KOMMON

kommon logo


29705e7c79d0a961a50f0fd489d4905a_XL

Το “Πολυτεχνείο” ήταν πιο σημαντικό για το μέλλον του παρά για το παρόν του,

του Θανάση Σκαμνάκη

15/11/2018

Το «Πολυτεχνείο» θα είχε περιοριστεί στο πλαίσιο ενός γεγονότος, αν δεν έπαιρναν μαζικά μέρος οι ποδοσφαιρόφιλοι που είχαν στέκια τα γήπεδα και την Ομόνοια, οι ραδιοφωνικοί πειρατές που δεν ενδιαφέρονταν παρά να μεταδίδουν πειράγματα στα κορίτσια και νέα χιτς της μουσικής, οι περιθωριακοί θαμώνες των πλατειών, οι κάθε είδους απόμακροι, παρέες και ομάδες, ροκάδες πειραγμένοι που δεν καταλάβαιναν γρι από πολιτική, ροκάδες που καταλάβαιναν από πολιτική αλλά δεν έπαιρναν μέρος, οργισμένοι κάθε είδους, ομάδες και παρέες, μικρές ή μεγάλες, μιας νεανικής αναζήτησης που δεν περιελάμβανε ανώτερες πολιτικές επεξεργασίες κ.ο.κ., εν ολίγοις, ποικίλα, ανεξάρτητα και ανεξερεύνητα ρεύματα, μακρινά και απρόσιτα, που αίφνης βρήκαν στην εξέγερση τη δημιουργική τους κοίτη.

—————————————————————————————————————————————–

166f5522ab591865759d51028c8c0847_S

του Αλέκου Αναγνωστάκη (Kommon)

15/8/2018

Ανακούφιση προκάλεσε η είδηση της απόφασης απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών από το τουρκικό δικαστήριο, στις 14 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα περιοριστικούς όρους που σημαίνει την άμεση επιστροφή τους στις οικογένειες τους. Με βάση του τουρκικό δικαστήριο, οι προηγούμενες κατηγορίες για κατασκοπεία δεν τεκμηριώνονται κι έτσι θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Η ευχάριστη αυτή είδηση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ανεξάρτητα από την παρατηρούμενη όξυνση στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις (κι ως μία προσπάθεια της Άγκυρας να κλείσει τα ανοιχτά της μέτωπα με τις γειτονικές χώρες) έτσι όπως κλιμακώθηκε ειδικότερα τους τελευταίους πέντε μήνες.

—————————————————————————————————————————————

9be642f7225e5efa14b57559f92dbcc8_XL

Ανυποχώρητοι οι κάτοικοι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα,

του Σταμάτη Κυριάκη (Kommon)

1/8/2018

Από την αρχή του καλοκαιριού η Λευκίμμη βρίσκεται υπό καθεστώς κατοχής ξένων δυνάμεων. Ένας ολόκληρος στρατός από τεράστια οχήματα και πάνοπλους αγριανθρώπους έχουν καταλάβει το νότιο άκρο του νησιού και καθυβρίζει, συλλαμβάνει, βιαιοπραγεί και εκτοξεύει δακρυγόνα και χημικά εναντία σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους των χωριών της περιοχής και της κωμόπολής τους.

Έχουν φτάσει στο σημείο να εισβάλουν στα σπίτια και να κάνουν συλλήψεις ή ακόμα να ζητάνε έγγραφες άδειες για να πάει ο κόσμος στα χωράφια του.

Μια ηλικιωμένη πήγε να ανάψει κερί σε ένα ξωκλήσι και την πήγανε συνοδεία πέντε Ματατζήδες.

https://www.kommon.gr/…/2097-anypoxoritoi-oi-katoikoi-tis-l…