστική του κλάδου όταν είναι ζωσμένος, πάνοπλος και πολυπληθής, διενεργούν ελέγχους, απαγορεύουν την κυκλοφορία, μαζεύουν πινακίδες αυτοκινήτων, βρίζουν τη μάνα σου, διαολοστέλνουν το παιδί σου, σε προτρέπουν να κλειστείς γρήγορα σπίτι σου, τι δουλειά έχεις στο δρόμο, δέρνουν και μαζεύουν κόσμο, γενικά υπάρχει ένα κλίμα άφθαστης κρατικής αβρότητας.

Και εμένα τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση, έχω ζήσει στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πώς να σας το πω, εκεί που τους βλέπω απέναντί μου στο μπλόκο, λέω να ήμουν ο Μπάτμαν και να τους φύτευα όλους με μία κίνηση και με άλλη μία να έριχνα και το ελικόπτερο, που έχει τον αξεκόλλητο από τα ξημερώματα πάνω από τα κεφάλια μας, και δεν λέω ποτέ και καθόλου τη δουλειά τους κάνουν, παιδιά, ποτέ να μην το λέτε αυτό, γιατί και τα Ες Ες τη δουλειά τους έκαναν, εντολές εκτελούσαν και καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, τι θέλω να πω.

Τέλος πάντων, να μην το κουράζω άλλο, δεν ήθελα παρά να καταλήξω ότι οι διμοιρίες που έσκασαν μύτη στο νησί, ψάχνουν γενικά πού θα φάνε, πού θα πιούνε καφέ, πολύς κόσμος, όχι όλος αλλά πολύς, αρνείται, κλείνει ακόμη και τα μαγαζιά του για να μην εξυπηρετήσει, αλλά έχουν πού την γουρουνοκεφαλήν κλίναι, βρέθηκε ξενοδοχείο να φιλοξενήσει με το αζημίωτο, και αυτό είναι το Sandy Beach στον Άη Γιώργη κι εγώ ήθελα απλά να το ξέρετε και να το πείτε και στους φίλους σας.


36320195_1988591837826568_6953339313903894528_n

29/6/2018

Ανακοίνωση των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Ιονίων Διονύση Στραβοράβδη και Γιάννη Φοντάνα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα, 28/06/2018

Η Κέρκυρα ζει στιγμές δραματικές, με συνέπειες κρίσιμες για την δημόσια υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, την οικονομία του νησιού.

Την κατάσταση την ζούμε όλοι μας, πολίτες και επισκέπτες, και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ως προς τις συνέπειες.

Η κατάσταση γίνεται κρισιμότερη και άκρως επικίνδυνη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) στο νησί. Η κυβερνητική πολιτική της αστυνομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, η οποία πάγια πλέον εφαρμόζεται απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στα κινήματα, επιστρατεύτηκε για να επιβληθεί δια της κρατικής βίας λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων!

Η παρουσία των ΜΑΤ όχι μόνο δεν συμβάλει στη λύση, αλλά δυναμιτίζει την κατάσταση, ακυρώνει όποια προσπάθεια κοινωνικής συναίνεσης, μεγαλώνει τα αδιέξοδα. Τα ΜΑΤ πρέπει να αποσυρθούν άμεσα, αυτό οφείλει να είναι απαίτηση σύσσωμης της κερκυραϊκής κοινωνίας, αυτό αποτελεί την πρώτη προϋπόθεση για όποια προσπάθεια λύσης του προβλήματος.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, συλλογικοτήτων και κινημάτων είναι δικαιολογημένες. Έχουν τη βάση τους στην επί χρόνια τελμάτωση, αναξιοπιστία, έλλειψη εμπιστοσύνης, στη δικαιολογημένη δυσπιστία και φόβο ότι η Λευκίμμη επίκειται να γίνει νέο Τεμπλόνι. Οι αντιδράσεις αυτές οφείλουν να είναι και γόνιμες, με διάθεση για διάλογο και βούληση συμβολής στην επίλυση του προβλήματος. Η αδιαλλαξία τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αφήνει έδαφος σε δυνάμεις που επιβουλεύονται τη δημοκρατία να «ψαρεύουν σε θολά νερά». Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής που έχουν το θράσος να εμφανίζονται στη δημοκρατική Λευκίμμη ως… αντίθετοι στα ΜΑΤ και συμπαραστάτες του κινήματος (!) πρέπει να απομονωθούν από όλο τον δημοκρατικό κερκυραϊκό λαό.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί περιβαλλοντική και οικονομική βόμβα που απειλεί και αφορά όλο το νησί. Όλοι οφείλουν να συμβάλουν στη λύση. Με διάλογο, με συναίνεση, με διάθεση συνεννόησης.

Ως Αντιπεριφερειάρχες, μέλη της Περιφερειακής Αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ΠΙΝ ανταποκρίθηκε όλο το διάστημα της θητείας μας στον ρόλο της. Έδωσε όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, τόσο της μεταβατικής φάσης, όσο και της ολοκληρωμένης διαχείρισης, οι οποίες παραμένουν ακόμη ανεκμετάλλευτες. Ανταποκρίθηκε στον ελεγκτικό της ρόλο. Ανέλαβε την ευθύνη (αρμοδιότητα που δεν της ανήκε) να εκπονήσει (λόγω αδυναμίας του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ) τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), στον οποίο ενσωματώνονται απολύτως και στο σύνολό τους οι προτάσεις του Δήμου Κέρκυρας, τόσο ως προς τη χωροθέτηση όσο και ως προς τις μορφές και διαδικασίες διαχείρισης.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κέρκυρας είχε και έχει στα χέρια της όλα τα χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία για να προχωρήσει σε λύσεις μιας περιβαλλοντικά σύγχρονης και κοινωνικά αποδεκτής διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα πούμε ότι με ευθύνη της και με την ολιγωρία της δεν έχει γίνει ούτε βήμα για την ανακύκλωση, για μελέτη νέας χωροθέτησης, για αποφόρτιση και αποκατάσταση του Τεμπλονίου, για αποφυγή χρήσης των εγκαταστάσεων της Λευκίμμης, για προώθηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και της κατασκευής του εργοστασίου, για τήρηση του συμφωνημένου Οδικού Χάρτη, για την αναγκαία κοινωνική συναίνεση και συνεννόηση, για απολύτως τίποτα! Δεν θέλει ή δεν μπορεί; Το ερώτημα ας το απαντήσουν οι δημότες. Εμείς θα πούμε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, δεν μπορούμε να μπούμε στο «κάδρο» της συνυπευθυνότητας που επίμονα καλλιεργείται. Έχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, ακόμα κι αυτές που δεν μας ανήκουν, συνένοχοι όμως στο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα που συντελείται στο νησί μας δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε.

Η μοναδική λύση στο πρόβλημα, έστω και τώρα που η πίστωση χρόνου έχει προ πολλού εκπνεύσει, είναι η κοινωνική συναίνεση, διάλογος, συμβολή όλων για τήρηση του ισχύοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, με κοινωνικό έλεγχο ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι χρόνοι και οι περιβαλλοντικές συνέπειες της αναγκαίας μεταβατικής λύσης. Και, βεβαίως, προϋπόθεση η, έστω και τώρα, γενναιότητα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και ανάληψη των ευθυνών που ολοκληρωτικά της ανήκουν.

Τελειώνοντας, θα επαναλάβουμε, για να γίνει απόλυτα σαφές, αυτό που ήδη θέσαμε από την αρχή του κειμένου: Τα ΜΑΤ πρέπει να αποσυρθούν άμεσα, αυτό οφείλει να είναι απαίτηση σύσσωμης της κερκυραϊκής κοινωνίας, αυτό αποτελεί την πρώτη προϋπόθεση για όποια προσπάθεια λύσης του προβλήματος.

Διονύσης Στραβοράβδης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διοίκησης

Γιάννης Φοντάνας, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Εξωστρέφειας


36376224_1988588894493529_8145402384487546880_n

29/6/2018

Πολιτιστικός Συλλόγός Τεμπλονίου

«Έτσι εξηγείται η εντολή από τον ΣΥΔΙΣΑ για μη πρόσβαση
στον χώρο της χωματερής για τα μελή του ΔΣ του Συλλόγου μας.
Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν απο το νησί μας τα έκρυψαν στον χώρο του κομπόστ. Κατά συνέπεια για κομποστοπόιηση πλέον ούτε λόγος…..Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν και με άλλη μία νέα ΧΩΜΑΤΕΡΗ διαχειρίζεται ο σύνδεσμος τα σκουπίδια της Κέρκυρας!!!
Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί όταν τα είκοσι στρέμματα ήταν στην πραγματικότητα επτά…..όταν οι τρακόσοι- τετρακόσοι τόνοι είναι στην πραγματικότητα εκατό εκατόν είκοσι…κλπ κλπ Αυτό είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο με το οποίο θα καθάριζαν την Κέρκυρα?

Δυστυχώς για όλους μας τα σκουπίδια είναι εδώ και χύδην, με τα παράγωγά τους βεβαίως(λύματα, βιοαέριο) που όλους μας απειλούν!!!
Όσο για ορισμένους αυτοδιοικητικούς δε που αποφασίζουν για τις ζωές μας και για το μέλλον των παιδιών μας και το τελευταίο διάστημα σχολιάζουν διάφορα……. να τους υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει κάποιο ρητό που λέει:
<<Η ξεσκεπασμένη ψευτιά είναι το ίδιο σπουδαία απόκτηση για το καλό της ανθρωπότητας, όπως και η πανηγυρική αλήθεια.>>